• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Boys 1 - CVV Zwervers

    De belangrijkste vraag is en blijft: wordt het nog spannend in 1B? Om de titelrace spannend te houden, heeft Alphense Boys zondagmiddag thuis tegen CVV Zwervers in elk geval winst nodig. En dan hangt het verder van koploper Leonidas af. Die zouden wat punten moeten morsen en - hoop doet leven - dat zou dan tegen Poortugaal moeten gebeuren. Wie weet, want Poortugaal zit in een sterke fase, getuige ook de nummer één-positie in de derde periode (4-12!). Dat is dus echt iets voor de Boys om zich aan vast te klampen, al moet het in eerste instantie toch echt bij de roodwitten zélf beginnen.

    Met winst op CVV Zwervers wel te verstaan, nota bene de hekkensluiter van 1B, die niet meer aan degradatie lijkt te kunnen ontsnappen. Dit biedt de Boys overigens geen garantie op een driepunter, want de clubs uit het rechter rijtje doen in de praktijk dikwijls niet zoveel onder voor de bovenste helft. "We moeten zélf goed zijn, daar begint het mee", zegt trainer Aad van den Berg. En zelfs dat is niet altijd voldoende, zo zagen we twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk, die met 2-1 verloren ging. Vorige zondag kwam daar een moeizame puntendeling tegen SC Woerden bij (1-1). Ook Leonidas speelde toen gelijk, waardoor het verschil op de ranglijst nog steeds de vijf punten zijn.

    Alphense Boys kan niet anders dan proberen de druk op Leonidas zo hoog mogelijk te houden en nog niet opgeven.  Half oktober werd de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers probleemloos met 4-1 gewonnen. Maar zoals al vaker gememoreerd op deze plaats, bieden de in het verleden behaalde resultaten nimmer een garantie...

    Alphense Boys-CVV Zwervers, zondag 9 april 2017, 14.00 uur. Scheidsrechter: R. Wiedijk. Assistent-scheidsrechters: E. Dietz en K. el Hajjaji. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alpzwe.

    Programma 1B

    Alphense Boys-CVV Zwervers, VELO-Olympia, VOC-OVV, TAC’90-DRL, Laakkwartier-Nieuwerkerk, Leonidas-Poortugaal, FC Boshuizen-SC Woerden.

    Stand 1B

    1.            Leonidas 21-50 (61-31)

    2.            Alphense Boys 21-45 (46-27)

    3.            FC Boshuizen 21-37 (53-34)

    4.            VELO 21-37 (45-34)

    5.            PSV Poortugaal 21-32 (42-41)

    6.            Nieuwerkerk 21-28 (29-29)

    7.            Olympia 21-28 (25-29)

    8.            SC Woerden 21-27 (35-40)

    9.            VOC 21-25 (27-31)

    10.          OVV 21-24 (38-43)

    11.          DRL 21-21 (36-54)

    12.          Laakkwartier 21-20 (33-52)

    13.          TAC’90 21-15* (36-44)

    14.          CVV Zwervers 21-14 (31-50)

    * punten in mindering

    Topscorers Alphense Boys

    Patrick Krop 10x, Arjan Ouwendijk 9x, Thom Nouwens 7x, Maurice Kerkhof 5x, Stanley Mailoa 5x, Bas van Zoest 3x, Saad el Boutaybi 2x, Kevin Cameron 2x, Raychelo Fecunda 1x, Djazz Manusama 1x, Evert Bauman 1x.