• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys B1 werd afgelopen zondag gekozen tot sportploeg van het jaar 2016 van de gemeente Alphen a/d Rijn. Deze eervolle prijs verdiende de B1 vanwege hun unieke klassering voor de landelijke competitie 1e divisie hòòg, waarin louter BVO teams spelen en Alphense Boys B1 het enige amateurteam is. In het bekertoernooi schakelde de B1 FC Utrecht B1 uit en werd nipt (1-2) door PSV B1 uitgeschakeld.

    Ook dit jaar werden de beste sporters uit Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam geëerd. Op zondag 26 Maart 2017 werden in Zwembad AquaRijn de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportvereniging van het jaar gekozen door een vakkundige jury. Alphense Boys was ook als vereniging weer genomineerd (zie foto onder) om vereniging van het jaar te worden (die prijs kreeg onze club in de laatste 15 jaar zelfs 6x uitgereikt).  Deze keer ging deze prijs echter naar AAV'36.

    Spelen op veld 4 is zeker geen straf. Het is dan wel ons verste veld, maar zeker nu het gras weer gaat groeien is het altijd een prachtig en idyllisch veld. En wat dacht u van de oude maar toch sfeervolle dug-outs?

    Op woensdag 26 april zijn er geen trainingen voor de guppies en Fjes die o.l.v. Edwin Kluivers op de woensdagmiddag trainen (mei-vakantie).

    Op vier zondagen in april zullen we bij Alphense Boys weer de traditionele ''vergelijkingswedstrijdjes'' organiseren voor de geboortedatums 2009 en 2010. Dit doen wij om een goed inzicht te krijgen in de kwaliteiten van de spelers met het oog op de teamindeling voor het volgende seizoen. Voor de lichting van het geboortejaar 2010  doen we dat op zondag 2 en 23 april. Graag dan om 09.00 uur melden in de kantine. De wedstrijdjes beginnen om 09.30 uur en we zijn om 10.30 uur klaar. Voor de lichting van het geboortejaar 2009  doen we dat op zondag 9 en 30 april. Graag dan om 09.00 uur melden in de kantine. De wedstrijdjes beginnen om 09.30 uur en we zijn om 10.30 uur klaar.

    Thijs Hansen (9 jaar en spelend in Alphense Boys E3) is vorige week woensdag officieel gepresenteerd bij Sparta Rotterdam als nieuwe jeugdspeler van de toekomstige E1 van Sparta. Op de foto's hieronder heet Pjotr v/d Marel (was 6 jaar jeugdtrainer van de D1 van Alphense Boys en nu coördinator onderbouw bij Sparta) Thijs van harte welkom.

    De samenwerking van Feyenoord met Alphense Boys wordt verlengd. Vorige week woensdag waren de vertrekkende voorzitter Bob Valkenburg en TC Paul Bahlmann uitgenodigd voor een lunch in de Brasserie in de Kuip en in dat gesprek werd van beide partijen de tevredenheid uitgesproken over de bijna afgelopen drie jaar van samenwerking. Er worden dus nog drie jaar aan toegevoegd en binnenkort wordt dat contract in De Kuip officieel getekend.

    Over Feyenoord en Alphense Boys gesproken: oud-Boysspeler Jens Toornstra maakte dinsdagavond als invaller in het Nederlands elftal het laatste kwartier mee van de interland tegen Italië in de Amsterdam Arena. Zo kwam voor Jens toch nog een mooi einde aan een bewogen week met Oranje.  

    Iedereen die Alphense Boys na dit seizoen wil verlaten, moet die opzegging uiterlijk 31 mei a.s. schriftelijk doen via leden@alphenseboys.nl. Alvorens een lid wordt uitgeschreven of overschrijving krijgt, dient eventuele achterstallige contributie en geld van boetes (gele en rode kaarten) te zijn voldaan. 

    Het was afgelopen week weer heerlijk terrassen-weer. Heerlijk in het zonnetje zitten voor of na de wedstrijd kàn weer op het gezellige terras van Alphense Boys (zie foto).

    Aarlanderveen 1 heeft zich voor het volgende seizoen enorm versterkt. In de krant worden namen genoemd van spelers die allen enige tijd in de jeugdopleiding van Alphense Boys hebben gespeeld. Daarna hebben ze diverse uitstapjes gemaakt en nu gaan ze dus allemaal naar Aarlanderveen: Robbie Nagtegaal, Jimmy Nieumeijer, Elias Karmiris, Mike Busse en Kafel Voorn. Inmiddels spelen de volgende ex-Boys spelers al bij de 4e klasser: Jorn Poelwijk, Derk Gruppen, Lekan Adekayne en nog 7 spelers uit de ex-A2 van Alphense Boys.

    Het contract met woensdagmiddag coördinator Edwin Kluivers (zie foto onder) is opnieuw met een jaar verlengd. Edwin gaat daarmee al weer het zesde jaar in. Tot volle tevredenheid traint hij onze jongste jeugd (guppies en F-jes) op de woensdagmiddag. Hij doet dat met diverse assistenten en stagiairs en hij verwelkomt nieuwe leden altijd allerhartelijkst.

    Wederom mogen de komende weken alle spelers vriendjes of vriendinnetjes meenemen op de woensdagmiddag (14.30 of 15.30 uur) die dan een paar keer gratis mogen meetrainen om zelf te kijken en te voelen of Alphense Boys een leuke club is om te gaan voetballen.

    Afgelopen maandag boden vier ouders van onze E-Top zich spontaan aan om de stoeltjes van onze tribune schoon te maken. Daar zorgen een aantal kauwen nog steeds voor overlast door hun uitwerpselen op de stoeltjes achter te laten. Dankzij deze vier moeders is alles (voorlopig) weer schoon. Hartelijk dank!

    Wat een dramatische taferelen speelden zich afgelopen zaterdag af in de slotfase van vier thuis-jeugdwedstrijden. En allemaal negatief! Het leek wel zwarte zaterdag. De A1 stond 20 minuten voor tijd nog met 2-0 voor, verspeelde die voorsprong totaal (2-3 achter) maar pakte 5 seconden voor het eindsignaal toch nog een punt (3-3). De A2 stond ook met 2-0 voor en verloor met 2-5. De B1 stond in blessuretijd nog op 1-1 maar kregen in de slotseconden een strafschop tegen en verloren met 1-2. De A3 ten slotte stond ook met 3-1 voor en die verspeelden ze in de blessuretijd (3-3).

    Alphense Boys F1 zorgde voor de verrassing van de dag door koploper Wilhelmus F1 met maar liefst 7-1 te verslaan. Ze naderen de koploper nu tot op één punt. Het kàn dus nog.

    Bas Brands (trainer/coach A2) gaat mee als coach van Alphense Boys B2 die van 11 april t/m 16 april naar en groot internationaal toernooi naar Spanje gaan. Hij vervangt Dwight Schenkers die door drukke werkzaamheden plotseling niet mee kon.

    Mathijs de Ligt, het Ajax talent die vorige week dinsdag zo ongelukkig debuteerde bij het Nederlands elftal, speelde nog maar vier jaar geleden met Ajax D1 een competitiewedstrijd tegen Alphense Boys D1. Op de foto van Meinco v/d Haven staat de (toen al robuuste) Matthijs de Ligt als aanvoerder met vlak bij hem Justin Kluivert. Pas in de slotfase van die wedstrijd maakte Ajax het verschil en liep uit naar 0-4.

    In de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van Nederland aan het eind van het seizoen, speelden Ajax D1 en Feyenoord D1 voor ruim 2000 toeschouwers op het hoofdveld van Alphense Boys. Ook daarvan vonden wij een foto van Matthijs de Ligt.

    Niek van Holstein (erelid en al jàren lid van onze dagploeg, zie foto onder)  werd afgelopen maandag 80 jaar. 

    Ook Theo Elshout (onlangs pas uit de dagploeg gestapt waar hij vele jaren werkzaam was) heeft vandaag (woensdag) de gezegende leeftijd van 80 jaar bereikt.

    Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 1 april

    15.15 uur      B1 - Sparta Rotterdam B1

    13.00 uur      C1 - Go Ahead C1

    11.00 uur      C2 - Olympia C1

    09.00 uur      E-Top - Be Fair D1

    De voetbalwedstrijd Woerden - Alphense Boys  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Op zondag 27 augustus 2017  houdt Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dat is het start toernooi voor de F-teams (o9/o8)en de E-teams (o11/o10) ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2017-2018. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.  Daar moet u bij zijn!

    We nodigen alle verenigingen dan ook graag uit voor de onderstaande poules. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau en wacht niet te lang met inschrijven! Inmiddels hebben zich al 80 teams ingeschreven.

    Net als voorgaande jaren hopen we hier weer een prachtig en gezellig spektakel van te maken.

    Bij de bevestiging van uw inschrijving krijgt u een voorlopige poule indeling. De échte poule indelingen worden pas later gemaakt en krijgt u begin augustus per email toegestuurd

    Wilt u dit intern doorsturen naar degenen die hier bij uw club over gaan? Als we voortaan een ander emailadres moeten gebruiken horen wij dat graag van u.

    Alle F-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB

    • F-teams met spelertjes geboren in 2009 ?? nivo Hoofd- en 1ste klasse

    • F-teams  met spelertjes geboren in 2009 ?? nivo 2de klasse

    • F-teams  met spelertjes geboren in 2009 ?? nivo 3de /4e klasse

    • F- teams (08-1) met spelertjes geboren in 2010 ?? nivo 4de klasse

    • F- teams met spelertjes geboren in 2009/2010 - nivo 6e klasse

    • F- teams met spelertjes geboren in 2009/2010 - nivo 7e/8e klasse

    • F- teams met spelertjes geboren in 2010- nivo 9e/10e klasse

      Bij de hoogste E-teams kunt u kiezen tussen 9 tegen 9 of 7 tegen 7 (zie onder) 

    • E1 teams (011-1)met spelertjes geboren in 2007 ?? nivo hoofd, 1e/2e klasse (spelen 9-9)

    • E1 teams (011-1) met spelers geboren in 2007 - nivo 1e/2e klasse die 7 tegen 7 spelen

    • E- teams met spelertjes geboren in 2007 ?? nivo 3de klasse

    • E- teams (010) met spelertjes geboren in 2008 ?? nivo ± 2/3e klasse

    • E- teams (010)met spelertjes geboren in 2008 ?? nivo 4de / 5e klasse

    • E-teams met spelertjes geboren in 2007/2008-nivo 6e/ 7e klasse

    • E-teams met spelertjes geboren in 2007/2008-nivo 8e/9e klasse

       F junioren spelen van 9.00 uur tot 12.00 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

      E junioren spelen van 13.30 uur tot 16.30 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

       Bij inschrijvingen gaarne vermelden; nummer van het team -naam contact persoon ?? email adres ?? telefoonnummer.  Uw inschrijving zie ik met bijzonder veel belangstelling tegemoet. Albert Kalkhoven  Email: alkabv@ziggo.nl  Tel: 06-53214527

      Als je goed om je heen kijkt zie je soms mooie dingen. Afgelopen zondag was het eerste elftal volop in de aanval op het doel van tegenstander Nieuwerkerk in de poging om de achterstand teniet te doen. Keeper Menno de Jong had weinig meer te doen. Zelfs de kraaien (of zijn het Kauwen) gingen rustig op zijn doel zitten om toe te kijken (zie foto onder).

      De D6 gaat met Pasen naar een internationaal toernooi in Hasselt. Dat is natuurlijk heel leuk, maar kost ook geld. De jongens hadden daarom bedacht dat zij zaterdag 25 maart plantjes zouden verkopen bij de Boys (zie foto onder). Die plantjes werden gratis aangeboden door Floritec (www.floritec.eu/nl/)  Dat werd een groot succes want rond het middenuur waren ze helemaal uitverkocht. Totaal heeft het ruim € 450,- opgebracht.

      Noussair Masraoui is sportman van het jaar geworden in de gemeente Alphen a/d Rijn. Noussair speelde bij Alphense Boys in de F1 en werd daarna gescout door Ajax en opgenomen in hun jeugdopleiding. Onlangs tekende hij zijn eerste profcontract.

      Alle spelers en trainers worden verzocht voortaan wat voorzichtiger om te gaan met de verplaatsbare aluminium doelen die over de afrastering gezet worden. Niet zelden worden die bijna over het hek ''gesmeten'' waardoor de doelen hard op het asfalt stuiteren en er scheuren in het aluminium komen en dus breken. Nu al zijn vier doelen ernstig kapot en vrijwel niet meer te maken. Kostenpost ± 3000 euro.....! Dus voortaan zachtjes van het hek op de grond laten glijden. Trainers verzoeken wij dit met de spelers te bespreken en een paar keer te begeleiden.

    Nino Vittali uit de JO17-2 (zie foto onder) is de eerste winnaar van de verkiezing Kicksshop.nl Speler van de Maand bij Alphense Boys. Van de elf genomineerde kandidaten vergaarde hij de meeste stemmen (236). Eliza Katchaki werd tweede (229), Danny Woltering derde (167) en Beau de Leeuw vierde (131) stemmen. In totaal werden 835 stemmen uitgebracht.

    De winnaar ontvangt binnenkort zijn prijs, te weten een 2-pack sport boxershort van Björn Borg t.w.v. € 47,50. De reden waarom Nino werd genomineerd: Zijn enorme inzet tijdens trainingen en wedstrijden. Altijd 100%. Zijn positieve manier van coachen waardoor hij ander spelers beter laat spelen. Zijn altijd goede humeur dat ook in de kleedkamer zorgt voor een prettige sfeer en om zijn goede voetbalkwaliteiten en prima zelfreflectie. Proficiat!

    Van zaterdag 22 april tot en met zondag 30 mei hebben de basisscholen mei-vakantie en de middelbare scholen zelfs tot en met zondag 7 mei. Er kan dan (behalve op woensdagmiddag 26 april door de Fjes olv Edwin Kluivers) gewoon getraind worden. Als uw team niet traint in de mei-vakantie zou ik dat graag van jullie willen weten, zodat ik daar rekening mee kan houden met veld en kleedkamerindeling. Inventariseer dus op tijd bij uwe spelers wie er wel/niet zijn

    Alphense Boys F1 heeft een eervolle uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het Sterrentoernooi van HVV i.s.m. ADO Den Haag op zaterdag 15 april (Paaszaterdag) bij HVV. Deelnemers: PSV, FC Utrecht, Sparta RJO, ADO Den Haag, N.E.C., KAA Gent, KRC Genk en HVV + Alphense Boys F1. (poulewedstrijden 2x 10 minuten(

    Woensdag 22 maart hebben de AB E1 en E3 Twin Games gespeeld bij FC Utrecht. Beide teams speelden ieder op een verkleint half veld 8x8 tegen FC Utrecht JO10-1. Dat was wel even wennen want beide ploegen spelen normaal gesproken 9x9 op een groter veld. Na een paar hele spannende potjes werd de einduitslag 9-8 voor de Alphense Boys. De jongens hebben een hele leuke middag gehad en hebben het met een mooi resultaat afgesloten. En wat doe je dan aan het einde van de wedstrijd? Dan ga je met z’n allen op de foto. Rest alleen nog taart voor de jongens, bij een overwinning op een BVO is dat traditie!

    De balsponsor voor de thuiswedstrijd van Alphense Boys C2, komende zaterdag om 11.00 uur  tegen Olympia C1 is C.J. van Beek & Co accountants. C.J. van Beek & Co accountants is ruim 30 jaar actief in de regio’s het Gooi, Amersfoort en omgeving, Amsterdam, Muiden, Weesp, Utrecht en omstreken, de Zaanstreek en ook de kop van Noord Holland. Daarnaast hebben wij een ruime clientèle in Bussum (hoofdkantoor), Naarden, Laren, Huizen, Blaricum en Eemnes. Mocht u meer informatie wensen over ons kantoor en dienstenpakket dan kunt u contact met ons opnemen.

    Fotograaf Joost van Steen was afgelopen zondag bij de wedstrijd van het eerste en schoot de nodige mooie beelden. Kijk hier om ze te bezichtigen: https://www.joostvansteen.nl/fotopagina-s-sport/alphense-boys-nieuwekerk-26-maart-2017/

    Senne Steijlen en Vince Spoorenberg uit de JO11-3 waren afgelopen zondag Pupil van de Week bij de wedstrijd van Alphense Boys tegen Nieuwerkerk. De wedstrijd ging helaas verloren, maar toch hadden Senne en Vince het bijzonder naar hun zin. Op de foto onder staan Vince (links) en Senne (rechts) klaar voor de toss.

    Op de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn vinden in april en mei meerdere weekendafsluitingen plaats. Komende tijd betekent dit extra hinder voor de weggebruiker. De afsluitingen op de N207 zijn noodzakelijk om busstroken aan te leggen, de kruispunten te verbeteren en de bruggen over de Drecht en Leidsevaart te vervangen. Maatregelen ter bevordering van de doorstroming van het verkeer en een betere bereikbaarheid van de regio.

    De N207 tussen de kruising Kruisweg/N446 tot aan de rotonde Vriezenweg wordt meerdere malen afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om de volgende weekenden:

    Vrijdagavond 7 april 20.00 uur tot maandagochtend 10 april 05.00 uur
    Vrijdagavond 28 april 20.00 uur tot maandagochtend 1 mei 05.00 uur
    Vrijdagavond 19 mei 20.00 uur tot maandagochtend 22 mei 05.00 uur

    Indy Jacobs (MO11) is uitgenodigd voor trainingen met de KNVB-selectie van de meisjes onder 11 in Zuid-Holland. Dit betekent twee trainingen in april en twee in mei. In totaal zijn 44 spelers uitgenodigd, van wie Indy de enige is van de Alphense voetbalclubs.