• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Jo9-02 Koploper op bezoek

De afgelopen weken hebben wij qua spel de stijgende lijn ingezet. Een 4-4 tegen RCL en doordeweekse een goede wedstrijd tegen ARC Jo9-02 met een 1-0 overwinning. We zien dat de Boys steeds meer met elkaar gaan voetballen, in plaats van allemaal individuen die een leuke actie willen maken.

Vandaag kwam koploper WVC Jo9-01 op bezoek. Zij hebben tot nu toe pas 1 keer verloren en 1 keer gelijk (tegen ons) gespeeld. Een niet te onderschatte tegenstander dus. Tijdens de uitwedstrijd werd er niet gescoord, maar het waren 2 teams die er vol voor gingen.

Vanochtend stond helaas in de Whatsappgroep dat Amine ziek was. Jammer voor hem, jammer voor ons. Het hele strijdplan moest worden omgezet. We moesten op zoek naar een andere keeper. Toen wij in de kleedkamer bekend maakte wie er op doel ging, was het even stil. En geloof mij, dat gebeurt niet zomaar. Gi, onze bonkige spits met zijn harde schot.

Maar ook onze tegenstander was van hun padje. Staat hun spits nu op doel? Het gonsde over het veld. Maar dat was eigenlijk het enige wat over het veld gonsde. Er werd lekker gevoetbald, maar het spatte er niet van af. De Boys voetbalde verzorgd en met elkaar. Daar kan je heel blij van worden. De durf om een back in te spelen en vanuit daar weer door te spelen naar voren was aanwezig. Weken training kwam eruit. Helaas was het wel WVC wat de scoren opende. Met een afstandsschot over Gi heen kwam de 0-1 op het scorebord. Jammer. De schouders eronder en doorgaan. En dat deden we. 5 Minuten na de openingstreffers kwam de mooiste aanval van de wedstrijd. GI speelde Rayhan in. Rayhan draaide open en speelde Florin in. Florin draaide vervolgens weer open, waarna hij een wereldpass op de Adam gaf. Adam legde de bal breed op de diepgaande Aimane waarna hij vakkundig afrondde in de linker hoek van het doel. 1-1! Een aanval om te watertanden. Toch leek het van de zijkant wat “tam”.
    En die tamheid moest er wel uit.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. De verdedigers moesten wat meedogenlozer zijn. Gewoon die bal afpakken en niet afwachten tot die tegenstander je voorbij loopt. En zeker niet springen bij een schijntrap. En iedereen: wat peper erin!

De tweede helft was gelijk opgaand. Met verzorgd spel probeerden wij het doel te bereiken. Toch waren de kansen schaars. De schrik sloeg ons nog wel op het hart bij een bij een voorzet van WVC. De voorzet werd door Gi van richting veranderd, waarna de spits van WVC voor open doel naast schoot. Wat een geluk. Maar ook wij hadden nog wat kansen en corners. Maar de grootste was weer een plaatje om naar te kijken. Een steekbal van Oscar zette Adam alleen voor de keeper. De keeper plukte de bal van zijn voeten, maar hij was wel te ver van zijn doel. Adam nam plaats achter de bal, maar helaas plaatste hij de bal met veel gevoel op de paal. En dat was het dan ook. 1-1 en daar kon iedereen toch wel mee leven.