• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Boys 1 naar OVV

    Alphense Boys reist morgen in goeden doen af naar OVV naar Oostvoorne, op  het Zuid-Hollandse eiland Putten. Geen onbekend terrein, sinds we daar in 1988 de finale om de KNVB-beker speelden (en verloren). OVV was in 2006 ook tegenstander van de Boys in een nacompetitie en ook daarin trok de Boys aan het kortste eind. Gelukkig zeggen in het verleden behaalde resultaten niets meer. Maar dat geldt dus ook voor de overwinning die de Boys eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd op OVV boekte: 2-1, wat eigenlijk 5-0 of 6-0 had moeten zijn...

    Foto: Saad el Boutaybi scoorde thuis tegen OVV beide treffers. Thans revalideert hij na een voetoperatie.

    "Het wordt gewoon weer lastig. Een fysiek sterke tegenstander, op gras en ook nog een tegenstander die in 2017 ongeslagen is. Ze wonnen knap van VELO en hielden afgelopen zondag FC Boshuizen in Leiden op 2-2. Maar: we zijn scherp en fit", zegt trainer Aad van den Berg, "en we weten wat ons te doen staat. Alleen winst telt als we mee willen blijven doen om het kampioenschap. Als wij onze wedstrijden blijven winnen, dan zien we wel waar we begin mei eindigen."

    Inclusief de uitbeurt tegen OVVE zijn er nog acht speelronden te gaan in de Eerste Klasse B en dat zijn er voor de Boys meer dan genoeg om de twee punten achterstand op koploper Leonidas te kunnen overbruggen. We kijken daarom natuurlijk altijd ook met een schuin oogje naar het programma van de Rotterdammers, die morgen op bezoek gaan bij CVV Zwervers. Een degradatiekandidaat, maar misschien wel de spreekwoordelijke kat in het nauw?

    "Naar Leonidas kijk ik pas als we zelf gewonnen hebben, aan jezelf rijk rekenen heb je niets", stelt Van den Berg nuchter. Afgelopen zondag kon hij opgelucht ademhalen na een 5-1 overwinning op Laakkwartier. "Na twee keer puntenverlies op rij hadden we dat nodig en we fiksten het." Met vijf mooie goals, de op het middenveld heersende Thom Nouwens en met Patrick Krop en Kevin Cameron die het voorin heel goed deden samen. Dat smaakt weer naar meer en dus morgen maar even gaan kijken in Oostvoorne.

    OVV had een slechte eerste periode, maar speelde zich daarna naar een voorlopig veilig lijkende middenmootpositie (achtste). Toch is de club volgend jaar niet meer in de Eerste Klasse B terug te vinden. Het OVV-bestuur maakte kort voor de Kerst bekend dat zij in een buitengewone ledenvergadering aan de leden gaat voorstellen, om over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Het officiële besluit moet nog vallen, maar dat lijkt een formaliteit. Reden is dat OVV betwijfelt of het volgend seizoen nog een spelersgroep kan voortbrengen, die fatsoenlijk kan meedoen op 1e klasse niveau, dan wel 2e klasse niveau. Samen met SC Woerden en DRL komt het aantal clubs in 1B dat naar de zaterdag ‘verhuist’ op drie. Een verontrustende ontwikkeling. De KNVB blijft er tot heden stil over.

    OVV-Alphense Boys, zondag 19 maart 2017, 14.00 uur. Scheidsrechter: A. Westenbroek. Sportpark OVV, Zwartelaan 10, Oostvoorne. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #ovvalp.

    Programma 1B

    OVV-Alphense Boys, DRL-FC Boshuizen, Poortugaal-Olympia, Nieuwerkerk-VELO, Laakkwartier-VOC, SC Woerden-TAC’90, CVV Zwervers-Leonidas.

    Stand 1B

    1.            Leonidas 18-43 (53-30)

    2.            Alphense Boys 18-41 (42-23)

    3.            FC Boshuizen 18-31 (44-27)

    4.            VELO 18-30 (38-31)

    5.            Nieuwerkerk 18-25 (26-24)

    6.            SC Woerden 18-25 (34-37)

    7.            Olympia 18-24 (23-27)

    8.            OVV 18-23 (35-35)

    9.            PSV Poortugaal 18-23 (36-39)

    10.          DRL 18-20 (33-47)

    11.          VOC 18-19 (24-30)

    12.          Laakkwartier 18-16 (31-49)

    13.          CVV Zwervers 18-14 (28-39)

    14.          TAC’90 18-11* (30-41)

    * punten in mindering

    Topscorers Alphense Boys

    Patrick Krop 9x, Arjan Ouwendijk 9x, Thom Nouwens 7x, Maurice Kerkhof 4x, Stanley Mailoa 3x, Bas van Zoest 3x, Saad el Boutaybi 2x, Kevin Cameron 2x, Raychelo Fecunda 1x, Djazz Manusama 1x, Evert Bauman 1x.