• Belangrijke wedstrijd JO15-3

Vandaag werd er gestreden tegen één van de andere titelkandidaten: Woubrugge JO15-1. Thuis werd er door onze jongens eigenlijk kansloos verloren met 0-3. Toen werd er teveel gelopen met de bal en zochten we de duels op tegen een tegenstander die fysiek sterker was. Het was dus zaak om niet weer dezelfde fout te maken en dus goed over te spelen en veel druk te zetten. Onze jongens voerden dit in de eerste helft uitstekend uit en Alphense Boys had Woubrugge de eerste helft goed in de tang. Na zo'n 10 minuten kwamen onze jongens op voorsprong: Jordy was zeer alert na een halfbakken voorzet van links en hij wist eerder bij de bal te komen dan de keeper, 1-0 voor AB!
    In de 15de minuut schoot Thierry een vrije trap over en vervolgens redde Koen knap op een venijnig schot binnen het strafschopgebied.
    Alphense Boys bleef uitstekend spelen, fel, geconcentreerd en continu de tegenstander opjagend. In de 25ste minuut was er een maanbal van Timo richting het vijandelijke doel en dat leek een makkelijke prooi voor de keeper....helaas voor hem maar gelukkig voor ons ving hij de bal niet goed en de bol rolde het doel in: 2-0.
    Een paar minuten later kreeg Thierry het op z'n heupen en hij soleerde vanaf de middellijn naar het doel van de tegenstander en haalde uit voor de terechte 3-0.
    Na rust ging het in eerste instantie op dezelfde wijze verder en na enkele minuten werd Thierry bediend door Daniël na een afgeslagen corner en hij haalde verwoestend uit: 4-0!
    Het leek een gelopen 'race' maar de wedstrijd veranderde nadat de scheidsrechter onterecht een vrije trap gunde aan Woubrugge: Zeki gaf een correcte schouderduw maar dit werd bestraft met een vrije trap tegen. Hieruit scoorde Woubrugge enigszins gelukkig de 4-1. Vervolgens werd er wat geschoven in de opstelling en dit zorgde voor te weinig druk naar voren. Bovendien zorgde het inconsequent fluiten voor veel irritaties bij spelers, coach en ondergetekende. Daardoor kwamen we te weinig aan voetbal toe en werd de wedstrijd er niet beter op. In de 33ste minuut van de tweede werd het nog 4-2 bij een rommelige situatie voor ons doel. Woubrugge kreeg in de laatste minuut nog een penalty na een handsbal van Stef maar de trap van elf meter werd niet verzilverd door de tegenstander. Einduitslag dus 4-2 voor onze mannen en we zijn nog volop in de race voor het kampioenschap.