• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Vandaag (woensdag) weer lenteachtige temperaturen en hopelijk kunnen we dus de velden weer op. De afgelopen dagen waren sneeuw en vorst spelbreker voor de voetballers, maar dat leidde wel tot creatieve acties van diverse trainers én het leverde een mooi filmpje op van ons complex in de sneeuw. Alphense Boys 1 dook maandagavond de boksschool in, de C1 trainde in het kleedkamercomplex en de B1 trok de zaalvoetbalschoenen aan.

    De sneeuwval en de algehele afgelasting van afgelopen weekend, bood onze scheidsrechterscoördinator Johnny Rijsdam de mogelijkheid om met een drone opnamen van ons complex in de sneeuw te maken. Zie https://www.youtube.com/watch?v=IMG0cl34eqY. Vraag aan Johnny: Is het nog een idee om dit ook een keer te doen op een normale voetbaldag? Het antwoord is nee. “Ik mag niet boven mensen vliegen. Bovendien is deze drone nogal lawaaiig en dat zou voetballers al snel afleiden.”

    Boys 1 dook zoals gezegd de boksschool van Teus de Kruyf in en werd aan de Gouwekade anderhalf uur stevig onder handen genomen. De Alphense bokskoning, die wel vaker jeugdteams over de vloer krijgt, genoot van een geweldige avond. “Een prachtige groep, zo’n eerste elftal. Die gasten zijn enorm gemotiveerd en het mooie is dat ze denken dat ze met hun lichaam alles kunnen… Ze hebben natuurlijk ook een goede conditie, maar dat is vooral een duurconditie. Boksen vraagt een andere conditie. Het is steeds drie minuten, kort en intens, veel werken met armen en schouders die je in het voetbal bijna niet gebruikt.”

    “Maar het is mooi werken met zo’n groep, hoor. Niet omdat jullie het nu zijn, maar deze jongens zijn echte kampioenen. Ik zie dat aan de enorme inzet en gedrevenheid. Even keken ze de kat uit de boom, maar daarna gingen ze helemaal los. Echte amateur-topsporters. Héél leuk om een clinic aan te geven.”

     “Ze kunnen hun armen niet meer boven hun hoofd krijgen. Helemaal naar de k.l.o.t.e”, zei trainer Aad van den Berg, die zelf overigens niet meedeed. “Iemand moest de foto’s toch maken?”

  • C1-trainer Bryan de Vries, die zijn manschappen zaterdag al meenam de verse sneeuw in, zette in het kleedkamergebouw een parcours uit voor zijn jongens. Het lukte de B1 om snel een zaal te regelen op de school waar trainer Sander van Dijk lesgeeft. Na een intensieve warming-up (foto linksonder) werd er in toernooivorm tegen elkaar gevoetbald. Het ging er fanatiek aan toe, waardoor er uiteindelijk nog prima getraind is. De A1 dook de sportschool bij JAWI in (zie foto hierboven).

  • Het begon met een bericht in de woensdagnieuwtjes. Al snel daarna een verhaal in AD Groene Hart en afgelopen week rukten de cameraploegen van NOS Sport en het Jeugdjournaal voor hem uit: de Chinese jeugdspeler Gui Zihan die bij Alphense Boys JO13-1 momenteel een trainingsstage van een maand volgt. Hij verscheen vorige week woensdagavond samen met o.a. trainer Bryan de Vries in een item in het Sportjournaal, gemaakt rondom een oefenwedstrijd tegen Sparta. En afgelopen donderdagmiddag kwam het Jeugdjournaal dus opnamen maken. Dit werd afgelopen vrijdag  uitgezonden. Er werden opnamen op het veld gemaakt en interviews in de kantine. Ook ploeggenoten kwamen aan het woord.

    Wie de items nog wil zien, hier zijn de links: http://nos.nl/artikel/2157230-china-gaat-kinderen-laten-spelen-in-landen-met-voetbalcultuur.html en http://jeugdjournaal.nl/artikel/2157648-gui-13-uit-china-traint-met-alphense-boys.html. Geweldige PR natuurlijk voor de jeugdopleiding van Alphense Boys!

    De woensdagnieuwtjes gaan verder onder de foto’s.

  • En nog meer Alphense Boys op tv! Bij De Tafel van Kees ging het over kampioenenkoorts. Elk team dat kampioen kan worden, kan zich bij Fox Sport aanmelden en maakt kans dat de kampioenswedstrijd wordt gefilmd en wordt uitgezonden. Presentator Kees Jansma, tevens erelid en technisch adviseur van onze club, vroeg zich hardop af of ook Alphense Boys 9 deze eer te beurt zou kunnen vallen en Hans Kraaij antwoordde: "Zeker." Zie https://www.facebook.com/Alphenseboys09/videos/1865076973705330/

    De wens lijkt trouwens de vader van de gedachte: Alphense Boys 9 staat momenteel op een tiende plaats in de 8-ste klasse 03. Het is enkele decennia geleden inmiddels dat Kees Jansma zelf de kleuren van Boys 9 verdedigde en dat team schijnt inderdaad wel een keer kampioen te zijn geworden??

    De wedstrijden die zaterdag en zondag werden afgelast, worden ingehaald in het weekend van 4 en 5 maart. Om alvast rekening mee te houden: zondag 5 maart is het ook De Twintig van Alphen. Boys 1 krijgt dan bezoek van VOC.

    Voormalig Boys-jeugdtrainer John Cuvelier heeft zijn contract als trainer van FC Lisse JO19-1 verlengd. Hij is daar bijna net zo succesvol als destijds bij de Boys en draait ook in zijn tweede seizoen weer mee in de top van de hoofdklasse. "John leverde al drie man af bij de zaterdagselectie en ook komend seizoen dienen zich weer nieuwe toppers aan. John gaat met lef, inzet en zijn bekende discipline verder", zo stond te lezen op de site van de FC.

    John Cuvelier is ook ‘zijn’ Alphense Boys nog niet vergeten, want hij volgt de verrichtingen van diverse oud-pupillen van hem in Boys 1 op de voet. Hij slaat vrijwel geen wedstrijd van het eerste over en viert elke overwinning na afloop mee in het clubhuis.

    De KNVB heeft besloten om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen en later te eindigen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei. Dit is de belangrijkste uitkomst van de meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 1.200 clubvertegenwoordigers, over de speeldagenkalender van seizoen 2017/’18.

    In deze kalender is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari tot 4 maart 2018. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie. Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het oorspronkelijke schema leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie. Kijk voor het wedstrijdschema op http://www.knvb.nl/competities/amateurvoetbal/speeldagenkalender-2017/18.

    Na een kort avontuur in Bulgarije is oud-Boys-1-speler Osama Rashid teruggekeerd in Portugal, waar hij aan de slag is gegaan bij Santa Clara in de Tweede Divisie. Ondertussen raakte hij zijn status als Iraaks international kwijt, maar hij heeft de hoop op een terugkeer in het nationale elftal nog niet opgegeven. Lees het interview (Engels) op http://socceriraq.net/2017/02/05/osama-rashid-interview/.

    Ook Osama Rashid was trouwens afgelopen week bij de NOS te bewonderen. Hij hanteerde de zgn. playercam. Je kunt hier het resultaat zien: http://nos.nl/artikel/2157573-nos-playercam-osama-rashid.html.

    Op onze site werd zaterdag melding gemaakt van twee wedstrijden die zaterdagmorgen vroeg nog werden gespeeld, alvorens de sneeuwval tot een algehele afgelasting leidde. Maar behalve Alphense Boys JO9-6 en JO13-2 kwam er nog een team thuis in actie, te weten Alphense Boys JO9-1. Zij wonnen de zinderende wedstrijd tegen Foreholte JO9-1 met 4-3.

    Afgelopen week werd bekend dat Tim van der Linden volgend seizoen onze A-selectie komt versterken. Hij komt over van De Jodan Boys, maar was als D-junior al speler van de Boys. Tijdens het 42-ste Sportweekend werd Tim van der Linden winnaar van de Penaltybokaal. De doelman toen was Gerben Wijsman en Tim speelde in de F1. Ons erelid Jaap Goedhart bladerde afgelopen zaterdag door enkele oude Sportweekend-boekjes en zag Tim toen ook op een foto met het destijds jongste elftal van de Boys, waarop ook de huidige eerste-elftalspelers Milan Stiphout , Arjan Ouwendijk en Bas van Zoest staan.

    De inmiddels 20-jarige Tim keepte tot zijn elfde in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Als eerstejaars D-junior verdedigde hij het doel van de D1, in de eredivisie van het D-voetbal. Door zijn goede prestaties werd hij toen gescout door Feyenoord, waar hijzeven  jaar lang in alle hoogste jeugdteams speelde. Bij zijn overgang naar de senioren kreeg hij echter geen contract bij de huidige koploper van de eredivisie. Tim vervolgde zijn carrière in de Topklasse bij De Jodan Boys in Gouda, waar hij de laatste anderhalf jaar tweede keeper is.

    We gaan aftellen naar het 54-ste Sportweekend. Dit wordt gehouden van vrijdag 9 juni vanaf 16.00 uur tot zaterdag 10 juni einde van de middag. Het wordt een muzikaal spektakel dit jaar onder het overkoepelende thema: ‘Let’s play some music’. Begin maart krijgen alle pupillen en junioren (D-F) de uitnodigingsbrief. Het deelnameformulier moet in april worden ingeleverd. Meer info volgt.  

  • Oud-Boysspeler Jens Toornstra scoorde zaterdagavond beide goals voor Feyenoord in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Maandagavond leverde hem dat bij Voetbal Inside op RTL7 de uitverkiezing op tot Speler van de Week.

    Noussair Mazraoui heeft zijn eerste profcontract getekend bij Ajax. De achttienjarige vleugelverdediger heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot 2018 bij de Amsterdammers. Noussair speelde in seizoen 2005-2006 bij Alphense Boys in de F1 en ging daarna naar Ajax. 'Na twaalf jaar hard werken vind ik het geweldig dat ik een contract mag tekenen bij Ajax. Ik hoop dat ik hier zo ver mogelijk kan komen', vertelt de rechtsback op de clubsite.

    Mazraoui maakte op 12 augustus zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in het duel met Almere City FC (4-1 winst). Sindsdien speelde hij acht officiële wedstrijden voor het beloftenelftal van trainer Marcel Keizer, waarvan drie als basisspeler.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 18 februari

    • 15.15 uur      B1 - Willem II B1
    • 11.00 uur      C2 - GDA C1
    • 09.00 uur      E-Top - CvC Reeuwijk D1

    Vanavond (woensdag) oefent Alphense Boys C1 om 18.00 uur bij en tegen AZ C1.

    Komende zondag speelt Alphense Boys E-Top een voorwedstrijd voor de belangrijke uitwedstrijd van het eerste elftal bij en tegen VELO.

    VELO - Alphense Boys is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal deze middag het radioverslag verzorgen. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De balsponsor voor de competitiewedstrijd van Alphense Boys B1 tegen Willem II B1 (komende zaterdag) is Autobedrijf De Splitsing uit Rijnsburg, het adres voor onderhoud en APK van alle merken auto's.

    De balsponsor van de C2-wedstrijd van a.s. zaterdag tegen GDA is Vlietjonge Staalhandel uit Nieuwegein. Al sinds 1751 is Vlietjonge Staalhandel voor velen een betrouwbare partner als het gaat om het leveren en bewerken van constructiestaal en het verzorgen van snijwerk. Meer weten? Ga naar www.vlietjongestaalhandel.nl.

    Op vrijdag 10 maart a.s. wordt bij Altior in Langeraar een jeugdtrainersavond gehouden met als thema ‘het trainen van jeugdspelers’. Speciale aandacht krijgt de ontwikkeling van spelers op technisch gebied. Het praktijkgerichte programma omvat onder meer een demo met spelers. Tevens kunnen de trainers zelf de voordelen van de trainingsaccenten beleven dankzij een training voor de trainers. Hierbij worden praktische tips en trucs besproken en getoond.

    De jeugdtrainersavond is zowel voor de ervaren als beginnende jeugdtrainers en voor iedere jeugdtrainer toegankelijk. Aanvang 18.30 uur. Afsluiting om ca 22.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 15 euro. Vooraf aanmelden via info@jeugdvoetbalopleiding.nl. Deelnemers ontvangen gratis een boek vol oefenstof, gericht op de technische ontwikkeling van jeugdspelers.

    De opbrengst van de kerstmarkt van de C2 op 10 en 11 december 2016 is totaal uitgekomen op een weergaloos bedrag van € 5605,50. Door deze kerstmarkt kunnen de spelers en staf met Pasen verder kosteloos naar het toernooi Copa Jordi in Spanje. Het team bedankt nogmaals alle sponsoren die de kerstmarkt mogelijk hebben gemaakt.

  • De KNVB is begonnen met een antidoping campagne. Wat heeft amateurvoetbal met doping te maken? KNVB-directeur Gijs de Jong: “Waarom zou een amateurvoetballer vals willen spelen door zijn lichaam te vervuilen met allerlei rotzooi, waarvan de positieve werking op de prestatie nooit wetenschappelijk is aangetoond? Toch komt het voor. We willen de bewustwording van het gebruik van doping vergroten. Uit een onderzoek van de KNVB blijkt namelijk dat voetballers van de Tweede en Derde divisie nauwelijks weten wat doping is, welke gevaren het oplevert en welke sancties erop staan. Door dit gebrek aan kennis is het daarom niet ondenkbaar dat je onbewust doping gebruikt en met stoffen in je lichaam loopt die op de lijst van verboden middelen staan.”

    “Vorig jaar nog is een speler uit de eerste divisie voor twee jaar geschorst omdat hij bij een dopingcontrole positief werd getest op de stof furosemide. Een stof die voorkomt in medicijnen tegen een verhoogde bloeddruk; zoals een plaspil. Het is daarom belangrijk dat voetballers beter leren weten wat doping is en leren begrijpen dat je voedingssupplementen, vitamines en medicijnen moet controleren op mogelijke stoffen die op de lijst staan voor verboden middelen”, aldus De Jong. Lees verder via http://tinyurl.com/jtm8nwz

  • Pupillenmenu bij Restaurant De Vrienden

    Restaurant De Vrienden is shirtsponsor van onze vrouwenteam en twee meidenteams.  In dit kader presenteert De Vrienden een maandelijks wisselend Pupillenmenu, volledig in voetbalsfeer. Deze maand staat het volgende op de kaart:

    • Aftrap - Meloen met ham met een frisse salade & nootjes
    • 2de helft - Huisgemaakte cheeseburger met cheddar kaas, tomaat, augurk en BBQ saus
    • Fluitsignaal - Appeltjes in karamel gebakken met kaneel ijs

    De kosten zijn € 12,50 per persoon. Speciale actie: de pupil eet gratis in bijzijn van twee volwassenen, op vertoon van zijn/haar Alphense Boys ledenpas)

    Restaurant De Vrienden is gevestigd aan de Uranusstraat in Alphen aan den Rijn. Voor reserveringen belt u (0172) 416280.