• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Menno de Jong (23, keeper Alphense Boys 1) gaat Alphense Boys na dit seizoen verlaten. Hij is benaderd en gevraagd door VVSB (2e divisie) en gaat de uitdaging aan om daar eerste keeper proberen te worden. Hij zal de concurrentie moeten aangaan met Ruben Valk, die onlangs eerste keeper werd bij VVSB vanwege het plotselinge stoppen van vaste keeper Ronald v/d Meer. Door dit vertrek moet Alphense Boys ook op zoek naar een nieuwe keeperstrainer voor de selectiekeepers van de D en C-junioren, want sinds dit seizoen deed Menno dat ook, tot grote tevredenheid van de jeugdkeepers en de club.

    Wij gunnen Menno, die nu al 3 jaar de vaste keeper is van Boys 1,  deze kans natuurlijk van harte en hopen dat hij Alphense Boys kan achterlaten met promotie naar de hoofdklasse. Hij zal daar alles aan doen, samen met zijn ploeggenoten.

    Gisteravond (dinsdag) werd de arbitragezaak die Alphense Boys had aangespannen tegen ex o16 (B2)-trainer Dave Huisman op het KNVB sportcentrum gehouden. Alphense Boys beschuldigde Dave Huisman van contractbreuk, omdat hij eind oktober zonder enig overleg een andere trainersfunctie bij v.v. Hollandia accepteerde en Alphense Boys verliet. De arbitragecommissie van de KNVB gaf Alphense Boys (vertegenwoordigd door voorzitter Bob Valkenburg en Technisch Coördinator Paul Bahlmann) op alle punten gelijk en veroordeelde Dave Huisman tot het betalen van een schadevergoeding. Alphense Boys is zeer tevreden met deze uitspraak waaruit dus blijkt dat contracten nog wel degelijk zijn waarde hebben en dat je die niet ongestraft eenzijdig kan opzeggen.

    Alphense Boys B1 kende een geweldige start van de nieuwe competitie in de 1e divisie hoog. De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle B1 werd afgelopen zaterdag met 1-0 gewonnen. Komende vrijdagavond om 19.30 uur speelt de ploeg van de trainers Sander van Dijk en Henny van Raaij, zijn tweede competitiewedstrijd bij en tegen Sparta Rotterdam B1 (in het stadion van het Kasteel)

    Voor supporters die vrijdag naar Sparta willen. Adres: Sparta park noord 1, 3027  VW  Rotterdam,  ingang  C. Na 18.00  uur is het vrij parkeren op het plein voor de hoofd ingang. De toegang is gratis

    Michael lipsius zal het komend seizoen de trainer/coach worden van de nieuwe E-Top van Alphense Boys. Hij volgt in die functie Zico Wesselman op, die een nieuwe uitdaging zoekt. Michael liep de afgelopen twee seizoen al mee bij de D2 en de E-Top als assistent trainer en is nu bezig met de afronding van de cursus TC 3 bij de KNVB. Hij is wat ons betreft dus ''klaar'' om als hoofdtrainer op eigen benen te gaan staan. In die rol zal hij het komend seizoen geassisteerd worden door de huidige E3 trainers Martijn Teljeur (links op de 1e foto onder) en Dimitri Hansen (rechts), de huidige trainers van Alphenbse Boys o10 (E3), het team wat het zo goed doet in de hoofdklasse van de 9 tegen 9 competitie

    Komend seizoen zal Sander v/d Kleij, net als dit seizoen, weer verantwoordelijk zijn voor de trainingen en coaching van de D1, die nu goed presteert in de 2e divisie.

    Hetzelfde geldt voor Robin Stolwijk, die ook volgend seizoen (samen met Roel van Holstein) Alphense Boys o12 onder zijn hoede heeft,  dat nu op een verbluffende twee plek staat in de hoofdklasse.

    Het komende seizoen zal Sander van Dijk (samen met Henny van Raaij, zie 2e foto onder) weer Alphense Boys B1 gaan trainen en coachen. Dat zal in ieder geval weer in de landelijke 1e divisie zijn, want door hun klassering voor de voorjaarscompetitie van de 1e divisie hòòg (als enige amateurteam o17 van Nederland), is dat al zeker gesteld. Als de B1 in de nieuwe competitie bij de eerste 6 weet te eindigen, dan plaatsen ze zich zelfs voor de eredivisie voor seizoen 2017-2018. Het zou een sensatie zijn als dàt zou lukken.

    Voor Alphense Boys o14 (C2) zijn wij gisteren rond gekomen met trainer Mitchell Meijer. In de loop van deze week zullen wij hem presenteren op de hoofdpagina van de website

    De invulling van het trainerscorps (hoofdtrainers) voor het nieuwe seizoen is dus bijna rond

    A1:      Jonathan Jonk

    A2:      ???

    B1:      Sander van Dijk

    B2:      ???

    C1:      Corian Wigboldus

    C2:      Mitchell Meijer

    D1:      Sander v/d Kleij

    D2:      Robin Stolwijk

    E-Top: Michael Lipsius

    Wat PEC Zwolle B1 afgelopen zaterdag niet lukt, lukte het G-team van Alphense Boys wél, winnen van de B1. Hieronder het verslag, gemaakt door een speler van het G-team. Het G-team heeft 4 compensatie spelers gekregen van de B1, in ruil voor ster speler Alexander Nederend, die dus bij de B1 in de spits staat. Het G-team begon snel en scoorde binnen een minuut de 1-0. De B1 is gelijk bij de les en geeft er meteen voetballend gas bij en scoort de gelijkmaker. Het spel golft op en neer, maar de B1 neemt de wedstrijd langzaam over. Ze komen na een goede aanval ook op voorsprong. Het G-team slaat na een fout achterin bij de B1 toe en scoort de 2-2. De B1 maakt vrij snel de 2-3. Ondanks de vele regen, is de wedstrijd zeer vermakelijk. Het G-team scoort na een mooie duik kopbal de 3-3. Maar de B1 scoort vlak voor rust de 3-4. Na de rust heeft het G-team de knop omgezet en gaat vol op de aanval spelen, wat snel resulteert in de gelijkmaker (4-4) Het G-team gaat maar door. Ze scoren de 5-4 en ook de 6-4 volgt snel. De B1 is even van slag. Het G-team ziet dat en ze weten dat ze het nu moeten afmaken. Dat doen ze ook en ze scoren de 7-4. Dan neemt het G-team wat gas terug, laat de B1 even meedoen in de 2de helft. De B1 komt nog tot scoren 7-5 en ook de 6de goal van de B1 valt binnen. Het G-team scoort nog en maakt 8-6. Maar kort daarna is het afgelopen. Het G-team wint. Ongetwijfeld was de B1 qua talent en techniek beter. Maar het G-teams ervaring, motivatie en fysieke voordeel, betaalden zich uit in de 2de helft. De wedstrijd verliep zeer sportief. En lijkt voor herhaling vatbaar. De spelers en de toeschouwers hebben er van genoten!

    Afgelopen zaterdag werd de oefenwedstrijd van Alphense Boys C1 tegen NEC C1 afgelast. De leiding van de C1 regelde gelijk een uurtje Soccer-squash bij Nieuwe Sloot en dat beviel de mannen zéér (zie 3e foto onder)

    Beau Zwiep (14 jaar, zie 4e foto onder) traint al vanaf augustus bij Alphense Boys C1 maar mocht geen officiele wedstrijden spelen omdat hij vanuit Curacao terug verhuisde naar Nederland. Zo'n internationale overschrijving voor spelers die nog geen 18 jaar zijn is altijd een enorme klus. Dat ligt niet aan de KNVB, maar aan de FIFA, die toestemming moet geven en altijd bang is voor ''kinderhandel''. Alsof Alphense Boys scouts op Curacao heeft! Alle documenten moesten in het Engels omgezet worden. Gelukkig dat de vader van Beau (Bart Zwiep) die Engelse taal fantastisch beheerst en hier veel werk aan heeft gehad. Keer op keer moesten er echter weer aanvullende documenten aangeleverd worden, maar vorige week volgde dan eindelijk de vrijgave van de FIFA en mag Beau nu ook officiële wedstrijden spelen in de mooie competitie van de 1e divisie met zijn (inmiddels) voetbalvrienden.

    Programma thuiswedstrijden (oefen) jeugdselectieteams voor zaterdag 21 januari

    10.45 uur      D1 - Spijkenisse D1

    13.00 uur      C1 - Brabant United C1

    14.45 uur      A2 - Quick Boys A2

    15.00 uur      C2 - CDW C1

    De E3 gaat van 14 t/m 17 april 2017 deelnemen aan een internationaal toernooi in Hasselt (België). Om deze mooie belevenis te bekostigen gaan zij zaterdag 21 en 28 januari in de kantine van de Alphense Boys stroopwafels verkopen. Voor € 2,50 krijgt u overheerlijke wafels. Daarmee trakteert u niet alleen uzelf op een lekkernij maar ook de E3 op een onvergetelijke ervaring in België. Alvast onze hartelijke dank!

    Het zal stil worden met Pasen bij Alphense Boys, want de E3 is al het 9e Alphense Boys team  dat dan in het buitenland is voor een internationaal toernooi, wat alle teams (en de ouders) zélf geregeld en bekostigd hebben.

    B2:      Spanje van 11 t/m 16 april

    C2:      Spanje van 12 t/m 17 april

    D1:      Italië van 13 t/m 17 april

    D2:      Spanje van 13 t/m 17 april

    E-Top:Blackpool van 13 t/m 17 april

    C1:      Turijn van 13 t/m 18 april

    E3:      België van 14 t/m 17 april

    D3:      België van 14 t/m 17 april

    D6:      België van 14 t/m 17 april

    Gistermorgen (dinsdag) is Henk Belderbos overleden. Henk was een sympathieke en zeer geziene verslaggever van het Witte Weekblad en een trouwe bezoeker van de wedstrijden van Boys 1 en bijzondere jeugdactiviteiten bij Alphense Boys. Hij stierf aan de gevolgen van een ernstige ziekte. We zullen zijn aanwezigheid missen (zie 5e foto onder)

    Gisteravond won een combinatie van Alphense Boys B1/B2 met 6-1 van Wooter Academy o17. De D2 won met 8-1 van TOGB D2 en de D1 speelde met 0-0 gelijk tegen Hazerswoudse Boys C1, gecoacht door Michael Sip, ex-jeugdtrainer van Alphense Boys.

    Afgelopen zaterdag werd onze website door maar liefst 5661 personen aangeklikt. De piek lag om 08.00 uur toen de website (vanwege de afkeuringberichten) 1500 keer werd aangeklikt. Ook in de avond werd er ook druk gekeken, waarschijnlijk om het verslag te lezen van de wedstrijd van de B1 tegen PEC Zwolle B1.

    Yusuf Sarica (speelde vier jaar in Alphense Boys 1) komt ook de tweede seizoenshelft niet in actie voor zijn club OFC. De 30-jarige aanvaller verruilde afgelopen zomer Alphense Boys voor de club uit Oostzaan. Hij kwam geen minuut in actie voor OFC, want hij kampt net als een jaar geleden bij Alphense Boys met gezondheidsklachten. Door een vitamine D tekort is Sarica zeer vermoeid na wedstrijden. ''Als ik niet speel, heb ik geen klachten', aldus Sarica (zie 6e foto onder)

    Nico v/d Salm (in het verre verleden trainer/coach van Alphense Boys A1) heeft zijn contract als trainer van DoCoS met een jaar verlengd. De oefenmeester begint daarmee aan zijn vierde seizoen.

    Het prachtige toernooi van cvv Vriendenschaar van afgelopen zondag, waar ook Alphense Boys o16 aan zou meedoen, werd helaas afgelast vanwege de sneeuw. Een domper voor de organisatie die mooie clubs had weten te interesseren als FC Utrecht - sc Cambuur - Zulte Waregem - KV Mechelen - Excelsior  - Almere City - Lierse SK - Sparta Rotterdam - FC Volendam

    Vanmiddag (woensdag) om 17.00 uur speelt Alphense Boys E-Top een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. De wedstrijd wordt op De Toekomst gespeeld.

    Ook vanavond (woensdag) , maar dan om 20.00 uur, speelt Alphense Boys onder 23 jaar een wedstrijd in het kader van de beloftecompetitie, bij en tegen ARC onder 23 jaar (op Zegersloot). De wedstrijd wordt, zoals gewoonlijk, gecoacht door Eli Wattimury met assistentie van Gerrit v/d Berg.

    Volgende week maandag (23 januari) wordt de algemene ledenvergadering van Alphense Boys gehouden (20.00 uur).

    Dinsdag 24 januari oefent Alphense Boys o14 om 18.00 uur uit tegen AZ o14 op het prachtige vernieuwde jeugdcomplex van de Alkmaarders.

    De komende week lopen 7 verschillende jeugdspelers van Alphense Boys stage bij diverse profclubs. In totaal zijn er nu 26 uitnodigingen binnengekomen.

    Alphense Boys 1 heeft een prachtig vierdaags trainingskamp in Valencia gehad. Van donderdag 12 januari tot en met zondag 15 januari hebben ze onder ideale omstandigheden (17 graden en volop zon) kunnen werken. De sfeer was fantastisch en op zondagmiddag werd ook nog de wedstrijd van Valencia tegen Espagnol bezocht uit de Primera Division. De traditionele voetbalquiz werd gewonnen door Thom Nouwens en verzorger Huib van Vliet. Ook de langdurig geblesseerde spelers Sjors Lankhaar en Lorenzo v/d Berg waren mee en deden aangepaste trainingsarbeid. Bij het bezoek aan het stadion van Valencia was fysiotherapeut Percy Douglas de man die de persconferentie gaf (zie 7e, 9e, 10e en 11e foto onder)

    Zondag 22 januari oefent Alphense Boys 1 om 14.00 uur bij en tegen Soest 1. Dinsdag 24 januari oefent het 1e elftal dan om 20.15 uur thuis tegen DOSR 1

    Afgelopen zondag debuteerde Justin Kluivert (17, zoon van Patrick Kluivert) op indrukwekkende manier in het 1e elftal van Ajax in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Nog maar 5 jaar geleden speelde Justin Kluivert met Ajax D1 een competitiewedstrijd tegen Alphense Boys D1, waar Ron Hoenson toen deze foto van maakte. Toen al was de gelijkenis met zijn vader treffend (zie 8e foto onder)

    Afgelopen zaterdag was de nachtmerrie voor de keuringsdienst van de gemeente Alphen a/d Rijn én de clubs. Om 07.30 uur werden alle velden goedgekeurd en werd dat direct op de website kenbaar gemaakt. Om 08.00 uur begon het echter enorm te hagelen en moest de goedkeuring ongedaan worden gemaakt en werden alle grasvelden (terecht) om 08.15 uur afgekeurd. Dat betekende overuren voor Johan van Ooij, die afgelopen zaterdag dienst draaide in de commissiekamer. Gelukkig had hoofd wedstrijdzaken Jacques Spijker een vooruitziend blik en kwam Johan helpen.

    Uiteraard werd alles snel op de website gezet én op de infolijn. Verder werden alle bezoekende clubs gebeld, waarvan sommigen helaas al onderweg waren. Daarna werden ook de gevraagde scheidsrechters afgebeld. Onze eigen teams en spelers weten inmiddels dat ze zichzelf op de hoogte moeten stellen via website of infolijn (476616). Dat was goed te zien omdat rond 08.00 uur de website door maar liefst 1500 persionen werd aangeklikt. Het was even hectisch, maar dankzij de inspanningen van Johan en Jacques werd iedereen snel en goed geïnformeerd.