• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Prachtig einde kersttoernooien Alphense Boys

    Wat een geweldig einde was het vandaag van twee weken kersttoernooien bij Alphense Boys. Bij de 1e jaars Etjes won Houten E3 de finale van Spijkenisse E2 (2-1) en bij de Fjes won Future Talent met 4-3 van Olympia. Het was vandaag een weliswaar koude maar prachtige dag. De zon scheen, geen wind en de jonge voetballertjes genoten en voelden geen kou. Uiteraard geholpen door een warme trainingsbroek, handschoenen en hier en daar een muts (zie foto). Gistermiddag zegde nog een team af omdat enkele ouders het onverantwoord vonden om in de kou te gaan voetballen.....! En wat hebben ze ongelijk gekregen, want een mooiere winterdag om te voetballen kon je nauwelijks verzinnen.

    Bij de 1e jaars E behaalde Alphense Boys E3 twee overwinningen en liep ook tegen twee nederlagen aan en plaatsten zich dus niet voor een van de finales. Bij de Fjes (niveau 2e/3e klasse) plaatste Alphense Boys F3 zich verrassend voor de kleine finale. Pas gisteravond werden deze jonge mannetjes op het laatste moment opgetrommeld om het afgezegde team te vervangen en ze plaatsten zich met drie overwinningen voor de strijd om de 3e/4e plaats. In die wedstrijd was de energie eruit en won Spijkenisse F2 met 7-1.

     

    Vandaag werden de wedstrijden gefloten door vier B2 spelers (Reda Narain, Nino Noordanus, Younes Bouhamed en Jordy Geijsen) en vier C1 spelers (Simon van Duivenbooden, Ot v/d Last, Dave Star en Isay Gesser) en o.l.v. de KNVB scheidsrechters John Evenwel en Bert Metzler kunnen we daar heel tevreden op terugkijken.

    De commissiekamer werd weer bemand door twee moeders van de deelnemende Boys teams en ook achter de bar stonden twee ouders. Tel daarbij op de onvolprezen Jan Overes die alles met de nodige humor aan elkaar kletste via de geluidsinstallatie en het succes van ook dit toernooi is verklaard.

     

    Eindstand 1e jaars E-pupillen

    1. Houten E3

    2. Spijkenisse E2

    3. Elinkwijk E3

    4. Future Talent E3

       

      Eindstand F2-toernooi

    1. Future Talent F2

    2. Olympia F1

    3. Spijkenisse F2

    4. Alphense Boys F3

       

      Terugkijkend op negen dagen kersttoernooien met maar liefst 113 deelnemende teams, kunnen we alleen maar heel trots zijn dat dit bij Alphense Boys wordt mogelijk gemaakt.  Onze prachtige accommodatie (twee kunstgrasvelden vlak voor de gezellige en warme kantine) leent zich uitstekend voor dit soort kersttoernooien in de buitenlucht. Natuurlijk hadden we mazzel met het weer, maar met de bereidheid en inzet van alle vrijwilligers (kantinecommissie, dagploeg, ouders, dames in de keuken, scheidsrechters en organisatie (Ab Kalkhoven en de TC) zat het helemaal goed. Mooi dat het allemaal zo vlotjes en gezellig verlopen is.

    Morgen (zaterdag) en overmorgen (zondag) laten we alle jeugdteams onderlinge wedstrijdjes spelen op onze kunstgrasvelden als een soort trainingswedstrijdje in de aanloop naar de hervatting van de competitie, volgende week zaterdag. Bij Alphense Boys laten we immers een vrij weekend niet zonder voetbal voorbij gaan. Maar dan moet het vanacht niet gaan sneeuwen of ijzelen. Via de website kan morgen iedereen kijken of het door gaat.