• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    De loting van de 1/8e finale van de KNVB jeugdcup voor jongens o15 en o17 leverde twee interessante thuiswedstrijden op voor Alphense Boys C1 en B1, de enige overgebleven amateurteams in de landelijke beker.  De C1 speelt tegen FC Groningen C1 en de B1 (zie archief foto van Ron Hoenson) speelt op dezelfde dag (zaterdag 4 februari)  thuis tegen PSV B1. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 4 februari. Hieronder de volledige loting

    Jeugdcup o15

    Alphense Boys C1 - FC Groningen C1

    Excelsior - AZ

    Willem II - MVV

    NEC/FC Oss - Feyenoord

    Sparta Rot - ADO DEn Haag

    FC Utrecht - Almere City

    Brabant United - Fc Twente

    Ajax - NAC Breda

    Jeugdcup o17

    Alphense Boys B1 - PSV B1

    FC Twente - FC Groningen

    Roda JC - AZ o16

    PSV o16 - Almere City

    Heerenveen - Feyenoord

    Vitesse - NEC/FC Oss

    ADO Den Haag - FC Twente o16

    NAC Breda - Sparta Rotterdam

    Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys B1 tegen Feyenoord o16 en won met 3-1 in een erg leuke wedstrijd. Alphense Boys B1 kwam met 1-0 voor door een intikker van Steven v/d Pijl na een goede voorzet van Said Hamulic. Vlak voor rust werd het 1-1. Na rust scoorde Said Hamulic de 2-1, na een 1-2 combinatie met Patrick Brouwer. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Junior Basilio de 3-1 uit een pass van Dani van Steijn.

    Alphense Boys 1 oefende gisteravond tegen CSW en speelde met 1-1 gelijk. Kevin Cameron scoorde namens het 1e elftal.

    Alphense Boys 1 won afgelopen zondag voor de 6e achtereenvolgende keer zijn competitiewedstrijd en nestelde zich daarmee naast Leonidas aan de kop van de ranglijst in de 1e klasse. Komende zondag speelt ons vlaggenschip weer thuis en ontvangen ze om 14.00 uur DRL 1.

    Jens Toornstra (ex-Alphense Boys) heeft de meeste assists van de hele eredivisie op zijn naam. Al 6x stond hij aan de basis van een Feyenoord doelpunt. Jens scoorde afgelopen zondag zijn 4e doelpunt van het seizoen

    Dinsdag 22 november vond in Rotterdam bij Feyenoord een keepersclinic plaats voor 36 keepers van de 12 Feyenoord Academy Partners. Dit zijn allemaal  topamateurverenigingen die net als Feyenoord de persoonlijke ontwikkeling van jong voetbaltalent centraal hebben staan. Vanuit Alphense Boys namen Deon Bontje (O14), Ot van der Last (O15) en Bas Schol (O16) deel. Onder leiding van de keeperstrainers van Feyenoord, o.a. Oscar Moens en Rob van Dijk, werd door de jongens in groepen van 6 in een intensief uur een circuit van 6 trainingsvormen voor keepers afgelegd. Een hartstikke leuke en vooral leerzame ervaring! (zie 1e foto onderaan)

    De actie van de B1 met de verkoop van Hyacinten om de kosten voor het trainingskamp op Papendal te drukken, is geslaagd. Alle 250 hyacinten zijn verkocht wat ongeveer 650 euro in het laatje bracht. Met grote dank aan Bollen bedrijf  Steijn - Damen uit  Noordwijkerhout en allen die deze verkoop hebben mogelijk gemaakt.

    De afgelopen weken hebben onze jeugdleden ontzettend hun best gedaan om zoveel mogelijk Grote Club Actie loten te verkopen. Het zijn uiteindelijk 1371 loten geworden! Een prestatie om trots op te zijn. Nu de totale uitslag bekend is kunnen we ook de prijzen voor de beste verkopers en het beste verkopende team bekend maken. Het team wat de meeste loten heeft verkocht is: jo11-1 (E1) met het geweldige aantal van 487 loten. Dit team gaat op kosten van de Boys een leuk teamuitje beleven.

    De 3 beste verkopers zijn:

    • Gila Noura (E1) met 100 loten

    • Max Vermeulen (E1) met 100 loten

    • Kyan Rompies (E1) met 40 loten

      Deze 3 toppers mogen een voetbaltenue (shirt, broek en sokken) uitkiezen van hun favoriete club. De volgende personen verdienen ook een eervolle vermelding omdat ze meer dan 25 loten hebben verkocht: Klauwdia Jeogian, Marcel Bagtar, Mik van Harten, Finn vd Meer, Vince Kalyan, Pien Klaasenbos, Thijmen van es, Luca van Ofwegen en Kick Parinussa. Met de winnaars wordt binnenkort contact opgenomen om de prijzen in ontvangst te nemen. Ook alle leiders en trainers bedankt voor jullie inzet dit jaar.

      Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 26 november:

      13.00 uur      A2 - Haastrecht A1

      13.00 uur      B2 -s\'-Gravenzande B1

      11.00 uur      D2-Wilhelmus D1

      09.00 uur      E-Top - Woubrugge D1

      De familie Mulder uit Den Haag is mede sponsor geworden van Alphense Boys B1. Dat is heel bijzonder want  zoon  Mike speelt niet meer bij Alphense Boys, maar was vorig jaar nog speler van de onze C1 en speelt nu bij de FC Den Haag. Oude liefde roest (gelukkig) niet.

      De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 1 maart) is al enige weken geopend via de website van Alphense Boys. Klik \'\'activiteiten\'\' aan in de balk en daarna \'\'Talentendag\'\'. Inmiddels zijn er al 50 serieuze inschrijvingen binnen.

      Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin. Inmiddels hebben we al tientallen inschrijvingen moeten afwijzen omdat de betreffende spelers of veel te ver weg wonen of op een veel te laag niveau voetballen.

      Voor de traditionele gezellige kerstoernooien bij Alphense Boys (27 december t/m 6 januari) alleen op onze twee kunstgrasvelden die gunstig voor de warme kantine liggen), zoeken wij, vanwege een aantal afmeldingen, toch nog een paar deelnemende teams. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Bij de onderstaande kleinschalige toernooien is er nog plaats (klik verder)

      Iedere toernooidag start om 10.00 uur, met de prijsuitreiking om 16.30 uur. Ieder team speelt minstens 4 wedstrijden van 2x14 minuten en mogelijk een extra wedstrijd (de nummers 1 en 2 van iedere poule: finale en wedstrijd om 3e/4e plaats)

      Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl

      Dins     27 dec:         D-toernooi (niveau hoofdklasse/1e klasse) Vol

      Woens 28 dec:         E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006) Nog 3 teams

      Dond    29 dec:        E1-toernooi (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e kl) Nog 2 teams

      Vrijd     30 dec:         F1-toernooi (niveau 1e klasse) Vol

                                         F3-toernooi (1e jaars F = 2009) Nog 1 team

      Maan    2 jan:           D-toernooi (niveau 2e/3e klasse) Nog 1 team

      Dins      3 jan:           C-toernooi (niveau hoofdklasse/1e klasse) Vol

      Woens  4 jan:           D1-toernooi (niveau 2e divisie/3e divisie) Vol

      Dond     5 jan:           C1-toernooi (niveau 1e, 2e, 3e divisie) Vol

      Vrijd     6 jan:             E3-toernooi (1e jaars E, 2007) Vol

                                         F2-toernooi (niveau 2e/3e klasse) Nog 4  teams

      Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

      Speciaal voor alle voetbalmoeders en vrijwilligers organiseert Voetbalvereniging Alphense Boys i.s.m. Attel-J Desiree een creatieve workshop op donderdag 15 december a.s. om 19.30 uur in de kantine. Er wordt een winters-tafereel gemaakt op een dienblad (zie 2e foto onderaan). Alle materialen en benodigdheden zijn aanwezig. Bloemenhuis Pietersen in Noorden verzorgd het materiaal en Desiree van Attel-J zal u deze avond begeleiden. Het beloofd een gezellige avond te worden. U kunt zich opgeven voor de avond door een mailtje te sturen met het aantal personen naar attelj@gmail.com of via het evenement bij  Attel-J Desiree op facebook. https://www.facebook.com/events/168474493615270/?ti=cl  We wensen u alvast een leuke, gezellige en vooral creatieve avond.

      De voorbereidingen van de Rotary Santa Run gaan van start. Ook uw vereniging, school of andere organisatie kan een bijdrage verdienen. De Rotaryclubs Alphen aan den Rijn, Alphen- Woubrugge en Rijnwoude organiseren op vrijdag 16 december wederom de Alphense Rotary Santa Run. De Rotary Santa Run wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar is het hoofddoel de vervanging van de bestelbus van de voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken. Daarnaast zullen nog lokale goede doelen worden uitgekozen waarvoor iedereen een wens in de kerstboom op het Rijnplein kan hangen. De wens kan een ondersteuning in geld zijn, maar een beroep op de persoonlijke inzet van Rotaryleden is ook denkbaar.  Alle deelnemers wandelen verkleed als kerstman een route door het centrum van Alphen aan den Rijn. Start en Finish op het Rijnplein. Aanvang 19.00 uur.

      De verenigingen, scholen en andere organisaties die meedoen aan de Santa Run, halen ook geld op voor hun eigen kas. Door het kopen van een kerstmannenpak à € 10,= steunt u naast de goede doelen ook uw eigen club.  Voor elk pak dat door uw organisatie wordt afgenomen zal de Rotary Santa Run twee euro doneren in uw kas. Verkoop zoveel mogelijk kerstpakken om uw clubkas aan te vullen en tevens de goede doelen te steunen. Wij hopen van harte op uw deelname. Opgeven kan via de website: http://alphen.rotarysantarun.nl/inschrijven/

      Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen met:  alphen@rotarysantarun.nl

      Seizoen 2017/’18: later beginnen en langer door in het amateurvoetbal?
      Samen met amateurvoetbalclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB het amateurvoetbal van dienst te zijn.
      Volledige selecties in voorbereiding en voetballen met mooi weer
      Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de voetbalbond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer! Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de voetbalbond de komende periode met verenigingen door heel het land.
      Amateurclubs hakken de knoop door
      Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal. Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie. In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender van 2017/’18. Of het amateurvoetbalseizoen 2017/’18 inderdaad later gaat beginnen hangt af van de reactie van amateurclubs. Wil je hierover meedenken of een mening en/of suggestie geven? Stuur dan een mail naar amateurvoetbal@knvb.nl.
      Tweede en Derde divisieclubs beginnen competitie op 26/27 augustus
      Met de vertegenwoordigers van de Tweede divisie, Derde divisie en de Hoofdklasse is wel al besloten om de competitie later te beginnen. Voor de hoogste twee amateurdivisies is de competitieaftrap in het weekend van 26 en 27 augustus. De Hoofdklasse is één weekeinde later aan de beurt op 2 en 3 september. Zoals gebruikelijk worden in augustus ook de eerste wedstrijden om de landelijke KNVB Beker gespeeld. De eerste kwalificatieronde staat gepland op zaterdag 19 augustus en de tweede ronde voor woensdag 23 augustus. Indien mogelijk worden wedstrijden van de tweede kwalificatieronde in het weekeinde van 26 en 27 augustus gespeeld. Uiteraard kunnen dit dan alleen wedstrijden zijn waar geen Tweede en Derde divisie clubs bij betrokken zijn.
      De volledige speeldagenkalender voor het seizoen 2017/18 wordt zo snel mogelijk na 1 februari gepubliceerd op knvb.nl.
      OLIEBOLLENACTIE

      Met de aankoop van een aantal heerlijke oliebollen (gebakken door bakkerij het Stoepje) steunt u de C1 van de Alphense Boys om onze reis naar Italië mogelijk te maken. De C1 doet van 13 april t/m 18 april 2017 mee aan het Stefano Gusella Memorial toernooi in Turijn. U kunt de oliebollen nu al bestellen. Wanneer u de oliebollen voor zaterdag 24 december betaalt, dan leveren we de oliebollen bij u thuis af.(uitsluitend in Alphen aan den Rijn). Daarnaast zijn ze op zaterdag 31 december tussen 10:00-12:00 uur af te halen in de kantine van de club.

      Voor meer informatie kijkt u op: www.alphenseboyso15.nl

      Aantal oliebollen                                                    Prijs
      5 oliebollen                                                             €  5,00
      10 oliebollen                                                                       €  8,00
      20 oliebollen                                                                       € 15,00
      40 oliebollen                                                                       € 28,00

      Bestelformulier

      Aantal oliebollen      :                                             stuks  ( afhalen / bezorgen )

      Naam                         :

      Adres                         :

      Telefoonnummer    :

      E-mailadres              :

      Bestellingen kunt u mailen naar: info@alphenseboyso15.nl

      Thuisbezorgen? Dat is mogelijk. Maak het bedrag over op onderstaand rekeningnummer onder vermelding van naam, adres en aantal oliebollen.

      U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL15RABO0129352195, 

      t.a.v. Oliebollenactie C1.

      Bestellingen vóór 24 december worden thuisbezorgd. Daarna geldt afhalen in de kantine.

      Voor vragen en eventuele grote bestellingen buiten Alphen aan den Rijn kunt u mij op onderstaand nummer bereiken, namens de jongens en begeleiding van de C1, alvast hartelijk dank. Paul Putman, telefoonnummer : 06 12249464