• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Op zaterdagmorgen 14 november waren alle voetbalvelden door een pittige nachtvorst met een witte laag rijp bedekt. Toch kon er gevoetbald worden en dat leverde aardige plaatjes op.

    Kijk bij regen of vorst op de website welke wedstrijden zijn afgekeurd of bel de infolijn (476616)

    Volgende week dinsdagavond (22 november) komt Feyenoord o16 op bezoek om te oefenen tegen Alphense Boys B1. Als u die avond tijd heeft is dat een bezoek zeker waard.

    Dezelfde avond (dinsdag 22 november) oefent Alphense Boys 1 om 20.15 uur thuis tegen CSW 1. Maar eerst probeert ons 1e elftal komende zondag de inhaalwedstrijd tegen Laakkwartier winnend af te sluiten. Als dat lukt zijn ze samen met Leonidas, medekoploper van de 1e klasse.

    Alphense Boys A1 speelt komende zaterdag voor de beker uit tegen CKC A1 (14.30 uur)

    De derde editie van het Frans Bahlmann toernooi (dinsdag 8 augustus en zaterdag 12 augustus) kent in 2017 een deelnemersveld met de volgende namen: Alphense Boys 1, Sportlust 46 1, Argon 1 en RCL 1. Jacques van Vliet, de voorzitter van de toernooicommissie, heeft dat bekend gemaakt.

    Zoals in de vorige woensdagnieuwtjes verteld, mag Opa Beijeman bij de wedstrijden van zijn kleinzoon Tom Beijeman (speler van Alphense Boys D1) met de hond lopen van Michael Woodall (vader van keeper Roman). Opa Beijeman is dol op hond Nori en als Alphense Boys D1 scoort, krijgt hij voor elk doelpunt een koekje. Afgelopen zaterdag kreeg Nori 4 koekjes! (zie 1e foto onder)

    De C2 staf zit behoorlijk in de lappenmand. Drie weken geleden kreeg leider Hans Wertheim (links op de 2e foto onderaan) een nieuwe knie en vorige week kreeg trainer Richard v/d Nieuwendijk (op de foto rechts) bij een bedrijfsongeval een houten wand op zijn lichaam. Beide "kreupelen" waren zaterdag toch aanwezig bij de competitiewedstrijd van hun C2

    Gisteravond (dinsdag) oefenden de B2 en C2 tegen respectievelijk AZ C1 en AZ D1 in Alkmaar op het prachtige vernieuwde jeugdcomplex van de club uit de eredivisie. De B2 verloor met 3-1 (doelpunt Nino Vitalli) en gaven AZ C1 prima partij (kregen de complimenten van AZ voor de goede eerste helft) en de C2 kwam met een 2-2 gelijkspel terug naar huis. Uit een voorzet van Julian v/d Kwaak scoorde AZ in eigen doel en Kaan Temur kopte knap de gelijkmaker binnen (2-2) uit een voorzet van Kaj v/d Veldt..

    De D1 oefende gisteravond op Papendal tegen Vitesse D1 en kwam er niet aan te pas (6-0). De mannen van trainer Sander v/d Kleij moeten nog enkele stappen maken om dit hoge niveau aan te kunnen. Komende zaterdag krijgen ze daar gelijk al de kans voor, want dan wacht in Tilburg de opnieuw leerzame oefenwedstrijd tegen Willem II D1 (10.30 uur). We zijn benieuwd of ze daar beter partij geven.

    Het spandoek met prachtige foto\'s van Alphense Boys spelers is af en hangt nu op de kop van de kantine bij het terras. Afgelopen zaterdag werden er al vele foto's van gemaakt, want het door Gerard Haverkamp ontworpen doek en door  Kees de Rijk (dagploeg) opgehangen doek is dan ook werkelijk fantastisch (zie 3e foto onder).

    Sam Pak, die vorig seizoen nog onder de lat stond bij Alphense Boys D1 en nu keeper is bij Feyenoord o14, is geselecteerd voor het Nederlands elftal voor spelers onder 14 jaar. Geweldig en van harte gefeliciteerd

    Op zaterdagavond 19 november is het weer BINGO bij Alphense Boys. Iedereen is welkom, om 19.00 uur is de kantine open en om 20.00 uur gaan de balletjes rollen.

    Bij Vitesse o16, afgelopen zaterdag de oefentegenstander van Alphense Boys B1, stonden maar liefst vijf spelers in het veld die de afgelopen jaren in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelden. Het wordt dan ook in de wandelgangen "Vitesse-Boys" genoemd (zie 4e foto onderaan). Van links naar rechts: Yassin Oukili, Aron Sieders, Joey Kesting, Brend Leeflang en Yassin Yasini.

    De balsponsor bij de wedstrijd van Alphense Boys C2 tegen RKAVV C1 was "Van Der Kwaak Transport & Logistics uit Hillegom, uw logistieke wens is onze zorg !!!" En laat zoon Julian nu juist in deze wedstrijd scoren!

    Hilbert Sieders (vorig seizoen nog leider van Alphense Boys C1 waarin zijn zoon Aron speelde) bezorgde afgelopen zaterdag de spelers van Alphense Boys B1 die op Papendal oefende tegen Vitesse o16 (1-2 voor Alphense Boys B1) (waar zijn zoon nu speelt) een zeer aangename verrassing. Hij bracht een kist met fruit mee voor de Boys spelers, iets wat hij vorig jaar (als leider) iedere week deed. Oude tijden herleefden. Mooi gebaar.

    Komende zaterdag bij de wedstrijd AB  C1 - FC  Emmen C1 is de bal sponsor: Putman Vefima Organisatie Adviesbureau. Fluitekruid 11 Mijdrecht.

    Bij de wedstrijd  Alphense Boys  B1  -  Willem 2 B1 (ook komende zaterdag) is de balsponsor;

    Riggeling  Malelaardij   BV, Brugstraat   15  Bodegraven. Deze firma  is ook de maker van   De AB O17 site  [ www.alphenseboyso17.nl ]  Namens de B1 staf  veel dank.

    Alphense Boys B1 gaat komende zaterdag (19 november) wat geld inzamelen voor een trainingsweekend van vrijdag 6 januari tot en met zondag 8 januari bij Vitesse op Papendal (in Arnhem) Dat gaan ze doen met de verkoop van Hyacinten  in een mooie buiten pot (zie 5e foto onderaan). Dit doen ze in samenwerking met Bollen bedrijf  Steijn - Damen uit  Noordwijkerhout. Deze pracht van een hyacinten gaan kosten 4 euro per stuk of 3 voor 10 euro. De verkoop wordt gedaan door drie dames. Wij hopen op een goede verkoop.

    Voor de tussenronde van de landelijke beker voor B-junioen, waarvoor Alphense Boys B1 was vrijgeloot, vielen afgelopen weekend de volgende uitslagen:

    • Volendam B1 - Heerenveen B1: 0-4

    • NEC B1 - Excelsior B1: 2-1

    • Willem II B1 - AZ B1: 0-1

    • FC Emmen B1 - NAC B1: 2-4

    • Fortuna Sittard B1 - Vitesse B1: 0-5

      Ook bij de landelijke beker voor C-junioren (waar Alphense Boys C1 òòk werd vrijgeloot), was er een tussenronde.

    • FC Groningen C1 - PSV C1: 1-0

    • De Graafschap C1 - FC Twente C1: 0-4

    • ADO Den Haag C1 - Spartaan 20 C1: 2-0

    • Zeeburgia C1 - NEC C1: NEC wint na strafschoppen

      Door deze resultaten zijn in de landelijke beker zowel Alphense Boys B1 als Alphense Boys C1 de enige amateurclubs die nog meedoen. Bijzonder!

      Lars v/d Plank (ex-Alphense Boys) speelt sinds dit seizoen bij Sportlust 46. Daar komt hij regelmatig te laat. Bij Sportlust moeten spelers die te laat komen met de dobbelsteen rollen. Het aantal ogen dat je gooit, zoveel euro moet je in de boetepot stoppen. Lars v/d Plank moet structureel dobbelen.....!

      Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 19 november:

    • 09.30 uur      C2 - Spartaan 20 C2 (vrsch)

    • 11.15 uur      D2 - Verburch D1 (vrsch)

    • 13.00 uur      C1 - FC Emmen (comp)

    • 15.00 uur      B2 - Spartaan 20 B2 (vrsch)

    • 15.15 uur      B1 - Willem II B1

    • 15.15 uur      A2 - HVV A1 (vrsch)

      De voetbalwedstrijd  Laakkwartier   - Alphense Boys  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    • Gisteravond (dinsdag 15 november) speelde Alphense Boys o23 een uitwedstrijd tegen Quick Boys o23. In een 1e helft waarin beide partijen over en weer de intentie hadden om er een mooi potje voetbal van te maken, scoorde Alphense Boys in de 12 minuut de 0-1. Dit na een mooie diep aangespeelde bal door Ian Quak op Kevin Cameron, die schitterend van 20 meter afstand de bal als een streep via onderkant lat in het doel schoot. Het stond goed in de 1e helft bij Alphense Boys en men gaf niet heel veel weg en men speelde als team goed voor elkaar. Ruststand 0-1 voor Alphense Boys. Helaas in de rust 3 x moeten wisselen door blessures. De 2e helft startte hierdoor rommelig dit ook omdat sommige spelers op voor hun niet gewend zijnde posities moesten spelen en daar kwam men niet meer overheen. Ook had Quick Boys 8/9 wisselspelers die voor de juiste verversing zorgde en voor het verschil zorgde. In de 56 min na een misverstand en een duw fout in de 16 meter kregen we een pingel tegen die in eerste instantie door onze keeper Mats van Essen met behulp van de paal werd tegengehouden maar hierna waren de spelers niet attent op de inlopende speler van Quick Boys die de 1-1 in kon tikken. Verder was het meer tegenhouden wat de boys konden doen en men kwam er nog maar sporadisch uit. In de 76 min scoorde Quick Boys na onnodig balverlies op het middenveld de 2-1. En 5 minuten later in de 81e  minuut na een klutsbal via de keeper en de lat stond het zelfs 3-1??..Hierna toonde  de boys toch weer veerkracht  en scoorde gelijk hierna na goed druk zetten van Arjan Ouwendijk, die hierna Kevin Cameron zijn 2e doelpunt van de avond liet aantekenen voor de 3-2. Daarna had de boys nog wat kleine kansjes maar had Quick Boys het slotakkoord in de 90e  min na weer onnodig balverlies die de 4-2 op het scoren bord lieten zetten.
    • Op een druilerige dinsdagmiddag op weg naar "Varkenoord", de kraamkamer voor toekomstige spelers van Feyenoord 1. Vandaag zijn Mike Heisterkamp en Niels Gehlen beide keepers uitkomend in de JO13-2 bij Alphense Boys, uitgenodigd door onze opleidingspartner Feyenoord voor het bijwonen van een keepersclinic speciaal bedoeld voor de keepers uit 2004 en 2005 van de samenwerkende partners. De ontvangst werd verzorgd door Remco Heerkens en het veld was inmiddels uitgezet door Oscar Moens en Rob van Dijk en hun team. Voor aanvang van de clinic kregen de mannen eerst nog een rondleiding door de gebouwen op Varkenoord. Met ondersteuning door huidige jeugdkeepers was er een parcours uitgezet. Alle keeper-elementen kwamen hierdoor aan de orde. In kleine groepjes tussen de 4 en 6 keepers werden een zestal onderdelen afgelopen, nadat er uiteraard een gezamenlijke warming up werd gehouden. De onderdelen bestonden uit een aantal pass en trapvormen, 1:1, val en duikoefeningen en het vangen van hoge ballen vanaf de zijkant. Ook ontbrak de keepersoorlog niet waarbij de mannen op 20 meter van elkaar op elkaar mogen uithalen op manieren die ze zelf willen. Na ruim anderhalf uur aan de bak te zijn geweest kwam deze, voor de keepers zeer leerzame middag, tot een einde en konden ze van een warme douche genieten (zie 6e foto onderaan).

      OLIEBOLLENACTIE

      Met de aankoop van een aantal heerlijke oliebollen (gebakken door bakkerij het Stoepje) steunt u de C1 van de Alphense Boys om onze reis naar Italië mogelijk te maken. De C1 doet van 13 april t/m 18 april 2017 mee aan het Stefano Gusella Memorial toernooi in Turijn. U kunt de oliebollen nu al bestellen. Wanneer u de oliebollen voor zaterdag 24 december betaalt, dan leveren we de oliebollen bij u thuis af.(uitsluitend in Alphen aan den Rijn). Daarnaast zijn ze op zaterdag 31 december tussen 10:00-12:00 uur af te halen in de kantine van de club.

      Voor meer informatie kijkt u op: www.alphenseboyso15.nl

      Aantal oliebollen                                                    Prijs
      5 oliebollen                                                             €  5,00
      10 oliebollen                                                                       €  8,00
      20 oliebollen                                                                       € 15,00
      40 oliebollen                                                                       € 28,00

      Bestelformulier

      Aantal oliebollen      :                                             stuks  ( afhalen / bezorgen )

      Naam                         :

      Adres                         :

      Telefoonnummer    :

      E-mailadres              :

      Bestellingen kunt u mailen naar: info@alphenseboyso15.nl

      Thuisbezorgen? Dat is mogelijk. Maak het bedrag over op onderstaand rekeningnummer onder vermelding van naam, adres en aantal oliebollen.

      U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL15RABO0129352195, 

      t.a.v. Oliebollenactie C1.

      Bestellingen vóór 24 december worden thuisbezorgd. Daarna geldt afhalen in de kantine.

      Voor vragen en eventuele grote bestellingen buiten Alphen aan den Rijn kunt u mij op onderstaand nummer bereiken, namens de jongens en begeleiding van de C1, alvast hartelijk dank. Paul Putman, telefoonnummer : 06 12249464