“Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

“Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.”

“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys C1 wint van Zeeburgia C1

De C1 blijft het onverminderd knap doen in de landelijke 1e divisie en stuurde nu Zeeburgia met een 3-2 nederlaag terug naar Amsterdam. De B1 speelde knap gelijk tegen NAC Breda B1 (2-2) met twee kopgoals van Alessio v/d Straaten (zie foto). De D1 speelde gelijk en de A1 verloor ( weer in blessuretijd) van koploper FC Dordrecht A1.  De B2 staat door een fraaie uitoverwinning op Velo B1 op de 3e plaats in de 3e divisie.

Vandaag speelden de mannen van Jonathan Jonk (Alphense Boys A1) tegen Jupiler league club fc Dordrecht 90. De koploper staat inmiddels al 5 punten los van de rest en is hard op weg naar de 1e periode titel. Alphense Boys A1 bivakkeert in de onderste regionen en doet elke wedstrijd goed mee maar lopen wekelijks op tegen kleine foutjes die hard worden afgestraft. Alphense Boys A1 begon scherp aan de wedstrijd en zetten Dordrecht 90 vast op hun eigen helft. Dordrecht ’90 had moeite met hoge druk en de Dordtenaren kwamen niet in hun spel. De 1e grote kans was voor Ruben Rietdijk in de 5e minuut na een prachtige lange bal van Reno van Heiningen. Ruben Rietdijk kon deze 1 op 1 kans niet verzilveren waardoor het nog 0-0 bleef. Alphense Boys A1 bleef druk houden op de verdediging van Dordrecht ’90. Dordrecht zocht in de opbouw vaak hun lopende buitenspelers of hun diepgaande middenvelders door het centrum. Gelukkig anticipeerde Alphense Boys hier goed op en gaven weinig kansen weg. In de 1e helft drukte Mike Bavelaar goed door op de verdediging van Dordrecht 90. Mike Bavelaar veroverde de bal maar kreeg hem  net niet lekker mee waardoor deze kans geen grote kans werd.  In de 19e minuut kwam Alphense Boys op 0-1 voorsprong door goed doorjagen van Daily Loos schoot hij de bal prachtig in de rechterbovenhoek. Vlak hierna creëerde Dordrecht’90  hun 1e grote kans na een aanval op rechts maar de bezetting voor het doel ontbrak.  De volgende kans was voor Floris Hazenberg in de 23e minuut maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. In de 29e minuut ging de snelle rechtsbuiten van Dordrecht’ 90 er van door maar zijn voorzet werd vakkundig onschadelijk gemaakt. Alphense Boys ging de rust in met een 0-1 voorsprong dat dik en dik verdiend was. De 2e helft waren de rollen omgekeerd. En was de bal veel te vinden op de helft van Alphense Boys. Maar de 1e grootste kans was toch voor Alphense Boys. In de 55e minuut werd Derrick Barima met een voorzet vrij gezet voor het doel. Maar kon deze vrije kop kans niet tegen de touwen koppen. Vanaf dit moment was het Dordrecht’ 90 dat dicteerde en Alphense Boys kon alleen maar verdedigen.  Doordat Alphense Boys het veld goed klein hield creëerde Dordrecht geen grote kansen. Alle ballen van de thuisploeg vielen allemaal verkeerd. Het leek er op dat Alphense Boys onderweg is naar een stunt in de 2e divisie.  In de 60e minuut kwam de 1e beste kans voor Dordrecht 90 op de paal terecht.  Alphense Boys stond onder hoge druk maar kon elke keer net op tijd uitverdedigen zodat de tegenstander niet kon scoren. Helaas kon Alphense Boys de bal niet meer in de ploeg houden en kwam de bal te snel bij de tegenstander terecht. In de spaarzame aanvallen en counter van Alphense Boys werd Alphense Boys 1 toch nog 1 keer gevaarlijk. Harvey Johnson werd diep gestuurd in de hoek van het 16 meter gebied. Harvey Johnson werd hier wel degelijk aangeraakt en had recht op een penalty alleen de scheidsrechter beoordeelde dit anders. Met nog 10 minuten te gaan moest Alphense Boys er alles aan doen om de Dordtenaren van scoren af te houden. In de 82e minuut werd een lange bal verkeerd ingeschat en kon de snelle rechtsbuiten er van door en liet deze kans niet onbenut en het stond 1-1. Door de toenemende druk was dit niet onverdiend. Maar als zo vaak had Alphense Boys A1 deze wedstrijd eerder kunnen beslissen. Vlak hierna hield Jari van Veen zijn team nog op de been door een hoge boogbal te pakken. De wedstrijd leek op slot te zitten. Maar in de 91e minuut werd er na simpel inleveren ineens een kans gecreëerd door Alphense Boys voor de tegenstander. Dit cadeautje werd direct benut en zo kon Dordrecht’ 90 alsnog met de overwinning er van door gaan. In Dordrecht werd er teleurstellend met 2-1 verloren. Alphense Boys A1 had meer verdiend. Dit is al weken zo. De mannen van Jonathan Jonk moeten positief blijven en hard blijven werken. Geloof in er in houden dan komen de resultaat vanzelf. Volgende week speelt de A1 thuis om 15.15 uur tegen Jodan Boys A1 voor de beker en kunnen ze laten zien wat winnen is.

12. MVV A1                    7-4

Tegenstander Zoetermeer profiteerde vandaag van de totaal uit vorm zijnde Alphense Boys A2. Zonder de vakantiegangers Quinte en Noah maar weer met Syl moest er tegen middenmoter Zoetermeer aangetreden worden. Vanaf de aftrap werd al duidelijk dat ook vandaag de vorm ver te zoeken was. In balbezit was het zeer onrustig wat leidde tot veel balverlies en zeer rommelig voetbal. Gelukkig kon ook Zoetermeer niet beter zodat het spel redelijk  in evenwicht bleef zonder al teveel kansen aan beide kanten. Toch werd de score door Alphense Boys geopend, Louis Zwiers werd diep aangespeeld en wurmde zich langs de verdedigers om het koel af te maken (0-1). Ook na die treffer bleef het van beide kanten slecht en onrustig en was de scheidsrechter de beste man van het veld. Ook na de rust werd het ondanks de tips en waarschuwingen niet beter. Na een totale mislukte korte corner counterde Zoetermeer razendsnel en lag de bal bij Alphense Boys in het doel 1-1. Wie dacht dat AB daarna wakker was had het mis en de voorsprong van Zoetermeer kwam dan ook vrij snel na de gelijkmaker. Vele fouten gingen vooraf die door de spits van Zoetermeer keurig werd afgestraft. De laatste  10 min werd er niets meer gecreëerd en dropen de spelers en staf van AB A2 na het laatste fluitsignaal gedesillusioneerd het veld af. Bij iedereen verbijstering hoe dit kan gebeuren na een fantastisch begin van het seizoen. Er zal komende week nog zeker over gesproken worden om de gezichten weer dezelfde kant op te krijgen  en de vorm te herpakken en om aan onze trouwe supporters te laten zien dat AB A2 wel degelijk goed kan voetballen. Volgende week zaterdag speelt de A2 om 15.00 uur een bekerwedstrijd, uit tegen DHC A1

12. Jodan Boys A2        7-3

Alphense Boys B1 moest het vandaag opnemen tegen de nummer 5 van de ranglijst NAC Breda B1. De B1 had drie keer op rij gewonnen waardoor ze zich hadden gepositioneerd op de 3de plaats. Direct vanaf de start bleek dat de Boys het lastig zouden krijgen. Ze werden door NAC snel onder druk gezet waardoor ze moeilijk van eigen helft af kwamen. Gelukkig werd er wederom heel hard gewerkt waardoor ze het achterin ook goed dicht hielden. Toch viel al in de 7de minuut de 0-1, een pass in de opbouw werd veroverd en twee balcontacten lag de bal in het net. Sven IJzendoorn wist de eerste poging nog knap te keren alleen in de rebound was hij kansloos. Na de goal bleef NAC de boventoon voeren en de boys wisten er maar sporadisch uit te komen. De goal in de 17de minuut viel dan ook als een verassing, de corner kwam van Gino Bergwerff en werd knap binnen gekopt door Alessio van der Straaten (zie foto boven van fotograaf Erik Saeijs). Na deze goal ging de wedstrijd wat meer gelijk op. Na een diepe bal kwam Said Hamulic net te kort om de bal binnen te lopen. Daarentegen moest ook Sven opnieuw handelend optreden om de achterstand te voorkomen. Vlak voor rust kwam de B1 op voorsprong. Opnieuw een corner stond aan de basis van de goal, Gino Bergwerff nam de corner en wederom scoorde Alessio (zie 1e foto onderaan)met een knappe kopbal. Na rust ging de wedstrijd meer gelijk op. De Boys beten flink van zich af maar NAC heeft gewoon een goede ploeg waardoor de B1 moeite bleef houden om het spel te maken. 4 minuten na rust viel de gelijkmaker. Een crosspass werd niet goed ingeschat (gehapt!) en plots stond de rechtervleugelverdediger vrij voor Sven die wel heel beheerst afrondde. Daarna hadden beide ploegen de wedstrijd kunnen beslissen maar de 2-2 bleef op het bord staan. Voor de B1 ondernam Illounga Pata twee keer een goede poging. Eerst werd zijn vrije trap nog net uit de goal getikt daarna werd zijn volley net over gekeken. Aan de overkant keek Sven een poging net over zijn goal waar ook het grootste gevaar van NAC benoemd is. Uiteindelijk bleef de 2-2 dus op het bord staan en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Gezien het spel is dit waarschijnlijk de meest eerlijke uitslag. Helaas heeft de B1 aan de bal zeker niet zijn beste spel laten zien maar op de vechtlust en mentaliteit was wederom niets aan te merken. De B1 handhaaft zich in de top van de eerste divisie wat gewoon heel knap is. De komende twee weken is de B1 vrij waarna ze de competitie hervatten tegen de B1 van AFC, wat traditioneel altijd lastig is.. Volgende week zaterdag oefent de B1 om 12.00 uur uit tegen SJZ A1

12. Spartaan\'20 B1       5-0

Alphense Boys B2 speelde vandaag tegen Velo B1, om een greep te doen naar de derde plek. Doordeweeks werd er door de mannen al gespeeld tegen ASV de Dijk B1(3de divisie) eindigend in 4-4. Na een goede trainingsweek waren de mannen klaar voor de wedstrijd. Het begin was gelijk opgaand en kregen beide elftallen kleine kansen over en weer. Toch verliep de wedstrijd wat moeizaam voor beide ploegen en was het hoogte maar ook dieptepunt de schandalige overtreding op Djeremy Gijsbers die hierdoor geblesseerd van het veld moest,  de scheidsrechter van dienst deed het af met een gele kaart. Na rust werd er meer gecreëerd, maar was het door een eigen fout toch Velo dat op voorsprong kwam, 1-0. Daarna kantelde de wedstrijd compleet en was het druk voor het doel van Velo.  Na twee keer eerder hands en een penalty die niet gegeven werd, was het Nick Broekhuizen die de bal in een scrimmage feilloos over de keeper het doel in kopte.1-1!  Het werd allemaal nog veel mooier, na een mooie aanval en schitterende assist van Jeremy Dekker was het Nino Vittali die zijn goede week bekroonde met het winnende doelpunt en zijn ploeg naar een 1-2 overwinning schoot (zie 2e foto onderaan).  Door dit uitstekende resultaat staat de B2 nu op een prachtige de derde plaats in de 3e divisie. Knap. Volgende week is de tweede ronde van de beker en wacht de lastige uitwedstrijd tegen de koploper van de 4de divisie TOGB B1 (15.00 uur).

12. Baronie B1               7-3

Alphense Boys C1 blijft het goed doen in de landelijke 1e divisie. Nu werd het traditioneel fysiek sterke Zeeburgia C1 met 3-2 verslagen. Het werd wel een wedstrijd met verschillende gezichten. De mannen van trainer Bryan de Vries begonnen totaal niet scherp aan de wedstrijd. Door een eigen fout schoot Zeeburgia in de 8e minuut op de paal naast de attent keepende Ot v/d Last. Door een lawine van slordig balverlies in de openingsfase van het duel, was er totaal geen controle op de wedstrijd en kon Alphense Boys niets uitbrengen. In de 24e minuut gaf Max van Hees een perfecte steekpass op de snelle Junior Sonowo en die gaf vervolgens de perfecte voorzet (hard en langs de grond) waar goaltjesdief Simon van Duivenbooden als de kippen bij was om de 1-0 aan te tekenen (zie 3e foto onderaan). Vanaf dat moment ging de C1 weer voetballen en waren ze de baas in het veld. Toen kwamen er kansen om het duel al in het slot te gooien (Simon, Yassine en Max). Na de rust begon de C1 wéér slecht (waarom is dat nou steeds zo?) en al na 30 seconden werd de gelijkmaker geïncasseerd (1-1) In de 39e minuut kopte Max van Hees net naast en in de 9e minuut kwam Simon van Duivenbooden een teenlengte tekort om een goede voorzet van Junior Sonowo te bekronen. In de 46e minuut werd er achterin onterecht 'gehapt' terwijl er ook nog eens geen rugdekking was en dat betekende de 1-2. De Boys gaven echter niet op en zetten Zeeburgia onder druk. Een hele hoge en eigenlijk kansloze voorzet werd door Simon Duivenbooden, tussen twee lange Zeeburgia verdedigers heel knap binnen gekopt (2-2). De C1 rook de overwinning en in de 63e minuut zette Max van Hees (zie 4e foto onderaan)een mooie 1-2 combinatie op met Mats Kramer, omspeelde de verdediger en werd neergelegd. Max trapte zelf de strafschop binnen (3-2). Een prima overwinning in een leuke wedstrijd om naar te kijken. Komende woensdag speelt de C1 het eigen herfsttoernooi en volgende week zaterdag oefent de C1 om 13.00 uur thuis tegen Feyenoord (AV) C1

12. Be Quick 1887 C1  5-0

Alphense Boys C2 speelde vandaag tegen Zoetermeer C1, de nummer 2 van de hoofdklasse. Na een week van wonden likken en hard trainen was het doel voor vandaag duidelijk: In de eerste helft niets weggeven, overleven en wellicht toeslaan in de tweede helft. De fysiek grote en snelle gasten uit Zoetermeer weten de eerste plaagstootjes van de Boys ongedaan te maken door met hun snelheid, slidings en diepe ballen het spel van de Boys te ontregelen. De sterk spelende Boys verdedigers ruimen een aantal keren goed op, maar in de 6e minuut is er een snelle één twee combinatie van Zoetermeer dwars door het centrum en staat de Zoetermeerse spits plotseling oog in oog met keeper Deon Bontje, die met katachtige reflexen het eerste schot en de daaropvolgende rebound weet te pareren. Ondanks de hoge balcirculatie van Zoetermeer wordt de eerste aanvalsgolf  door het Alphense Boys collectief goed afgeslagen. In de 11e minuut krijgt Zoetermeer een 100%  kans, maar houdt keeper Deon voor de derde keer zijn doel schoon als hij lang blijft staan en de één op één wint. De Boys staan onder druk maar schieten daarbij te veel en te vaak de bal lukraak naar voren. Juist als de tegenstander fysiek sterker is, moet je dat compenseren met goed voetbal van achteruit en dus de ballen bij de middenvelders in de voeten te spelen, Na 25 minuten komen er mogelijkheden voor de Boys, maar doordat de beslissende eindpass onzuiver is, kunnen de aanvallers voorin geen vuist maken. In  laatste 7 minuten beginnen de Boys vanuit het middenveld te combineren (zoals het dus hoort!) en  zien we een kopbal van linksbuiten Kaan Temur in de handen van de keeper belanden en schiet dezelfde Kaan vlak voor rust een vrije trap over. De tweede helft laat een beter voetballend Alphense Boys zien (zie 5e foto onderaan). In de 40e minuut gaat Jesse Kaashoek  om zijn man en legt de bal goed terug vanaf de achterlijn op spits Romeo Pieters, die de combinatie zoekt met Kaan Temur. Kaan legt de bal breed op Jesse, maar diens schot gaat naast. Zoetermeer wordt steeds verder achteruit gedrongen, maar komt er in de 46e minuut razendsnel uit met een counter na balverlies van de Boys. De linksbuiten loopt de verdediging eruit, maar moet dan nog om keeper Deon Bontje heen. Die blijft heel lang staan en met een voetreflex wint hij zijn vierde één op één.  Kaj van der Veldt stuurt in de 52e minuut met een goede diepe bal Jesse weg op rechts. Jesse legt de bal panklaar neer voor middenvelder Dylan Nieuwendijk, maar ook hij weet deze grote kans niet te benutten en schiet naast. In de 55e minuut valt dan toch uit een counter de 0-1 voor Zoetermeer. Keeper Deon schat een voorzet van de Zoetermeerse rechtsbuiten niet goed in en slaat  de bal in zijn eigen doel. Deon herstelt zich snel, want een minuut later weet hij de 0-2 te voorkomen door nog net zijn vingertoppen tegen een diagonaal schot te krijgen. Inmiddels is linksbuiten Hero Schulein bij de Boys in het veld gekomen en hij doet zijn voornaam eer aan, wanneer hij in de 64e minuut een crosspass van Danny Woltering in één keer van buiten de zestien op zijn pantoffel neemt en de bal over de keepster van Zoetermeer heen volleert en de 1-1 scoort. Wat een wereldgoal !  De tribune ontploft van vreugde en de gelijkmaker wordt gevierd als ware het de winnende. De laatste minuten zit trainer Richard van den Nieuwendijk met een hartslag van 385 langs de kant, maar de Boys knokken zich drie slagen in de rondte om het gelijkspel uit het vuur te slepen.  En dat lukt!  We can be Heroes??. Komende maandag speelt de C2 het eigen herfsttoernooi en volgende week zaterdag oefent de C2 om 14.30 uur uit tegen Spartaan 20 C3

12. Scheveningen C1  5-0

Vandaag stond voor de jongens van Alphense Boys D1 de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Bijna driekwartier later dan gepland begonnen de jongens aan de wedstrijd. De scheids van de KNVB was niet op komen dagen, vandaar de vertraging. De eerste helft was prima van Alphense Boys. Duidelijk speloverwicht en een aantal grote kansen voor de mannen van trainer Sander van der Kleij. De 1-0 viel na een geweldige voorzet van Simon Wolthers en een kopbal van spits Bujo Hegic. De 2-0 zat er aan te komen maar Jelle Mulder kreeg twee grote kansen niet in het goal. De tweede helft was het goede spel totaal niet meer zichtbaar. Mee gaan in het spel van de tegenstander en teveel lange ballen spelen zorgde voor onrust. De 1-1 viel 10 minuten voor tijd nadat keeper Roman Woodall en de muur niet goed communiceerde en de bal in één keer binnen vloog. De D1 moet de bovenste plekken even vergeten en concentreren op hun eigen spel. Want puntverlies tegen ploegen als Fortuna is onnodig als er gekeken wordt naar de kwaliteiten van dit team. Dinsdag staat het herfsttoernooi op het programma en zaterdag de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht D1, thuis om 11.00 uur

12. Abcoude D1                        7-0

Voor Alphense Boys D2 stond eigenlijk de competitiewedstrijd tegen Nieuwkoop D1 op het programma (zie 6e foto onderaan). Echter Nieuwkoop heeft besloten verder te gaan in een andere competitie en dus moest er snel geschakeld worden. Katwijk D1 was ook vrij en toonde zich verguld met onze komst voor een oefenwedstrijd. De start van de wedstrijd was nog zeer behoorlijk, tegen het fysiek sterkere Katwijk werd bij vlagen goed onder de druk uit gespeeld. In de 12e minuut kwam Katwijk op voorsprong, nadat opnieuw alleen naar de bal werd gekeken (geen contact met je tegenstander)  bij het verdedigen van een corner (1-0). In de 18e minuut lag na een uittrap de hele as van het veld open en hier profiteerde Katwijk dankbaar van (2-0). In de 23e minuut scoorde Katwijk wederom uit een corner, ditmaal een variant laag voor het doel en opnieuw kon er uit vrijstaande positie worden ingeschoten (3-0). Het fysieke verschil moet je kunnen compenseren door als teamgenoten elkaar te hebben in plaats van elkaar in de problemen te brengen. In de 40e minuut breidde Katwijk de score verder uit, een persoonlijke fout in de opbouw werd afgestraft (4-0). In de 47e minuut passeerde Mohamed Hamouchi de uit zijn doel gesnelde keeper, ondanks dat de hoek heel lastig was probeerde Mohamed het toch en de bal verdween net naast het doel. Katwijk wist nog 2x te scoren, 1x uit een directe vrije trap en een schot van dichtbij (6-0). Geen goede prestatie van D2. Hopelijk is besef om de gemaakte teamafspraken in het veld toe te passen verder gegroeid, dit is nodig om succesvol te zijn als team. Aanstaande dinsdag speelt de D2 een oefenwedstrijd thuis tegen Sparta AV D1 om 18.30 uur en donderdag neemt het deel aan het eigen herfsttoernooi. Volgende week zaterdag is D2 vrij.

Rijnsburgse Boys D1 - Noordwijk D1     4-4

Forum Sport D1 - Foreholte D1    5-1

Sportlust 46 D1 - UVS D1 1-3

RKAVV D1 - Wihelmus D1                       0-0

Graaf Willem II Vac D1 - Ter Leede D1   3-0