• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Boys B1 wint bij Fortuna Sittard B1

Opnieuw zorgde de B1 voor de beste prestatie bij de jeugdelectieteams. Uit bij Fortuna Sittard werd een 0-2 zege behaald. De A1 verloor opnieuw met het kleinst mogelijke verschil (0-1) en de D1 verloor voor het eerst in deze competitie. De B2 speelde knap met 3-3 gelijk tegen UVS B1. OP de foto scoort Nino Vittali de 2-0.

Vandaag stond Alphense Boys A1 - Excelsior Maasluis A1 op het programma. Onder goede weersomstandigheden begon ging Excelsior M voortvarend start en dwong Alphense Boys op eigen helft. Excelsior M zocht veelvuldig de lange bal vanuit hun centraal duo op hun lopende middenvelders door de as van het centum. Met namen de technische begaafde buitenspeler bracht Alphense Boys af en toe in problemen. Hiermee dwong Excelsior M echter ook geen kansen mee af. Alphense Boys beet halverwege de eerste helft meer van zich af maar creëerde helaas geen grote kansen. In de 2e helft zetten Alphense Boys Excelsior M vast op eigen helft en hier kwam Excelsior M niet onderuit (zie foto 1 onderaan). Ondanks dat Alphense Boys een veldoverwicht had werden er te weinig kansen gecreëerd. Vanuit een omschakeling werd Vincente Pesoal aan de rechterkant diep gestuurd maar zijn schoot verdween hoog over. Floris Hazenberg creëerde op de rand van de 16 meter een mooie kans maar zijn  schot belande op de buitenkant paal. In deze fase had Alphense Boys een doelpunt verdient maar helaas viel er uit de counter een doelpunt aan de andere kant. In de 78e minuut kwam Alphense Boys A1 op een 0-1 achterstand. In de slotfase creëerde de boys te weinig mogelijkheden waardoor Alphense Boys wederom onverdiend punten verspeelde. Komende woensdag oefent de A1 om 20.00 uur bij en tegen RCL A1. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 14.30 uur uit tegen FC Dordrecht A1

12. MVV A1                    6-4

Alphense boys A2 deed zichzelf vandaag tekort en speelde 2-2 gelijk tegen Nieuwkoop A1. Nieuwkoop is een lastige tegenstander. Fysiek sterk en stevig in de duels. Vandaag blijkt ook dit weer het geval te zijn. Alphense Boys start goed in de 1e helft en herpakt zich een klein beetje naar het debacle van vorige week uit bij Sparta. Elia Mufata kon de score openen maar verzuimde deze kans te benutten.  Ook pogingen van oa Jasper en Thijs treffen het net niet. Een miscommunicatie achterin leidde de 0-1 achterstand in.  Alphense Boys herpakt zich en knokt zich terug in de wedstrijd. Een onreglementaire ingreep van Nieuwkoop werd door een wederom prima genomen penalty van Mike Hamilton benut (zie foto 2 onderaan). En de rust stand was 1-1. Na rust een rommelig spelbeeld, Alphense Boys heeft meer bal bezit en in de counter is Nieuwkoop af en toe gevaarlijk. De goed keepende Ryan Kool hield met een paar fantastische reddingen zijn doel schoon. Toch was er na een wederom goeie aanval de voorsprong voor Alphense Boys. Thijs Spanjer rondde een goeie 1-2 combinatie fantastisch af en zette hiermee zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Er leek niets aan de hand, de overwinning was in de 90e minuut binnen handbereik. Nieuwkoop die alles op alles zette scoorde in de allerlaatste seconde via een gigantische scrimmage een doelpunt. En zette de eindstand op 2-2. Dat voelt natuurlijk als en domper, uiteraard een teleurstelling voor iedereen. Team ouders staf en iedereen die de groep een warm hart toe draagt. Volgende week speelt Alphense Boys uit tegen Zoetermeer A1. En zal zeker zichzelf willen distantiëren van de late gelijk maker van vandaag. Volgende week zaterdag speelt de A2 om 15.00 uur uit tegen FC Zoetermeer A1

12. Be Fair A1                            6-1

Alphense Boys B1 mocht vandaag naar het verre Limburg. Na 2 uur in de bus gezeten te hebben kwam Alphense Boys B1 aan bij Fortuna Sittard. De wedstrijd (op gras) begon en de boys begonnen heel slap aan de wedstrijd. Pas in de 14e minuut kwam de eerste kans voor de boys via een goede voorzet van Illounga Pata op Steven van der Pijl. Helaas ging zijn kopbal net over. De boys bleven slordig in balbezit. In de 27e minuut schoot Gino Bergwerf van 20 meter met een zwabber bal en dat betekende de 0-1. Nog niet eens 2 minuten later kon Alphense boys op 0-2 komen. Na een voorzet van Amien Jeddaoui kopte Steven van der Pijl net naast. Said Hamulic ging zijn man voorbij en stuurde Amien Jeddaoui alleen op de keeper af maar die stopte de bal met zijn been.  Vlak voor rust kreeg Yannick Saeijs nog een grote kans na een inworp van Dani van Steijn. Tien minuten na rust ging Said Hamulic alleen op de keeper af helaas ging deze er niet in. Het werd een gevecht overal op het veld. Op elke positie moesten er duels uitgevochten worden. Fortuna Sittard bleef er ook in geloven. In de 72e minuut kregen ze een super grote kans na een voorzet stond er een speler  helemaal vrij bij de 2e paal. Hij kon vrij binnen koppen. Gelukkig voor de boys kopte hij voorlangs.  Fortuna Sittard ging alles of niets spelen.  In de 80e minuut kregen de boys een corner. Alessio van der Straaten kopte de bevrijdende 0-2 binnen. Na een heel zwaar bevochten wedstrijd werden de 3 punten mee naar Alphen aan den Rijn genomen. Hard gewerkt en als ploeg gestreden. Volgende week zaterdag speelt de B1 om 15.15 uur thuis tegen NAC Breda B1

12. Spartaan\'20 B1                   4-0

Voor Alphense Boys B2 stond vandaag UVS B1 op het programma, de nummer 3 van de derde divisie. Na een scherpe trainingsweek was de B2 gebrand om de derde plek over te nemen vandaag. Een goede warming-up zorgde voor sterk begin dat snel resulteerde in een 1-0 van Nick Broekhuizen. Younes Bouhamed onderschepte een te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper, maar was iets te ver uitgeweken om zelf te kunnen scoren en legde de bal dus (zoals het hoort) panklaar voor zijn collega Nick Broekhuizen (zie foto 4 onderaan). De ploeg van Dave Huisman en Daniel van Son drukte goed mede door een goed spelende Patrick Brouwer (zie 3e foto onderaan)door dat resulteerde in de misschien wel mooiste goal van dit seizoen, de aanval ging over meerdere schijven en na weer opnieuw een mooie assist van Younes Bouhamed was het Nino Vittali die beheerst afrondde.  Omdat Boys keeper Emiel van Vliet een speler die vlak voor zijn neus stond, bij een corner iets wegduwde, gaf de scheidsrechte van dienst een strafschop (!) 1-2.  Alphense Boys was hierdoor van slag (te snel happen en te veel onnodig balverlies) en UVS drukte door en nog voor rust scoorden zij met een fraaie omhaal de 2-2. Na rust was het Alphense Boys dat 3-2 scoorde na een goed afwerken van opnieuw Nino Vittali na een prachtig steekpassje van Hidde Sijpersma. Vier minuten later ging Nick Broekhuizen met een sleepbeweging door de defensie van UVS, maar zijn teruggelegde bal was op kniehoogte en te lastig voor Nino Vitali om opnieuw te scoren. UVS werd in de laatste 20  minuten beter ook omdat Alphense Boys de bal niet meer in de ploeg kon houden. De gelijkmaker zat er aan te komen en dat gebeurde ook in de 70e minuut (3-3). Achteraf een terechte uitslag in een leuke wedstrijd om naar te kijken. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 11.45 uur uit tegen Velo B1

12. Baronie B1                           6-2

Alphense Boys C1 was vandaag vrij van competitie en oefende bij en tegen een combinatieteam van FC Volendam o14/o15 en won afgetekend met 1-7. Doelpunten van Junior Sonowo (2x), Isay Gesser, Beau Zwiep, Dave Star, Kursat Erdogan en Yassine Bachar. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 13.00 uur thuis tegen Zeeburgia C1

12. Be Quick 1887 C1  4-0

Alphense Boys C2 verloor vandaag met 3-0 bij en tegen FC Lisse. Helaas werd geen verslag van deze wedstrijd gestuurd. Komende dinsdag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen Kampong C1. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 11.00 uur thuis tegen FC Zoetermeer C1

12. Scheveningen C1              5-0

Vandaag stond de topper Alphense Boys D1 (plek 2) tegen De Foresters (plek 4) op het programma. Een wedstrijd tegen een directe concurrent voor de top 3 plaatsen. Het verschil op de ranglijst was slechts 1 puntje. De ploeg uit Heiloo speelde zoals verwacht met 2 spitsen en daardoor moest er even geschakeld worden naar een ander systeem. Na enkele minuten hadden de mannen van Sander vd Kleij dat door en waren zij de ploeg met het meeste balbezit. In de eerste 10 minuten kwamen daar geen uitgespeelde kansen uit voort. De eerste echte kans kwam voort uit een goede loopactie van rechtsbuiten Thierry Anthony, die zijn man te snel af was maar de voorzet werd door zowel Bujo Hegic als Jelle Mulder gemist. Enkele minuten later was Foresters gevaarlijk uit een corner, de boys lieten zich aftroeven in het duel maar gelukkig voor de jongens van de D1 ging de kopbal naast. Vervolgens was er via de kluts een grote mogelijkheid voor Alphense Boys, de bal lag voor het intikken op de lijn maar de keeper was er als eerste bij om deze kans onschadelijk te maken. Giovanni Sekeris en Jelle Mulder zorgde nog voor mogelijkheden maar de 0-0 stand bleef op het bord. De tweede helft was Foresters gevaarlijker en kwamen door een fout in de opbouw van Alphense Boys op een 0-1 voorsprong. 10 minuten na rust werd ook de 0-2 op het bord gezet door een eigen doelpunt van een van de Boys verdedigers. Linksback Simon Wolthers (zie 5e foto onderaan)werd vervolgens als linksbuiten neergezet en zorgde na iets minder dan 20 minuten in de 2e helft met een geslaagde actie voor gevaar in de 16, ingevallen Allal Ben Gharda kon na een schot van Jelle Mulder op de keeper, de rebound schieten (1-2). Met nog 10 minuten op de klok bleven de Boys gaan voor minimaal 1 punt en de ultieme kans kwam in de blessuretijd. Opnieuw Simon Wolthers die zijn man te snel af was en de verdediger van Foresters maakte hands, bal terecht op de stip. Aanvoerder Tom Beijeman pakte zijn verantwoordelijkheid maar miste (zie 6e foto onderaan). De ongeslagen status is ten einde maar door het verlies van koploper Almere City blijft het verschil met de 3 koplopers 2 punten. Volgende week mogen de mannen dit verlies rechtzetten bij Fortuna Wormerveer (10.15 uur)

12. Abcoude D1                                    6-0

Alphense Boys D2 speelde vandaag voor de competitie tegen Graaf Willem II VAC D1. Na een onderhoudende 1e helft wist de D2 in de 2e helft het verschil te maken en won het met 5-2. Bij de start van de wedstrijd speelden de mannen van trainer Robin Stolwijk zich goed onder de druk vandaan en kon het over de vleugels gevaarlijk worden. Eigenlijk geheel tegen het spelbeeld in kwamen de gasten in de 10e minuut op voorsprong, geholpen door Boys-spelers die de bal in plaats van vooruit wederom achteruit gingen spelen en zo in de problemen kwamen (0-1). In de 17e minuut was de score weer in evenwicht, Mohamed Hamouchi zette goed door en schoot de bal fraai hoog in het doel (1-1). Daar waar Alphense Boys D2 veel voetballend oploste wilde Graaf Willem II VAC graag in de duels terecht komen. Lang lopen met de bal is dan hetgeen wat de tegenstander helpt om in de duels terecht te komen dit gebeurde net voor rust en dit werd afgestraft (1-2). Na de rust kwam Alphense Boys met veel meer inspiratie het veld op, de bal werd vooruit ingespeeld op vrijgekomen spelers. In de 46e minuut werd Mohamed diep gestuurd, na de bal goed meegenomen te hebben met zijn hoofd/nek bleef hij koel voor de keeper (2-2). Nog geen 5 minuten hierna kwam Alphense Boys zelfs op voorsprong na een slim genomen corner was het Chase van Staveren die de bal heel fraai de linkerbovenhoek in krulde (3-2). Het verzet was hiermee gebroken en het moegestreden Graaf Willem II VAC had veel kleine overtredingen nodig om de Boys-spelers af te stoppen. De score liep in de slotfase nog uit naar 5-2 na een eigen doelpunt en een 3e treffer van Mohamed. Aanstaande dinsdag speelt de D2 een oefenwedstrijd om 18.30 uur tegen Kampong o12 en volgende week zaterdag gaat het op bezoek bij streekgenoot Nieuwkoop D1 om 10.30 uur.

12. Nieuwkoop D1                                6-0

Alphense Boys E-Top (D4) verloor vandaag met 3-2 bij en van CVC Reeuwijk D1. Helaas kregen wij geen verslag binnen. Komende woensdag speelt de E-Top vanaf 14.30 uur een mini toernooi bij Feyenoord