• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Boys 1 thuis tegen VELO

    Alphense Boys ontvangt zondagmiddag op het eigen sportpark De Bijlen VELO uit Wateringen. Drie punten zouden extra glans geven aan de competitiestart van Boys 1 en leveren zeker een plek op in de top drie van de Eerste Klasse B.

    Op basis van de stand op de ranglijst start de Boys morgenmiddag als favoriet aan de wedstrijd tegen VELO. Na twee uitwedstrijden in Rotterdam eindelijk weet thuis. Het voelt alweer als een tijd geleden dat de formatie van trainer Aad van den Berg op De Bijlen de competitie opende met een 3-2 overwinning op Poortugaal, 3-2 na een 0-2 achterstand bij rust. Altijd lekker om zo te beginnen. Ook in de tweede wedstrijd bij titelfavoriet Leonidas liet Alphense Boys zich goed zien; de 5-2 nederlaag was ronduit geflatteerd en het kostte de roodwitten gelukkig niet veel moeite om zich over die teleurstelling heen te zetten. Afgelopen zondag werd een ‘regelmatige’ 2-0 overwinning gepakt bij VOC. Die had veel ruimer kunnen uitvallen.

    Het leidde tot een gedeelde derde plaats op de ranglijst, waar de tegenstander van morgen ongetwijfeld jaloers op is. Want VELO staat na drie ronden als enige ploeg in 1B nog op nul punten en is daarmee de hekkensluiter. In deze prille fase van het seizoen is over de ware krachtsverhoudingen echter maar weinig te zeggen en is het beter om aan de huidige klasseringen geen enkel belang te hechten. VELO kan met een ‘stunt’ zomaar boven Jan geraken. Alphense Boys zal op zijn hoede zijn. Vorig seizoen gingen de meeste punten verloren tegen ploegen uit de onderste helft van het klassement...

    Alphense Boys - VELO, zondag 25 september 2016, 14.00 uur. Scheidsrechter: M. Wateler. Assistent-scheidsrechters: D. Post, S. van Krimpen. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alpvel.

    Programma 1B

    Alphense Boys-VELO, TAC’90-VOC, OVV-Nieuwerkerk, Leonidas-Laakkwartier, Poortugaal-DRL,
    CVV Zwervers-SC Woerden, Olympia-FC Boshuizen.

    Stand 1B

    1.            Leonidas 3-9 (12-6)

    2.            DRL 3-7 (7-4)

    3.            FC Boshuizen 3-6 (8-6)

    4.            SC Woerden 3-6 (8-8)

    5.            Alphense Boys 3-6 (7-7)

    6.            Olympia 3-4 (5-4)

    7.            Nieuwerkerk 3-4 (7-7)

    8.            CVV Zwervers 3-4 (5-5)

    9.            TAC’90 3-4 (5-6)

    10.          PSV Poortugaal 3-3 (7-7)

    11.          OVV 3-3 (4-7)

    12.          VOC 3-2 (2-4)

    13.          Laakkwartier 3-1 (5-7)

    14.          VELO 3-0 (5-9)

     

    Topscorers Alphense Boys

    Thom Nouwens 3x, Arjan Ouwendijk 1x, Raychelo Fecunda 1x, Djazz Manusama 1x, Patrick Krop 1x.