• Woensdagnieuwtjes

    Op zaterdag 17 september speelde Alphense Boys B1 zijn eerste thuiswedstrijd in de landelijke 1e divisie (het op één na hoogste niveau van Nederland). Ze wonnen met de ongelofelijke cijfers van 8-0 van Hollandia B1 en maar liefst twee Boys spelers scoorden in dezelfde wedstrijd een hattrick. Het betrof Said Hamulic (zie foto onder)  en Junior Basilio (zie foto boven, Junior is de speler in het blauw!) en dat is tamelijk uniek.

    Vandaag (woensdag 21 september) is het Jaarmarkt in Alphen a/d Rijn en wordt er niet getraind bij Alphense Boys. Dus ook niet voor de Fjes en guppies op de woensdagmiddag.

    Feyenoord heeft Alphense Boys F1 en E-Top uitgenodigd voor een mini toernooi op respectievelijk woensdagmiddag 5 oktober en 12 oktober

    Komende zaterdag spelen maar liefst 7 jeugdselectieteams een thuiswedstrijd en daar zitten enkele mooie wedstrijden tussen.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 24 september

    • 09.00 uur      D2 - UVS D1

    • 11.00 uur      D1 - BFC D1

    • 13.00 uur      C1 - Almere City C1

    • 13.00 uur      B2 - Kloetinge B1

    • 13.00 uur      A2 - SVS A1

    • 15.15 uur      B1 - Roda JC B1

    • 15.15 uur      A1 - Forum Sport A1

      Afgelopen zaterdag was de familie Resokario de balsponsor bij de wedstrijd Alphense Boys B1 - Hollandia B1. Dit jaar is het dan de gewoonte dat de balsponsors welkom zijn in het sponsorhome waar ze verwend worden door gastheer Jan Overes en zijn vrouw (zie foto)

      Vorige week waren Bas Brands en Margeth en Philip v/d Pijl te gast bij Eetu Kaukinnen die vorig seizoen vanwege een uitwisselingsprogramma bij Alphense Boys A2 speelde. Eetu trok toen in bij Bas Brands in huis en daar zij uiteraard goede banden door ontwikkeld wat leidde tot dit prachtige tegenbezoek in Finland (zie foto onder)

      Met onmiddellijke ingang is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 1 maart) geopend via de website van Alphense Boys. Klik \'\'activiteiten\'\' aan in de balk en daarna \'\'Talentendag\'\'. Inmiddels zijn er al diverse inschrijvingen binnen.

      Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin.

      Djazz Manusama (zie foto onder) scoorde afgelopen zondag zijn eerste doelpunt voor Alphense Boys 1 in de gewonnen uitwedstrijd tegen VOC 1 (0-2). Komende zondag speelt ons vlaggenschip weer thuis (14.00 uur) tegen Velo 1.

      De traditionele herfsttoernooien van Alphense Boys zijn bijna vol, maar we zoeken wij nog enkele deelnemers (zie onder) Iedere toernooidag start om 10.00 uur, met de prijsuitreiking om 16.30 uur. Ieder team speelt minstens 4 wedstrijden van 2x14 minuten en mogelijk een extra wedstrijd (de nummers 1 en 2 van iedere poule: finale en wedstrijd om 3e/4e plaats)

      Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl

      Het programmaboekje met de definitieve poule indelingen van de herfsttoernooien van Alphense Boys wordt op maandag 10 oktober per email naar de clubs gestuurd.   

      Voor de komende herfsttoernooien zoeken we nog scheidsrechters voor enkele dagen:

    • Maandag 17 oktober (C-toernooi): Nog 3 scheidsrechters

    • Dinsdag 18 oktober (D1 + E-Top): Nog 1 scheidsrechter

    • Donderdag 20 oktober (D-toernooi) Nog 3 scheidsrechters

      Scheidsrechters die dit lezen en beschikbaar zijn kunnen mailen naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl

      In de herfstvakantie van 2016 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op dinsdag 18 oktober zijn wij (naast Alphense Boys E-Top) op zoek naar nog 3 E-Top teams, bestaande uit de beste spelers van het geboortejaar 2006 die al 11 tegen 11 spelen of dat willen oefenen. We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur. Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan via deze site of rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week later, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

      De Herfsttoernooien 2016 voor diverse jeugdselectieteams komen er weer aan. Ab Kalkhoven (zie foto onder) is weer volop bezig om de deelnemers in te schrijven. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

      Maandag 17 oktober:         Toernooi voor de C2 (niveau hoofdkl/1e kl) 4 poules van 4 Vol

      Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie) Vol

      Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor E-Top (2006,die al 11 tegen 11 spelen). Nog 3 teams

      Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor C1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie) Vol

      Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse) Vol

      Donderdag 20 oktober:      Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) 4 poules van 5: Nog 1 team

      Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor F1 teams Vol

      Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor E3 teams (1e jaars E, 2007) Vol

      Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

      Ook voor onze kersttoernooien kunt u zich al inschrijven

      De kersttoernooien 2016-2017 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

      Dinsdag 27 december:       Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Nog 3 teams

      Woensdag 28 december:  Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006) Nog 6 teams

      Donderdag 29 december:  Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e kl) Nog 2 teams

      Vrijdag 30 december:         Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse) Nog 2 teams

                                                     Toernooi voor F3 (1e jaars F = 2009) Nog 1 team

      Maandag 2 januari:            Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse) Nog 6 teams

      Dinsdag 3 januari:              Toernooi voor C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Nog 5 teams

      Woensdag 4 januari:          Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie) Nog 3 teams

      Donderdag 5 januari:         Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) Nog 3 teams

      Vrijdag 6 januari:                 Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2007) Vol

                                                     Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse) Nog 5 teams

      Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

      Remco Donker (bestuurslid interne zaken waaronder kantine) is plotseling in het ziekenhuis beland met twee gebroken ribben en een ingeklapte long. Wij wensen hem vanaf deze plaats van harte beterschap

      Op zaterdag 1 oktober is de B1 vrij van competitie en oefent dan om 14.30 uur bij en tegen Fc Volendam B1.

      Op dinsdagavond 22 november komt Feyenoord o16 op bezoek voor een oefenwedstrijd tegen Alphense Boys B1. Aanvang 19.00 uur.

      Op vrijdagavond 22 oktober is de eerste bijeenkomst van dit seizoen voor de trainers en leiders van Alphense Boys en de trainers van de samenwerkende amateurpartners (Alphen, ASW, Nieuwkoop, FC VVC en DOSR)  Op die avond zullen twee jeugdtrainers van Feyenoord een trainingsdemonstratie komen geven.

      Afgelopen zaterdag kwam Hollandia B1 naar Alphense Boys voor de competitiewedstrijd in de landelijke 1e divisie tegen Alphense Boys B1. Bij Hollandia B1 is dit seizoen Mo el Abdallaoui de trainer, die vorig seizoen nog trainer was bij Alphense Boys B2 (zie foto onder). Mo speelde dus tegen zijn oude ploeg en verloor flink met 8-0! Toch was het weerzien met deze sympathieke trainer weer leuk.

      Op zaterdag 12 november is de B1 vrijgeloot voor de beker en oefent dan om 12.00 uur op Papendal tegen Vitesse B1.

      Alphense Boys B2 heeft een balsponsor gevonden voor de eerstkomende twee thuiswedstrijden.

      Afgelopen zaterdag is de loting verricht voor de 1e ronde van de Jeugdcup JO-13. Alphense Boys D1 heeft daarbij een thuiswedstrijd geloot tegen Fc Utrecht D1 op zaterdag 22 oktober om 11.00 uur . Mocht de D1 die wedstrijd winnen dan wacht op zaterdag 19 november in de tussenronde een uitwedstrijd tegen de winnaar van AFC\'34 D1 - Vitesse D1.

      Op zaterdag 24 september om 15.15 uur wordt op veld 1 de wedstrijd Alphense Boys  B1  - Roda JC  B1 gespeeld. De bal sponsor bij deze wedstrijd is een zeer gewaardeerde supporter.

      De voetbalwedstrijd Alphense Boys - VELO is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

      Nu het bekeravontuur voor de grote amateurclubs tegen de profs weer is begonnen, komt gelijk Maikey Parami weer in het nieuws. Met zijn goal tegen FC Den Bosch kwam zijn team VVSB toen in de halve finale. Maikey Parami speelde ruim 5 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys en debuteerde zelfs op 16 jarige leeftijd al in het 1e elftal o.l.v. Dogan Corneille (hoofdklasse, zie foto onder). Afgelopen zondag was hij zelfs de gast bij Kees Jansma bij \'\'De tafel van Kees\'\'.

      Op zaterdag 24 september om 13.00 uur wordt de wedstrijd in de landelijke 1e divisie gespeeld tussen Alphense Boys C1 en  Almere City C1 gespeeld. De bal sponsor voor deze mooie competitiewedstrijd is: AENOVA   SOFTWARE   UIT  DELFT.

      Aanstaande zaterdag speelt Alphense Boys D2 (= JO13-2) tegen de koploper in de hoofdklasse UVS  D1 (JO13-1). Aanvang van deze wedstrijd is 09.00 uur op veld 1 van sportpark de Bijlen. De wedstrijdbal wordt gesponsord  door HOORSTUDIO STRATING. Hoorstudio Strating is gespecialiseerd in het aanmeten van hoortoestellen en gehoorbescherming. De  gehoortesten worden uitgevoerd in een geluidsdichte cabine en de hoortoestellen kunnen op proef meegegeven worden. Bij gehoorbescherming moet u denken aan zwemdoppen op maat van het oor of aan bescherming die geschikt is voor de industrie of de muziek wereld. Voor meer informatie verwijzen we naar de website: www.hoorstudiostrating.nl

      Afgelopen maandag hebben Jacques Spijker (hoofd wedstrijdzaken) en Paul Bahlmann (TC) een bijeenkomst van de KNVB bezocht die ging over de veranderingen in het pupillenvoetbal die al het komend seizoen (2017-2018) in werking moeten treden. In grote lijnen gaan de o6 en o7 spelers voortaan 4 tegen 4 spelen. De o8, o9 en o10 gaan 6 tegen 6 spelen ( 5 tegen 5 + 1 keeper) op een kwart veld en de o11 en o12 gaan 8 tegen 8 spelen ( 7 tegen 7 + 1 keeper) op een half veld. Verder wordt er flink nagedacht over tal van randzaken. Met of zonder scheidsrechter, met of zonder ranglijsten bijhouden. Er wordt nagedacht wat de rol van de coach (of begeleider) en van de ouders moet zijn. Uitgangspunt is plezier en ontwikkeling, waarbij de spelers veel balcontacten krijgen op een kleiner veld, veel acties kunnen maken, in gelijkwaardige wedstrijden en in een sportieve sfeer met respect voor elkaar. De roep is ook om dit allemaal (zeker bij de jongste leeftijden) met zo weinig mogelijk bemoeienis vanaf de kant te laten plaatsvinden. Binnenkort ontvangen de clubs de ins en outs van de KNVB.

      Afgelopen weekend moest voorzitter Bob Valkenburg bijna gebak betalen aan de 5 hoogst spelende selectieteams van Alphense Boys. Al jarenlang is er de ludieke afspraak dat de voorzitter op gebak trakteert als alle 5 de selectieteams (1e, A1, B1, C1 en D1) in hetzelfde weekend hun competitiewedstrijd winnen. Afgelopen weekend wonnen 4 van de teams maar leed de A1 helaas een nederlaag. We blijven hopen dat het dit seizoen een keer gaat gebeuren ondanks het hoge niveau waarop onze teams inmiddels spelen.