• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys JO13-2 laat Noordwijk JO13-1 kansloos

Na 3 voetbalwedstrijden van mijn kinderen bij de Boys en 6,5 uur later kom ik zaterdagmiddag met hongergevoel thuis en na wat gegeten te hebben denk ik dan terug aan die eerste wedstrijd vanmorgen waarvan ik verslag wil maken, Alphense Boys JO13-2 tegen Noordwijk JO13-1.

Buiten is het echter nog steeds heerlijk weer en binnen wordt door de boys gekeken naar Manchester U tegen Manchester C, dus ik besluit het verslag nog even te laten rusten. De Engelse clash is niet mooi, maar wat een power en strijd. Dat zie je niet veel op de Nederlandse velden, maar het grote geld speelt daarbij wel een rol,

Dat is nog lang niet het geval bij de jeugdspelers van Alphense Boys. Die strijden voor de eer en punten. Maar deze talenten hebben wel dromen …
    Voor de coaches Robin Stolwijk en Roel van Holstein gaat het om de ontwikkeling. Zij trainen 3x in de week met veel geduld en veel gevarieerde oefenstof die de boys gretig tot zich nemen.

Als ik ‘a-avonds wil beginnen aan het verslag speelt ‘toevallig’ Barcelona tegen Alaves en hier verliest Barca met doelman Jasper Cilessen voor het eerst in de basis doordat de coach een B-team opstelt.

Zondagochtend vroeg op dan maar om toch het verslag te maken en dan blijkt dat op facebook al een verslag op de site staat, namelijk het verslag dat Paul Bahlman altijd zaterdagavond plaatst van de selectieteams. Zal ik verder gaan voor een uitgebreider verslag of lekker nog even een krantje lezen vraag ik mij af.

Toch maar verder:
    Op een goed gevulde rechter tribunegedeelte kijken de ouders van de talenten met zonnebrillen op naar het hoofdveld waar de mannen mogen aantreden tegen VV Noordwijk. JO13-2 zat vorig jaar nog in een poule met hoofdzakelijk Rotterdamse teams; dit jaar heeft de Bond het team overgeheveld naar een klasse met teams die komen uit Leiden t/m Den Haag en de bollenstreek. Alleen Nieuwkoop is om de hoek en de ‘andere’ kant op. Voor velen dus onbekende tegenstanders en voor mij onbekende voetbalterreinen, maar dat is dan weer goed voor mijn ontwikkeling zeg maar.

VV Noordwijk heeft vorige week zijn eerste wedstrijd met 2-3 nipt verloren van
    Gr.WII VAC JO13 (uit Wassenaar) en zij zullen gebrand zijn op revanche. Onze jongens kwamen terug met een 1-3 winst tegen Ter Leede JO-13-1 uit Sassenheim.

De blessurelijst is nog niet helemaal leeg, want Chase van Staveren kan helaas niet voetballen in verband met een kwetsuur aan zijn grote teen. Larrick de Roos zal vandaag na lange tijd zijn eerste minuten mogen maken. Beiden beginnen op de bank met Jordy en Noë.
    In de verdediging starten van links naar rechts. Tommie, Joep, Wessel en Tycho. Middenvelders zijn Adil, Evan (c) en Jarno. Voorin Aldo, Mo en Nordin.

Als de scheidsrechter heeft gefloten spelen we gelijk de bal goed rond. Noordwijk heeft een vrij korte warming up gedaan en lijkt nog wat apathisch toe te kijken. Binnen een paar minuten krijgt Joep van achteruit de bal bij spits Mo, maar bij zijn eerste 2 kansen ontbreekt nog even de scherpte. In de 7e minuut krijgt ook uitblinker van de eerste helft Jarno van den Broek de bal niet langs de keeper na zichzelf mooi te hebben vrijgespeeld.
    Noordwijk krijgt in de 13e minuut van de eerste helft 1 grote kans uit een vrije trap; deze gaat maar net over. Hoewel Noordwijk er een schepje bovenop doet en iets fysieker gaat spelen, blijven de boys de wedstrijd dicteren. Nadat Mo in de 18e minuut struikelt, maar toch nog net aan over schiet, is het in de 19e minuut wel raak. Een aanval over vele schijven van achteruit gaat via Tycho naar Mo, legt terug naar Adil, die Aldo inspeelt. Hij kapt zich handig vrij en steekt de bal het strafschop gebied in waar Jarno vrij staat. Hij krult de bal mooi langs de keeper binnen voor de dik verdiende 1-0.

Tot aan de rust wordt het goede spel niet beloond en verder uitgedrukt in doelpunten, maar schoten van Mo (2), Wessel (vrije trap alsnog gegeven na voordeel van de scheidsrechter voor prachtige passeerbewegingen van Tommie waar het voordeel niet te halen viel), Evan (schot vanaf de 16) zijn allemaal een prooi van de goede keeper van Noordwijk.

Maar liefst 8 kansen voor de rust en toch maar 1-0, dat kan zomaar nog een lastige wedstrijd worden in de 2e helft. Of gaan de boys gewoon lekker verder waar ze gebleven zijn. Ze waren gewoon stukken beter. In de rust sporen Robin en Roel de jongens aan om vooral door te gaan. Spits Mo, die waarschijnlijk baalde dat hij in de eerste helft niet scoorde uit de vele kansen die hij kreeg, krijgt te horen dat je niet elke week vier doelpunten kunt maken, maar gewoon hard moet blijven werken. Dan komen de goals vanzelf…

In de 2e helft loop ik nog naar de tribune als ik zie dat de boys na de uittrap van Noordwijk de bal overnemen en via vele schijven zie rond gaan. Het is mooi om te zien dat Larrick de Roos weer terug op het veld is en hij mag zijn kunsten vandaag linksbuiten vertonen. Jordy gaat rechtsvoor spelen en Noë begint rechtsachter.
    Na 1 minuut, de 31e, krijgen de boys een vrije trap die gevaarlijk voor het doel van Noordwijk gaat, maar niet aangeraakt kan worden.
    Niet lang daarna komt de bal via een korte corner van Evan en Jordy mooi voor en kopt Adil Bizih net over.
    Het soepele spel van de eerste helft lijkt iets minder; we spelen minder positiespel maar meer lange ballen van achteruit. Deze zijn af en toe wel gevaarlijk. Een lange bal van Joep vangt Mo netjes op, maar het schot na de draai is half. We zien nog een mooie solo van Noë, die de positie in het midden van Evan overnam nadat hij met een blessure uitviel, die sterft in schoonheid.

Noordwijk gaat nog iets fysieker spelen. Het spel wordt iets rommeliger. Op de tribune zijn de supporters toch bang voor dat ene moment dat Noordwijk wellicht krijgt, waardoor de wedstrijd en 3 punten kunnen wegglijden. Maar dan vindt Mo het genoeg en krijgen we de Mo-show. Hij moet scoren en doet dat ook in de 49e minuut. Adil gaat goed door en tikt de bal in het strafschopgebied naar Nordin, die vanaf rechts richting midden strafschopgebied getrokken is en hij legt de bal goed voor Mo, die in de draai de bal onder de keeper door schiet. De bal rolt tergend langzaam (er werd al gejuicht voordat deze over de lijn ging) binnen, lekker 2-0 en de buit lijkt binnen. Niet lang daarna lijkt Larrick de 3-0 binnen te schieten, maar hij kreeg de bal mee in buitenspel positie.

Vanuit het niets produceert Noordwijk 7 minuten voor tijd weer hoop. Als een prachtige aanval van hun niet kan worden onderbroken en de bal onhoudbaar voor de verder prima keepende Niels Gehlen in de rechterbovenhoek verdwijnt, 2-1. Toch weer spannend. Kan Noordwijk een tandje bij zetten of vallen de boys verder terug?

Niets is minder waar. De boys geven weer gas en een prachtige diepe bal van Joep op Larrick zorgt voor een mooie voorzet vanaf links waar Adil de bal net over de kruising schiet. Adil krijgt daarna nog een mooie kans als hij zich knap vrij kapt, maar hij met links niet hard genoeg om het de keeper lastig te maken.

Gelukkig is de Mo-show nog niet over, want na een pass van Adil kapt hij zichzelf vrij en schiet vanaf 22 meter de bal hard langs de keeper. Deze typerende goal voor de spits levert veel applaus op of is dat om de bevrijdende 3-1 die 2 minuten voor tijd binnenvalt?
    Maar Mo denkt aan de woorden van zijn trainer, je kunt er niet altijd 4 inschieten…en doet nog een poging om dat wel te doen. Nog geen minuut later valt een diepe bal van Joep in de linker ruimte en zet Larrick zijn turbo aan; hij geeft de bal af aan Mo en de 4-1 is zelfs een feit. Net geen vier goals, maar een hattrick is uiteindelijk toch het mooie resultaat van de spits.
    Belangrijker is dat de ploeg weer keurig voetbalt, het positiespel steeds beter wordt en dat 3 punten worden binnengehaald.

Ik vang nog ergens op dat een aantal of iemand van Noordwijk vindt dat de scheidsrechter een thuisfluiter was. Ik heb het zelf dus niet gehoord, maar wil toch nog hierop even reageren. De scheidsrechter heeft in mijn ogen keurig neutraal gefloten. Ik denk dat Alphense Boys nog zelfs iets vaker een vrije trap had kunnen krijgen voor begane overtredingen van Noordwijkse kant, maar misschien is dat het verschil in perceptie. Hij liet nu doorspelen en dat kwam overigens de snelheid van het spel ten goede. Verder gaf hij 1x goed voordeel en toen dat er niet uitkwam alsnog een vrije trap voor Alphense Boys. Van Noordwijkse zijde zal men hier misschien moeite mee hebben gehad, maar volgens mij beoordeelde de scheids deze situatie subliem.

Als je deze wedstrijd bekijkt tel ik in de 1e helft 8 kansen en in de 2e helft 9 kansen voor Alphense Boys. Noordwijk heeft in de 1e helft 1 kans (de vrije trap net over) en in de 2e helft ook 1 kans (en een mooi doelpunt). Een uitslag van 4-1 is dus eigenlijk te weinig voor Alphense Boys en voor Noordwijk het maximale resultaat. De scheidsrechter heeft hier geen enkele invloed op gehad.

Lekker gespeeld boys. Momenteel zijn we 1 van de drie nog ongeslagen ploegen en is er een grote middengroep die allemaal 1x gewonnen en verloren hebben.
    Op naar volgende week als om 11.45 uur in Voorhout Foreholte JO13-1 de tegenstander is. Zij verloren dit weekend met 5-2 van Wilhelmus (Den Haag) na vorige week met 1-3 gewonnen te hebben bij Sportlust Woerden.