• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Traditioneel staat er bij iedere thuiswedstrijd een groepje ex-Alphense Boys 1 spelers de wedstrijd van het 1e elftal te bekijken (en kritisch te beoordelen) Welnu, deze mannen hebben recht van spreken want bij elkaar heeft dit viertal in de vorige eeuw, ruim 2500 wedstrijden (!) voor ons 1e elftal gespeeld. Van links naar rechts Frans Bahlmann, Nick Verwoerd, Jan Verwoerd en Henny van Raaij.

    • Afgelopen maandag is Ruud Keijzer overleden, een zeer trouwe supporter die uit- en thuiswedstrijden van Boys 1 bezocht. Bovendien was hij in de loop der jaren regelmatig betrokken bij (dak)werkzaamheden op ons complex. Achter het verste doel op veld 1 hangt een reclamebord van zijn bedrijf, dat sinds enkele jaren wordt gerund door zijn zoon Roy.
    • Ruud was herstellende van een open hart operatie. Dat ging heel goed, totdat afgelopen zaterdag volslagen onverwacht complicaties optraden.  Ruud wordt zaterdag begraven. Er is om 11 uur een bijeenkomst in het gebouw van Halfje Wit, het buurtcentrum waarvan Ruud sinds jaar en dag bestuurslid/voorzitter was. Alphense Boys wenst de familie Keijzer veel sterkte!
    • Uw coach-jas nog niet opgehaald? Komende zaterdag van 12 tot 13 uur kunnen leiders hiervoor in scheidsrechters-kleedkamer 3 terecht bij Manfred van den Berg. Alleen de XXL-maat is helaas tijdelijk niet leverbaar.
    • Tegen contante betaling van 30 euro borg krijgt u de jas. Alphense Boys heeft de jassen aangeschaft met de opbrengst van de Grote Club Actie 2015.
    • Ook van 14.30-15.00 uur kunt u de jas ophalen. Dan is Gerard Haverkamp hiervoor in bovengenoemde kleedkamer aanwezig.
    • Volgende maand start de Grote Clubactie 2016. Uiteraard hopen we ook dan weer op een mooie opbrengst.
    • De leden van de Club van Honderd houden vrijdag hun traditionele seizoen-openingsbijeenkomst. Locatie is paviljoen Amigo, waar de CvH-leden worden uitgedaagd om op de midgetgolfbaan hun beste kunnen te tonen.
    • Voor 50 euro per jaar steunt u het werk van de Club van Honderd. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar clubvanhonderd@alphenseboys.nl.
    • Vorige week donderdag vond de toernooibeurs weer plaats bij Alphense Boys. Diverse clubs bezochten de kantine van Alphense Boys om in overleg met de collega's hun toernooien te vullen voor zowel de thuis als de uit toernooien. Het was gezellig druk. Namens Alphense Boys waren Hatim Noura en Bart van IJzendoorn (zie foto onder) voor het laatst actief. Naar hun opvolgers zijn wij op zoek.
    • Het wedstrijdsecretariaat maakt elke week veld en kleedkamerindeling. Helaas zijn wij genoodzaakt om soms 2 teams te plaatsen in 1 kleedkamer. Zeker voor wedstrijden met een aanvangstijd tot 12.00 uur. Tot die tijd dienen we ongeveer 24 wedstrijden af te werken. Maar er zijn teams die bij aankomst in een kleedkamer kleding e.d. zien hangen, en zich dan maar een andere kleedkamer toe eigenen. Vervolgens ontstaat er een kettingreactie van problemen. Er is maar een regel van toepassing. Men dient zich te houden aan de indeling die op het programma staat vermeld, dus ook voor selectieteams. Wij vragen uw begrip en medewerking, een beetje inschuiven in een kleedkamer kan tenslotte geen kwaad toch?
    • Met onmiddellijke ingang is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 1 maart) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''.
    • Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin.
    • Op de tribune zat afgelopen zondag een viertal geblesseerde 1e elftalspelers. Van rechts naar links Lorenzo v/d Berg (werd afgelopen maandag geopereerd aan een nieuw kruisband in zijn knie), Raichelo Fecunda, Djazz Manusama en Milan van Schaijk. Wij hopen dat het laatstgenoemde drietal weer snel zal bijsluiten (zie foto onder)
    • Afgelopen zondag kwam het 1e elftal sterk terug van een 0-2 achterstand bij rust in de thuiswedstrijd tegen Poortugaal. Thom Nouwens nam het elftal met twee prachtige goals aan de hand en Arjan Ouwendijk mocht de winnende goal in het doel knallen (3-2). Een zéér gewenste competitie opening voor ons vlaggenschip.
    • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 10 september

    15.15 uur      A1 - Baronie A1
    11.00 uur      C2 - Den Hoorn C1
    11.00 uur      D1 - ADO\'20 D1
    09.00 uur      D2 - Noordwijk D1

    • Alphense Boys B1 is komende zaterdag vrij van competitie (interland weekend voor de B-jeugd) en oefent om 12.30 uur uit tegen ADO Den Haag B1
    • Komende vrijdag (9 september) trapt de ''club van honderd'' af met een gezellig spelletje midgetgolf bij Paviljoen Amigo (19.00 uur)
    • De wedstrijden van de E-Top worden tegenwoordig opgenomen en kunnen 'live'' gezien worden. Ruim 50 (merendeel familieleden) schijnen die wedstrijden dan ook echt te volgen op de computer.
    • De F-league (iedere zaterdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur op het kunstgrasveld voor de kantine) wordt steeds gezelliger (zie foto onder). Er mogen nog steeds kinderen van 5 of 6 jaar gratis meedoen om te kijken of ze ook echt lid willen worden. Ook bij de woensdagmiddagtrainingen (14.30 of 15.30 uur) is iedereen welkom.
    • Voor degenen die de spectaculaire tweede helft van Alphense Boys 1 gemist heeft (afgelopen zondag tegen Poortugaal). https://www.youtube.com/watch?v=eBbjc6d5yfM
    • Afgelopen zaterdag heeft, na afloop van de wedstrijd Feyenoord O17 - Vitesse O17, de loting voor de tussenronde voor de Jeugdcup Onder 17 plaatsgevonden. Door de tussenronde wordt het aantal deelnemers teruggebracht naar 16 teams en de wedstrijden worden gespeeld op 12 november 2016. De 19 winnaars van de voorronde (waaronder Alphense Boys B1) , evenals de kampioen (PSV O17) en bekerwinnaar (Feyenoord O17) zaten in de grote bak met ballen.
    • De loting leverde de volgende vijf wedstrijden op:

    FC Volendam o16 - Heerenveen o17
    NEC/FC Oss o17 - Excelsior o17
    Willem II o127 - AZ o16
    FC Emmen o17 - NAC o17
    Fortuna Sittard o17 - Vitesse o17

    • Dit betekent dat de volgende 11 teams zijn vrijgeloot voor de tussenronde en automatisch zijn geplaatst voor de achtste finales:
    • ADO Den Haag o16, Almere City o17, Alphense Boys o17, Fc Groningen o17, Fc Twente o16, FC Twente o17, PSV o17, Roda JC o17 en Sparta Rotterdam o17.
    • Alphense Boys C1 heeft een eigen website waarop foto's, wedstrijdbeelden en balsponsors worden getoond:  www.alphenseboyso15.nl
    • Eind van het vorige seizoen hebben zich een flink aantal leden opgegeven voor de cursus pupillenscheidsrechter. Er is zelfs zoveel animo dat de KNVB (met dank!) een uitzondering heeft gemaakt met betrekking tot het maximaal aantal deelnemers. Deze ligt normaal gesproken op 18 terwijl de Alphense Boys maar liefst 21 plaatsen nodig had! Aankomend weekend is het zover. Dan wordt deze cursus door de KNVB gehouden bij de Alphense Boys. De cursus bestaat uit twee delen. Deel 1 is vrijdagavond 9 september (van 19.00 tot 21.00 uur) en deel 2 is zaterdagochtend 10 september. De vrijdagavond bestaat uit een stukje theorie en dan veldverkenning. Degenen met nog weinig of geen ervaring zullen tijdens een partijtje gaan fluiten. Op zaterdagochtend fluit iedereen een klein deel van een echte pupillenwedstrijden F of E die voor komende zaterdag op het programma staan. Elke wedstrijd wordt voorzien van een begeleider (leden scheidsrechterscommissie), ter ondersteuning van de cursusleider van de KNVB die tussen deze wedstrijden rondloopt. Na afloop volgt de uitreiking van de diploma’s en kunnen alle pupillen fluitend door het leven! De Alphense Boys is dan weer een mooi aantal scheidsrechters rijker!
    • Een belangrijk onderdeel van deze cursus is dat de deelnemers uiteindelijk een klein deel van een echte wedstrijd gaan leiden. Het gaat hier om E en F wedstrijden die voor de vroege ochtend op het programma staan. De deelnemers zullen bij toerbeurt de wedstrijden gaan leiden waarna ze hun diploma krijgen uitgereikt. Met deze nieuwe lichting kunnen wij vervolgens de F en E wedstrijden weer voorzien van scheidsrechters! Het komt er dus op neer dat de bedoelde wedstrijden van de F3, F5, F6, F7 en E7 een wisseling van scheidsrechters krijgt zodat zij beoordeeld kunnen worden. Verzoek aan de leiders om dit graag voorafgaand aan de wedstrijd ook even te communiceren naar de tegenstander. Wij hopen op jullie begrip en medewerking.
    • De volgende spelers doen mee aan de scheidsrechterscursus: Remco Captein, Daan Jaspers, Julian Middelkoop, Wouter Zuidgeest, Kay Jacobs, Ryan van Eijk, Daniël Hage, Senna Noura, Melissa de Jong, Arman Voogd, Lars Eisenburger, Luvas v/d Leden, Marcel Baqtar, Matthieu Baqtar, Ivan de Heij, Owen v/d Winden, Jorrit Vaessen, Thomas Martin, Charaf Kharbachi, Marco Jansen en Yoeri Halverhout. Heb je ook zin in deze scheidsrechterscursus? Geef je dan op voor de eerstvolgende cursus
    • Twee weken geleden is er melding gemaakt in de woensdagnieuwtjes dat op maandagavond de keepers van Alphense Boys werden getraind door Ardi v/d Hagen en Sven Koelewijn. Op de foto ontbrak toen Yoeri Halverhout die òòk een van de keeperstrainers is (zie foto onder) Hierbij is dat goedgemaakt en zijn we heel blij met de hulp van Yoeri bij de keeperstrainingen.
    • Zondag 11 én 18 september gratis proefles ‘Techniektraining’ voor iedereen bij v.v. Alphense Boys
    • Zondag 11 én 18 september zijn alle jeugdspelers/-sters tussen 6 en 16 jaar van alle clubs uit Alphen aan den Rijn en omgeving van harte welkom bij een proefles ''techniektraining'' van De Complete Techniek. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend na inschrijving op de site van www.decompletetechniek.nl  De proeftraining start om 09.30 uur op het kunstgrasveld van Alphense Boys. Vanuit Alphense Boys eaden wij iedere enthousiaste jeugdspeler die zijn techniek wil verbeteren, aan om hier aan deel te nemen. Als het bevalt kan je je daarna inschrijven voor de échte cursus die uit 12 trainingen bestaat op de zondagmorgen. I.v.m. de grote belangstelling voor de proeflessen en het feit dat deelnemers verhinderd kunnen zijn op 11 september, bieden wij een extra mogelijkheid tot het volgen van een proefles en wel op zondag 18 september. Tijdens de cursus trainen kinderen onder leiding van professionele en gediplomeerde jeugdtrainers. Ze worden sterker in 1 tegen 1 situaties en leren onder druk van een tegenstander te voetballen;  ze verbeteren de basistechnieken passen, aannemen, meenemen en schieten  met links en rechts en in beweging  en worden sterker in aanvallen, omschakelen en verdedigen. Hieronder enkele reacties naar aanleiding van onze cursussen:
    • "Onze zoon heeft met erg veel plezier meegedaan aan de cursus. Hij is zo enthousiast dat hij in september aan het vervolg gaat beginnen".
    • "De wijze waarop jullie met de kinderen omgaan is buitengewoon plezierig. Zo houden ze plezier in het spel en leren ze ook nog!"
    • "Wat ik gemerkt heb, is dat hij ontzettend enthousiast was en honderduit vertelde over wat hij geleerd heeft. Ik heb zelf gemerkt dat hij in de wedstrijden zelfverzekerder, feller en technischer is geworden."
    • "We hebben hem inmiddels opgegeven voor de vervolgcursus, dat zegt genoeg denk ik. Zijn eigen trainer is ook echt heel goed, een van de betere van de club. Desondanks constateer ik echt verbetering van zijn techniek, spel en spelinzicht. Ik zou zeggen: ga zo door!"
    • Laat even weten of je komt: Inschrijven: -www.decompletetechniek.nl
    • Afgelopen weekend begon de voetbalcompetitie voor de eerste elftallen. Heel opvallend was dat alle vier de 1e elftallen van Alphia, Alphen, ARC en Alphense Boys hun eerste wedstrijd winnend afsloten.
    • Afgelopen maandag is Lorenzo v/d Berg (1e elftal, zie foto onder) geopereerd in het Annatommiemc  in Utrecht, aan zijn knie waarbij zijn afgescheurde kruisband is gerepareerd. De operatie in is goed verlopen. Lorenzo is geopereerd volgens Ligamys Techniek (eigen kruisband aan elkaar vast gezet en doormiddel van kunstveer verstevigd). Deze operatietechniek is te bekijken op de website van Annatommie. Er staan mooie filmpjes op de site van allerlei operaties. www.annatommiemc.nl

      In de buitenmeniscus zat ook een scheurtje en dat is voor 30% weggehaald en schoongemaakt. Ook in de binnenband zat een scheur in maar dat hersteld vanzelf in het revalidatie proces. Hij zit nu met een koker om zijn been heen zodat hij niets kan bewegen. Vrijdag mag de koker eraf en gaat hij al aan de slag met het revalidatieproces.

    • Gisteravond oefende Alphense Boys C2 uit tegen Vitesse C2 op Papendal in Arnhem en won verrassend met 2-3. De ploeg van trainer Richard v/d Nieuwendijk had vanwege de vele blessures hulp gekregen van twee C1 spelers, maar dan nog is dit bijzonder knap en geeft zelfvertrouwen voor komende zaterdag. Julian v/d Kwaak, Junior Sonowo en Romeo Pieters waren de doelpuntenmakers.
    • Alphense Boys D1 won gisteravond thuis met 5-3 van Kon HFC D1
    • Alphense Boys B2 won met 8-2 van Maarssen B1
    • Alphense Boys B1 won gisteravond met 0-6 bij Maarssen A1 (hoofdklasse)
    • Volgende week dinsdag start de beloftencompetitie weer. Alphense Boys onder 23 staat daarbij wederom o.l.v. Eli Wattimury met Gerrit v/d Berg als zijn rechterhand. De eerste wedstrijd betreft een uitwedstrijd tegen Rijnvogels o23 in Katwijk (20.00 uur)
    • Gisteren (dinsdag) vierde Jacques Spijker (hoofd wedstrijdzaken) zijn 64e verjaardag.
    • Afgelopen maandag waren Kees de Rijk (zie foto onder) en zijn vrouw Gré de Rijk, 45 jaar getrouwd.
    •