• Wedstrijdverslagen jeugdselectieteams

• Alphense Boys O21 speelde zaterdag thuis tegen Hollandia O21. Waar het seizoen er voor de O21 al zo goed als op zit, stond er voor Hollandia wel nog wat op het spel, zij lopen nog gevaar wat betreft degradatie.

Echter heeft de O21 gister geen moment laten zien dat het nergens meer om speelt. Het domineerde vanaf de 1e minuut het spel en creëerde kans na kans. Uiteindelijk wist Edmond de 1-0 op het score bord te krijgen. Hollandia wist vlak voor rust met een schot van afstand, wat één van de weinige kansen van de 1e helft voor de ploeg was, de 1-1 te maken.

2e helft begon de O21 slordig en kwamen de bezoekers tot kansen. De O21 speelde slordig en kreeg daardoor geen grip op de 2e helft. Naarmate de 2e helft vorderde veranderde dat en wist Edmond wederom het net te vinden, 2-1. Dit bleek ondanks de vele kansen die de O21 nog kreeg ook de eindstand. Prima veld spel, maar te weinig doelpunten voor het aantal kansen dat werd gecreëerd.

Zaterdag 1 juni speelt de O21 uit tegen IJsselmeervogels O21.

8. Be Quick 1887 O21               13 – 7

Alphense Boys O18 verliest zaterdag thuis hard van Westlandia met 1-4. Vorige week speelde de o18 zich veilig en was handhaving bereikt.

De kunst is dan om de wedstrijd erna ook met dezelfde focus en scherpte te spelen. Helaas lukte dit niet 90 minuten lang en daar profiteerde een gretig Westlandia van in de tweede helft. Zij hadden immers de punten nog hard nodig voor hun strijd tegen degradatie. Hierdoor kon de goede lijn van de laatste weken niet worden doorgetrokken.

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt op zaterdag 1 Juni tegen de kersverse kampioen Helmond Sport in het GS Staalwerken stadion afgesloten. Hopelijk zijn de o18 mannen erop gebrand om zich te revancheren en in staat om nog een keer alles te geven.

Zaterdag 1 juni speelt de speelt de O18 uit tegen Helmond Sport O18.

8. Veluwezoom O18                 13 – 8

Alphense Boys O17  was zaterdag vrij van competitie. Zaterdag 25 mei speelt de speelt de O17 uit tegen De Graafschap O17.

8. Alphense Boys O17             12 – 4
  • Alphense Boys O16 De O16 speelde vandaag uit tegen de Graafschap O16. De boys hadden het zwaar in de 1ste helft, de graafschap kon gemakkelijk continue de vrije man vinden en kwamen terecht op 1-0 voorsprong. In de rust heeft de O16 de koppen bij elkaar gestoken en werd keihard de waarheid verteld, het is nu of nooit.

De O16 heeft in de 2de helft zich gerevancheerd, niet zo zeer door per de heel veel beter te voetballen maar door als team keihard te werken en er alles aan te doen om een resultaat te pakken. Na een te korte terugspeelbal kon Genairo van werk prachtig de bal van ver over de keeper schieten en werd het 1-1. Beide ploegen kwamen nog 1 op 1 met de keeper. De keeper van de graafschap redde op de inzet van Deston waar Damian voorkwam dat de graafschap nog laat scoorde door de bal van de lijn te halen. De laatste wedstrijd tegen Almere City word alles of niets.

Zaterdag 1 juni speelt de speelt de O16 thuis tegen Almere City O16.

8. FC Emmen O16                    14 – 10

Alphense Boys O15 speelde zondag  uit tegen Excelsior O15 De wedstrijd werd om 11:00 afgetrapt en de Boys  konden aan het werk tegen de koploper van de poule. De Boys beginnen sterk en weten de wedstrijd goed te bepalen. Dit beloont ook en weten in de 10de minuut de 0-1 te scoren. De wedstrijd wordt goed gespeeld door de Boys. In de 18de minuut weet Excelsior wel de 1-1 te vinden waardoor er weer een gelijke stand is. Wel blijven de jongens inzet tonen en er vallen regelmatig kansen. In de 32ste minuut scoort Excelsior wel de 2-1 en gaan de jongens met een achterstand de rust in.

De tweede helft begint en Alphense Boys is hier de bovenliggende partij vrijwel vanaf de tweede aftrap. Er worden op enige regelmaat kansen gecreëerd en weten Excelsior goed op afstand te houden. Helaas lukt het niet om een kans erin te schieten tijdens deze 2de helft. Wel spelen de Boys een uitstekende tweede helft door Excelsior goed op afstand te houden. De wedstrijd wordt ook uitgespeeld met een stand 2-1 voor Excelsior.

Zaterdag 1 juni speelt de speelt de O15 thuis tegen Vitesse O15.

8. Alphense Boys O15             13 – 9
  • Alphense Boys O14 speelde zaterdag uit tegen AFC o14. De boys konden definitief veilig spelen met een gelijkspel of overwinning. Op het hoofdveld starten de boys sterk, maar werden ze verrast door de spelopvatting van AFC. Zij speelde voor hun laatste kans, maar deden niks in onze opbouw. Het resulteerde in af en toe gênante situatie, omdat Alphense Boys de bal minuten lang heen en weer speelde. De voet werd op de bal gezet en er werd zelfs een paar keer hoog gehouden.

Toen AFC wat meer ging doen speelde de boys daar goed op in werd het gevaarlijk. Ook AFC kwam af en toe met wat afstandsschoten in de buurt, echt gevaarlijk werden ze niet. 0-0. Aan de hand van een fenomenale Faris liepen de boys uit naar 3-0. Een ongelukkig eigendoelpunt maakte Alphense Boys niet zenuwachtig, want direct na de aftrap maakte Mees een knappe goal, 1-4. Uiteindelijk werd het nog 2-4.

Al met al hele knappe teamprestatie waarin iedereen vandaag een ruime voldoende scoorden. Over twee weken strijden we voor plek 3 en 4!

Zaterdag 1 juni speelt de speelt de O14 thuis tegen FC Volendam O14.

8. PEC Zwolle  O14                   13 – 8
  • Alphense Boys O13 speelde zaterdag uit tegen ADO Den Haag O13. De boys boekte een hele belangrijke overwinning en handhaaft zich voor Divisie 1 BVO. Helaas is er geen verslag ingeleverd.

Zaterdag 1 juni speelt de speelt de O13 thuis t tegen sc Heerenveen O13.

8. Feyenoord O13                      12 – 5

Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag uit tegen Meerburg 13-1. De boys speelde de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Bij een eventuele 3e plaats promoveert de nieuwe 14-2 naar de 4e divisie!

In de eerste helft speelde onze boys de tegenstander van het kastje naar de muur en creëerden denk wel 15 kansen. De keeper van Meerburg hielt de wedstrijd op 0-0. In de 2e helft bleven onzen jongens gas geven en na 1 minuut scoorde onze jongens een fantastisch afstand schot. Daarna kregen wij nog een penalty en was de wedstrijd gespeeld.

Doordat onze concurrenten punten heb laten liggen zijn onze jongens 3e geworden en hebben wij promotie behaald. Een fantastische afsluiting van het seizoen.

12. Hillegersberg O13                 11 – 0
  • Alphense Boys E-Top waren zaterdag vrij van competitie voetbal en oefende uit tegen de BVO ploeg van Heerenveen O11. De jonge boys mannen wonnen geheel terecht deze wedstrijd met 1-0.