• Wedstrijdverslagen jeugdselectieteams

 • Alphense Boys O21 speelde zaterdag uit tegen DEM O21. Vanwege schorsingen, blessures, uitleen aan Boys 1 en de O18 van Alphense Boys, miste de O21 maar liefst 9 spelers. Maar daar was op voetballend vlak in de wedstrijd niks van te merken. De boys creëerde heel veel kansen alleen stond het vizier niet op scherp. DEM deed dat wel en kon o.a. gemakkelijk via 2 corners scoren, waardoor er een geflatteerde ruststand van 3-1 op het scorebord stond. 

  In de tweede helft was het zelfde spelbeeld. De boys hadden voor het grootste deel bal bezit en creëren wederom veel kansen. Echter waren de schoten tussen te palen te zacht en een makkelijke prooi voor de keeper van DEM of er werd over en naast geschoten. DEM hield zich aan haar eigen plan en bleef met 9 man achter de bal en was nogmaals effectief uit een corner en met de counter. Eindstand 5-1. 

  Komende zaterdag 18 mei speelt de O21 thuis tegen Hollandia O21.

 • Alphense Boys O18  wint terecht de uitwedstrijd van Spartaan’20 met 1-2. De Boys speelde wederom startte wederom met 3 basisspelers welke in de O17 spelen en in de eerste helft was het Alphense Boys die het veldspel domineerde. Dit resulteerde in een flink aantal kansen met name Dylan kwam een aantal keer in kansrijke positie. Helaas stond zijn vizier niet op scherp, waardoor Alphense Boys verzuimde om het goede veldspel om te zetten in doelpunten.

  Net voor de rust was het Imrane die naar binnen trok en verwoestend uithaalde. De bal eindigde in de kruising. 0-1 Rust.

  Na rust probeerde Spartaan’20 nog een keer aan te zetten. In deze fase had Alphense Boys het lastig en het raakte de grip op het middenveld kwijt. Na een aantal wissels werd dat weer hersteld en herpakte Alphense Boys zich aardig.Toch was het Spartaan’20 die kort voor tijd op gelijke hoogte kwam door een lange bal waarbij Nevil zich verkeek en de bal niet goed inschatte dit werd afgestraft door de aanvaller van Spartaan’20. 1-1

  Met nog een aantal minuten te gaan zet Alphense Boys nog een keer aan om vol voor de winst te gaan. Dit leverde een aantal goede kansen op. Eerst werd de 1-2 van Imad nog afgevlagd vanwege vermeend buitenspel. Maar uiteindelijk was het een corner genomen door Luuk die door Sammy werd binnen gekopt. 1-2. Met deze overwinning is de achterstand op de onderste ploegen vergroot en is handhaving handhaving met nog 2 wedstrijden te gaan een feit.

  Komende zaterdag 18 mei speelt de O18 thuis tegen Westlandia O18.

  Stand O18 – Divisie 4 

  1. Helmond Sport O18              12 – 31   
  2. VVV-Venlo O18                     12 – 25
  3. Roda JC O18            12 – 22
  4. Alphense Boys O18            12 – 17
  5. FC Den Bosch O18              12 – 14
  6. Westlandia O18                    12 – 13   
  7. Spartaan’20 O18                  12 – 9  
  8. Veluwezoom O18                 12 – 8 
 • Alphense Boys O17 speelde zaterdag thuis tegen koploper FC Dordrecht. De bezoekers konden zich bij een overwinning kampioen van divisie 2 noemen. Aan Alphense Boys om dit feestje uit te stellen. Het begin was voortvarend met twee goede mogelijkheden voor Wayne. Dordrecht lijkt gewaarschuwd en neemt de regie over. Toch is het Alphense Boys dat vanuit de omschakeling op voorsprong komt. Imad beloond z’n goede actie en rond 1 op 1 op de keeper beheerst af. Even later verdubbeld Imad met wederom een mooie actie de voorsprong. Het veldoverwicht en de kansen voor Dordrecht maar de doelpunten voor Alphense Boys. Zo werd met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opgezocht.  

  De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Dordrecht met veel balbezit op de helft van O17. Een hoog baltempo, veel positiewisselingen en individuele klasse van een aantal spelers. De O17 had het moeilijk maar overleefde. Na tien minuten in de tweede helft viel de eerste tegentreffer. Met nog een half uur te spelen kwam al snel de gelijkmaker op het scorebord. Een fantastisch afstandsschot waar je alleen maar voor kan applaudisseren.  

  Naar mate de wedstrijd vorderde lukte het Alphense Boys steeds minder om vanuit de omschakeling gevaarlijk te zijn. Eén keer was er een uitbraak waarbij Wayne de bal bij de tweede paal de bal voor het binnenschieten had, ware het dat hij de bal niet kreeg. De druk hield aan maar steeds weer was keeper Vince een sta in de weg!  

  Vijf minuten voor tijd viel toch het doek. Dordrecht kwam op een 2-3 voorsprong. In de laatste minuut viel na geklungel in de opbouw ook nog de 2-4. Uiteindelijk een terechte eindstand. FC Dordrecht was duidelijk een maatje te groot voor dit gehavende O17. Dordrecht kon na afloop het kampioenschap vieren, waarvoor nogmaals gefeliciteerd.  

  Aanstaande dinsdag speelt O17 een inhaalwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O17. Komende zaterdag is de O17 vrij.  

  Stand O17 – Divisie 2

  1. FC Dordrecht O17                 12 – 26
  2. AFC O17                               12 – 21
  3. Excelsior R’dam O17             11 – 20
  4. FC Eindhoven O17               12 – 20
  5. Willem II O17                         11 – 17
  6. AFC’34                                   12 – 11
  7. De Graafschap O17              11 – 7 
  8. Alphense Boys O17             11 – 4 
 • Alphense Boys O16 speelde zaterdag een belangrijke wedstrijd voor handhaving. Fortuna Sittard was de tegenstander. Na een lange busrit en voorbereiding ging de O16 volle bak. Mike was na maandenlang afwezig te zijn i.v.m. een blessure weer van de partij en speelde een sterke pot. Aanvoerder Finn was geschorst en spelmaker Nadim geblesseerd. 

  Aan het begin van de 1ste helft kreeg de staf de uitslag van concurrent Almere City te horen. Omdat Almere gewonnen had bij koploper NEC moest de O16 winnen, anders zou het een heel lastig verhaal worden. 

  In de 1ste helft kwamen de boys een aantal keren gevaarlijk bij de goal van Fortuna. Jairo was het meest dichtbij maar de keeper pakte de bal goed. In de 2de helft kwam de O16 op 0-1. Dean bediende met een mooie lage voorzet spits Genairo en die tekende voor de 0-1. Na de 0-1 werd Fortuna niet enorm gevaarlijk op onrustige momenten uit corners na. 

  Jairo was met een schot buiten de 16 op de lat nog dichtbij de 0-2. Een zeer belangrijke overwinning. Nog 2 wedstrijden te gaan en de O16 heeft handhaving in eigen handen.

  Komende zaterdag 18 mei speelt de O16 uit tegen De Graafschap O16.

  Stand O16 – Divisie 3

  1. N.E.C. O16                            13 – 26
  2. FC Eindhoven O16                12 – 22 
  3. Fortuna Sittard O16               12 – 19
  4. AFC O16                                12 – 15
  5. De Graafschap O16              12 – 17
  6. Almere City O16                    12 – 16
  7. 7.     Alphense Boys O16             12 – 14
  8. FC Emmen O16                    13 – 10

  Alphense Boys O15 speelde zaterdag thuis tegen Willem II O15. De eerste 5 minuten ging het gelijk op. Uiteindelijk namen de Boys wel het voortouw en konden het spel bepalen. Willen 2 speelde wat rustiger en speelde vooral veel ballen lang. In de 19de minuut kreeg Willem 2 een vrije trap. Deze werd gespeeld naar iemand die op het randje 16 vrij stond. Hij kreeg een vrije schot kans en deze zat er ook in. Hierdoor stonden de Boys op 0-1 achterstand. Willem 2 kreeg hier energie van en begon meer te bepalen in het spel. 10 minuten later was het weer raak en werd de 0-2 erin geschoten. Na 2 minuten werd ook de 0-3 erin geschoten. Dit was ook de stand waarmee de Boys de rust ingingen. 

  Na de aftrap voor de 2de helft hadden de Boys nieuwe energie en dit was terug te zien want in de 46ste minuut werd de 1-3 erin geschoten. Willem 2 kwam met een antwoord en scoorde de 1-4 in de 48ste minuut. In de 59ste minuut wisten de Boys te scoren en stond de stand op 2-4. Het zou een zware klus zijn om de achterstand recht te trekken maar zeker niet onmogelijk. Helaas wist Willem 2 alsnog te scoren in de 65ste minuut. Maar de Boys gaven niet op en scoorde de 3-5 in de 67ste minuut. Hiermee eindigde de 2de helft.

  De Boys hebben de 2de helft veel strijd geleverd om te achterstand recht te trekken die ze in de eerste helft opliepen. 

  Komende zondag 19 mei speelt de O15 uit tegen Excelsior Rotterdam O15.

  Stand O15 – Divisie 2 

  1. Excelsior R’dam O15             11 – 29
  2. Willem II O15                         12 – 22
  3. FC Volendam O15                 12 – 17
  4. Twente/H’les Academie O15 12 – 16
  5. FC Dordrecht O15                 10 – 13
  6. PEC Zwolle O15                    12 – 13
  7. Vitesse O15                           11 – 11
  8. Alphense Boys O15             12 – 9  

  Alphense Boys O14 was zaterdag vrij van competitie en zaterdag 18 mei speelt de O14 uit tegen AFC O14. 

  Stand O14 – Divisie 2 

  1. FC Utrecht O14                     12 – 31
  2. Go Ahead Eagles O14          12 – 29
  3. sc Heerenveen O14              12 – 20
  4. FC Volendam O14                 12 – 15   
  5. Alphense Boys O14             12 – 15 
  6. Almere City O14                    11 – 9
  7. AFC O14                               11 – 8
  8. PEC Zwolle  O14                   12 – 8
 • Alphense Boys O13 speelde vrijdag avond thuis tegen Ajax O13-1. Of het de heerlijke sportmaaltijd vooraf verzorgd door Annet was weten we niet maar de boys schoten uit de startblokken en binnen de minuut kregen we al 2 corners.

  In de eerste 15 minuten dicteerden we het spel en creëerden veel mogelijkheden. Met een rustige opbouw van achteruit en met het lef om te voetballen drukten we Ajax bij vlagen achteruit. Een teruggetrokken bal van Dani, Dede na een 1-2 met Dani, en Safouan na een voorzet van Morris kregen de grootste kansen.

  Ajax kreeg ook kansen en in de 18e minuut gaven we iets teveel ruimte en een keihard afstandschot zorgde voor de 0-1. We lieten ons niet kennen  en bleven doorgaan, via Yussuf Safouan en Dani kregen we kansen maar hij wilde er niet in.

  De laatste tien minuten waren voor Ajax en ze kregen grote kansen maar Bobby hield zijn doel verder schoon. We snakten naar de rust en kregen nog een kleine mogelijkheid.

  Wederom een furieuze start met binnen een minuut 2 kansjes voor Ajax, hierna Dani die over schiet na een mooie combinatie tussen Jim en Yusuf en een diepe bal die de keeper van Ajax net onderschept. In de 5e minuut duikt er een speler van Ajax alleen voor Bobby op die red waarna Morris de rebound van de lijn haalt.

  Hierna volgt de beloning, een vrije trap van Yusuf word door Charlotte-Sophie teruggekopt en Dani rond af 1-1. Een minuut later pakt Safouan de bal af in de opbouw van Ajax en geeft Dani een niet te missen kans 2-1. Drie minuten later reageert Ajax met de 2-2 waarna Yussuf Dani alleen voor de keeper zet maar de keeper red. 

  Dede word omver gegooid maar de scheids fluit niet Bobby weet de bal tot corner te verwerken maar uit deze corner maakt Ajax 2-3 waar het een vrije trap voor ons moest zijn. We geven iets te veel ruimte weg en Ajax lijkt met de 2-4 de wedstrijd te beslissen.

  Maar dan richten we ons wederom op en Leon knalt met rechts prachtig de 3-4 binnen. Het grootste compliment volgt als Ajax de gewisselde spits toch weer inbrengt maar dan in de laatste seconden schiet Safouan de dik verdiende gelijkmaker binnen wat een ontlading.

  De scheids besloot 6 minuten bij te trekken waarin we de grootste kansen nog hadden op meer maar wat een geweldige teamprestatie was dit en een heel belangrijk punt.

  Komende zaterdag 18 mei speelt de O13 uit tegen ADO Den Haag O13.

  Stand O13 – Divisie 1

  1. AZ O13                                  12 – 33 
  2. sc Heerenveen O13              13 – 25 
  3. FC Utrecht O13                     12 – 22
  4. Ajax O13                                12 – 21
  5. ADO Den Haag O13              12 – 14 
  6. Alphense Boys O13             12 – 10
  7. PSV O13                                13 – 9
  8. Feyenoord O13                      12 – 4 
 • Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag thuis tegen RKDEO 13-1. Vanaf de start zetten RKDEO ons volledig vast en zette heel hoogdruk. Dit resulteerde al snel in balverlies van onze boys en die werd fantastisch afgestraft. Na de 0-1 begonnen onze jongens steeds meer de bal te krijgen en ook de kansen. Na een aantal minuten werd een fantastische uitgespeelde corner benut. Onze jongens bleven alles geven om snel op voorsprong te komen. Door een goed genomen vrije trap kwamen onze jongens op een verdiende 2-1 voorsprong.

  In de 2e helft probeerde RKDEO meer aanvallend te voetballen om telkens een middenvelder door te schuiven. Dit resulteerde in meer ruimte om het middenveld die in het begin slecht benut werd. RKDEO kreeg een aantal goede kansen maar door een goed uitgespeelde kans maakte onze jongens de wedstrijd definitief af.  

  Doordat iedereen boven ons punten heeft laten liggen spelen wij volgende week tegen Meerburg voor directe promotie naar de 3e divisie. Echter zijn wij wel afhankelijk van de uitslagen volgende week. 

  Zaterdag 18 mei speelt de O13-2 uit tegen Meerburg O13-1. 

  Stand O13 (JO13-2) – Divisie 4

  1. Berkel O13                             10 – 20 
  2. ZestienhovenO13                  10 – 21
  3. Zwaluwen O13                       10 – 20
  4. Alphense Boys O13-2         10 – 18
  5. Voorschoten’97 O13              10 – 17
  6. Blauw-Zwart O13                   10 – 16
  7. RKDEO O13                          10 – 15 
  8. Meerburg O13                       10 – 15
  9. Excelsior Maassluis O13       10 – 12
  10. De Jodan Boys O13              10 – 10 
  11. BVCB O13                             10 – 10 
  12. Hillegersberg O13                 10 – 0 
 • Alphense Boys E-Top (JO12-1 & JO12-2) De E-Top (JO12-1) speelde zaterdag tegen Roodenburg JO12-1 en Berkel JO12-1. Beide wonnen hun wedstrijd met 9-2 en 8-1. Helaas werd er