• Boys 1: geen eer te behalen bij AFC'34

• Na de mooie overwinning op ARC van vorige week, viel er zaterdag bij AFC’34 niets te halen voor Alphense Boys. Voor rust bleef de schade nog beperkt (2-0), in de tweede helft was het kat en muis: 6-0. Daarmee was de al langere tijd onvermijdelijke degradatie van de rood-witten officieel een feit, na zeven seizoenen op dit niveau te hebben gevoetbald.

AFC’34 promoveerde vorig seizoen naar de Vierde Divisie en doet het uitstekend met een plaats in de top drie. De Alkmaarders zijn volop in de race om de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie te halen, waarbij ook het doelsaldo een rol kan spelen. De geel-blauwen toonden dan ook geen enkel mededogen met de Boys. Zij werden wel op weg geholpen door assistent-scheidsrechter Soldaat, die in de tiende minuut géén buitenspel zag (bizar) voor Dimaggio Senchi. Hij mocht dus alleen op keeper Tyrell Richardson afgaan en de 1-0 aantekenen.

Vanaf dat moment al mocht de Boys de bal hebben van de thuisploeg, ervan overtuigd dat de kansen wel zouden komen. Het grootste deel van de eerste helft speelde zich op de helft van AFC’34 af, met weliswaar verzorgd aanvalsspel van de Boys. Behalve een halve poging van Bas Siebert, leverde het optische overwicht geen uitgesproken kansen op. De tegenstoten waren wél dreigend en de 2-0 na iets meer dan een half uur spelen kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Boris Zanoli was de schutter. Omdat – kort daarna - een harde kopbal van Gijs Brouwer op de lat eindigde, was 2-0 ook de ruststand.

Voor zo ver Alphense Boys zich na rust dacht terug in de wedstrijd te spelen, kwam daar vijf minuten na de hervatting een einde aan met de 3-0 van Marra Muzo. De kersverse vader tekende ook voor de 4-0. Pijnlijk feitje: dit wad de tachtigste tegengoal in deze competitie van de Boys. De 5-0 van Finn Kant in de 71-ste minuut was de mooiste goal deze middag: een harde trap ineens hoog in het doel. Via Bas Siebert (net naast), Daniël Abbink en Lekan Onasanya (reddingen keeper) was de Boys nog in de buurt van een eretreffer, maar nee, het was het team niet gegund. Zo’n tien minuten voor tijd schoot Daliel Afouzar het halve dozijn vol na een uitgespeelde aanval. Na een rode kaart voor invaller/debutant Jasper Lammerse overleefde het Boys-tiental de laatste tien minuten met wat kunst- en vliegwerk én enkele knappe reddingen van Tyrell Richardson zonder nog méér tegentreffers.

Uitslagen Vierde Divisie A

AFC’34 - Alphense Boys 6-0, ARC – Hoogland 2-3, DHSC – Huizen 2-1 JOS Watergraafsmeer – AVV Swift 0-0, SJC - Ajax (am) 1-3, Ter Leede – BOL 3-0, Purmersteijn - WV-HEDW 2-3, HBC – Hollandia (zo).