• Wedstrijdverslagen jeugdselectieteams

 • Alphense Boys O21 speelde zaterdag thuis tegen DEM O21. Het werd een wedstrijd met duidelijk 2 gezichten. In de 1e helft was het voornamelijk DEM die met de lange bal en fysiek spel het overwicht had. Onze O21 kwam dan ook tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong, het is Ömer die de rebound vanuit het schot van Miguel wist binnen te schieten. Langzaam kreeg de O21 wat meer grip op de wedstrijd, maar helaas komt DEM op slag van rust op 1-1 door slecht uitverdedigen bij een corner. 

  De 2 helft weten de mannen namelijk de wedstrijd te doen keren in eigen voordeel. Er wordt onder de druk uitgespeeld en er worden veel kansen gecreëerd. Maar helaas, komt DEM toch op voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop, iets wat later deze helft nog 2 keer zou gebeuren.  

  Door een overtreding op Yousef binnen het strafschop, krijgen de Boys de ideale gelegenheid om de stand weer gelijk te trekken. Yousef laat zien waarom hij de aanvoerder is en schiet de bal rustig in de goal: 2-2. 

  Daarna volgt een spannend slot van de wedstrijd, de O21 valt aan en DEM komt af en toe via een counter tot een kans. In de laatste minuten van de wedstrijd is dit wederom het geval, en vertrekt er een aanvaller van DEM 1 op 1 richting keeper Tyrell, die stopt goed en in de rebound is het Jasper die met een fantastische kop bal de bal uit het half lege doel weet te houden, dat kwam gelukkig net goed… maar tot ieders verbazing, legt de scheidsrechter de bal wederom op de stip.. hij heeft (hoe wel dat onmogelijk is) een handsbal waar genomen en Jasper moet met een rode kaart het veld verlaten.. dat terwijl hij de afdruk van de bal nog op z’n hoofd heeft staan..
Gelukkig voor de O21 gaat de penalty op de paal en is het zelf mogelijk om daarna nog op een 3-2 voorsprong te komen..  

  De O21 laat de 2e helft de 3 punten liggen, maar kijkend naar het spelbeeld in de 1e helft is 1 punt misschien wel terecht.  

  Komende zaterdag is de O21 vrij. 

  Stand 021 – Divisie 4  

  1. Zeeburgia                               3 – 7
  2. Quick Boys O21                    3 – 7
  3. DEM O21                               3 – 7   
  4. Alphense Boys O21            3 – 4  
  5. Hollandia O21                        3 – 3    
  6. IJsselmeervogels O21           3 – 3  
  7. De Quick 1887 O21               3 – 1   
  8. De Dijk O21                           3 – 1
 • Alphense Boys O18 speelde zaterdag thuis tegen Spartaan’20 won met 3-2. Het was een bijzonder attractief duel, waarbij de twee ploegen volop strijd leverde. De winst was verdiend.

  Het was Spartaan’20 die na het eerste fluitsignaal druk zette, maar de verdediging van Alphense Boys was kalm en zocht achterin telkens een voetballende oplossing. De eerste echte speldenprik werd echter uitgedeeld door de thuisploeg, na 5 minuten. Een aanval over drie schijven bracht de bal bij Adam die vanaf de flank naar binnen trok en schoot. Dat was echter een simpele prooi voor de Rotterdamse keeper. Direct daarna werd aan de andere kant een goal afgekeurd wegens buitenspel, en daar was geen twijfel over mogelijk.

  Vervolgens brak een fase aan waarin Alphense Boys controleerde. Door kort te dekken en het veld breed te houden creëerde de ploeg een duidelijk veldoverwicht met Adam vooralsnog als de dreigendste speler. Toch was daar ineens, als een duveltje uit een doosje, een schot op doel van Spartaan, dat gekeerd werd en in de rebound rakelings voorlangs ging. Dat was even schrikken dus. Toen volgde een merkwaardig moment. Een speler van Alphense Boys zou obstructie hebben gepleegd. Dat had niemand gezien, behalve de Spartaan-grensrechter. De scheidsrechter besloot hem te geloven en gaf een vrije trap op pakweg 20 meter van het doel. Deze werd onberispelijk in de kruising geschoten: 0-1.

  Ondanks deze tegenslag pakte Alphense Boys de goede draad weer op. Dat leidde tot dreigende situaties in de doelmond van Spartaan, zowel over rechts als over links, waar Alex regelmatig gevaarlijk opdook. Voetballend was het in orde, alhoewel grote kansen voor Alphense Boys uitbleven. Er leek daardoor gerust te gaan worden met een 0-1 achterstand. Echter, op slag van rust was daar toch nog de verdiende gelijkmaker. Alex stuurde Omer diep, die omspeelde de keeper waarna 1-1 een feit was. Alphense Boys kwam in deel twee prima uit de startblokken. Belust op drie punten werd gezocht naar die kans die een voorsprong zou betekenen. De druk hield een aantal minuten aan, maar toen keerde het spel.

  En die grote kans, die viel dus aan de andere kant. Een corner werd ingekopt en ternauwernood van de doellijn weggehaald. De daarop volgende corner werd naar een vrijstaande speler op de zestien gespeeld. Zijn schot werd door keeper Milan gepakt, net als de inzet van de doorgebroken speler even later. Spartaan voerde de druk op. De volgende doorgebroken speler werd aan zijn shirt gepakt: geel en een vrije trap op een gevaarlijke positie. Deze vrije trap mislukte evenwel. Hierna golfde het spel over en weer en was er voor geen van de teams een duidelijk overwicht. Oké, en toen werd het 2-1. Keeper Milan rolde de bal in, die werd vervolgens de diepte in gespeeld, waarna Adam op avontuur ging en in de zestien werd neergehaald. Een geheide penalty. De linkervoet van Zakaria bleek vanaf de penaltystip trefzeker: in de uiterste hoek. Maar toen, de aftrap werd genomen en toen was het twintig seconden later 2-2. Nog nagenietend van de voorsprong was de verdediging onvoldoende alert. Zonde!

  Met nog een kwartier te gaan moest Spartaan met tien man verder. De tweede gele kaart kwam de boomlange centrale verdediger duur te staan. De overtalsituatie bleek nog niet direct een uitkomst. Spartaan kreeg wederom een vrije trap en leek die te gaan scoren. Maar Milan bracht redding. Even later was het wel raak aan de andere kant. Adam was weer los van zijn directe tegenstander en poeierde de bal tegen het net: 3-2. En werd het even later 4-2? Nee, dat schot ging rakelings over, net zoals nog enkele andere Boys-kansen niet tot een doelpunt leidden. En dus bleek de treffer van Adam uiteindelijk de winnende te zijn. 

  Komende zaterdag is de O18 vrij. 

  Stand O18 – Divisie 4 

  1. Helmond Sport O18              3 – 9  
  2. VVV-Venlo O18                     3 – 6 
  3. FC Den Bosch O18              3 – 4 
  4. Roda JC O18                       3 – 4
  5. Westlandia O18                    3 – 4   
  6. Alphense Boys O18            3 – 4       
  7. Veluwezoom O18                 3 – 2 
  8. Spartaan’20 O18                  3 – 0   
 • Alphense Boys O17 was zaterdag vrij.

 • Alphense Boys O16 speelde zaterdag de 3e competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna Sittard O16. De boys hadden zich voorbereid op een fysiek sterk Fortuna die via direct voetbal met vooral de lange bal gevaarlijk is. Op het begin was het een beetje aftasten. Naarmate de 1e helft vorderde kwamen de boys er beter in en werd de vrije man op het middenveld vaker gevonden. 

  Vanuit een vrije trap van Amir maakte Nadim op fantastische wijze met de hak de 1-0. Een prachtig doelpunt. Net voor rust kreeg Deston de kans op 2-0 na een geweldige aanval die begon bij de keeper maar helaas redde de keeper van Fortuna op knappe wijze.  

  Na de rust ging de O16 verder en werd het nog tweemaal gevaarlijk. Werkelijk uit het niets werd het 1-1. Fortuna schoot knap raak nadat de boys een afgeslagen corner niet weg konden werken. Zoals vaker dit seizoen zie je toch na een tegendoelpunt de koppies wat meer hangen en direct na de 1-1 was het weer raak voor Fortuna. Uit een corner werd het 1-2. Daarna werden de boys niet echt meer gevaarlijk en scoorde Fortuna op het einde uit de omschakeling de 1-3. 

  Komende zaterdag is de O16 vrij. 

  Stand O16 – Divisie 3

  1. Fortuna Sittard O16               3 – 6
  2. FC Emmen O16                    3 – 6
  3. De Graafschap O16              3 – 6
  4. Almere City O16                    3 – 4    
  5. N.E.C. O16                            3 – 4
  6. AFC O16                                3 – 3 
  7. Alphense Boys O16             3 – 3  
  8. FC Eindhoven O16                3 – 3 

   

  Alphense Boys O15 was zaterdag vrij en speelt komende zaterdag de uitwedstrijden tegen Willem II O15 om 12.30 uur.

 • Alphense Boys O14 speelde zaterdag de derde competitie wedstrijd tegen FC Utrecht O14. Vanaf minuut 1 was FC Utrecht de veel betere ploeg. De boys hebben hard gewerkt, maar dat mocht niet baten. Uitslag 7-0.  

  In de eerste helft was het tegen houden, maar kwamen de boys er af en toe venijnig uit. Hier lagen mogelijkheden op een kans, maar echt gevaarlijk werden we niet. Ruststand 4-0. In de tweede helft was het tegen houden en de schade beperken. Uiteindelijk liep de score uit naar 7-0 en dat was volkomen terecht.  

  Volgende week een oefenwedstrijd en daarna hervatten we de competitie weer met hernieuwde energie!  

  Stand O14 – Divisie 2 

  1. FC Volendam O14               3 – 6   
  2. FC Utrecht O14                    3 – 7
  3. Go Ahead Eagles O14          3 – 7 
  4. AFC O14                               2 – 4 
  5. sc Heerenveen O14              3 – 4 
  6. Almere City O14                    2 – 1 
  7. PEC Zwolle                           4 – 1 
  8. Alphense Boys O14            3 – 0 
 • Alphense Boys O13 oefende thuis tegen Kon. HFC O13 en won met 2-0. Helaas is er geen wedstrijd verslag ingeleverd. Komende zaterdag is de O13 vrij. 

  Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Hillegersberg 13-1. In de trainingsweek waren wij gefocust op het omschakelen van aanval naar verdediging op de helft van de tegenstander. 

  Dit resulteerde in de eerste helft in veel balbezit aan onze kant. We domineerde de volledige wedstrijd en scoorde in de eerste helft 5x.  

  In de tweede helft begonnen de boys zwak en daardoor kregen wij ook snel een goal tegen. Na de tegengoal schakelde de jongens de knop om en domineerde weer de wedstrijd. De kansen bleven komen en het balbezit bleef ook in de voordeel van de boys. In de 2e helft scoorde onze jongens 6x en dat resulteerde in een 11-2 overwinning.  

  Alphense Boys JO12-2 (E-Top) speelde zaterdag de competitiewedstrijd tegen de 12-1 van Bergambdacht en won 18 – 3. Helaas is er geen wedstrijd verslag ingeleverd. Komende zaterdag is de E-Top vrij.