• Toch weer bittere pil...

• Wie weet… Het zou moeten kunnen… Na de goede wedstrijden tegen Ajax en Huizen, uit de kopgroep van de Vierde Divisie A, reisde Alphense Boys goed geluimd naar Hollandia. Maar aan de boorden van het Markermeer lukte het toch niet om de eerste driepunter van deze competitie te scoren. Binnen 25 minuten zat de wedstrijd op slot: 3-0 en dat was ook de eindstand.

Positief agressief draaide Hollandia vanaf het begin de duimschroeven aan bij de Boys-ploeg, die in de openingsfase ongeschonden een serie van vier corners op rij overleefde. Dat gaf al aan dat Boys 1 maar moeizaam van het eigen doel weg wist te komen. Steeds werd een voetballende oplossing gezocht, maar de opponent gaf zeker in het eerste deel van de wedstrijd geen centimeter ruimte weg en daarmee bracht de Boys zichzelf vaak in het nauw. De 1-0 in de 14-de minuut kon dan ook nauwelijks verrassend worden genoemd. Na een voorzet van Niels Koster liet aanvoerder Bart Spil van de thuisclub bij de verste paal keeper Edwin Sudibyo met een harde kopbal kansloos.

Tegen Ajax en Huizen wist de Boys zich afgelopen weken goed van een vroeg opgelopen achterstand te herstellen. Zaterdagmiddag in Hoorn had dat ook gekund, toen na de 1-0 het offensief van Hollandia wat temperde. Meteen liet Alphense Boys weer zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Na een mooie combinatie op rechts trok Lekan Onasanya de bal uitstekend voor en Bas Siebert stond vogelvrij om in te koppen. Maar de bal kwam niet helemaal goed op het hoofd van de spits en stuiterde langs de verkeerde kant van de paal naast. Kort daarna waren er de bittere pillen van de 2-0 (onhoudbaar schot binnen de zestien van Jesse Koeman) en de 3-0 (intikker Dennis Jansen na een mooi uitgespeelde aanval).

En daarmee bleek de wedstrijd gespeeld, ook omdat de bal na een scrimmage op de doellijn van de Hollandianen uit in plaats van in het doel rolde. Wie weet had deze kans (voor rust nog) op 3-1 de Boys nieuw elan kunnen geven. Op zulke momenten zit het de Boys nooit mee, wat inherent lijkt aan de positie op de ranglijst. Aan de andere kant: Hollandia kreeg een aantal goede kansen om de score op te voeren, wat dan op het nippertje door Sudibuyo of één van de verdedigers werd verijdeld. Daaronder bevond zich na rust ook de van FC Lisse overgekomen Mika van Rees, die op een goed debuut kon terugkijken.

Zelfs een eretreffer was de formatie van coach Edwin Vurens niet gegund, omdat kort voor tijd een prachtig schot van Romeo Pieters via de vingertoppen van de keeper op de lat eindigde.

Komende zaterdag speelt Alphense Boys opnieuw uit en dan is AVV Swift de tegenstander.

Uitslagen Vierde Divisie A

Hollandia - Alphense Boys 3-0, AVV Swift - Ajax (am) 1-1, Hoogland – ARC 3-0, BOL - Ter Leede afg.