• Sergej maakt selectie Boys 1 voor volgend seizoen compleet

 • Met drie keepers, zeven verdedigers, zes middenvelders en zeven aanvallers gaat ons eerste elftal het nieuwe seizoen in. Sergej Jovanovic van Alphense Boys O21 maakt de selectie voor volgend seizoen compleet.

  Wil jij jezelf voorstellen?

  "Mijn naam is Sergej Jovanovic. Ik ben 21 jaar, opgegroeid in Alphen aan den Rijn en momenteel woonachtig in Woubrugge. Ik studeer aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik de bachelor Communicatiewetenschap volg. Verder staat mijn leven vooral in het teken van voetbal."

 • "Ik ben op mijn derde begonnen met voetballen bij Alphense Boys, waar ik tot mijn veertiende heb gespeeld in de jeugdselectieteams. Daarna heb ik kort bij UVS in Leiden gespeeld, waarna ik de overstap naar ARC heb gemaakt."

  "Afgelopen seizoen ben ik teruggekeerd bij Alphense Boys, waar ik via O21 de stap naar het eerste elftal heb verdiend. En natuurlijk ben ik erg blij met deze stap."

  Hoe zou jij jezelf omschrijven als middenvelder?

  "Ik zou mezelf omschrijven als een speler met veel diepgang en creativiteit. Ik houd ervan om aan de bal te zijn en speel mezelf gemakkelijk vrij om in scoringspositie te komen, maar beschik ook over het bewaren van overzicht om mijn teamgenoten vrij voor de goal te zetten."

  Hoe zie jij volgend seizoen voor je?

  "Mijn persoonlijke doel voor aankomend seizoen is om een basisplek af te dwingen. Maar belangrijker nog is dat wij promoveren uit de eerste klasse en weer divisievoetbal gaan spelen met Alphense Boys."

  Aanvallende middenvelder

  "Als voorzitter juich ik het altijd toe als O21-spelers de overstap naar Boys 1 maken. Helemaal als het een jongen uit Alphen en omgeving is", reageert Irina van Stijn, voorzitter van Alphense Boys.

  "Sergej vult de laatste vacante positie in. Boys 1 zocht nog een aanvallende middenvelder met diepgang en op die positie gaat Sergej zich richten."

 • Kampioen van vierde divisie volgende aanwinst Boys 1

 • Volgend seizoen is Jesaja Dias te bewonderen in het shirt van Alphense Boys.

  Stel jezelf eens voor…

  "Ik ben 22 jaar oud en kom uit Rotterdam. Ik ben momenteel werkzaam bij ASVZ, een zorginstelling, en werk met kinderen die een lichte beperking hebben", vertelt Jesaja over zichzelf.

  "In de jeugd heb ik bij Excelsior Rotterdam, Alexandria '66, Excelsior Maassluis en Westlandia gespeeld. Bij Westlandia ben ik snel doorgeschoven naar het eerste elftal en heb ik in de derde divisie gevoetbald. We zijn toen helaas gedegradeerd."

  Hij vervolgt: "Ik heb toen de overstap naar Sliedrecht gemaakt. En afgelopen seizoen heb ik bij ASWH gespeeld en ben kampioen geworden in de vierde divisie."

 • Wat voor type voetballer ben jij?

  "Ik ben een die snel oplossingen zoekt en er voetballend makkelijk uit kan komen. Ik ben conditioneel sterk en wil mijn taken zo goed mogelijk uitvoeren om het team goed te laten draaien in de wedstrijd."

  Wanneer is jouw seizoen geslaagd?

  "Als ik mezelf ontwikkel als voetballer en als mens. Ik denk dat die lijn heel dun is, tussen voetbal en het leven. En natuurlijk wil ik promoveren naar de vierde divisie."

  Creatieve middenvelder

  "Toen onze TC begin mei met Jesaja sprak, beëindigde hij het gesprek door te zeggen dat hij volgend seizoen bij Alphense Boys wil komen voetballen. Onze vereniging en ons verhaal sprak hem aan", begint voorzitter Irina van Stijn.

  "Wij wisten op dat moment al dat O21-aanvoerder Yousef Al Abd Al Hamd naar FC Dordrecht zou gaan en dat zijn getekende contract voor Boys 1 ontbonden zou worden. Daarom is de TC blij dat in Jesaja een middenvelder met veel creativiteit is gevonden die veel wedstrijden op divisieniveau in de benen heeft."

 • Voormalig jeugdinternational volgend seizoen in Boys 1

 • Azedinne Annamousi voetbalt volgend seizoen in het eerste elftal van Alphense Boys. Twee seizoenen geleden stond de voormalig jeugdinternational, die bij Oranje O16 speelde met onder anderen Xavi Simons, nog onder contract bij ADO Den Haag.

  Toen Azedinne bij de technische commissie op de radar verscheen en bleek dat hij interesse had om bij ons te komen voetballen, kwamen wij allebei tot de conclusie dat Alphense Boys een juiste plek is om een start te maken in het seniorenvoetbal.

 • Wie is Azedinne Annamousi?

  "Ik ben begonnen bij SV Blijdorp. Daarna ben ik via Sparta Amateurs naar Sparta Rotterdam BVO gegaan. Ik heb van O9 tot O17 voor Sparta gespeeld."

  "Vanaf O17 ben ik overgenomen door ADO Den Haag. Daar heb ik twee keer een profcontract getekend", vertelt de 21-jarige inwoner van Rotterdam.

  "Ik heb ook voor het Nederlands Elftal gespeeld." Het gaat om de jeugdteams O14 tot en met O16. "Tegen landen als Tsjechië, Italië, België en Japan heb ik mogen voetballen."

  Wat voor type voetballer ben jij?

  "Ik ben een aanvallende middenvelder. Mijn positie is nummer 10. Ik ben creatief, technisch, heb inzicht en kan met mijn passing spelers voor de goal zetten. Ik ben als middenvelder doelgericht en wil graag scoren of assists geven. Daarnaast heb ik een winnaarsmentaliteit."

  Wanneer is jouw seizoen geslaagd?

  "Als wij zijn gepromoveerd." Maar, zegt Azedinne ook eerlijk: "Als ik weer mezelf heb laten zien. Ik hoop op een seizoen waarin ik nog door een club in het betaald voetbal gescout word voor het seizoen daarop."

  "Verder wil ik vooral plezier hebben in het voetbal. Ik wil een mooi seizoen draaien. Niet alleen individueel, maar ook met het team. Want in een goed draaiend team kan ik ook laten zien wat ik in huis heb."

  Box-to-box

  Alphense Boys-voorzitter Irina van Stijn: "Na een seizoen niet in teamverband gevoetbald te hebben gaat Azedinne volgend jaar bij ons zijn eerste stappen in het seniorenvoetbal zetten."

  "Met wat Azedinne heeft laten zien bij ons op het veld, zien de technische commissie en trainers zijn meerwaarde voor ons team."

  "Azeddine is een box-to-box-speler die vanaf de 10-positie een wedstrijd kan openbreken. Naar dat type middenvelder was onze technische commissie nog op zoek."

 • Keeper keert na 7 BVO-seizoenen terug naar Alphense Boys

 • Victor Timmers trekt zijn keepershandschoenen weer aan. Volgend seizoen is hij een van de drie keepers van ons vlaggenschip.

  Samen met Rens Boer en Tyrell Richardson gaat Victor uitmaken wie volgend seizoen de competitiewedstrijden van Alphense Boys 1 keept, wie op de bank zit bij Boys 1 en wie tijdens de meeste competitieduels het doel verdedigt van Alphense Boys O21. Milan Captein (O21) maakt het keeperskwartet compleet.

  Wie is Victor Timmers?

 • "Ik ben Victor Timmers, 23 jaar en woon in Alphen aan den Rijn. In het dagelijks leven ben ik accountmanager bij Sitedish", begint Victor.

  "Als guppie ben ik begonnen met voetballen bij Alphense Boys. Al snel werd dat keepen en na de D1 heb ik de stap naar Sparta Rotterdam gemaakt. Hier heb ik vervolgens in zes jaar de gehele jeugdopleiding doorlopen. Daarna volgde één seizoen RKC Waalwijk en toen nog twee jaar bij Jodan Boys in de hoofdklasse."

  "Na 16 jaar voetballen was het toen tijd om even te focussen op andere dingen en heb ik de beslissing genomen om te stoppen. Na een jaar niks en afgelopen jaar in een vriendenteam is het nu weer tijd om serieus te gaan keepen op het oude nest."

  Wat voor type keeper ben jij?

  "Als keeper ben ik vrij allround. Ik praat veel met mijn verdedigers en blijf altijd rustig. Ik kies in de opbouw graag voor de voetballende oplossing en heb een goede trap in mijn linkerbeen. Daarnaast pak ik natuurlijk ook nog wel eens een bal, wat toch het belangrijkste blijft voor een keeper."

  Waarom trek jij je keepershandschoenen weer aan, wat hoop jij Alphense Boys en jezelf te brengen, en welke stip op de horizon zet jij voor jezelf de komende jaren?

  "Toen ik benaderd werd door Alphense Boys, heb ik er eigenlijk maar kort over na hoeven denken. Het kriebelde toch weer en dit is de perfecte plek om datgene te doen wat ik toch het leukste vind. Mijn eerste doel is om weer topfit te worden. Ik heb natuurlijk toch twee jaar lang een stuk minder gedaan dan mijn lichaam altijd gewend is geweest."

  "Ik wil het team vooral helpen. Wij hebben een groep van jonge keepers komend seizoen waarin ik gek genoeg met mijn 23 jaar de meest ervaren zal zijn. Ik kijk ernaar uit om met z'n allen aan de bak te gaan, van elkaar te leren en het beste uit elkaar te halen. Op die manier zal de keeper tussen de lijnen uiteindelijk ook het meeste voor het team kunnen brengen."

  "Zoals ik al zei, is mijn eerste focus fit worden en in welke rol dan ook waardevol voor de groep zijn. Ik ben er van overtuigd dat ik nog lang niet uitgekeept ben en dat ik de komende jaren van waarde kan zijn voor de Boys. Wat er daarna nog komt zien we dan wel. Want als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren is dat je nooit weet wat er nog gaat gebeuren."

  Thuiskomen

  "Al twee jaar heeft onze TC contact met Victor over een terugkeer. Hij had die behoefte afgelopen twee jaar niet, om redenen die hij hierboven zelf heeft uitgelegd. Voor volgend seizoen hebben wij elkaar wel kunnen vinden. Hij heeft een wens en wij een plek en een rol vrij", verklaart voorzitter Irina van Stijn-Lamur. "Als voorzitter vind ik het leuk dat Victor, die tot zijn dertiende bij Alphense Boys heeft gespeeld, nu weer terugkeert. Victor woont in Alphen op een paar minuten fietsen van ons. Veel van zijn vrienden voetballen bij onze vereniging, dus het zal als thuiskomen voelen voor hem."

 • Stef heeft (voor nu) zijn laatste wedstrijd in Boys 1 gespeeld

 • Stef van den Berg neemt afscheid van Alphense Boys. Ondanks dat Stef een halfjaar geleden zijn contract heeft verlengd en wekelijks speelt in Boys 1, haalt de centrale verdediger onvoldoende plezier uit voetballen op topamateurniveau.

  Nooit speelde Stef in jeugdselectieteams. Hij sloot een handvol seizoenen geleden aan bij Zaterdag 1, viel tijdens de coronaperiode op en maakte de overstap naar Boys 1: van twee keer trainen en een wedstrijd in de vijfde klasse in de week naar drie keer trainen en een wedstrijd - vijf niveaus hoger - in de vierde divisie.

  “Alphense Boys is en blijft natuurlijk altijd mijn club. Ik kijk terug op hele mooie jaren. Vanaf het moment dat ik begonnen ben met voetbal, speel ik hier al. Het is dan extra mooi dat ik, zonder ooit selectie gespeeld te hebben, de kans heb gekregen om in het eerste te spelen. Daar ben ik Alphense Boys heel erg dankbaar voor”, blikt Stef terug.

  AVV Alphen 1

  Volgend seizoen gaat Stef weer voetballen met zijn vrienden. Dat zijn deels dezelfde vrienden als waar hij vroeger in Zaterdag 1 mee heeft gevoetbald. Stef doet dat niet op recreatief niveau in de clubkleuren van Alphense Boys, maar in het eerste elftal van vierde- of vijfdeklasser AVV Alphen.

  “Ik heb gevraagd om naar AVV Alphen te mogen om weer iets meer plezier terug te krijgen in het voetbal. Ik merkte de laatste tijd dat ik het minder naar mijn zin had dan vroeger. Dus wil ik dat weer terugvinden door met mijn vrienden te voetballen.

  “Plezier in het voetbal staat voorop”

  “Wij vinden het jammer dat Stef bij ons vertrekt. Te meer omdat zowel de technische staf als de technische commissie in Stef iemand ziet die zomaar nog tien jaar in ons vlaggenschip had kunnen voetballen”, reageert voorzitter Irina van Stijn-Lamur.

  “Plezier in het voetbal staat voorop en als je dat meer haalt op een lager niveau, snap ik deze wens goed”, vervolgt Irina. Omdat Boys 1 het vertrek van Stef kan opvangen binnen de spelersgroep voor volgend seizoen, is medewerking verleend aan Stefs verzoek.

 • Speler met tweede divisie-ervaring voor twee seizoenen naar Boys 1

 • Giovano van Ree is de nieuwste aanwinst van Alphense Boys. Met zijn 27 jaar en tientallen gespeelde wedstrijden op tweede- en derde divisieniveau is de vleugelaanvaller de tweede ervaren versterking voor volgend seizoen.

  Wie is Giovano van Ree?

  "Ik ben 27 jaar, werkzaam bij KPMG en de komende twee seizoenen trotse voetballer van Alphense Boys", begint de inwoner van Rotterdam. "Als voetballer heb ik de gehele opleiding van Sparta doorlopen. Gespeeld met de gebroeders Duarte en uiteindelijk de concurrentiestrijd verloren van Denzel Dumfries." (Ex-) Alphense Boys-spelers als Milan Stiphout, Cem Sahin en Donovan Olivieira waren zijn teamgenoten.

 • "Nadat mijn profdroom uiteenspatte heb ik mijn geluk gevonden in de amateurwereld met een vliegende start. In mijn eerste seizoen promoveerde ik met Scheveningen naar de tweede divisie, waar ik vier jaren heel gelukkig ben geweest en het plezier weer heb teruggevonden in voetbal. Daarna heb ik wat kortere periodes (onder andere vanwege corona) gehad bij Westlandia, ASWH en momenteel vecht ik bij Spijkenisse om het kampioenschap in de eerste klasse en promotie naar de vierde divisie."

  Wat voor type voetballer ben jij?

  "⁠Wat mij tekent als voetballer is vooral mijn karakter. Ik denk graag mee over het spelletje en schik mij altijd naar het teambelang. En niet te vergeten, na dat het plan staat ga ik voorop in de strijd."

  Giovano begon als vleugelverdediger. De afgelopen tijd is hij omgeturnd tot aanvaller. "Waar ik vooral het verschil in maak, is mijn snelheid gecombineerd met mijn diepte loopacties."

  Wat hoop jij Alphense Boys te brengen in de komende seizoenen?

  ⁠⁠⁠"De komende twee seizoenen wil ik samen met het team zorgen dat we kampioen worden. Na (bijna) twee promoties weet ik wat er wordt gevraagd om dat te realiseren en ik wil iedereen daarin meenemen. Het is en blijft een teamsport. We gaan dit met z'n allen doen!"

  Ambitie en lange termijn

  "Giovano heeft een aantal maanden geleden zelf contact opgenomen met de TC van Alphense Boys dat hij bij ons wil komen voetballen. Met Giovano komt een extra ervaren speler bij ons voetballen, die tientallen wedstrijden in de tweede- en derde divisie op zijn naam heeft staan, maar ook in de jeugd gevoetbald heeft met een aantal (ex-)Boys 1-spelers", vertelt Alphense Boys-voorzitter Irina van Stijn.

  "Door Giovano voor twee seizoenen vast te leggen, kijken wij nadrukkelijk naar de lange termijn. Wij willen terug naar de vierde divisie. Met hem en Pierre Mokanda liggen twee spelers vast voor twee seizoenen. Daarmee legt onze TC een eerste kwalitatieve basis om een goede selectie samen te stellen voor het seizoen 2025-2026. Bovendien hebben wij een extra teamgenoot op het veld waar onze talentvolle spelers zich aan kunnen optrekken om beter te worden."

 • Negen spelers volgend seizoen niet meer in Boys 1

 • Afgelopen januari hebben wij al bekendgemaakt dat eerste elftal-spelers Cem Sahin, Daniël Furtak, Edwin Sudibyo, Stojan Cekic en Wouter van Valen stoppen met voetbal of op zoek gaan naar een andere vereniging. Al blijft Wouter wel als keeperstrainer verbonden aan onze club.

  Wie na dit seizoen ook niet voor Alphense Boys voetballen zijn Hamza El Marajie, Julian van der Kwaak, Mike Mulder en Tarik Zaanani. Wij wensen hen alle succes toe bij hun nieuwe club en/of maatschappelijke carrière.

  Zonder anderen tekort te willen doen zijn er twee spelers bij wiens vertrek waar wij uitgebreid stil willen staan. Dat zijn Mike Mulder en Tarik Zaanani. Beide voetballers hebben acht seizoenen voor Alphense Boys gespeeld.

 • Mike Mulder

  "Mike, in 2020 ben jij vanuit de jeugd overgeheveld naar de senioren. Jij kreeg vanaf het begin vertrouwen en je kans met een basisplaats. Maar jij had de pech dat na een paar wedstrijden de coronapandemie toesloeg. En daarna stond jij bijna een jaar aan de kant als gevolg van een ongeluk en blessureleed", haalt Irina van Stijn, voorzitter van Alphense Boys, aan.

 • "Maar geblesseerd of niet, jij was er altijd bij. Ook die talloze keren dat Alphense Boys met de bus naar de andere kant van het land moest. Dat verdient een enorm compliment en veel waardering. Sinds anderhalf jaar ben je weer fit, maar blijft het aantal speelminuten beperkt voor je. Wij gunnen het jou enorm dat je volgend seizoen gaat voetballen bij een club waar je wekelijks kunt spelen. Heel veel succes bij VUC en wie weet worden wij wel competitiegenoten van elkaar."

  Mike: "Ik wil de club bedanken dat ik hier acht seizoenen heb kunnen en mogen spelen. Helaas waren de laatste twee seizoenen wat minder leuk voor mij op sportief gebied, maar buiten dat heb ik het enorm naar mijn zin gehad en heel veel leuke en mooie momenten beleefd."

  "Ook ben ik bij Alphense Boys de voetballer geworden die ik vandaag de dag ben. Ik wil Alphense Boys heel veel succes wensen in de toekomst en zal de club altijd blijven volgen. Wie weet treffen we elkaar ooit nog is in de toekomst!"

 • Tarik Zaanani

  Irina: "Tarik, jij stroomde een jaar eerder dan Mike door vanuit onze jeugdopleiding naar het eerste elftal. Ook jij hebt periodes meegemaakt dat je veel speelde, maar ook op de bank zat. Dit seizoen voetbal je wekelijks met als mooi moment de 1-0 die je afgelopen zaterdag maakte in de derby tegen ARC. Je gedrevenheid en je passes tijdens wedstrijden gaan wij missen. Ik wil jou heel veel succes, maar vooral ook heel veel plezier, wensen bij je nieuwe club Nieuw-Utrecht."

  "Ik heb genoten van mijn jaren bij Alphense Boys. Ik heb mooie seizoenen gehad", zegt Tarik op zijn beurt. "Volgend seizoen heb ik gekozen om te gaan voetballen bij een club bij mij in de buurt."

 • Frank van den Hoorn

  De laatste huidige Boys 1-speler die je nog mist in boven- en onderstaand overzicht is Frank van den Hoorn. Frank is afgelopen november zwaar geblesseerd geraakt. Een enkeloperatie volgde en al snel was duidelijk dat Frank dit seizoen niet meer zou voetballen.

  Helaas voor Frank verloopt het herstel niet zo voorspoedig als gehoopt. De TC heeft met Frank afgesproken dat hij volgend seizoen bij Alphense Boys verder gaat revalideren en lid blijft van onze vereniging, zodat hij in alle rust en met de expertise van onze medische staf weer fit kan worden.

 • Mika blijft bij Alphense Boys

 • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

  Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

  “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

  “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

 • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

  “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

  Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

  “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

  Belangrijke schakel

  "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

  "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

 • Opnieuw een talentvolle jeugdspeler die de overstap maakt naar het eerste elftal

 • Opnieuw een talentvolle jeugdspeler van Alphense Boys die de overstap maakt naar het eerste elftal. Het is Thierry Anthony, die de laatste twee competitieduels van ons vlaggenschip - en vorig seizoen ook al regelmatig - binnen de lijnen verscheen.

  Wie is Thierry Anthony?

  “Ik ben Thierry Anthony, 20 jaar en ik voetbal sinds acht seizoenen in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Daarvoor heb ik bij SV DSO gespeeld”, antwoordt de aanvaller van Alphense Boys O21. “Ook ben ik afgelopen seizoen voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Bonaire waar ik ook mijn debuut heb gemaakt.”

 • Wat voor type voetballer ben jij?

  “Ik ben een grote, sterke en snelle spits annex vleugelaanvaller die een neusje voor de goal heeft.”

  Welke stappen hoop jij nog te maken?

  “Ik hoop nog een stap naar een BVO te kunnen maken, zegt hij eerlijk.

  Clubjongen

  Irina van Stijn, voorzitter Alphense Boys: "Al acht jaar voetbalt Thierry bij ons in de jeugdopleiding en nu is de tijd rijp om vervroegd de overstap te maken van O21 naar Boys 1. Als voorzitter ben ik er trots op dat zo'n clubjongen nu in ons eerste elftal gaat voetballen, nadat hij dit en vorig seizoen al een aantal keer heeft meegespeeld én heeft gescoord. Met z'n allen hopen we dat Thierry volgend seizoen wekelijks op het veld gaat laten zien wat hij in zijn mars heeft."

 • Boomlange middenvelder naar Boys 1

 • Wie dit seizoen wedstrijden van Alphense Boys O21 heeft gezien, kan niet om Abe Kantebeen heen. Met zijn lengte, Abe is ruim 1.90 meter lang, en loepzuivere traptechniek valt de middenvelder op. Volgend seizoen voetbalt hij in Boys 1. 

  Wie is Abe Kantebeen?

  "Ik ben twintig jaar en woon in Alphen aan den Rijn", begint hij. "Ik begon met voetballen bij mijn dorpsclub VV Woubrugge. Vanuit daar ben ik naar UVS gegaan en heb ik daar een aantal jaar gespeeld. Daarna één seizoen ARC en de afgelopen twee jaar heb ik bij een academy gespeeld. Dit seizoen speel ik in Alphense Boys O21 en werk daarnaast als koerier bij een laboratorium. "

 • Wat voor type voetballer ben jij?

  "Ik ben denk ik een echte 6", vertelt de controlerende middenvelder. "Ik probeer altijd aanspeelbaar te zijn en een optie vooruit te vinden. Verder ben ik verdedigend en fysiek erg sterk."

  Op welke vlakken hoop jij je volgend seizoen te ontwikkelen in je eerste seizoen bij de senioren?

  "Ik hoop volgend seizoen vooral te ervaren hoe het seniorenvoetbal gaat zijn en me daarin staande te houden. Als ik hard blijf werken en bewust blijf van de dingen die beter moeten, komt ontwikkeling vanzelf."

  Cirkel rond

  "Een echte Alphenaar die vanuit O21 doorstroomt naar het eerste elftal van Alphense Boys. Heel veel ronder kunnen wij het cirkeltje niet maken als wij kijken naar de visie en het beleid dat wij voeren", reageert voorzitter Irina van Stijn.

  "Ik wil Abe van harte welkom heten bij ons vlaggenschip voor volgend seizoen. Ik hoop dat hij zich enorm thuis gaat voelen in het elftal van trainer Marcel Valk en zich gaat ontwikkelen in zijn eerste jaar seniorenvoetbal."

 • Bas blijft bij Alphense Boys

 • In de komende dagen veel spelersnieuws. We trappen deze serie af met een van de Alphenaren in Boys 1: Bas Siebert gaat op voor zijn derde seizoen.

  Op wat voor seizoen hoop jij volgend jaar voor jezelf en je collega-spitsen en aanvallers?

  "Ik hoop op een seizoen vol succes en veel doelpunten", antwoordt hij. "Wij hebben dit jaar niet gebracht wat wij hadden moeten brengen. Maar hier leren wij van. Wij zullen blijven groeien als spelers en belangrijke bijdragen leveren aan het team."

 • Jij bent misschien wel de speler van Boys 1 die zich het meest uitspreekt over dat hij het zo naar zijn zin heeft bij Alphense Boys. Kun je vertellen waarom Alphense Boys zo'n fijne vereniging voor je is?

  "Ten eerste is de club heel hecht en ondersteunend. De sfeer is positief en motiverend, waardoor ik me echt thuis voel. Daarnaast is de kwaliteit van coaching en begeleiding ook erg goed."

  "Ook waardeer ik de prettige omgeving en faciliteiten die de club biedt. Maar bovenal geniet ik van de sterke teamgeest en de vriendschappen die ik heb opgebouwd met mijn teamgenoten."

  Compliment

  Irina van Stijn, voorzitter van Alphense Boys: "Ik zie het als een enorm compliment voor Alphense Boys wat Bas over onze vereniging zegt. Sinds een kleine twee jaar voetbalt hij voor ons en zijn komst naar Alphense Boys liep parallel met de transitie die wij hebben ingezet. Hoe Bas het omschrijft, dat type vereniging willen wij zijn."

  Samen met vleugelaanvallers en spitsen gaat Bas volgend seizoen de voorhoede van ons vlaggenschip vormen: "De TC en Bas hebben met elkaar gesproken over het perspectief en de verwachtingen voor volgend seizoen. Dan is het mooi dat alle partijen elkaar hebben weten te vinden daarin."

 • Tyrell vanuit O21 naar Boys 1

 • Welkom bij Boys 1, Tyrell Richardson! De doelman van O21 maakt de overstap naar het eerste elftal.

  Stel jezelf eens voor.

  "Ik ben Tyrell Richardson, 20 jaar oud en woon in Capelle aan den IJssel. Ik studeer Sportmarketing & Management aan Hogeschool Rotterdam."

  Wat voor type keeper ben jij?

  "Het voordeel voor mij als keeper is dat ik 1,96 meter lang ben en dat helpt natuurlijk in de goal”, vertelt hij. “Mijn kwaliteiten zijn het keepen op de lijn en het coachen en positioneren van verdedigers."

  "Verder heb ik een goede trap in de benen en werk ik hard aan het meevoetballende aspect. Daarnaast ben ik dominant in mijn vijf meter-gebied."

 • Hoe heb jij jezelf ontwikkeld dit seizoen en welke stappen wil jij in de komende weken en volgend seizoen gaan zetten?

  "Sinds mijn overstap van SVS naar Alphense Boys is er veel gehamerd op het voetballende gedeelte wat er tegenwoordig bij komt kijken bij keepen. Dat heb ik tijdens het seizoen zeer positief ontwikkeld. Voor de komende weken ben ik hier zeker nog mee aan de slag en hoop hier nog stappen in te kunnen zetten."

  Dat gaat Tyrell mede doen in Boys 1. Deze zaterdag maakt de doelman zijn officiële debuut onder de lat bij het vlaggenschip in de uitwedstrijd tegen BOL, omdat alle drie de keepers van Boys 1 niet fit zijn. "Volgend seizoen hoop ik op veel speelminuten en belangrijk dat ik me blijf ontwikkelen."

  Keepers rouleren

  "Het is ons nadrukkelijke doel jeugdspelers die niet de sprong maken naar een BVO, of daar uiteindelijk helaas voor hen geen profcontract verdienen, doorstromen naar Boys 1 als ze goed genoeg zijn. Wie rijp is om vanuit O21 de stap te maken naar ons vlaggenschip, moet de kans krijgen om door te breken in ons eerste elftal. Wij zijn heel blij dat Tyrell in navolging van enkele van zijn teamgenoten - en voorgangers uit eerdere O21-teams - voelt dat hij die kans bij Alphense Boys ook daadwerkelijk gaat krijgen en daarom ervoor kiest om via Alphense Boys zijn entree in het seniorenvoetbal te maken", zegt voorzitter Irina van Stijn-Lamur.

  Samen met Rens Boer (ex-Alphense Boys), die overkomt van Sportlust '46, zal Tyrell volgend seizoen uitmaken wie de eerste doelman van Boys 1 wordt. "De TC, toekomstig hoofdtrainer van Boys 1, hoofdtrainer van O21 en onze keeperstrainer hebben in de afgelopen weken goed nagedacht over wat het beste is voor de ontwikkeling van Tyrell op het moment dat hij de concurrentiestrijd met Rens verliest. Want van een seizoen op de bank zitten wordt geen jonge keeper beter. Daarom is gekozen voor een roulatiesysteem", legt Irina uit.

  Dat roulatiesysteem houdt in dat de keeper die de concurrentiestrijd verliest, samen met een nog aan te wijzen keeper van O21, pendelt tussen Boys 1 en O21. "In de periode dat de keeper bij Boys 1 zit, traint hij mee met ons eerste elftal, zit hij op de bank bij competitiewedstrijden en speelt hij oefenduels. In de weken dat hij deel uitmaakt van O21, traint hij bij ons hoogste jeugdteam en concurreert hij met Milan Captein, die overkomt van O18 naar O21, voor zijn plek onder de lat. Ook Milan gaat wedstrijden spelen, waardoor alle vier de Boys 1- en O21-keepers speeltijd hebben."

 • Tweede seizoen Alphense Boys na terugkeer van profs

 • Vanuit onze jeugdopleiding ging Daniël Abbink naar SC Cambuur. Nadat de vleugelverdediger het daar tot O21 schopte, keerde hij afgelopen zomer terug naar Alphense Boys. Precies zoals wij graag zien als Alphense Boys zijnde. Als onze talenten helaas net geen profvoetballer kunnen worden, is Alphense Boys voor hen graag de springplank naar de top van het amateurvoetbal.

 • Er gaat een tweede seizoen komen, want jij hebt je contract verlengd. Op welke aspecten wil jij je volgend seizoen ontwikkelen als speler?

  “Ik wil mij volgend seizoen vooral verbeteren in het écht uitschakelen van mijn tegenstander. Dat de tegenstander het idee krijgt dat er niks te halen valt vandaag”, vertelt hij. “Daarnaast wil ik ook belangrijker zijn in het aanvallend spel door meer assists te geven of in ieder geval belangrijk te zijn bij een goal.”

  Op wat voor tweede seizoen hoop jij bij Alphense Boys?

  “Ik hoop dat ik volgend seizoen zoveel mogelijk kan gaan spelen. Daarnaast hoop ik op een goede sfeer met het team en dat wij met z’n allen kunnen gaan genieten van een succesvol seizoen met mooie overwinningen en ook veel plezier zowel binnen als buiten het veld.”

  Meerdere wedstrijden laten zien

  “Binnenkort gaat Daniël van baan veranderen en hij heeft de tijd genomen om goed na te denken over welke consequenties dat heeft. Met zijn leeftijd en alle ambities die hij heeft, is het wel heel gaaf dat hij op alle vlakken honderd procent wilt geven. Hoe mooi is het dat spelers ook maatschappelijk een grote impact willen maken?”, vindt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1.

  “Voetbaltechnisch gezien is Daniël een verdediger die aan beide zijkanten goed uit de voeten kan. Juist door die brede inzetbaarheid heeft de trainer volgend jaar meerdere mogelijkheden. Dat Daniël zijn mannetje staat hebben we meerdere wedstrijden gezien. Fijn dat hij doorgaat bij Alphenae Boys.”

 • Thijs de Rooij blijft bij Alphense Boys

 • Na hem ruim anderhalf jaar gevolgd te hebben bij FC Lisse, speelt Thijs de Rooij sinds dit seizoen voor Alphense Boys. En, er volgt een tweede seizoen. Want de vleugelaanvaller heeft zijn jawoord gegeven voor een tweede jaargang in ons rood-wit.

  Op wat voor tweede seizoen hoop jij bij Alphense Boys?

  “Ik hoop volgend jaar op een gelukkiger seizoen voor zowel mijzelf als voor het team. Zo heb ik dit jaar best veel blessures gehad waardoor ik nog te weinig van mijzelf heb kunnen laten zien. Maar ik hoop vooral ook voor een gelukkiger seizoen als team.”

 • “Je ziet de laatste weken dat we echt wel goed mee kunnen op dit niveau. Ik vind ook dat we in deze competitie horen en hoop daarom ook dat het ons nog lukt om er in te blijven. Dat wordt natuurlijk wel ontzettend lastig maar ik ben ervan overtuigd dat het zeker nog kan.”

  Op welke aspecten wil jij je volgend seizoen ontwikkelen als speler?

  “Waar het kort gezegd op neer komt is dat ik vind dat het rendement omhoog moet. Ik wil graag bepalender worden in de eindfase met goals en assists om zo een directe bijdrage te kunnen leveren aan het team.”

  Ingezette koers

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1: “Dat Thijs ook een tweede seizoen wil blijven bij ons is een bevestiging dat ons ingezette koers goed is. Als linksbenige buitenspeler kunnen wij meerdere kanten op.”

  “Thijs is een leergierige jongen en ook het komende seizoen zijn er goede mogelijkheden voor hem om zich te ontwikkelen. Ik ben erg blij dat Thijs nog een jaar bij ons blijft. Hij past heel goed in het profiel van Alphense Boys.”

 • Oude bekende keert terug bij Alphense Boys

 • Terug op het oude nest is Rens Boer volgend seizoen. De doelman van Sportlust ’46 wordt een van de keepers van Boys 1.

  Wie is Rens Boer?

  “Ik ben Rens Boer, 20 jaar en woon in Woerden. In het dagelijks leven volg ik de opleiding Management aan de Hogeschool van Rotterdam”, stelt de bijna twee meter lange sluitpost zichzelf voor. “Ik ben begonnen met voetballen bij Sportlust ’46, waarna ik de overstap maakte naar Alphense Boys. Vervolgens heb ik bij Go Ahead Eagles en Koninklijke HFC gespeeld. Ik voetbal momenteel bij Sportlust ‘46 en kijk ernaar uit om weer bij Alphense Boys te gaan spelen.”

 • Wat voor type keeper ben jij?

  “Ik ben een keeper met goede reflexen, goed in de 1-op-1 situatie, kan goed meevoetballen en heb een rustige uitstraling.”

  Wat is jouw doel voor volgend seizoen bij Alphense Boys?

  “Mijn doel voor volgend seizoen is om mijzelf te bewijzen, goed mee te kunnen op divisieniveau en wil mij natuurlijk verder ontwikkelen als keeper.”

  Lengte en ambitie

  “Met de komst van Rens ben ik zeer content. Een goede keeper die in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en die heeft mogen ruiken aan het niveau van de tweede en derde divisie. Met zijn lengte zijn ambitie denken wij dat we de juiste keeper hebben kunnen toevoegen aan onze selectie”, duidt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1.

 • Nieuwe ervaren centrale verdediger voor Boys 1

 • De defensie van Boys 1 wordt volgend seizoen versterkt met een ervaren centrale verdediger. De breedgebouwde Martijn Hogenboom komt over van Voorschoten ’97.

  Stel jezelf eens voor

  “Mijn naam is Martijn Hogenboom, 29 jaar oud en afkomstig uit Roelofarendsveen. In het dagelijkse leven ben ik online marketeer bij IQ Leads, toevallig gevestigd in Alphen aan den Rijn. Daarnaast ontwerp ik voetbalgerelateerde posters en designs voor de website Leidenamateurvoetbal.nl. Op deze manier kan ik twee hobby's met elkaar verbinden waar ik veel plezier uit haal, uiteraard naast de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal.”

 • “Zelf heb ik 15 jaar gespeeld bij DOSR (inmiddels gefuseerd tot EMM '21) waar ik de jeugdselectie heb doorlopen en één jaar in het eerste elftal heb gespeeld. Daarna stonden zowel Alphense Boys als VVSB op de stoep, waarbij de keuze uiteindelijk viel op VVSB. Bij VVSB heb ik drie mooie jaren gekend waar ik vooral heel veel geleerd heb en heb mogen ruiken aan het hoogste amateurvoetbal. Het hoogtepunt van deze jaren was met stip het bereiken van de halve finale tegen FC Utrecht in de KNVB Beker. Ik denk dat deze editie van de beker bij de meeste nog wel bekend is.”

  “Na een paar jaar vooral als wisselspeler te hebben gefungeerd in het eerste elftal van VVSB in de tweede divisie, koos ik voor speelminuten in een eerste elftal, omdat de reserve hoofdklasse geen uitdaging meer bood. Vervolgens stond Voorschoten '97 op de stoep waar ik zeven seizoenen met veel plezier heb gespeeld. Toen ik binnenkwam bij Voorschoten was de club net gedegradeerd uit de eerste klasse en had ik mijn kruisband gescheurd. Dat gebeurde tijdens een van mijn laatste wedstrijden bij VVSB. Het eerste jaar stond dus vooral in het teken van revalideren, maar hier ben ik sterker en fitter uitgekomen.”

  “Het jaar daarna heb ik een volgend hoogtepunt beleefd en zijn we kampioen geworden in de tweede klasse, waarmee we Voorschoten '97 terugbrachten op het niveau waar ze minimaal thuishoren. Vijf jaar in de eerste klasse volgden, waarbij wij eenmaal om promotie naar de hoofdklasse - de huidige vierde divisie - hebben gespeeld. Ook dat was zeker een hoogtepunt, na een lastige seizoensstart. Nu is het voor mij tijd om een frisse start te maken en na enige bedenktijd is de keuze gevallen op Alphense Boys. Zo is de cirkel wat dat betreft ook rond, nadat ik 10 jaar geleden nog koos voor een andere club.”

  Wat voor type verdediger ben jij?

  “Ik ben een centrale verdediger die door een muur heen loopt mocht het nodig zijn. Wel alleen als het echt nodig is, maar mijn fysieke kracht zorgt ervoor dat ik over het algemeen weinig duels verlies. Voor die fysieke kracht heb ik ook jarenlang geïnvesteerd in de sportschool, dus daar maak ik gretig gebruik van.”

  “Daarbij probeer ik altijd het juiste voorbeeld te stellen naar mijn teamgenoten in werklust en passie. Met 50 procent ga je het niet redden, op geen enkel niveau. Daar heb ik inmiddels genoeg voorbeelden van gezien in de praktijk. Naast mijn fysieke kracht probeer ik er ook voor te zorgen dat mijn verdediging altijd juist gepositioneerd staat bij balverlies. Met de vele jeugd in de selectie van Alphense Boys, wil ik hier graag mijn steentje aan bijdragen.”

  “Naast het fysieke gedeelte en coaching kan ik natuurlijk ook nogal wat met een bal. Een opening over grote afstand waarbij de ontvanger direct verder kan in de ruimte en een strakke inspeelpass over de grond over middellange afstand behoren tot mijn belangrijkste kwaliteiten. Ook risicoafweging is hierbij belangrijk, en ook hierin heb ik mij laten vertellen door mijn voorgaande trainers dat hier mijn kracht ligt. Waar ik zelf het meest van kan genieten: Een perfect uitgevoerde sliding op de bal waarmee je een laatste redmiddel bent voor het team. Daar kan ik misschien nog wel meer van genieten dan van een doelpunt.”

  Wat is jouw doel voor volgend seizoen bij Alphense Boys?

  “Mijn belangrijkste doel is vooral om plezier met werklust te combineren en zo Alphense Boys naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen als club, maar ook individueel wil ik die jongens mijn kennis en ervaring overbrengen. Ik denk dat er ontzettend veel talent binnen de selectie van Alphense Boys zit, maar dat er door net wat slimmer te zijn in bepaalde situaties, meer resultaat kan worden gehaald in de wedstrijden.”

  Aan het einde van de wedstrijd interesseert het mij in ieder geval minder hoe de punten zijn binnengehaald, als er achter de naam Alphense Boys maar een +3 staat op zaterdagmiddag 17.00 uur. Het doel daarbij is om Alphense Boys op divisieniveau te laten acteren, want met de mogelijkheden binnen de club, zie ik dit als een must. Mocht het gebeuren dat er een stapje terug moet worden gezet, zal ik in ieder geval alles geven om na één stap terug er twee vooruit te kunnen zetten met de club. Naast presteren gaat dit ook gepaard met datgene waarom iedereen op voetbal is gegaan: plezier!”

  Jonge spelers meenemen

  “Met de komst van Martijn halen wij ervaring. Vooral de fysieke kwaliteiten kunnen we volgend seizoen goed gebruiken”, vindt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1.

  “Daarnaast heeft Martijn de leeftijd om jonge spelers mee te nemen in de strijd op de momenten dat er tijdens wedstrijd tegenslag is. Al met al zijn we blij dat Martijn onze selectie komt versterken.”

 • Iedereen gunt Romeo een mooi tweede seizoen in Boys 1

 • Het is al even bekend dat hij doorgaat bij Alphense Boys. Nu recent de handtekening is gezet, maken wij het wereldkundig: Romeo Pieters, die afgelopen zomer de overstap van O21 naar het eerste elftal heeft gemaakt, maakt ook volgend seizoen deel uit van ons vlaggenschip.

  Op welke vlakken ben jij in je eerste seizoen Boys 1 en seniorenvoetbal een betere voetballer geworden?

  “Ik ben een slimmere voetballer geworden”, vindt hij zelf. “In de wedstrijd schat ik de situatie goed in, of ik een actie moet maken of dat het verstandiger is om de bal in de ploeg te houden.”

 • Romeo gaat verder: “Mijn handelingssnelheid is verbeterd en de acties die ik maak zijn op een hogere intensiteit om het de tegenstander een stuk lastiger te maken om te verdedigen.”

  Waar wil jij je volgend seizoen op ontwikkelen?

  “Volgend seizoen wil ik vooral het verdedigende deel in mijn spel verbeteren, zodat ik de bal eerder op het veld kan veroveren. Als aanvaller moet ik de bal nog meer opeisen, zodat mijn individuele kwaliteiten nog meer tot zijn recht kunnen komen.”

  Wat wil jij volgend seizoen, in jouw tweede seniorenjaar, gaan laten zien in Boys 1?

  “Ik wil laten zien dat ik een meerwaarde voor het team kan zijn met mijn scorend vermogen, traptechniek, snelheid en spelinzicht. Met die kwaliteiten hoop ik een basisplaats af te dwingen en belangrijk te zijn voor het team.”

  Talent van de club

  “Ik ben heel blij dat Romeo verlengt. Hij heeft straks een jaar kunnen ervaren hoe het is om op seniorenniveau te voetballend. Hij heeft bijgetekend voor een tweede jaar, waarbij hij en wij verwachten dat hij meer gaat spelen”, spreekt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1. “Romeo is een talent van de club waar wij veel vertrouwen in hebben. Het is mooi dat hij dat ook zo voelt.”

 • Nog een seizoen Lars Verzaal bij Alphense Boys

 • Wie we volgend seizoen wederom in het shirt van Alphense Boys zien, is Lars Verzaal. Samen met Timo ’t Zand wordt hij volgend seizoen een van de linksbenige verdedigers in de selectie van Boys 1.

  Wat wil jij Boys 1 volgend seizoen brengen?

  “Ik draai nu bijna twee jaar mee in het seniorenvoetbal en ben daar nu aan gewend. Tijd om zelf de volgende stap te zetten”, vindt Lars zelf. “Ik hoop volgend jaar als centrale verdediger te kunnen spelen en vanuit die positie meer sturing te geven aan het team. Daarvoor zal ik mijzelf ook verder moeten ontwikkelen in coaching.”

 • Welke stappen als voetballer wil jij volgend seizoen maken?

  “De stap die ik volgend seizoen wil gaan maken is meer verantwoordelijkheid nemen in het veld door leiding te geven aan de verdediging en door de linies voor mij - door goed te coachen en de opbouw van achteruit - te verzorgen.”

  Wat wil jij tegen de vaste volgers van Alphense Boys zeggen over de rest van dit seizoen en volgend seizoen?

  “Ik zou willen zeggen dat ze zowel gedurende de rest van dit seizoen als volgend seizoen de wedstrijden moeten blijven bezoeken. Wij kunnen alle steun van onze bezoekers en volgers hard gebruiken”, begint hij.

  “Wij gaan er alles aan doen om de komende weken met heel veel strijd en passie te proberen om punten te halen. Het zal heel moeilijk worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar wij blijven strijden tot het einde van de competitie.”

  “Ook volgend seizoen kunnen we alle steun gebruiken. Mochten we volgend jaar in de eerste klasse spelen, dan zullen we zeker de ambitie hebben om bovenin mee te draaien en mee te doen in de strijd om promotie terug naar de vierde divisie.”

  Uit de jeugdopleiding

  “Lars ontwikkelt zich op de juiste manier”, ziet Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1. “Lars komt uit onze jeugdopleiding en met de ervaring van de laatste jaren, meldt hij zich in onze groep spelers met senioriteit. Wij zijn blij dat hij verlengt en bij Alphense Boys blijft.”

 • Aanvoerder O21 volgend seizoen naar Boys 1

 • Yousef Al Abd Al Hamd, de aanvoerder van Alphense Boys O21, voetbalt volgend seizoen in ons vlaggenschip. De multifunctionele middenvelder volgt daarmee het voorbeeld van zijn teamgenoot Timo ’t Zand.

  Yousef, stel jezelf eens voor…

  “Ik ben Yousef, 19 jaar en woon in Zoetermeer”, begint hij. “Ik zit momenteel in mijn derde jaar van de opleiding International Business aan Hogeschool van Rotterdam. Mijn voetbalgeschiedenis begon bij SV Overbos. Ik ben daarna naar FC Zoetermeer gegaan en van daaruit naar DSO. Ik speel sinds de o17 bij Alphense Boys.”

 • Hoe ben jij als voetballer?

  “Ik zou mezelf omschrijven als een creatieve tweebenige middenvelder die goed uit de voeten kan in de kleine ruimtes. Mijn kwaliteiten zijn: iemand met een pass voor de goal zetten, met een dribbel een aanval opzetten van achteruit, en mijn loopvermogen om als middenvelder box-to-box te kunnen lopen.”

  Welke stappen wil jij zetten volgend seizoen?

  “Met deze stap naar het eerste elftal hoop ik te gaan proeven hoe het seniorenvoetbal in elkaar zit. Vooral op het fysieke aspect”, antwoordt Yousef. “Ik verwacht vaker in duels te komen waar een hogere handelingssnelheid wordt verwacht. Hier ligt ook mijn ontwikkelingspunt: de bal sneller en slimmer rond laten gaan. Gezien de spelers en staf om mij heen, moet dit zeker goed komen!”

  Kansen op ontwikkelen

  “Erg blij ben ik dat ondanks de positie op de ranglijst, deze twee spelers de overstap maken naar ons vlaggenschip”, begint Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1. “Spelers voelen dat zij perspectief op speeltijd hebben. Het moet een goed gevoel geven aan toekomstige spelers die vanuit onze jeugdopleiding de stap naar het eerste elftal kunnen maken.”

  “Je krijgt echt kansen om jezelf te ontwikkelen als spelers bij Boys 1. Het geeft aan dat dit deel van onze ingezette weg, goed loopt”, vervolgt Edwin. Over Yousef wil hij verder kwijt dat het een middenvelder is die vooruit wil voetballen: “Hij heeft kwaliteiten die wij niet veel hebben binnen de selectie. Als speler zal hij een hoop toevoegen.”

 • O21-sterkhouder maakt overstap naar Boys 1

 • Het is een traditie bij Alphense Boys om jeugdspelers te laten promoveren naar het eerste elftal. Voor aankomend seizoen valt de eer toe aan Timo ’t Zand. Timo maakt in de zomer de dikverdiende overstap van O21 naar Boys 1.

  Voor wie jou nog niet kent, wie is Timo ’t Zand?

  “Ik ben Timo, negentien jaar en kom uit de buurt van Rotterdam.” Nieuwerkerk aan den IJssel om precies te zijn. “Ik studeer aan Hogeschool Rotterdam. Voordat ik bij Alphense Boys kwam, heb ik gespeeld bij Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en DSO uit Zoetermeer.”

 • Wat voor type voetballer ben jij?

  “Ik ben een linksbenige verdediger die uit de voeten kan als linker centrale verdediger en als linksback. Mijn kwaliteiten zijn snelheid, inzicht en passing.”

  Waar hoop jij je als speler in te ontwikkelen in je eerste seizoen seniorenvoetbal?

  “Ik hoop in mijn eerste seizoen een vaste waarde te kunnen zijn voor Boys 1 en mijzelf te ontwikkelen in het seniorenvoetbal. Dat natuurlijk anders is dan bij de jeugd.”

  Perspectief op speelminuten

  “Met het contracteren van Timo voor Alphense Boys 1 bevestigen wij de ingeslagen weg om meer jongens vanuit de jeugdopleiding door te laten stromen naar het eerste elftal. Het perspectief op speelminuten in ons vlaggenschip en de ervaringen die Timo heeft bij Alphense Boys maken dat hij er veel zin in heeft.”

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, is inmiddels aan het woord: “Met het toevoegen van een linksbenige verdediger krijgt het elftal voor komend steeds meer vorm. Al met al ben ik ontzettend blij met de overstap van Timo naar Alphense Boys 1.” Afgelopen december maakte Timo zijn debuut voor Boys 1, in de thuiswedstrijd tegen DHSC.

 • Lekan blijft bij Alphense Boys

 • Goed nieuws van het spelersfront! Lekan Onasanya voetbalt ook volgend seizoen in Boys 1.

  Hoe belangrijk ervaar jij het voor je eigen ontwikkeling dat je dit seizoen, na je overstap van Katwijk O23 afgelopen zomer, een basisplaats hebt veroverd bij Alphense Boys?

  “Ik heb het erg naar mijn zin. Ik moet nu namelijk echt vechten voor mijn plek vanwege de concurrentie die ik nu heb. Ik ben daar erg blij mee, want zonder concurrentie vind ik het lastig om mij te ontwikkelen.”

 • Op welke vlakken ben jij beter geworden afgelopen halfjaar?

  “Het leveren van energie, vechtlust om elk duel te kunnen winnen en ik heb meer zelfvertrouwen, waardoor ik nu ook acties durf te maken”, somt hij op.

  Op welke punten wil jij het komende anderhalfjaar beter worden bij Alphense Boys?

  “Waar ik zeker nog wel op kan verbeteren is het communiceren. Het neerzetten van de spelers die voor me staan, waardoor het makkelijker wordt en minder energie kost om de tegenstander te stoppen.”

  “Ook wil ik meer meedoen met het aanvallende voetbal. Ik ben dat normaal wel gewend, maar dat ligt ook aan het uithoudingsvermogen waar ik nog aan kan werken. Maar ook aan of ons team defensief goed staat waardoor ik mee kan gaan met de aanval.”

  Verschil maken

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1: “Lekan heeft in de afgelopen maanden laten zien dat hij een versterking is voor Alphense Boys. Wij zijn dan ook erg blij dat Lekan voor Alphense Boys blijft uitkomen. Lekan is een back die fysiek sterk is en een groot loopvermogen heeft. Daarmee kan hij in balbezit en bij balverlies het verschil maken.”

 • Stef wil groeien tot leider binnen Boys 1

 • Wie volgend seizoen ook in ons vlaggenschip voetbalt, is Stef van den Berg (22). De centrale verdediger die al vanaf de jongste jeugd in het rood-wit speelt, gaat op voor zijn derde volledige seizoen in ons eerste elftal.

  Ben je er blij mee dat jij je, net als voorgaande seizoenen, weer de basis in hebt geknokt?

  “Ik ben er zeker blij mee dat ik het vertrouwen krijg en weer mag spelen. Ik probeer het team te helpen waar ik kan en nu moet ik me blijven ontwikkeling zodat ik er altijd zal staan.”

 • Waar wil jij jezelf de komende 1,5 jaar bij Alphense Boys op ontwikkelen?

  “Ik wil mezelf voetballend verbeteren maar ook meer als een leider. Op dit moment mist het team dit nog en je ziet dat het heel belangrijk is.”

  Wat zijn jouw verwachtingen voor de tweede seizoenshelft?

  “Wij zullen heel hard moeten werken om de punten binnen te slepen. Maar als wij - als team - hard werken en geconcentreerd blijven, moet dit zeker lukken.”

  Harde werker

  “Wij zijn blij dat Stef bij de selectie blijft. Stef is echt een jongen van de club en zijn ontwikkeling gaat nog steeds zoals wij dat voor ogen hebben”, prijst Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, hem.

  “Stef is een harde werker en legt de lat voor zichzelf erg hoog. Op deze manier kan hij een mooi voorbeeld zijn voor jeugdspelers bij Alphense Boys.”

 • Pierre zegt ja tegen voetballen in Boys 1 tot en met 2026

 • Het is tijd om te beginnen met bekendmaken welke spelers volgend seizoen in Boys 1 voetballen. Iedereen die zijn jawoord heeft gegeven om na de zomer in ons vlaggenschip te spelen, gaat in dit overzicht voorbijkomen. We beginnen met Pierre Mokanda, die ook de komende twee seizoenen in het rood-wit te bewonderen gaat zijn.

  Hoe is het om na al die jaren blessureleed nu weer voetballer te zijn en wedstrijden te spelen?  

  “Ik kan het gevoel alleen beschrijven met de woorden ‘dat ik er weer bij hoor’”, antwoordt hij. 

  Pierre maakte op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen zijn officiële debuut in Boys 1 na ruim anderhalf jaar blessureleed. “Dat ik week-in, week-uit kan voetballen zonder last, maakt mij zeer gelukkig.”

 • Waar wil jij jezelf de komende 2,5 jaar bij Alphense Boys op ontwikkelen?  

  “Ik wil een betere spits worden. Ik wil eraan werken om fitter te worden en te blijven. En ik wil beter het spel gaan begrijpen”, aldus de begin deze maand 22 jaar geworden voetballer. “Ook wil ik keihard gaan werken aan mijn verbeterpunten.” 

  Wat zijn jouw verwachtingen voor de tweede seizoenshelft?  

  Het wordt moeilijk in de tweede seizoenshelft. Maar wij gaan er alles aan doen om ons te handhaven in de vierde divisie. Want wij horen hier.” 

  Veelbelovende start  

  "Na lang blessureleed is Pierre nagenoeg fit gestart aan het seizoen. Helaas liep hij tegen een nieuwe blessure, maar na zijn veelbelovende start is hij sinds half november weer terug. Pierre maakt steeds meer speelminuten en doet ritme op." 

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, vervolgt: "Hij is fysiek erg sterk. Met een goed loopvermogen en veel voetbalenthousiasme is hij waardevol in de selectie van Alphense Boys."

 • Pierre Mokanda heeft voor de komende twee seizoenen zijn jawoord gegeven. Afgelopen seizoen deden Mike Bavelaar, Jelle Hak en Milan Stiphout hetzelfde, waardoor zij óók voor aankomend seizoen al vastliggen. 

  Cem Sahin, Daniël Furtak, Edwin Sudibyo, Stojan Cekic en Wouter van Valen zien wij volgend seizoen niet meer terug in Boys 1. Zij hebben aangegeven te stoppen met (selectie)voetbal of op zoek te gaan naar een andere club. 

  "Wij zijn deze jongens erg dankbaar voor de inspanningen die zij hebben geleverd voor onze club. Op naar een strijdbare tweede seizoenshelft", zegt Edwin Spliet tot besluit.