• O21-sterkhouder maakt overstap naar Boys 1

 • Het is een traditie bij Alphense Boys om jeugdspelers te laten promoveren naar het eerste elftal. Voor aankomend seizoen valt de eer toe aan Timo ’t Zand. Timo maakt in de zomer de dikverdiende overstap van O21 naar Boys 1.

  Voor wie jou nog niet kent, wie is Timo ’t Zand?

  “Ik ben Timo, negentien jaar en kom uit de buurt van Rotterdam.” Nieuwerkerk aan den IJssel om precies te zijn. “Ik studeer aan Hogeschool Rotterdam. Voordat ik bij Alphense Boys kwam, heb ik gespeeld bij Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en DSO uit Zoetermeer.”

 • Wat voor type voetballer ben jij?

  “Ik ben een linksbenige verdediger die uit de voeten kan als linker centrale verdediger en als linksback. Mijn kwaliteiten zijn snelheid, inzicht en passing.”

  Waar hoop jij je als speler in te ontwikkelen in je eerste seizoen seniorenvoetbal?

  “Ik hoop in mijn eerste seizoen een vaste waarde te kunnen zijn voor Boys 1 en mijzelf te ontwikkelen in het seniorenvoetbal. Dat natuurlijk anders is dan bij de jeugd.”

  Perspectief op speelminuten

  “Met het contracteren van Timo voor Alphense Boys 1 bevestigen wij de ingeslagen weg om meer jongens vanuit de jeugdopleiding door te laten stromen naar het eerste elftal. Het perspectief op speelminuten in ons vlaggenschip en de ervaringen die Timo heeft bij Alphense Boys maken dat hij er veel zin in heeft.”

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, is inmiddels aan het woord: “Met het toevoegen van een linksbenige verdediger krijgt het elftal voor komend steeds meer vorm. Al met al ben ik ontzettend blij met de overstap van Timo naar Alphense Boys 1.” Afgelopen december maakte Timo zijn debuut voor Boys 1, in de thuiswedstrijd tegen DHSC.

 • Lekan blijft bij Alphense Boys

 • Goed nieuws van het spelersfront! Lekan Onasanya voetbalt ook volgend seizoen in Boys 1.

  Hoe belangrijk ervaar jij het voor je eigen ontwikkeling dat je dit seizoen, na je overstap van Katwijk O23 afgelopen zomer, een basisplaats hebt veroverd bij Alphense Boys?

  “Ik heb het erg naar mijn zin. Ik moet nu namelijk echt vechten voor mijn plek vanwege de concurrentie die ik nu heb. Ik ben daar erg blij mee, want zonder concurrentie vind ik het lastig om mij te ontwikkelen.”

 • Op welke vlakken ben jij beter geworden afgelopen halfjaar?

  “Het leveren van energie, vechtlust om elk duel te kunnen winnen en ik heb meer zelfvertrouwen, waardoor ik nu ook acties durf te maken”, somt hij op.

  Op welke punten wil jij het komende anderhalfjaar beter worden bij Alphense Boys?

  “Waar ik zeker nog wel op kan verbeteren is het communiceren. Het neerzetten van de spelers die voor me staan, waardoor het makkelijker wordt en minder energie kost om de tegenstander te stoppen.”

  “Ook wil ik meer meedoen met het aanvallende voetbal. Ik ben dat normaal wel gewend, maar dat ligt ook aan het uithoudingsvermogen waar ik nog aan kan werken. Maar ook aan of ons team defensief goed staat waardoor ik mee kan gaan met de aanval.”

  Verschil maken

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1: “Lekan heeft in de afgelopen maanden laten zien dat hij een versterking is voor Alphense Boys. Wij zijn dan ook erg blij dat Lekan voor Alphense Boys blijft uitkomen. Lekan is een back die fysiek sterk is en een groot loopvermogen heeft. Daarmee kan hij in balbezit en bij balverlies het verschil maken.”

 • Stef wil groeien tot leider binnen Boys 1

 • Wie volgend seizoen ook in ons vlaggenschip voetbalt, is Stef van den Berg (22). De centrale verdediger die al vanaf de jongste jeugd in het rood-wit speelt, gaat op voor zijn derde volledige seizoen in ons eerste elftal.

  Ben je er blij mee dat jij je, net als voorgaande seizoenen, weer de basis in hebt geknokt?

  “Ik ben er zeker blij mee dat ik het vertrouwen krijg en weer mag spelen. Ik probeer het team te helpen waar ik kan en nu moet ik me blijven ontwikkeling zodat ik er altijd zal staan.”

 • Waar wil jij jezelf de komende 1,5 jaar bij Alphense Boys op ontwikkelen?

  “Ik wil mezelf voetballend verbeteren maar ook meer als een leider. Op dit moment mist het team dit nog en je ziet dat het heel belangrijk is.”

  Wat zijn jouw verwachtingen voor de tweede seizoenshelft?

  “Wij zullen heel hard moeten werken om de punten binnen te slepen. Maar als wij - als team - hard werken en geconcentreerd blijven, moet dit zeker lukken.”

  Harde werker

  “Wij zijn blij dat Stef bij de selectie blijft. Stef is echt een jongen van de club en zijn ontwikkeling gaat nog steeds zoals wij dat voor ogen hebben”, prijst Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, hem.

  “Stef is een harde werker en legt de lat voor zichzelf erg hoog. Op deze manier kan hij een mooi voorbeeld zijn voor jeugdspelers bij Alphense Boys.”

 • Pierre zegt ja tegen voetballen in Boys 1 tot en met 2026

 • Het is tijd om te beginnen met bekendmaken welke spelers volgend seizoen in Boys 1 voetballen. Iedereen die zijn jawoord heeft gegeven om na de zomer in ons vlaggenschip te spelen, gaat in dit overzicht voorbijkomen. We beginnen met Pierre Mokanda, die ook de komende twee seizoenen in het rood-wit te bewonderen gaat zijn.

  Hoe is het om na al die jaren blessureleed nu weer voetballer te zijn en wedstrijden te spelen?  

  “Ik kan het gevoel alleen beschrijven met de woorden ‘dat ik er weer bij hoor’”, antwoordt hij. 

  Pierre maakte op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen zijn officiële debuut in Boys 1 na ruim anderhalf jaar blessureleed. “Dat ik week-in, week-uit kan voetballen zonder last, maakt mij zeer gelukkig.”

 • Waar wil jij jezelf de komende 2,5 jaar bij Alphense Boys op ontwikkelen?  

  “Ik wil een betere spits worden. Ik wil eraan werken om fitter te worden en te blijven. En ik wil beter het spel gaan begrijpen”, aldus de begin deze maand 22 jaar geworden voetballer. “Ook wil ik keihard gaan werken aan mijn verbeterpunten.” 

  Wat zijn jouw verwachtingen voor de tweede seizoenshelft?  

  Het wordt moeilijk in de tweede seizoenshelft. Maar wij gaan er alles aan doen om ons te handhaven in de vierde divisie. Want wij horen hier.” 

  Veelbelovende start  

  "Na lang blessureleed is Pierre nagenoeg fit gestart aan het seizoen. Helaas liep hij tegen een nieuwe blessure, maar na zijn veelbelovende start is hij sinds half november weer terug. Pierre maakt steeds meer speelminuten en doet ritme op." 

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, vervolgt: "Hij is fysiek erg sterk. Met een goed loopvermogen en veel voetbalenthousiasme is hij waardevol in de selectie van Alphense Boys."

 • Pierre Mokanda heeft voor de komende twee seizoenen zijn jawoord gegeven. Afgelopen seizoen deden Mike Bavelaar, Jelle Hak en Milan Stiphout hetzelfde, waardoor zij óók voor aankomend seizoen al vastliggen. 

  Cem Sahin, Daniël Furtak, Edwin Sudibyo, Stojan Cekic en Wouter van Valen zien wij volgend seizoen niet meer terug in Boys 1. Zij hebben aangegeven te stoppen met (selectie)voetbal of op zoek te gaan naar een andere club. 

  "Wij zijn deze jongens erg dankbaar voor de inspanningen die zij hebben geleverd voor onze club. Op naar een strijdbare tweede seizoenshelft", zegt Edwin Spliet tot besluit.