• Hoe dit weekend het balletje rolde... | AB Senioren-nieuws

 • … en wederom in de sloot belandde. Zaterdag einde van de dag lagen er 12 ballen op een rij aan de overkant van de sloot. De nieuwe ballenhengels op veld 4 en 6 waren helaas net te kort. En de regen en storm zorgden ervoor dat de ballen daar lange tijd mochten blijven liggen. 

 • Zaterdag 3

  History repeats. 

  Maar waarom? Begin toch eens scherp aan een wedstrijd dan voetbal je veel makkelijker. Je komt een keer een tegenstander tegen die het niet weggeeft. Jodan Boys gelukkig dus wel. 

  Was het al de tweede minuut of toch nog de eerste minuut, anyway… niemand is wakker en dus gaat echt alles mis. Hessel moet het daarom alleen opknappen en wordt eenvoudig uitgespeeld; 0-1 voor Jordan Boys. 

  Je verwacht dat iedereen nu wel wakker is maar niets is minder waar. In de 5e minuut krijgt Jodan Boys een corner en ze scoren daaruit eenvoudig de 0-2. 

  Achterstaan is elke wedstrijd nog gebeurd dus rug rechten en gaan. De boys van AB3 lijken nu wakker en gaan eindelijk voetballen. In de 11 minuut geeft Sven een pass naar voren in het niemandsland richting keeper, die komt uit maar zit volledig mis, toucheert de bal met z’n knie, bal schiet door en Sam scoort fraai de 1-2. 

  In de 15e minuut een kolderiek moment. De bal komt op een bovenarm van een Jodan Boys verdediger. Scheids fluit heel eenvoudig voor een penalty. Maar zelfs de mannen van AB3 konden niet verkroppen om op deze wijze op de 2-2 te komen. Dus Sven stift de bal van de stip in handen keeper. Die oogstte applaus van Jodan Boys en de keeper gooit vervolgens de bal over de achterlijn voor een corner. De corner en de rest van de eerste helft leverde niks meer op. Rusten met een 1-2 achterstand. We zijn het helaas gewend.

  In de tweede helft konden we beschikken over Thomas. Er staan nog geen vier minuten op de klok en hij bewijst zijn toegevoegde waarde. Na een mooie voorzet van Robin, knikt Thomas de 2-2 erin.

  Het gif is terug en de wil om te winnen spat er vanaf. In de 53e minuut een corner van Sam op Sven die van ver inschiet. Ongelukkig op de paal maar gelukkig via de rug van de keeper in het doel en 3-2 op de teller. Sorry Sven, hij was mooi maar echt een eigen doelpunt van de keeper. In de 63e stoomt Julian op richting achterlijn en legt terug op Bigga die bekeken de 4-2 in de hoek legt. Jodan boys is nog wel naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer maar de stortbuien en enorme wind maken goed spel onmogelijk.

  De vierde overwinning is binnen. Het beeld is nog wel wat vertekend, maar AB3 staat na dit weekend bovenaan met 13 punten en twee wedstrijden minder.

 • JO23-1

  Na een drukke week vorige week zaterdag spelen tegen Warmunda JO23-1 2-0 winst en afgelopen Dinsdag inhaalwedstrijd tegen EMM JO23-1 3-1 verlies is geen schande tegen de kampioen. Moesten we afgelopen zaterdag tegen Argon JO23-2. Deze wedstrijd en de komende wedstrijden konden we zonder enige spanningen gaan spelen. De JO23-1 is veilig kan niet degraderen of promoveren alleen de positie kan nog veranderen  3de 4de of 5de plaats is de inzet de komende weken. De JO23-1 begon sterk zonder de topscorders in de basis, Sem weekend weg en Owen op de bank. We waren Argon helemaal de baas kregen kansen en Argon had moeite met het spel van de Boys. In de 14de minuut schoot Anuoar de bal op het doel en die verdween in de bovenhoek wat een geweldig doelpunt 1-0. Daarna ging het snel drie minuten later ging onze rechtsback dani ervandoor tot in de zestienmeter zag hij niemand vrijstaan en schoot zelf op doel en het was 2-0. weer vier minuten later greep de keeper een hoge bal mis en charraf stond erbij en kon de bal simpoel in een leeg doel schieten. We dachten op de bank dit wordt als het zo doorgaat een aardige uitslag. Maar daar kwamen we snel op terug inplaats dat wij de 4-0 maken scoorde Argon uit het niets de 3-1. Daarna was het echt geen goede wedstrijd meer vanuit onze jongens alles ging mis verkeerde keuzes werden gemaakt en kregen niet echt kansen meer. Gelukkig werd het rust en konden we dingen bespreken. Maar ook in de tweede helft was het niet echt voetbal te noemen. Het veld was ook door de regenval slechter geworden en het was ploeteren om overeind te blijven Argon zag kansen en dat was goed te begrijpen want alphense Boys kwam niet meer in de wedstrijd. Argon gaf alles om toch nog wat eruit te slepen. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 3-2. Het zouden nagelbijtende laatste minuten worden en om het nog erger te maken kregen we nog 4 minuten blessure tijd erbij. Gelukkig voor de Boys kreeg Argon de bal niet in het net en konden we gelukkig met een 3-2 overwinning van het veld afstappen. Deze wedstrijd snel vergeten en op naar volgende week want dan staat Meerburg JO23-1 uit op het programma dat is de nummer 2 van deze competitie thuis verloren we maar met 1-0 dus wie weet wat we tegen hun kunnen brengen volgende week. 

  JO23-2

  Voor de wedstrijd tussen Nicolaas boys o23-1 en Alphense boys o23-2 begint staat Nicolaas boys o23-1 op de eerste plaats met drie wedstrijden meer gespeeld.

   Dus er was opgave voor Alphense boys o23-2 ongeslagen door de conditie gaat om de strijd aan te gaan voor de eerste plaats op zaterdag 25 november. 

  De wedstrijd begon en beide teams waren aan het zoeken naar openingen om te kunnen aanvallen. Alphense Boys speelde bal rustig achterin rond. Af en toe de bal naar  voren spelen maar daar stonden de tegenstanders telkens tussen en speelde de lange bal naar voren om te counteren. Ze kwamen er drie keer doorheen maar misten de kansen. Daardoor bleef de stand 0-0 nog na 10 minuten. Na die 10 minuten kwam Alphense boys er langs en kregen kansen om te schieten.  De bal  werd mooi aangenomen en meteen geschoten maar belandde op de paal belanden.  Verder nog een paar afstandschoten naast of  in de keeper’s handen maar na 20 minuten was het nog steeds 0-0. 

  Alphense boys bleef zoeken naar het eerste doelpunt. In de 23e minuut was er een aanval aan rechterkant, de bal wordt de zestien ingespeeld en afgewerkt op doel geschoten maar gestopt. De bal is nog niet weg komt aan de linkerkant in de zestien te rollen en daar stond Tjeerd Hoekstra met nummer 16 helemaal vrij om raak te schieten voor de verlossende 0-1 voor Alphense boys o23-2.

  Alphense boys o23-2 ging meteen vol voor de tweede. In de 29 minuut gaat Dave  aan de flank eroverheen en gaf de bal voor op de spits Justin die de 2-0 via de paal binnen kopt. 

  Hierna probeerde Nicolaas boys o23-1 met kleine kansjes wat terug te doen maar keeper Yoeri van Alphense boys de balen tegenhoudt. Alphense boys gaat weer op zoek naar de aanval voor volgende doelpunt maar de bal wordt daar ook gestopt door de keeper van Nicolaas boys. Nicolaas boys krijgt een inworp bij hun eigen zestien maar de bal gaat verloren door goede verdedigend werk van Stef die meteen open draait en een afstandsschot lost en die bal gaat erin en het staat 0-3 na 38 minuten. Voor het einde van de eerste helft krijgt Jim in de 43 minuut nog gele kaart en staat Alphense boys 10 minuten met 10 man. 

  De tweede helft gaat van start en Alphense boys staat met 10 man aan het begin. Nicolaas boys doet er alles aan om te scoren en na 5 minuten in de tweede helft scoort Nicolaas boys de 1-3.

  De 10 minuten straf voor Jim zit erop en mag weer mee doen. Er gebeuren wat aanvallen bij Alphense boys maar weten niet te scoren en Nicolaas boys probeert het ook maar lukt het niet dus blijft het in tweede helft na 64 minuten nog steeds 1-3. In de 67 minuut knalt de nummer 16 van Alphense boys met ze rug tegen de paal en raakt geblesseerd en omdat Alphense boys geen wissel heeft spelen ze met 10 man verder. 72 minuut weet Nicolaas boys weer te profiteren van het moment dat ze met 10 man staan en scoort de 2-3.

   78 minuut gaat de nummer 16 het toch weer proberen om mee te spelen en staat Alphense boys weer met 11 man op het veld. Alphense boys met irritatie en beetje frustratie in de wedstrijd komen er toch weer langs door lange diepe pass en nummer 16 op snelheid er langs en komt één op één tegen de keeper maar de nummer 16 hiud overzicht op het veld en ziet de spit nummer 9 Justin vrij staan en speelt hem in en Justin krijgt open goal en scoort de 2-4 in de 85 minuut en Alphense boys juicht als team samen met de 2-4. Door de 2-4 heeft Alphense boys alleen controle over de laatste minuten van de wedstrijd en speelt het rustig uit en dan fluit de scheidsrechter af en wint Alphense boys o23-2 de wedstrijd en gaan door met hun ongeslagen reeks in de competitie en zakt Nicolaas boys naar de derde plaats. 

  Een zwaar bevochten wedstrijd tussen Nicolaas boys o23-1 en Alphense boys o23-2 komt Alphense boys o23-2 als winnaar uit het gevecht en blijven ze hopen op kampioenschap in de competitie.  

  Op naar de volgende wedstrijd die dan zal zijn tegen RKAVV o23-2. 

  Zaterdag 2

  Afgelopen zaterdag speelde de Boys de uitwedstrijd bij Bernardus. In het eerste half uur gebeurde er niet veel. Er heerste grote twijfel. Niet op het veld, maar bij de technische staf: speelde Bernardus 8-1-1, of 6-4-0? In ieder geval hadden de boys de wedstrijd volledig onder controle en was het Onne die na een klein half uur de ban brak toen hij scoorde uit een corner, 1-0. Vijf minuten later kreeg Rick de handen op elkaar en het pubiek op de banken. Hij onderschepte als centrale verdediger de bal op de middenlijn en hield hem drie keer hoog. Op zich al een hoogstandje, maar toen hij van net buiten de cirkel aanlegde, uithaalde en de bal op onnavolgbare wijze over de keeper in de kruising legde, schoot hij fantastisch de 2-0 binnen.  

  De ruststand was zo 2-0, waarna Bernardus met meer lef uit de kleedkamer kwam, dit leidde in de 65e minuut tot de 2-1 en dat was reden tot inbrengen van Wouter. Tien minuten na zijn invalbeurt kreeg hij de bal van Onne, die bij een rebound het overzicht hield, en hij liep de 3-1 binnen. De 4-1 kwam wel op naam van Onne, die de bal goed meekreeg van Mehmet en de keeper verschalkte met een lage schuiver.  

  Het slotakkoord was van Wouter. Hij kreeg de bal op de middenlijn en zag twee teamgenoten buitenspel staan. Hij deed het enige logisch en begon aan een rush die hem uiteindelijk voor de keeper bracht. Vervolgens schoot hij de keihard in de korte hoek, 5-1. Zo heerste er weer twijfel op de bank: is die Wouter nou keeper of spits?

  Zaterdag 4

  Afgelopen zaterdag was voor de zaterdag 4 een hele belangrijke wedstrijd. Zij namen het namelijk op tegen koploper Alphia en bij winst zal de zaterdag bovenin meedraaien. Na een beginfase die beide kanten op gaat pakt Alphia na een goed uitgespeelde aanval de 0-1 voorsprong. Na een snelle aanval via rechts krijgt Alphense boys een corner. Deze wordt door sake snel genomen en via JM komt de bal bij Joppe die de 1-1 binnenschiet. In deze fase kreeg zaterdag 4 aardig wat kansen via snelle uitbraken en een paar minuten later schoot Joppe na een goede actie ook de 2-1 erin. Het zag er erg goed uit want de boys gaven ook weinig weg dus er was veel hoop. Al helemaal toen Joppe vlak voor rust zijn hattrick voltooide nadat Chris de bal goed breed gaf. Geen een van de spelers en zelfs de grensrechter zagen het niet, maar toch floot de scheids de goal af voor buitenspel. Dit was een domper zo vlak voor rust, ruststand 2-1 dus. 2e helft werd lastig omdat de sterk spelende Bart en JM weg moesten. Lange tijd hielden de boys stand, maar het was vooral tegenhouden in de 2e helft. En uiteindelijk vielen er nog 2 identieke goals voor Alphia. Eindstand 2-3 dus, heel zuur puntenverlies. 

  Zaterdag 5

  Wat wij nu gaan vertellen is voor iedereen die zaterdagmiddag in de kantine van Alphense Boys geen nieuws meer, want Sjouke Klok heeft het tegen iedereen vertelt die er was: hij heeft een hattrick gemaakt. En daarmee onze eerste overwinning van het seizoen bezorgd. Ja, door alle afgelastingen was het pas de derde competitiewedstrijd van het seizoen. 

  Rohda '76 was onze tegenstander. Een schot onderkant lat (0-1), een knullige goal (1-2) en een onterechte strafschop (1-3) lieten de Bodegravers op voorsprong komen. Bij het maken van de 1-3 maakte Rohda zelfs al foto's en video's voor in het plakboek. Jammer joh! 

  Drie keer ging Rohda's keeper in de fout: Nick Eikenaar (1-1) en Sjouke (2-3 en 4-3) profiteerden daarvan. Oók wij kregen een penalty. We moesten er wel zelf om vragen, want de scheids wilde 'm niet geven. Maar drie keer roepen was voldoende: Nick met de gelijkmaker (3-3). En twee minuten later: een diepe bal, Sjouke in volle sprint, loopt de tegenstander eruit en scoort fraai één-op-één met de keeper: 5-3. 

  Zaterdag 6

  Aan sommige wedstrijden moet je niet te veel woorden besteden. De thuiswedstrijd tegen Kamerik 8 was er zo eentje. Niks in te brengen en helaas afgedroogd met 1-8.

  Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper Alphia.

 • Zaterdag G-team 1

  Zaterdag speelden we tegen Zuidland G1. Na een rommelige voorbereiding waar we tot op het laatste moment bezig waren met het zoeken naar een scheidsrechter konden we toch om 13.00 uur beginnen met de wedstrijd. 

  De rommelige voorbereiding was goed te merken in de eerste helft waar we de laatste weken goed en verzorgd voetbal lieten zien was dat de eerste helft niet terug te zien.

  We leden te vaak onnodig balverlies en de combinaties lukte niet waardoor we de tegenstander te veel kans gaven om hun spel te spelen en dat resulteerde in een 0-2 achterstand bij de rust .

  Waar de coaches voor de wedstrijd geen tijd hadden om nog wat aanwijzingen te geven kon dat gelukkig in de rust wel en was dat in de tweede helft duidelijk zichtbaar.

  De tweede helft was net twee minuten bezig toen Marco de aansluitingstreffer wist te maken 1-2 .

  Er werd duidelijk beter gevoetbald dan in de eerste helft en we creëerden meer kansen alleen leverde dit geen doelpunt op.

  Waar de wedstrijd tegen het einde liep en we dachten het eerste verlies te moeten incasseren kregen we in de negenenvijftigste minuut een corner deze werd goed genomen door Stefan en binnen gekopt door Dylan en stond het 2-2 .

  Met nog één minuut op de klok liepen de gemoederen hoog op en besloot de scheidsrechter af te fluiten en bleef de ongeslagen status behouden en bleek maar weer als het voetballend niet allemaal even niet goed lukt maar we wel met elkaar hard blijven werken we toch tot een resultaat kunnen komen .

 • Zondag Vrouwen 1

  Vrouwen 1 mocht deze zondag spelen tegen de nummer 4 van de ranking, Altior. De vorige wedstrijd hadden we tegen dit team verloren. Aangezien we vandaag weinig wissels hadden en wat geblesseerden, hebben we ervoor gekozen om ze vanaf de middenlijn op te vangen en 4-3-3 te spelen.

  De 1e helft verliep vrij goed. We konden best wat druk uitoefenen maar we verloren ook soms onnodig de bal. Bij Altior zaten een aantal sterke, snelle meiden met een goed schot. Vanuit een corner ging, met een beetje geluk en kluitjesvoetbal, de bal bij ons het doel in. We hebben de 1e helft doorgezet zoals we deden en we konden het bij de 0-1 laten en gingen zo de rust in. 

  Na de rust creëerden we meer kansen, hadden we iets meer balbezit en konden wij, ook vanuit de corner, de 1-1 maken.

  Met goede zin zijn we verder gegaan in de 2e helft. Iedereen werkte hard in het veld en ook onze keepster heeft heel hard moeten werken. Erg veel mooie en goede reddingen van haar. Toch hebben we verloren met 1-3 maar weer een mooie pot voetbal met veel doorzettingsvermogen van iedereen. 

  Zondag 2

  Afgelast 

  Zondag 3

  Afgelopen zondag stond Hillegom sv 4 het programma. Hillegom was gewoon beter en bij AB3 ging het gewoon minder. De drie punten gingen door de 1-4 nederlaag mee naar de bollenstreek. AB3 staat nog steeds tweede mr het gat met de concurrenten is geslonken. 

  Volgend weekend uit naar Bernardus.  

  Zondag 4

  Het tweede weekend op rij richting De Kwakel. Vorige week werd KDO sv 7 met 5-0 verslagen. Dit weekend tegen KDO sv 6 verliep het heel anders…… 

  De tegenstanders van dit weekend waren zeker 10 jaar jonger en daardoor fitter. Daarnaast zat het onze mannen ook niet mee, het was het allemaal net niet….okay met uitzondering van het enige doelpunt van de boys van Sander dan. De uitslag van 5-1 was geflatteerd maar uiteindelijk wel met lege handen terug naar Alphen. 

  Volgende week thuis om 11:30 uur tegen EMM’21 4.