• Wedstrijdverslagen van onze selectieteams

 • Alphense Boys 018 heeft het verschil met concurrent MVV drie punten groter gemaakt. In Maastricht werd het een overtuigende overwinning voor de manschappen van trainer Orlando. De matchwinner was Sten, die als gelegenheidsspits twee goals maakte. Eindstand: 0-2.

  Want Sten is normaliter centrale verdediger. Maar tegen MVV dus niet. Hij scoorde de doelpunten in de eerste helft. De eerste viel in minuut 6. Een schot van 20 meter ketste via de binnenkant van de paal tegen de touwen.
  In de 31ste minuut was het weer raak. Sten werd op avontuur gestuurd door Evan. Zijn steekpass zette hem voor de keeper en dit buitenkansje verzilverde hij dus ook. Dat het 0-2 werd en bleef mocht een wonder heten. Het veel sterkere Alphense Boys had in de rust ook op een voorsprong van 0-5 kunnen staan. Alex, Imrane en Luca misten hun kansen evenwel.

  Ook na rust was Alphense Boys heer en meester. De ploeg gaf geen kans weg en hield de wedstrijd solide op 0-2. Dat was een opsteker, na drie zeperds achterelkaar. Alphense Boys staat nu 6 punten los van de degradatie streep met nog 2 wedstrijden te gaan. Winst of een gelijkspel a.s. zaterdag tegen Dordrecht O18 betekend dat de O18 definitief veilig is.

  Alphense Boys O21 speelde na een interland breek van twee weken afgelopen zaterdag de uitwedstrijd in Utrecht tegen Hercules O21. Na 14 minuten komt Hercules op voorsprong via een afstandsschot. Hercules blijft druk geven en maken 4 minuten later de 2-0. Vlak voor rust doet Alphense Boys wat terug, Thierry maakt de 2-1 op aangeven van Imad.  

  Alphense Boys start scherp na de rust wat ook meer kansen oplevert. Na 20 minuten worden de boys ook beloond en wederom is het Thierry die scoort op aangeven van Imad, 2-2. Echter is direct na de aftrap weer 3-2 voor Hercules. Ondanks kansen op de 3-3 maakt Hercules de 4-2 tien minuten voor tijd. De 5-2 en 62 zijn voor de statistieken aangezien de O21 het liet lopen. Bij vlagen goed voetbal van Alphense Boys, echter is er op mentale weerbaarheid nog veel te winnen bij de O21.  

  Alphense Boys O17 heeft het met nog 3 wedstrijd te gaan zwaar in divisie 1 en is al zo goed als gedegradeerd. Het speelde vandaag thuis tegen PEC Zwolle. Een tegenstander waar gezien de onnodige uitnederlaag (0-3) wat goed te maken viel. Daarbij was een mooie gelegenheid om de laatste plaats over te dragen aan FC Eindhoven. Helaas bleek PEC veel te sterk en werd er ruim verloren.  

  PEC Zwolle startte offensief en kreeg direct een kans waarbij Kevin met goed keeperswerk de Boys overeind hield. O17 had het lastig maar wist de zwakke openingsfase te overleven. Het spel werd minder slordig en het was na een kwartier minstens gelijkwaardig. Mede door het goed opkomen van Quinsario begon het zelf mogelijkheden te krijgen. Het had daarbij zelfs op een 1-0 voorsprong moeten komen. Na een goede actie van Luuk schoot Jayden helaas oog in oog op de keeper over. Toen vlak voor rust bijna iedereen in de aanval was en niet snel genoeg terug omschakelde ging het mis. PEC maakte hier dankbaar gebruik van en maakte in de tegenaanval de openingstreffer. Zichtbaar van slag ontsnapte de Boys kort daarna aan een 2e tegentreffer. De spits van PEC schoot 1 op 1 met keeper Kevin naast. Met een 0-1 achterstand werd de kleedkamer opgezocht. 

  De tweede helft kwam PEC weer beter uit de startblokken. Direct vanaf de aftrap ging PEC in de aanval en leverde dit een verdubbeling van de score op. Verdedigend geschutter en binnen een kwartier was PEC zelfs uitgelopen naar 0-4. Met een kans voor Jayden was AB nog dichtbij een eretreffer maar uiteindelijk zou PEC uitlopen naar 0-5. Een terechte nederlaag. Gezien de eerste helft totaal niet nodig, maar als je zo’n tweede helft speelt.. Dan wordt je getrakteerd op een grote nederlaag waar zeer zeker niets op af te dingen valt.  

  Met nog 2 resterende wedstrijden voor de boeg tegen AJAX en PSV is het zaak om met een nog zo goed mogelijk gevoel de winterstop in te gaan. O17 heeft in deze wedstrijden niets meer te verliezen en kan met de wedstrijd tegen AJAX nog een rol gaan spelen in wie zich kampioen mag gaan noemen. Verder is het zaak de komende periode zich alvast gaan richten op de tweede seizoenshelft in Divisie 2.

 • Alphense Boys O16 speelde zaterdag thuis tegen FC Groningen en verloor ondanks een 2-0 voorsprong met 3-2. Helaas hebben wij geen verslag ontvangen van de wedstrijd. 

  Alphense Boys O15 speelde zaterdag thuis tegen FC Utrecht. De wedstrijd begon sterk, de boys waren sterk aan bal bezit en stonden verdedigend goed. In de 20ste minuut brak FC Utrecht door werd gestopt in de 16 met een overtreding, penalty! Deze benutte FC Utrecht, 0-1. 6 Minuten later kwam Utrecht er weer doorheen en scoorde ze de 0-2. Deze stand bleef staan tot de rust. 

  Na de rust kwamen de boys met een goed plan de kleedkamer uit. Helaas mocht dit niet baten en werden de kansen niet benut voor de Boys. In de 62ste minuut werd de 0-3 erin geschoten en leek de wedstrijd klaar. In de 79ste minuut maakte FC Utrecht de wedstrijd af met 0-4. Een zware wedstrijd voor de Boys van de O15. Volgende week staat Sparta op ze te wachten. Dit word een zeer belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden om nog een sprankje hoop te hebben op handhaving in Divisie 1. 

  Alphense Boys O14 is al aantal officiële ongeslagen in de competitie en ontving zaterdag Excelsior O14 thuis.

  Na een hele goede start van de boys werden er dan ook meerdere grote kansen gerealiseerd, echter resulteerde deze kansen niet tot een doelpunt. Einde van de eerste helft was het Excelsior wat ook nog een grote kans kreeg echter waren het de sluitposten van de boys die de bal konden verwerken. Dit resulteerde in een 0-0 de kleedkamer in.  

  De tweede helft was het Excelsior wat meer balbezit had dan de boys. Echter de kansenverhouding was dan wel positiever voor de boys. Na 10 minuten in de eerste helft was het Excelsior wat tot scoren kwam. Ondanks deze tegenslag bleven de boys er volkomen terecht in geloven. Dit zorgde ervoor dat 10 minuten na de 0-1 de 1-1 op het scorebord volgde, doordat een vrijetrap voor de voeten van Thijs kwam en hij de bal achter de keeper van Excelsior schoot. 

  Weer een belangrijk puntje te pakken voor de strijd om handhaving. Ook al had er wellicht meer in kunnen zitten. 

  De wedstrijd Alphense Boys tegen Excelsior is ditmaal gesponsord door Joepie Hondenuitlaatservice. Hartelijk dank voor de sponsoring.  

  Alphense Boys O13 speelde zaterdag de topper tegen nummer 2 AFC’34, met een puntje voor en een veel beter doelsaldo begonnen wij aan de strijd. De wedstrijd begon en beide teams wilden vooral geen fouten maken maar na 5 minuten 3 corners op rij voor ons waarvan de derde mooi door de keeper werd gekeerd en hij voorkwam een vroege voorsprong van ons.

  Twee minuten later de eerste kans voor AFC34 maar Bobby pakte het schot. AFC34 zette ons vanaf dat moment volledig onder druk en we kwamen niet aan opbouwen toe. In de elfde minuut waren we te laks in de opbouw en we brachten onszelf in de problemen, na een scrimmage vlak voor onze goal floot de scheidsrechter voor een penalty. Zwaar bestraft maar AFC34 schoot hem onberispelijk binnen. 0-1.

  We wisten geen raad met de druk en tomeloze energie van AFC34 en kwamen er voetballend niet doorheen, middenvelders en daardoor ook aanvallers waren onbereikbaar. Vier minuten later een schot vanaf iets voorbij de middenlijn dat door de wind gevangen werd en onderkant lat in de goal vloog, 2-0.

  De rest van de eerste helft hadden we niets in te brengen, de druk en vele lange ballen van AFC34 zorgden ervoor dat we niet in de wedstrijd konden komen. De tweede helft een paar wisselingen aan onze kant en we gingen proberen de wedstrijd om te draaien. Met goed combinatievoetbal draaiden we vanaf minuut 1 de duimschroeven aan en AFC34 wist het hoge tempo van druk zetten niet vol te houden en de kansen begonnen te keren. AFC34 werd sporadisch gevaarlijk met een lange bal maar deze werden allemaal onschadelijk gemaakt.

  Echt grote kansen kregen we niet maar dan hebben we nog een ander wapen, onze spelhervattingen. De sterk ingevallen Seba draaide de corner scherp in en Dede en Charlotte-Sophie kopten hem tegelijk binnen 2-1 met nog 9 minuten te gaan. Met nog drie minuten op de klok wederom een geweldige corner van Seba die door Kay snoeihard werd binnen gekopt, wat een ontlading. Nog een paar minuten te gaan en we bleven drukken maar AFC34 bezweek niet.

  Een terechte uitslag van deze wedstrijd die meer spannend dan mooi was, de eerste helft was voor hun en de tweede voor ons. Met nog 2 wedstrijden te gaan blijven we nog iets voor liggen met de eindstreep in zicht. 

  Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Sportlust O13-1. Winst betekende handhaving in Divisie 4 voor de Onder 12 groep.   

  De eerste helft begon stroef aan beide kanten waarbij vaak de lange bal werd gespeeld. Alphense boys was de eerste helft een tandje beter waardoor de eerste kansen van ons kwamen. Vanuit een corner pakte wij de 2e bal goed op en scoorde de verdiende 1-0. Verdedigend stonde onze boys grotendeels goed, heel compact en vaak goed druk vooruit. Sportlust kwam er een keer goed uit een scoorde de 1-1. Onze jongens bleven de kopjes omhoog houden en scoorde net voor rust de 2-1.  

  Na rust hadden onze boys de wedstrijd onder controle en gaven geen kans weg. Alleen waren onze jongens slordig in de eindfase waardoor wij de wedstrijd spannend hielden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af en hebben onze jongens de 3 belangrijke punten in de tas! Op naar volgende week thuis tegen SO Soest 13-1.  

  Alphense Boys E-Top speelde zaterdag voor de competitie onderling tegen elkaar als JO12-1 en JO12-2. Een spannende wedstrijd vol vermaak werd het. Maar liefst 9 doelpunten vielen er. De spelers hadden vandaag zelf de leiding, mochten zelf de opstelling en speelwijze verzorgen en de wissels bijhouden. Erg leerzaam! Ook werd er gefloten door een speler met een lichte blessure, dit deed Yosri uitstekend! 

  Uiteindelijk won de JO12-1 met 5-4.