• Trainer Remco Tuinenburg verlaat Alphense Boys na dit seizoen

 • Aan het einde van dit seizoen vertrekt Remco Tuinenburg als hoofdtrainer van Alphense Boys. Na vier seizoenen bij ons op de bank gezeten te hebben, vindt Remco het tijd voor vernieuwing.

  Sinds de zomer van 2020 is Remco aan onze vereniging verbonden. Alphense Boys bood hem de kans om met zijn UEFA A-diploma als hoofdtrainer aan de bak te gaan. Het eerste seizoen duurde slechts een handvol wedstrijden vanwege de coronapandemie, het tweede werd na - vier maanden door corona onderbroken en daarin eindigde Boys 1 in de middenmoot. Vorig seizoen werd afgesloten op de elfde plaats, acht punten boven de nacompetitiestreep.

  Remco staat op dit moment niet alleen drieënhalf jaar voor de groep, ook heeft hij binnen onze vereniging veel nieuwe initiatieven ontplooid. Resultaten daarvan waren onder meer de nieuwe inrichting van de kantine en de upgrade van de kleedkamer in de tribune. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de Avondploeg, die activiteiten rondom thuiswedstrijden van Boys 1 en trainingen organiseert.

  “Bovenal was Remco mede-architect van ons plan bij de transitie van het zondag- naar het zaterdagvoetbal”, aldus Edwin Spliet, bestuurslid voor Boys 1/O21. “Volgens dit plan werken we naar een selectie met zo veel mogelijk spelers uit de regio en de eigen jeugdopleiding. Daarmee willen we uitgroeien naar een stabiele club op divisie-niveau.

  “Frisse energie en nieuwe perspectieven”

  “Ik wil mijn dankbaarheid en waardering uitspreken voor de jaren waarin ik het voorrecht had om als hoofdtrainer bij Alphense Boys actief te zijn. Het is een bijzondere tijd geweest waarin ik met plezier en toewijding mijn rol binnen de club op een naar mijn idee zo goed mogelijk heb ingevuld”, blikt Remco terug. “Samen met het bestuur, de technische commissie en vele vrijwilligers hebben we de ingeslagen weg vormgegeven en ik ben trots op de gezamenlijke inspanningen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de club, de spelers en het team.”

  “Na een zorgvuldige overweging en reflectie ben ik tot het besef gekomen dat het voor de club en mijn eigen ontwikkeling goed is om de weg met een nieuwe hoofdtrainer te vervolgen. Verandering brengt frisse energie en nieuwe perspectieven, wat naar mijn overtuiging de club ten goede zal komen. Maar voor nu vind ik het belangrijk om te benadrukken dat we nog een half seizoen te gaan hebben en er nog genoeg punten te verdelen zijn. Ik zal samen met jullie er alles aan doen om Alphense Boys 1 in de vierde divisie te houden. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit gezamenlijk kunnen flikken.”

  Op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

  Alphense Boys gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Aankomende week komt de profielschets op onze website te staan. Geïnteresseerde UEFA A-trainers kunnen solliciteren door contact op te nemen via ab1@alphenseboys.nl