• Alphense Boys o15 wint met 5-2 van De Graafschap o15

• Het was best een goede dag vandaag voor de jeugdselectieteams van Alphense Boys. De o15 won afgetekend met ‘’maar’’ 5-2 van De Graafschap o15. Op de foto van Ed Bulk gaat Joep vd Arend de 2e goal scoren. De o18 verspeelde in de slotfase een 0-2 voorsprong bij MVV en eindigde op 2-2. De o21 zorgde (samen met de o17) voor de verrassing van de dag en klopt in Venlo koploper VVV o21 met 0-1. Maar ook de 17-1 leverde een wereldprestatie door in Zwolle met 0-3 te winnen van koploper PEC Zwolle o17. De o13 verloor met 3-2 bij en van AFC o13, de 13-2 pakte een hele knappe 1-2 overwinning bij SJC 13-1, De 13-3 speelde met 2-2 gelijk tegen VVOR 13-1, de o14 speelde met 1-1 gelijk tegen Spartaan’20 o14 en de o16 kwam met een keurig 2-2 gelijkspel terug uit Breda (NAC o16)

Alphense Boys o21 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen koploper VVV Venlo waartegen een paar weken geleden nog een grote nederlaag was geleden. In de 16e minuut stuurt Yousef op links Derrick Slagveer de diepte in. Derrick sprint de rechtsback er uit en legt de bal vanaf de achterlijn panklaar op Salahedinne, die de niet te missen kans helaas verkeerd raakt en de bal naast schiet. In de 22e minuut is het dan toch raak, wanneer Lars Verzaal de bal van achteruit naar Ayoub Boutahri op rechts crosst en Ayoub de bal strak voorzet en daarmee een assist geeft op de mee gesnelde Yousef al Abd al Hamd, die de 0-1 in de touwen ramt.

• In de 34e minuut zien we een afstandsschot van de fel en goed spelende aanvoerder Ruben Jansma, die door de Venlose doelman net tot corner verwerkt wordt. De hoekschop wordt verlengd  en vervolgens door Lars net over gekopt. VVV komt er niet aan te pas. De laatste 10 minuten voor rust domineert Alphense Boys op het middenveld en komen de passes nu wel aan bij de voorhoedespelers. VVV wordt achteruit gedrongen en een spaarzame aanval van de thuisploeg wordt steeds onderschept door de compact spelende 5-mans achterhoede uit Alphen aan den Rijn. In de 48e minuut wint Ruben een duel op de middencirkel en steekt Derrick weg. Die wordt in de volle sprint gevloerd door een VVV-verdediger die geel krijgt. Alphense Boys blijft de aanval zoeken met Derrick als gevaarlijkste pion.

• De tweede goal hangt in de lucht, maar Derrick weet na een goede individuele actie de bal net niet bij de vrijstaande Jelle Hak te krijgen. VVV probeert door de linies te breken maar Lucio Hollander en Salahedinne verdedigen hun territorium als een stel wilde tijgers op noppen. In de 62e minuut krijgt Alphense Boys een grote kans op de 0-2 wanneer Youssef Jelle met buitenkantje rechts de diepte in stuurt en Jelle oog in oog met de keeper de bal besluit af te leggen i.p.v. zelf te schieten. Derrick kan er helaas net niet bij en de 100% kans is daarmee verkeken. In de 67e minuut zeilt de tweede vrije trap van Lars rakelings over. In de 73e minuut wordt het even hachelijk wanneer VVV over rechts doorbreekt en de bal scherp wordt voorgezet, maar de foutloos keepende Mats Heus weet de bal tot corner te verwerken. Alphense Boys staat nu onder druk. Toch blijven de spelers over het hele veld gedisciplineerd vanuit hun positie verdedigen en aanvallen en wordt elke aanval van VVV afgeslagen. De laatste 5 minuten houdt Alphense Boys koploper VVV met de lange bal ver van het eigen doelgebied en weet het de 0-1 voorsprong meer dan 70 minuten vast te houden. Het staat vandaag verdedigend als een huis, de ploeg was perfect geprepareerd door trainer Corian Wigboldus en met heel veel passie en strijd worden de welverdiende 3 punten uit Limburg naar het Groene Hart mee naar huis genomen. De ontlading op het veld en bij de meegereisde supporters langs de kant is euforisch wanneer de strak leidende scheidsrechter affluit. Het feest in de kleedkamer en op de terugreis in de spelersbus geeft aan hoe zeer dit team snakte naar een overwinning!

• Dinsdag speelt de 021 een oefenwedstrijd bij Feyenoord om 17.00 uur. Volgende week zaterdag is de o21 vrij van competitie maar oefent dan om 12.30 uur uit tegen Kon HFC o21.

8. Excelsior Rot o21                8-5

Alphense Boys o18 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen MVV o18. De JO18 begon sterk aan de wedstrijd met veel beleving en strijd en zag in de 2de minuut de bal al op de stip gaan toen Tygo aangetikt werd in de 16. Ilias nam de penalty maar de keeper pakte de bal goed in de hoek. Het spel ging op en neer maar echte doel kansen waren er niet voor beide ploegen meer aftasten van de beide verdedigingen. In de 40 ste min was het MVV die een grote kans kreeg maar keeper Boaz tikte de bal uit de bovenhoek. In de 43 min was het Alphense Boys die de aanval zocht aan de linkerkant en toen Imrane de bal voor gaf en Tygo de 0-1 scoorde.

• Met die stand gingen we de rust in. In de tweede helft bracht MVV versterking in en werden ze steeds gevaarlijker. Boaz moest een paar keer redden maar heel het team wilde de nul vasthouden. In de 60ste minuut was het Ilias die het op zijn eigen manier de verdediging te kijk zette en de keeper verschalkte en de 0-2 maakte.

• MVV gaf niet op en bleef komen en zag ook dat de JO18 keihard werkte om de voorsprong te behouden. Maar door een rommeldoelpunt kwam MVV toch op 1-2 in de 75 minuut. In de 80 ste min kreeg MVV een vrije trap en deze kwam op het hoofd van hun 2 meter spits 2-2. Het team bleef erin geloven Boaz haalde nog een bal eruit in de 85 minuut terwijl Illias een minuut later de kans kreeg om toch de winst te behalen maar de keeper redde knap. Het bleef 2-2 maar complimenten naar de JO18 die de hele wedstrijd bleven strijden. Volgende week zaterdag is de o18 vrij van competitie

8. Hercules o18                       8-7

Alphense Boys o17 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper PEC Zwolle o17. Trainer Omar Rziki had zijn team tot in detail voorbereid op deze topper en de mannen speelden alsof hun leven er vanaf hing. Met veel lef en vertrouwen. Het werd dan ook de beste wedstrijd van het seizoen met een fantastische 0-3 overwinning. Al in het begin van de wedstrijd creëerden de o17 mannen kansen op de voorsprong o.a., via Adam die over schoot voor open doel. Tot de 37e minuut toen Yessin de pass gaf die door Adam el Khouakhi werd afgemaakt (0-1).

• Het tempo lag ontzettend hoog en Alphense Boys had met een groter verschil de rust in moeten gaan. Na de rust bleef AB de dominante partij met Kansen voor Yessin (naast), omhaal van Adam op de keeper en een volley van Soufian. In de 75e minuut volgde dan de bevrijdende 0-2 via Yessin die hard binnen schiet. Vijf minuten later volgt zelfs ook nog de 0-3 via een kopbal van aanvoerder Sten.

• De dik verdiende drie punten, met zeker ook de complimenten aan de weer zeer sterk keepende Benjamin,  gaan mee naar Alphen a/d Rijn en de o17 doet weer helemaal mee in de strijd om de bovenste twee promotieplaatsen, zeker vanwege de zeer gunstige andere uitslagen van vandaag. Het seizoen is nog lang….! Volgende week zaterdag speelt de o17 om 12.45 uur thuis tegen Feyenoord (AV) o17

8. Hollandia o17                     8-1

Alphense Boys o16 speelde de uitwedstrijd tegen NAC o16 en kwam met een keurig gelijkspel naar huis. In de eerste 25minuten was het team van trainer Youri van Arnhem heer en meester en verschenen er drie Alphense Boys spelers oog in oog met de NAC keeper. Alleen Quinten Kraaivanger vond het gaatje voor de 0-1. Daarna leek het wel alsof het team schrok van de voorsprong want ineens waren ze de grip op de wedstrijd kwijt. NAC werd agressiever en pakte in no-time een 2-1 voorsprong. Na rust was de controle terug bij Alphense Boys en kwamen niet meer in de problemen, met als hoogtepunt de 60e minuut toen Quinten Kraaivanger vanaf 30 meter met ‘’een streep’’ voor de verdiende gelijkmaker zorgde (2-2).

• Vervolgens golfde het spel over en weer en werd het vooral een ‘’middenveldspel’’ zonder echter kansen van beide kanten. Een terechte uitslag dus. Komende woensdag oefent de o16 om 18.30 uur uit tegen Ajax o16. Volgende week zaterdag is de o16 vrij van competitie.

8. VVV Venlo o16                            6-2

Alphense Boys o15 speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap o15. Al vroeg in de wedstrijd nam Alphense Boys het initiatief en zag dit beloond worden met een snelle treffer. Vanaf rechts gaf Dylan van Stijn de bal voor en een speler uit Doetinchem liep de bal in eigen doel (1-0).

• Kans na kans werd er bij elkaar gespeeld en het was wachten op meer doelpunten. Nog voordat er 20 minuten gespeeld waren was het 3-0. Eerst omspeelde Joep v/d Arend de keeper en daarna was Geronimo Venloo van dichtbij de afmaker. Net voor rust kreeg de Graafschap meer grip en scoorde dan ook de 3-1.

• Na rust bracht de Graafschap direct de spanning terug met de aansluitingstreffer (3-2). Ondanks dat de Graafschap met veel positiewisselingen heel goed onder de druk uitspeelde creëerde het niet hele grote kansen. Aan de andere kant werden meerdere grote kansen onbenut gelaten. Het leek soms wel een slapstick zoveel opgelegde kansen er door Alphense Bots werden gemist door Salah, Sinan, Rashaan, Geronimo, Imran wie eigenlijk niet! De Graafschap werd totaal weggespeeld alleen de bevrijdende goal wilde maar niet vallen. Pas in de slotfase werd met een grotere marge de overwinning veiliggesteld. De invallers bepaalde de eindstand op 5-2. Eerst was Rashaan Sewrutton die in de rebound toesloeg en tot slot omspeelde De'Zhaën Cotino fraai twee tegenstanders en krulde de bal in de verre hoek.

• Diezelfde De‘Zhaen had zijn invulbeurt nog mooier kunnen maken maar voor open doel schoot hij een nog mooiere kans van 6 meter afstand net over het doel. De drie punten tellen, maar voor het doelsaldo heeft de o15 vandaag nagelaten goede zaken te doen. Volgende week zaterdag speelt de o15 de topper om een van de promotieplaatsen om 10.30 uur uit tegen Spartaan’20 o15

8. De Graafschap o15             8-4

Alphense Boys o14 speelde vandaag de topper tegen Sparttaan’20 o14, de rechtstreekse concurrent voor de titel. Alleen bij winst zou de O14 de koppositie overnemen van Spartaan’20. Alphense Boys en Spartaan’20 worden gezien als de beste Amateur o14 teams van Nederland, en dit was de hele wedstrijd goed te merken.  Al in de 3e minuut komt Spartaan’20 op 1-0, door balverlies in de as, waardoor de spits van Spartaan wordt weggestuurd, om keeper Mees gaat, en vervolgens de bal uit een moeilijke hoek het doel in schiet. Niet veel later is het Esjay die de zestien van Spartaan in dribbelt, na een goede pass van Amin. Esjay weet wel raak met deze kans en schuift de bal onder de keeper door (1-1).

• Hierna volgt een ‘pingpongwedstrijd’ waarin beide teams veel ruimte in de omschakeling zien, en zo dus vaak de bal vooruit spelen, maar weinig kansen tot gevolg. In de 2e helft is het spelbeeld hetzelfde. Spartaan’20 krijgt nog een goede kans op de 2-1 maar de uitstekend spelende Jurre weet op magische wijze het schot er uit te halen. 10 minuten voor tijd krijgt Alphense Boys meer ruimte, en volgt er een goede aanval via de as, waarbij Amin een actie naar binnen maakt, en vervolgens de bal naar de verre hoek krult, maar de keeper van Spartaan’20 keert goed. Door dit gelijke spel heeft Alphense Boys O14 de koppositie niet meer in eigen handen, en moet het dus hopen op puntverlies van Spartaan’20. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 10.45 uur thuis tegen Alexandria’66 o14

8. Spijkenisse o14                   8-1

Alphense Boys o13 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen AFC en verloor met 3-2.  Dat het een wedstrijd zou worden van 2 teams die aan elkaar gewaagd waren, was gezien de eerdere confrontaties te verwachten. De eerste kansen waren voor AFC die via hun rechtsbuiten 2x er langs kwam en hard voor het doel schoot, echter niemand wist daar van te profiteren. Daarna was het de beurt aan Alphense Boys,  er werd snel de diepte gezocht en bij balverlies gelijk druk gezet. Het zag er richting de rust allemaal prima uit alleen tot grote kansen kwamen ze niet. Opslag van rust kreeg AFC een corner en iedereen ging onder de bal door en de bal kwam bij de 2e paal bij de vrijstaande rechtsbuiten. Hij kon rustig binnen schieten 1-0 . Onverdiende voorsprong voor AFC. Na rust kreeg AFC wederom een corner die werd ingekopt door een vrijstaande speler 2-0. De spanning werd terug gebracht door Chean  uit een rebound die van de lat kwam 2-1. Het betere voetbal kwam nog altijd van Alphense Boys zijde maar toch werd het 3-1 door een afstandschot die verkeerd werd beoordeeld door de keeper. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakt Efe nog de 3-2 en de verder prima fluitende scheidsrechter floot te vroeg af. Een Onverdiende nederlaag wat veel teleurstelling te weeg bracht. Volgende week staat Barendrecht op het programma thuis om 10.45.

8. MVV o13                           8-3

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen het hoog geplaatste SJC 13-1. Een spannende wedstrijd want beide teams strijden voor de tweede plaats. De boys en girl lieten zich het eerste kwartier leiden door het spel van SJC. Gelukkig gingen ze daarna hun eigen spel weer spelen en kwamen ze steeds meer in de wedstrijd.  De eerste grote kans kwam dan ook van Yusuf, maar deze ging helaas net naast. In minuut 29 was het dan eindelijk raak. Milan gaf de bal voor op Dino en deze maakte het heel mooi af.

• Met deze stand gingen de boys en girl ook de rust in. De tweede helft begon de 13-2 wat afwachtend en minder scherp als in het einde van de eerste helft. In de 46e minuut kreeg SJC een vrije trap mee vlak bij het 16 meter gebied. In eerste instantie wist keeper Damian deze te houden, maar door te vroeg inlopen van het muurtje moest deze opnieuw worden genomen. Helaas was deze wel raak, hoog in de hoek van het doel (1-1). Gelukkig bleven de koppies omhoog en bleven de boys en girl voetballen. Het spel werd ook weer veel beter. In de 56e minuut gaf Morris een super mooie voorzet en Yusuf schoof deze keurig langs de keeper van SJC (1-2).

• Na een mooie strijd, waarbij ze als team hebben gewerkt tot het einde, hebben ze deze 1-2 overwinning dik verdiend. Volgende week zaterdag is de 13-2 vrij van competitie maar oefent dan om 09.00 uur thuis tegen Quick Boys 13-2

12. Kolping Boys 13-1                          5-1

Alphense Boys 13-3 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen VVOR 13-1 uit Rotterdam. Die waren zoals gebruikelijk fysiek een stuk sterker, maar voetballend een stuk minder dan onze jonge boys. De wedstrijd van vandaag was nagenoeg een kopie van de wedstrijd van vorige week. VVOR kwam op voorsprong door niet goed uitverdedigen van de boys, waar terugspelen op de keeper had gekund werd gekozen voor een andere optie die resulteerde in het feit dat VVOR een vrije doorgang kreeg. In de 21ste minuut kwam VVOR op 2-0 door middel van een schitterend afstandsschot. Vlak voor rust een mooie actie van Sabri, die goed doorstoomde naar het doel, maar de keeper snoepte de bal van zijn schoen. Na rust ging VVOR nog een keer richting het doel, deze kans werd verijdeld door onze keeper Gabri. Echter moest Gabri deze redding bekopen met een blessure. Na een korte pauze werd besloten dat Sven (veldspeler) ging keepen. Sven deed dit heel goed en hoefde gelukkig niet veel in actie te komen. De jonge boys voerden de druk op en dit resulteerde in de 2-1 van Sabri. Sabri kreeg de bal cadeau van VVOR, omspeelde de verdediger en rondde goed af.

• De druk ging er vol op en er kwamen kansen voor de jonge boys. Een schot van Walid miste helaas het doel. Toen we dachten dat het niet meer kon, kregen we nog een vrije trap. Safouane stond achter de bal en schoot deze op doel. De keeper stopte de bal, maar kreeg de bal niet goed weg. Wat volgde was een scrimmage en uiteindelijk was het Emir die de bal tegen de touwen aan joeg, 2-2!

• De boys hebben weer laten zien over veerkracht te beschikken en hadden meer verdiend. Er werd in de tweede helft gestreden als een team. Volgende week geen wedstrijd voor de jonge boys, op 1 april de uitwedstrijd tegen koploper Capelle.

De uitslagen in de 1e klasse van de 13-3

VVOR 13-1 – Alphense Boys 13-3                      2-2

Sportlust’46 13-2 – Be Fair 13-2                        3-3

Capelle 13-1 – Floreant 13-1                              0-2

ARC 13-2 – Esto 13-1                                        1-6

Nieuwerkerk 13-2 – Schoonhoven 13-1               1-2

Fc Oudewater 13-1 – Alphen 13-1

De stand in de 13-3 competitie 1e klasse.