• Woensdagnieuwtjes

 • Mark de Kooker (28) wordt het komend seizoen trainer van Alphense Boys o21 dat uitkomt in divisie 3 BVO. Hij is nu trainer van FC Lisse o23 en is in het bezit van het UEFA B diploma en het HBO Sportkunde diploma Sportkunde. Mark woont in Hoofddorp en is personal trainer bij See me Fit in Aalsmeer. Tot zijn 24e heeft hij bij Dios gekeept (in het 1e elftal). Ook is hij trainer bij Gomes Football Players uit Nieuw Vennep (met als ambassadeurs Calvin Stengs en Ludovit Reis. Eerder is Mark trainer geweest van o.a. DIOS 015, FC Lisse 015 en FC Lisse 018. Ook was hij club-assistent trainer bij de AZ voetbalschool.

  Mark wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van iedere speler door structuur te bieden, individuele aandacht en verantwoordelijkheid te geven. Zijn kracht ligt in het vertalen van taken en doelstellingen naar een concrete aanpak om de noodzakelijke resultaten te halen, maar wel m.b.v. teambuilding, ontwikkeling van individuele spelers en plezier. Wij denken dat Mark de Kooker een uitstekende trainer is voor onze 021 spelers, om hen voor te bereiden op hun stap naar het seniorenvoetbal. Wij heten hem van harte welkom bij Alphense Boys

  Toevoeging van Mark: Ik kijk enorm uit naar het samenwerken en begeleiden van het oudste en getalenteerdste jeugdteam van Alphense Boys. Werken op BVO-niveau is voor mij de volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling om zo het maximale uit mijn trainerscarrière te halen. De visie van de club spreekt mij enorm aan en ik ben blij dat de O21 volgend seizoen meer betrokken zal zijn bij het 1e van Alphense Boys. Ik wil Alphense Boys bedanken voor deze kans en hoop ook zeker langer dan één seizoen actief te mogen zijn voor Alphense Boys! Wie weet tot snel langs het veld!

  Inmiddels is ook al bekend geworden dat Evert van Zoelen (de nieuwe trainer van de o15) op maandag en donderdag Mark zal gaan assisteren bij de trainingen van de o21 en er ook zoveel als mogelijk op zaterdag bij zal zijn, mits dat niet botst met zijn eigen wedstrijden van AB o15

 • Alphense Boys o14 van het vorige seizoen, o.l.v. trainer Biagio van Straaten is genomineerd om Sportploeg van het jaar 2022 te worden van Alphen a/d Rijn. Tijdens het Sportgala op vrijdag 17 februari in het Parkrestaurant van Avifauna (20.30 uur) , worden de winnaars bekend gemaakt. De concurrentie voor de titel zijn de seniorenteams van HCA 1 (hockey) en Alphia 1. Alphense Boys o14 presteerde vorig seizoen extreem goed en werd op het hoogste amateurniveau (divisie 1 AV) in zowel de najaarscompetitie als de voorjaarscompetitie met grote overmacht kampioen. De finale om het landskampioenschap werd met 8-0 gewonnen van De Meern o14.

 • Afgelopen maandagavond hield Sebastiaan Platvoet een interessante en geslaagde presentatie over ‘’Talentontwikkeling’’ en hoe je dat kan ontdekken voor de jeugdselectietrainers van Alphense Boys

 • Maandag 30 Januari is de algemene ledenvergadering in de kantine van Alphense Boys. Aanvang 20.00 uur

  Een historisch feitje. Bijna een jaar geleden (29 januari 2022) zorgde Alphense Boys o16 (o.l.v. trainer Youri van Arnhem) voor een enorme stunt door op De Toekomst met 0-3 te winnen van Ajax o16 voor de competitie in divisie 1 BVO. Doelpunten Seppe de Graaff, Yessin Guenoun (zie foto onder) en Rawan Amin. Dit zijn overwinningen die de spelers zich nog jaren later zullen blijven herinneringen. Uit winnen voor de competitie bij Ajax met 0-3…!

 • Morgen (donderdag 26 januari) is het weer clubavond bij Alphense Boys voor de seniorenteams

  Vorige week meldden wij in de woensdagnieuwtjes al dat onze ex-jeugdkeeper Tyron Chaar, die nu bij Fc Volendam in de o16 keept, was geselecteerd voor het nationale elftal Suriname O17 (een jaar ouder dus!). Maar nu blijkt dat ook D’’Ángelo Lobman (vorig seizoen nog in Alphense Boys o15 en nu spelend bij Ajax in de o16) én Lebron Campagne (ook vorig seizoen nog in Alphense Boys o15 en nu bij FC Utrecht o16) òòk zijn geselecteerd voor het nationale team van Suriname o17. Op dinsdag 31 januari zullen ze afreizen naar Suriname voor een medische keuring. Vanaf 11 februari worden zij in Guatemala verwacht om met Suriname o17 mee te doen aan het CONCACAF toernooi om te kwalificeren voor het WK in Peru. Wat een prachtig avontuur voor drie spelers van Alphense Boys die vorig seizoen nog gezamenlijk in Alphense Boys o15 speelden, daarna naar 3 verschillende BVO’s gingen en nu weer samen een internationaal avontuur aangaan.

 • Martijn de Koning (26)  is per direct toegevoegd aan de staf van Alphense Boys 17-1. Martijn zal de huidige staf, die verder intact blijft, versterken in de rol van assistent-trainer. In het dagelijks leven is hij operationeel inkoper bij de Houweling Groep (Verpakkingsgroothandel in Bleiswijk). Hij woont sinds een jaar in Boskoop en daarvoor in Bergschenhoek. Bij die plaatselijke sv (BVCB) heeft hij van kinds af aan rondgelopen. Op z’n 17e is hij vroegtijdig gestopt met zelf voetballen en begonnen met het trainen van jeugd. Eerst de kleintjes en al snel doorgegroeid naar de bovenbouw. Hij is een aantal jaren hoofdtrainer geweest van o.a. O17-1, O19-1 en afgelopen seizoen van de O23-1. Bloed kruipt waar het niet gaan kan dus na een half jaar sabbatical ben ik blij dat ik het weer op kan pakken met een mooie rol in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Afgelopen zaterdag was hij er voor het eerst bij en vierde met staf en spelers gelijk de klinkende 3-0 overwinning op AFC o17.

 • Vrijdag 14 april is het weer zo ver. De Alphense Boys VoetbalQuiz Teams kunnen zich vanaf nu opgeven via deze link: https://www.alphenseboys.nl/de-avondploeg/

  Alphense Boys oefende vorige week bij en tegen AZ o14 en speelde tot ieders verrassing in de prachtige overdekte hal van AZ (zie foto onder). De ploeg van trainer Nico Draijer kwam uitstekend voor de dag en stond bij rust zelfs met 1-2 vòòr. Na rust kwamen er 11 nieuwe AZ spelers (!) in het veld (de selectie van AZ bestaat uit 22 spelers) en won AZ alsnog, maar geflatteerd met 4-2. Maar het was een super leerzame wedstrijd en een mooie belevenis

 • Alphense Boys E-Top (= o11) oefende vorige week woensdag uit tegen FC Utrecht o11. Er werden twin games gespeeld (ieder dus twee teams) en de teams van trainer Jim van Klaveren verraste met een klinkende 10-3 overwinning.

 • Het programma van de selectieteams

   

  Dinsdag 24 januari

  Fc Utrecht o17/o18 – Alphense Boys o18                     18.00 uur

  Ajax 13-2 – Alphense Boys 13-1                                 18.15 uur

  Alphense Boys 13-2 – Kampong 13-1                          18.30 uur

   

  Zaterdag 28 januari

  Alphense Boys 13-2 – AFC’34 13-2                   09.00 uur

  Alphense Boys 13-3 – ARC 13-2                       09.00 uur

  Barendrecht 13-1 – Alphense Boys 13-1           10.00 uur

  TOGB 14-1 – Alphense Boys 14-1                     10.15 uur

  Fc Dordrecht o21 – Alphense Boys o21             12.30 uur

  Alphense Boys 15-1 – Spartaan’20 15-1            12.45 uur

  Hercules 18-1 – Alphense Boys 18-1                 13.15 uur

  Feyenoord (AV) 17-1 – Alphense Boys 17-1       14.30 uur

  Willem II 16-1 – Alphense Boys 16-1                 15.00 uur

   

  Zondag 29 januari

  Velsen 1 – Alphense Boys 1                               14.00 uur

   

  Dinsdag 31 januari

  FC Utrecht o13 – Alphense Boys o13                18.00 uur

  Alphense Boys o14 – FC Dordrecht o14            18.15 uur

   

  Brend Leeflang (speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) die eerst bij Vitesse en nu bij Top Oss speelde, heeft per direct een contract getekend voor twee jaar in Noorwegen bij Brattvag (2e divisie)

 • Afgelopen donderdagavond kwamen ouders en betrokkenen van Onder 21 samen om het glas te heffen op een mooi jaar. Het leek de staf leuk om op een informele manier iets te doen voor iedereen die een bijdrage levert aan het team. Of dat nou is als chauffeur, steun en toeverlaat, grensrechter, sponsor of supporter: iedereen doet wel iets. En dat wordt gewaardeerd! Nadat trainer Corian Wigboldus de avond opende speelde assistent-trainer Louis Hak een quiz met de ouders, waarin werd teruggeblikt op afgelopen half jaar. Speciale dank gaat uit naar teammanager Rini van Rijswijk, Annet en Marisa Verpoort, die de organisatie voor hun rekening namen en dit mogelijk maakten.

 • De onlangs bij Alphense Boys o21 gestopte Jayden Daleman, maakte afgelopen zaterdag zijn debuut bij RCL 1 in de uitwedstrijd tegen TAVV 1. TAVV won met 4-2

  De voetbalwedstrijd Rkvv - Alphense Boys  wordt aanstaande zondag in de sportuitzending live op de radio uitgezonden door Studio Alphen. Verslaggever Herman Scholten neemt de verslaglegging namens de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn voor zijn rekening. Naast deze wedstrijd wordt ook van andere duels van eerste elftallen uit de gemeente Alphen aan den Rijn live verslag gedaan. Luisteren naar het live radioverslag van Studio Alphen kan via de ether (90.0 FM in Alphen, Aarlanderveen en Zwammerdam; 105.1 in Boskoop; 106.5 FM in Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk), digitale radio (Ziggo: kanaal 915, KPN en XS4ALL: kanaal 1107, Tele2: via het hoofdmenu) en de livestream op www.studioalphen.nl. Kijken naar het televisiekanaal van Studio Alphen? Dat kan via Ziggo kanaal 40, KPN en XS4ALL kanaal 1407, Tele2 via het hoofdmenu.

 • Alphense Boys 13-1 werkt aan zelfvertrouwen 

  Een doordeweekse oefenwedstrijd stond op het programma voor de 13-1.  Dinsdagavond was AFC Ajax 13-2 de gastheer op De Toekomst. Al binnen 1 minuut stond Ajax 1-0 voor door onoplettendheid bij Alphense Boys. Dit was gelijk een signaal voor de Boys om te gaan voetballen., en dat deden ze dan ook met ontzettend veel strijd, plezier en als team. Al in de 8e minuut word Mees fantastisch weg gestuurd door Efe die de bal schitterend binnen knalt. Er werd goed gevoetbald en het spel ging over en weer zo werd de rust gehaald. Dat het maar 1-1 stond was een wonder.  Direct na de aftrap is er een snelle aanval en weet Mees wederom op snelheid de verdediging zijn hielen te laten zien, geeft voor en Thierno schiet beheerst de 1-2 binnen. 5 minuten later gaat weer Mees er vandoor zijn schot wordt nog gekraakt maar de oplettende Rayan schiet de bal tegen de touwen 1-3. Alphense Boys neemt iets gas terug en Ajax weet toch nog een keer de bal hoog over de keeper te schieten 2-3. Nog even volhouden dacht iedereen en na een mooie opbouw van achter speelt David de bal diep op Rayan en hij weet zijn 2e goal te scoren 2-4. Een minuut voor tijd weet Rayan de bal goed aan te nemen, vrij te maken en zijn 3e goal binnen te schieten. 2-5. Wat een knappe teamprestatie van de Boys. Hopelijk nemen de mannen dit gevoel mee naar zaterdag als de uitwedstrijd tegen Barendrecht op het programma staat. Nadat Ajax dacht dat ze de Boys met 5-0 wel even zouden oprollen (na de snelle 1-0), was dit, na een fantastische wedstrijd, de reactie in de kleedkamer, met uiteraard veel gejuich daarna.