• Winst ontglipt Boys 1 in blessuretijd

• Alphense Boys was tegen SJC dichtbij een stunt, maar in de blessuretijd gingen helaas twee van de drie punten verloren. Vooraf zou de Boys voor één punt getekend hebben. Nu voelde de 3-3 toch een beetje zuur. “Maar laten we de positieve punten eruit halen. Als je ziet waar we vandaan komen, hebben we ons uitstekend ontwikkeld”, stelt trainer Remco Tuinenburg. “Als we strijd en passie leveren en iedereen zich aan het wedstrijdplan houdt, hoeven we voor geen enkele tegenstander onder te doen. Daarmee kunnen we verder.”

Alphense Boys keek snel tegen een achterstand aan (de 0-1 in de zesde minuut van Frans van Niel), maar knokte zich snel terug. In de twaalfde minuut stelde Cem Sahin, na een knappe dribbel langs de achterlijn, Bas Siebert (foto) in staat om de 1-1 binnen te schieten. SJC, dat in de eerste helft van het seizoen bijna het dubbele aantal punten van de Boys behaalde en er zo op het oog wat makkelijk over dacht deze middag, werd goed kort gehouden. De jonge Boys-defensie hield prima stand tegen de geroutineerde Noordwijkse aanvallers en Daniel Furtak, terug onder de lat na een lange blessureperiode, hoefde maar zelden echt in actie te komen.

Dat gold trouwens ook voor zijn collega aan de overkant, maar in de 38-ste minuut greep Lex Hoogervorst mis bij een hoge bal en stuiterde de bal voor de voeten van Sami Haouam, die profiteerde: 2-1. Op slag van rust kwam daar de 3-1 nog bij. Alphense Boys speelde een perfecte counter: Haouam werd op de rechtervleugel aangespeeld en legde de bal in volle loop, in één keer voor de goal, waar Bas Siebert evenmin aarzelde en de bal onhoudbaar de touwen in joeg: 3-1. Een mooi succes voor de spits, die nu de clubtopscorer is.

Het was te verwachten dat SJC er na rust wel vol het gas op gooide. Kort na de hervatting leverde dat al de aansluitingstreffer op. Younes Segrouchni vond vanuit de tweede lijn de benedenhoek. De druk op het Boys-doel bleef daarna lange tijd hoog, waardoor het steeds de vraag was of het buigen of barsten zou worden. Spanning tot het einde dus. Twee kansen kreeg de thuisploeg weliswaar nog om de wedstrijd in het slot te gooien, één voor Bas Siebert (uitstekende redding Hoogervorst) en één voor zijn ‘vaste’ plaatsvervanger Stojan Cekic, die zijn vliegend schot net over zag verdwijnen.

Toen SJC in de laatste tien minuten werkelijk alles op alles gooide, had de Boys méér moeten doen met de ruimte die zo ontstond. Maar de krachten waren op en dat moesten de roodwitten in de vierde minuut van de extra speeltijd bekopen. Uit een (discutabele) vrije trap op de rand van het zestienmetergebied mikte Timo Ruigrok de gelijkmaker in de uiterste hoek: 3-3.

Luister hier naar de reactie van trainer Remco Tuinenburg bij Studio Alphen. Luister hier naar de reactie van doelpuntenmaker (2x) Bas Siebert.

Komende zondag gaat Alphense Boys op bezoek bij Velsen.

Uitslagen

Alphense Boys – SJC 3-3, Westlandia - De Zouaven 3-1, Rohda Raalte – Alcides 5-1, Purmersteijn – Velsen 3-2, Hollandia – RKAVV 0-1, Hoogeveen – Heino 0-0, VOC - Be Quick 1887 1-1, VKW – HBS 3-2.