• Alphense Boys o16 promoveert naar divisie 2 BVO

• Ondanks een 3-1 nederlaag bij en van VVV Venlo o16, maar dankzij gunstige andere uitslagen, is de o16 van trainer Youri van Arnhem niet meer te achterhalen door de concurrentie en wordt minimaal tweede in de competitie van divisie 3 BVO en dat betekent dus promotie naar divisie 2 BVO. De o13 wist na 6 gelijke spelen eindelijk weer eens te winnen. In het verre Groningen werd de gelijknamige club met 1-5 verslagen. De o21 verraste met een knappe 0-1 overwinning bij Excelsior Maassluis en ‘’leeft nog’’. De o18 daarentegen liep weer tegen een onnodige nederlaag aan en moet nu echt vrezen om te degraderen, maar het kàn nog wel! De o15 boekte zeldzaam puntverlies en speelde met 1-1 gelijk bij Spartaan’20 o15. De o14 maakt gehakt van de nummer 2 van hun competitie (PVCV) en won met maar liefst 0-6. De 13-2 verloor met 5-2 van Quick Boys 13-1. Bij de o17 is het steeds weer hetzelfde repeterende verhaal. Zelf legio kansen missen en de goals makkelijk tegen krijgen (3-1 verlies bij Excelsior Rotterdam). De 13-3 won de derby tegen ARC 13-3 met 1-3.

Alphense Boys o21 moest vandaag winnen bij Excelsior Maassluis om dreigende degradatie te voorkomen. In de 25e minuut snijdt Derrick het strafschopgebied in vanaf de rechterkant en geeft een assist op Jelle Hak die de 0-1 met zijn punt binnenschiet.

• Alphense Boys is feller en creëert iets meer kansen en gaat met een verdiende voorsprong de rust in. De openingsfase na rust is wederom voor Alphense Boys. In de 47e minuut verzuimt Alphense Boys de voorsprong te verdubbelen wanneer de sterk spelende Rafaël Ramos met een diepe boogbal Jelle Hak vrij voor de keeper zet. Jelle dribbelt op de doelman af, maar schiet tegen hem op i.p.v. erlangs. Een minuut later schiet Wesley een voorzet net naast. In de 57e minuut krijgt Excelsior Maassluis een corner die laag wordt binnengekopt, maar keeper Mats Heus toont zich ook vandaag weer een betrouwbare sluitpost en tikt de bal uit zijn goal. De tweede goal van Alphense Boys hangt in de lucht, want Excelsior Maassluis staat met de rug tegen de muur. De Maassluizenaren zetten een slotoffensief in en in de 85e minuut ontsnapt Alphense Boys aan de tegengoal, wanneer de spits van Excelsior Maassluis de bal over keeper Mats Heus heen kopt, maar de bal via de paal in Mats handen terug caramboleert. In de 90e minuut krijgt Jelle Hak zijn tweede gele kaart en moet Alphense Boys in blessuretijd met 10 man verder. Door strijd en passie heeft Alphense Boys handhaving in divisie 3 BVO weer volledig in eigen handen. Op 17 december volgt in de slotwedstrijd de ontknoping van de najaarscompetitie in de kraker tegen AFC o21 (thuis om 15.15 uur)

8. Zeeburgia o21                   13-9

Alphense Boys o18 speelde vandaag thuis tegen Cambuur o18. De openingsfase was voor de ploeg van trainer Amir el Hilio. Al in de 6e minuut had Xavello moeten scoren, maar stuitte op de voet van de Cambuur keeper. Zes minuten later overkwam eerst Mats en daarna Loek precies hetzelfde en voorkwam de keeper een treffer met zijn voet. In de 20e minuut een open kans voor Loek die van 6 meter afstand hoog over schoot waar hij misschoen beter had kunnen koppen. Cambuur had in de eerste helft misschien wel meer de bal, maar creëerde nauwelijks kansen. Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 60e minuut gaf Joost de voorzet en stuitte de inzet van Loek opnieuw op de keeper.

• Rond de 70e minuut twee kansen voor Cambuur en een minuut later een knap schot van Xavello wat tot corner werd getikt door de Cambuur keeper, In de 74e minuut maakte Joost een dure inschattingsfout en kopte tekort terug op zijn keeper. De Cambuur spits was alert en scoorde de 0-1. Twee minuten later stond de complete verdediging niet op te letten toen Cambuur een vrije trap heel snel nam en de 0-2 scoorde. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-3. Wederom een onnodige nederlaag en degradatie naar divisie 4 kan nu nauwelijks nog ontlopen worden. Over twee weken moet er dan gewonnen worden van Fc Volendam en moet NEC verliezen bij het al uitgespeelde Fc Den Bosch. Het kàn nog, maar dan moet het wel meezitten. Volgende week zaterdag oefent de o18 om 12.30 uur bij en tegen ADO Den Haag o18. De o18 speelt zijn laatste competitiewedstrijd op zaterdag 17 december om 13.00 uur uit tegen FC Volendam. Arjan de Graaf maakte deze fotoreportage:  https://photos.app.goo.gl/oqzvx68iZZQSppQ4A

8. AFC o18                            13-0

Alphense Boys o17 speelde een uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam o17 en verloor heel ongelukkig met 3-1. In de eerste helft was de ploeg van trainer Omar Rziki dominant maar wist van de vele kansen er maar één te scoren. Mehdi scoorde de meer dan verdiende 0-1.

• Ook in de eerste 20 minuten na rust had de 0-2 moeten vallen, maar zoals zo vaak in de competitie blonk de o17 uit in het missen van kansen. Uit het niets viel de 1-1 en daarna was de o17 het ‘’kwijt’’. De net ingevallen Nevil Troost veroorzaakte in de 75e minuut heel ongelukkig een strafschop en incasseerde bij die actie ook een onterechte rode kaart (2-1). Toen de o17 alles of niets ging spelen viel in de slotfase nog de 3-1. Door dit resultaat is de o17 nog niet zeker van klassebehoud en moet dus nog aan de bak in de laatste wedstrijd tegen AFC o17. Volgende week zaterdag oefent de o17 om 12.45 uur thuis tegen Feyenoord o17. De o17 speelt zijn laatste competitiewedstrijd op zaterdag 17 december om 13.00 uur uit tegen AFC o17

8. AFC’34 o17                        13-13

Alphense Boys o16 speelde vandaag de mogelijke promotiewedstrijd uit tegen VVV Venlo O16. Vanaf het begin had Alphense boys heel veel de bal en resulteerde dit in een aantal kansen. Na 20 minuten komt door knullig uitverdedigen van de Alphense boys defensie de 1-0 op het scorebord voor VVV. Vrij snel na de 1-0 kwam VVV via een vlot lopende aanval via een tikkie taka aanval op 2-0. Alphense boys speelde niet slecht maar had weinig stootkracht. Na de rust ging Alphense boys opportunisme in het spel brengen en kwam het tot grote kansen. Met nog 20 minuten kreeg Alphense boys een penalty maar deze werd gemist door Rawan. Twee minuten na de gemiste penalty kreeg Alphense boys wéér een penalty. Deze werd binnen geschoten door de aanvoerder Ernesto Kedde.

• Hij bracht de stand op 3-1. Alphense boys kreeg nog een grote kans via Rawan maar hij schoot de bal op zijn beurt op de lat! Door de gunstige uitslagen in Nijmegen en in Amsterdam is de ploeg van trainer Youri van Arnhem echter niet meer te achterhalen van de tweede plaats en daarmee is de promotie naar divisie 2 BVO een feit. Komende dinsdag oefent de o16 om 17.30 uur uit tegen Hercules o16. De o16 speelt volgende week zaterdag de inhaalwedstrijd om 14.30 uur uit tegen FC Groningen o16.

8. Fc Eindhoven o16               13-10

Alphense Boys o15 speelde op bezoek bij Spartaan'20 o15 met 1-1 gelijk. De ploeg van trainer Robin Stolwijk werd twee weken geleden al kampioen. In een eerste helft met weinig mogelijkheden van beide kanten, was Geronimo Venloo halverwege trefzeker. Hij werkte een voorzet van Joep v/d Arend van dichtbij binnen.

• Na rust speelde Spartaan'20 steeds opportunistischer en vanuit het niets viel de gelijkmaker (1-1). In de absolute slotminuut kreeg Imran Addabani de bal nog goed op z'n hoofd maar de inzet ging vlak langs de verkeerde kant van de paal. Spartaan'20 is een fysieke ploeg. We wisten dat we snel de bal rond moesten laten gaan en snel de kantwissel spelen. Dat lukte vandaag onvoldoende. De o15 komt in de najaarscompetitie nog eenmaal in actie. Op zaterdag 17 december is Zeeburgia dan de opponent in wat hun laatste duel voor de winterstop is. De aftrap is om 12:30 uur in Alphen ad Rijn. Volgende week zaterdag oefent de o15 om 12.00 uur bij en tegen FC Utrecht o15.

8. Kon HFC o15                      13-4

Alphense Boys o14 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen PVCV o124, de nummer 2 van de competitie. Het werd een wedstrijd waarin Alphense Boys de complete wedstrijd domineerde. Het was weer genieten van het spel van de jongens en ze laten hiermee zien dat zij verdiend kampioen zijn geworden. De 1-0 kwam door een droge knal van Thomas in de 6de minuut. Thomas had dit seizoen nog niet gescoord, dus dit werd uitbundig gevierd. De 2-0 werd na een fantastisch actie van Djenoah langs de keeper geschoten.

• Rayan, die eenmalig terugkeerde bij de O14 door een aantal blessures, was direct belangrijk en gaf de assist op de 3 en 4-0 die gescoord werden door Karan en Darren.

• In de tweede helft werden er nog steeds veel kansen gecreëerd en dit zorgde voor de 5-0 van de spits Esjay en de 6-0 door Djenoah. Al met al een wedstrijd om als speler en toeschouwer van te genieten. De boys hebben zich weer mooi gepresenteerd en laten zien dat ze elke wedstrijd kunnen en willen presteren. Komende dinsdag oefent de o14 om 18.30 uur thuis tegen Spartaan’20 o14. De o14 speelt zijn laatste competitiewedstrijd komende zaterdag 10 december om 10.45 uur thuis tegen Spijkenisse o14

8. Sparta (av) o14                   13-10

Alphense Boys o13 moest vroeg uit de veren voor weer een verre uitwedstrijd naar het hoge Noorden. Thuis werd Fc Groningen nog op 3-3 gehouden en om vandaag te kunnen klimmen op de ranglijst na 6 gelijke spelen in de laatste 7 wedstrijden, moest er gewonnen worden. De eerste minuten was het Groningen wat druk probeerde te zetten en tot kansen leidde dat niet. Na 10 minuten kreeg Alphense Boys meer controle over het spel en dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen en doelkansen, vooral Mees was een ware plaag voor de linksachter van Groningen. In de 16e minuut is het Effe dat de 0-1 binnen schiet en vlak voor rust weet ook David uit een corner te scoren. 0-2 ruststand.

• De eerste de beste aanval in de 2e helft leverde gelijk een penalty op nadat Thierno gevloerd werd. Isaiah weet deze kans te benutten en zo staat het 0-3. Groningen kwam er nauwelijks doorheen bij Alphense Boys en als dat wel lukte wisten de Boys (en Charlotte) tijdig in te grijpen. Ook Thierno weet het net te vinden (0-4) dankzij de mooie aanvallen die Alphense Boys op de mat weet te leggen.

• Een vreemde situatie ontstond toen de Boys nog stonden te juichen op de helft van de tegenstander en Groningen aftrapte en scoorde. Gelukkig keurde de goed leidende arbiter de goal af. Niet veel later weet door miscommunicatie achterin Groningen alsnog te scoren 1-4. Het slotakkoord was voor Rayan die goed weg werd gestuurd en op snelheid de verdediging zijn hielen liet zien en schitterend diagonaal scoorde. Een verdiende overwinning en met plezier en 3 punten weer terug de bus in. Volgende week zaterdag oefent de o13 om 10.45 uur thuis tegen ADO Den Haag o13. De o13 speelt zijn laatste competitiewedstrijd op zaterdag 17 december om 10.45 uur thuis tegen De Graafschap o13

8. Fc Groningen o13               13-11

Alphense Boys 13-2 speelde thuis tegen Quick Boys 13-1 en verloor (na een 2-1 ruststand) met 2-5. Helaas ontvingen wij geen verslag. Jim Vis (na steekpass van Rayan) en Rayan (op aangeven van Dino) scoorden de boys goals. De 13-2 speelt zijn laatste competitiewedstrijd komende zaterdag 10 december om 10.30 uur uit tegen Voorschoten’97 13-1

12. 12. ASC 13-1                       10-1

Alphense Boys 13-3 speelde vandaag de derde van de vier dorpsderby’s tegen ARC in 2022. Waar we het vandaag in de competitie opnamen tegen de 13-3 van ARC, spelen we 17 december voor de beker tegen de 13-2 van ARC. Het was vandaag waterkoud en waar normaal het spel van de boys van 13-3 ons snel opwarmt, was het toch lastig voor de boys om in hun normale spel te komen. Voetballend waren we beter dan ARC, alleen waren de boys vaak onrustig aan de bal en namen we niet de tijd wanneer we deze hadden. Het gevaar van ARC kwam enkel via hun aanvoerder, hij zorgde voor de nodige problemen door zijn kracht en snelheid. Halverwege de eerste helft namen de boys een 0-1 voorsprong door Xavi. Waar zijn schot met rechts nog werd geblokt door een speler van ARC, stapte hij direct over naar zijn linkerbeen en die was onhoudbaar voor iedereen. Met een 0-1 stand gingen we rusten.

• Kort na rust gelijk twee grote kansen, eerlijk verdeeld over ARC en de boys, beide werden gemist. Na 10 minuten een schitterend doelpunt van Batturay. Hij kreeg de bal rand zestien meter aangespeeld en knalde de bal via de binnenkant van de paal binnen. De 0-2 stond nog maar net op het denkbeeldige scorebord, of de bal kwam bij Soufian terecht. Hij haalde de trekker over van zo’n 20 meter en tekende de 0-3 aan.

• Kort voor tijd kreeg ARC nog een corner, waar er zo’n vijf boys bij elkaar stonden en geen speler van ARC in de buurt was, belandde de bal via de rug van een van de boys toch in het eigen doel. Wat de eindstand van deze derde dorpsderby op 1-3 bracht. De 13-3 speelt komende dinsdag de inhaal wedstrijd tegen Haz.Boys 13-1 om 18.30 uur thuis. Volgende week zaterdag spelen ze dan om 09.00 uur thuis tegen Woubrugge 13-1.

De uitslagen in de 2e klasse van de 13-3

ARC 13-3 – Alphense Boys 13-3             1-3

Altior 13-1 – TAVV 13-1                         5-0

Haz.Boys 13-1 – ROAC 13-1                   1-1

Woubrugge 13-1 – Nieuwkoop 13-1        1-4

De stand in de 13-3 competitie

1. Nieuwkoop 13-1                 6-15
    2. Alphense Boys 13-3         5-13