• Start van de competitie begint met een gelijkspel

• Na een prima voorbereiding stond afgelopen zaterdag (03 september) ons eerste competitiewedstrijd voor de deur tegen Be-Fair op Sportpark de Bijlen.

In de kleedkamer werd de boel op scherp gezet, en dat zagen we terug op het veld.

De eerste helft gingen de Boys furieus van start (met 5x lat en 2x paal) en zette vroeg druk op de tegenstander waarbij de Be-Fair er niet uitkwam. Wat resulteerde na 10 minuten de 1-0 voor de Alphense Boys door Zayd.

2 minuten later scoorde Anass de 2-0 en leek er niks aan de hand. Maar in 2 minuten tijd kreeg we 2 doelpunten tegen door niet scherp dekken in de verdediging. Rust.

Alphense Boys blies Be-Fair aanvankelijk omver, maar werd na rust teruggedrongen en ging Be-Fair ging vooral de lange bal spelen. Het spel golfde in die tweede helft op en neer, met kansen aan beide kanten. Met een weergaloze keeper op doel bij Be-Fair.

Be Fair scoorde de 2-3 waarna het besef bij de Boys kwam dat er nu wel gas gegeven moest worden. Uiteindelijk zorgde Brycen voor de verdiende gelijkmaker.

In de eerste helft bleven de aanvallen maar komen”, sprak Alphense Boys-trainer Remco van Schaik. Zijn ploeg speelde de eerste helft geweldig. „We waren in alles ruim voldoende”, aldus de oefenmeester. „Maar als je op 2-0 komt, dan moet je eigenlijk  de overwinning over de streep trekken.”

Aanvoerder Brooklyn gaf na afloop aan dat de openingsfase de ploeg ook de energie had gekost. „We voelden onze krachten wat wegvloeien de tweede helft en konden niet meer zo goed drukzetten als in het begin, maar we hadden moeten winnen.”