• AB JO13-2 – Sliedrecht JO13-1: Fantastisch seizoen in stijl afgerond

  Vandaag staat de laatste wedstrijd van de JO13-2 seizoen 2018-2019 op het programma. Er wordt gespeeld tegen Sliedrecht JO13-1. Voor sommige jongens is het de laatste wedstrijd in het team. Voor de één een feestje en voor de ander een teleurstelling, maar voor ons allemaal sowieso een mooi moment om terug te kijken op een fantastisch seizoen van een bijzonder en talentvol team voetbalvrienden.

  De tegenstander van vandaag kwamen we eerder tegen in de uitwedstrijd, toen werd er met 0-3 door de Boys gewonnen. Sliedrecht is hekkensluiter in de competitie, dus we zijn hoopvol op een mooie uitslag. Op de bank starten Ersan, Bjorn, Sami, Santino en Daan H. Ook keeper Dustin neemt plaats op de bank met een polsblessure. Voor de laatste keer dit seizoen klinkt de bekende yell over het sportcomplex… Kom op Boys!

  Terwijl de supporters nog hun plekje langs het veld of in de tribune zoeken heeft Thijs al het eerste doelpunt op het scorebord getoverd. Abdul zette flink druk op de verdediging die de bal terug wilde spelen. Hij verovert de bal en schiet deze naar Senne, die speelt Thijs aan en de 1-0 is een feit. Dat is lekker starten! Het tegenantwoord van Sliedrecht is een lange bal vooruit, maar Stef werkt de bal gecontroleerd uit.

  We kijken vandaag weer naar vertrouwd mooi voetbal. Een mooie combinatie tussen Senne en Thijs die vooruit tikken en Abdul weg sturen. Die weet de bal bij Bryan te krijgen die op doel vuurt, maar de bal gaat over. “Lekker gevoetbald Boys” roept trainer Michael tevreden. Een klein beetje gevaar is er wanneer de lange vleugelspeler van Sliedrecht zich vooruit werkt, maar Yassine vangt goed op en werkt de bal in een stevig duel corner. Even buiten de 16 meter wordt een speler bereikt, maar het schot gaat naast het doel van Vince.

  Abdul werkt zich met een fraaie actie tussen twee spelers van Sliedrecht door. Hard werken, niet stoppen en in hoog tempo doorzetten. We zullen Abdul volgend seizoen nog missen! Hij weet Bryan te bereiken voor het doel, die de bal vervolgens handig over de keeper het doel in werkt. Het is 2-0!

  De volgende actie is alweer in opbouw wanneer Stef de bal overwint en zich vooruit werkt. Hij bereikt Daan S die met een mooie pass Bryan weg stuurt. Abdul wordt door hem bereikt en die knalt overtuigd de 3-0 tussen de palen. Er zijn 15 minuten gespeeld en Sliedrecht heeft niets te vertellen. De Boys trakteren ons als toeschouwers op heerlijk voetbal, met veel druk, hoge inzet en fraaie combinaties.

  Een corner wordt genomen voor Joshua die de bal mooi hoog voor de pot gooit. Abdul krijgt zijn hoofd erachter en kopt de bal naar Thijs die krachtig uithaalt, maar nog niet het vierde doelpunt op zijn naam mag schrijven. De volgende opbouw gaat over links wanneer Stef voor Bryan de bal mooi diep aanspeelt. Een loopactie volgt en Abdul wordt voor het doel gevonden. Een mooie kopbal, maar de keeper stopt. Volgend seizoen moeten we nog maar zien of we van die mooie opbouwen krijgen over de linkerzijde. Stef zal nog een jaartje onder Michael zijn hoede spelen om de nieuwe JO13-2 te voorzien van ervaring, werklust en tactische passes.

  Een aanval van Sliedrecht wordt door Matz krachtig geremd. Zelfs wanneer hij in het duel op de grond ligt lukt het de speler van Sliedrecht niet de bal mee te nemen, waarna Serua de bal kan wegwerken. Het gevaar is alweer geweken. Even heeft Sliedrecht wat ruimte en volgt enkele ogenblikken later een vrije trap op het randje van de 16 meter. Het schot gaat hard naast. Wanneer Matz de bal weer overmeestert en het ene na het andere Sliedrechtse been probeert de bal afhandig te maken, weet Matz de bal fraai vooruit te werken.

  Er is iets meer evenwicht in de wedstrijd nu en zelfs Vince moet in actie komen. Hij gooit zich voor de bal en voorkomt dat de aanvaller van Sliedrecht kan schieten. De druk gaat weer vooruit en wanneer Joshua de bal gecontroleerd op Senne weet te passen, gaat Senne met een fraaie schijnbeweging zijn tegenstander voorbij. Hij weet Bryan mooi aan te spelen en krijgt de bal direct weer mooi voor het doel terug. Senne kopt goed, maar de bal gaat nét naast. Sliedrecht probeert te openen, maar Senne jaagt op en Thijs neemt de bal over. De bal gaat weer vooruit en wanneer Senne de bal bij Bryan weet te krijgen, lopt hij de bal fraai over de keeper heen richting doel. Het publiek telt ‘m al, maar de verdediging van Sliedrecht weet de bal nog nét voor de doellijn weg te werken. Het levert uiteindelijk nog een vrije trap op aan de linkerzijde welke wordt genomen door Joshua. Een fraaie hoge bal, die Thijs koppend om weet te zetten in de 4-0. Een top doelpunt!

  Sliedrecht probeert het direct weer met een lange bal vooruit, maar daar is Stef om de bal op te vangen. Even later is er weer druk van Sliedrecht en wordt een vrije man voor het doel gevonden die eenvoudig de 4-1 weet te maken. Zonde, maar hoewel de aanvallers van Sliedrecht de bal direct weer meenemen, zal het de wedstrijd niet keren. Dat is bij de volgende actie direct duidelijk wanneer in de drukte Joshua de bal weet te overmeesteren en Senne vindt. Senne speelt de bal mooi over de keeper en werkt daarmee de 5-1 op het scorebord. De Boys hebben de volgende actie alweer ingezet, maar dan is het rust.

  Op de tribune spreken we trainer Robin die nog even meegeniet van onze wedstrijd voordat hij met de JO13-1 tegen AFC Amsterdam speelt. Die wedstrijd volgt direct na de onze en is vandaag eigenlijk nog belangrijker voor ons dan de eigen wedstrijd. Bij winst promoveert de JO13-1 naar Eerste Divisie Hoog en dat betekent voor onze jongens volgend seizoen voetballen op (bijna) het allerhoogste niveau. Tijdens het uitwerken van dit verslag is inmiddels bekend dat er met een bizarre 6-1 overtuigend is gewonnen van de Amsterdammer. Bedankt voor deze topprestatie JO13-1!!

  Inmiddels komen de Boys alweer het veld op. De tegenstander laat nog even op zich wachten, maar volgen even later. Op de bank nemen Stef, Daan S, Daan H, Matz en Bryan plaats. De doelstelling voor de tweede helft laat zich raden, “we gaan minimaal voor 10”. De wedstrijd opent met een aanval van Sliedrecht. Santino zit bovenop zijn tegenstander, een blokkade van Serua en Yassine is sterk in het duel en werkt de bal weer vooruit.

  Even later werkt Santino zich vanuit de verdediging helemaal vooruit. Hij passeert diverse spelers op hoge snelheid en speelt Abdul aan die direct terugkaatst. Het schot op doel van Santino levert helaas niet het, meer dan verdiende, doelpunt op. Ook Sliedrecht blijkt te beschikken over die vaardigheid en speelt tussen 2 man door de bal vooruit. De vrije man voor het doel wordt bereikt, maar Vince redt de eer met een goede duik op de bal. Weer is daar een aanval van Sliedrecht maar Yassine is er goed bij. De eerste fase van de tweede helft is minder spectaculair dan de eerste helft, maar de Boys domineren nog altijd de wedstrijd.

  Senne neemt een vrije trap van redelijke afstand. De bal wordt door Sliedrecht achter de lijn gewerkt en ook de corner wordt door Senne genomen. De mooi voorgegeven bal knalt op de paal en Bjorn zit er nog dichtbij maar de doelman voorkomt schieten. Een overtreding op Joshua levert even later weer een vrije trap, maar nog geen extra doelpunt op. Na mooi samenspel wordt Abdul bereikt, die 3 of 4 tegenspelers voorbij speelt en heel gecontroleerd de 6-1 onder de keeper door het doel in werkt.

  Even is daar nog een kansje voor Sliedrecht vanuit een vrije trap. Bjorn kopt de bal weg en van afstand probeert Sliedrecht nog een schot op doel, maar de bal gaat hoog over. Thijs wisselt en Daan H komt het veld in. Applaus klinkt vanuit het publiek voor de rentree van Daan H die enkele weken niet heeft kunnen spelen door een opgelopen blessure tijdens het toernooi in Duitsland. Sneller dan verwacht maakt Daan gelukkig alweer een prima indruk.

  Serua verovert de bal en levert deze, na een mooie en lange loopactie, af bij Ersan die heerlijk de 7-1 langs de keeper het doel in werkt. De jongens zijn nog niet klaar en blijven druk zetten. Senne bereikt Abdul in een vertrouwde Nieuwkoopse combinatie waarna Sami wordt aangespeeld bij het doel. Sami schiet krachtig, maar de keeper stopt. Het levert een corner op welke goed wordt genomen. Abdul wordt door Senne bereikt en die werkt ook de 8-1 tussen de palen.

  Sliedrecht krijgt geen ruimte en de Boys zetten alweer de actie in. Na een goede loopactie van Abdul trekt hij de bal voor het doel, waar Ersan door 3 verdedigers van de bal wordt gehouden. De actie levert wederom een corner op en de bal bereikt Daan H die krachtig uithaalt, maar de bal wordt door de drukte voor het doel afgeketst. Balen, dat had toch een mooie openingstreffer geweest Daan!

  In de volgende actie ziet Daan H ruimte voor Senne en geeft de bal diep. Sliedrecht verdedigd sterk, maar uiteindelijk wordt Joshua op het randje van de 16 meter gevonden en vuurt op doel. Helaas, de bal gaat over. Nog een mooie loopactie van Serua vanuit de verdediging vooruit levert een corner op. Dat is direct een mooi moment voor een publiekswissel. Terwijl Daan S, Matz en Bryan het veld in komen verlaten onze sterspelers Ersan, Yassine en Senne het veld onder luid applaus. Wat hebben we genoten van jullie vechtlust, krachtige duels, voetbalinzicht, doelpunten, talent en bovenal jullie onderlinge vriendschap binnen het team. Met gemengde gevoelens, een traantje en vooral veel trots nemen de jongens plaats op de bank. Het is even slikken voor de jongens, voor de staff en voor het publiek, maar vervolgens gaat we de wedstrijd gewoon weer door.

  Abdul levert nog even gevaar voor het doel, maar de keeper stopt. Even later een vrije trap voor Sliedrecht, maar buitenspel voorkomt gevaar. Wanneer Serua vervolgens de bal verovert en met een mooie actie de bal bij Bryan brengt is er nog een laatste schotkans. Bryan schiet hoog en de bal zakt, maar net niet snel genoeg. De bal gaat over en dan is het tijd. De wedstrijd is klaar. Het seizoen is klaar. De jongens lopen gebroederlijk van het veld richting de kleedkamer, waar nog een verrassing is. Taart!!!

  Bedankt Boys voor het mooie voetbal dit seizoen, we hebben van jullie genoten. Bedankt lezers van de verslagen voor het lezen van de lange verhalen, je hebt het weer helemaal tot het einde gehaald. Oja en bedankt Wereld Kapper en Berheze Makelaars voor de sponsoring van deze wedstrijd. Mede dankzij jullie waren onze Boys in München voor een gaaf internationaal toernooi.

  Een zonnige zomer en een goede voorbereiding voor het nieuwe seizoen gewenst!

  Barry