• Jens: van Feyenoord, TAVV én de Boys

  Jens Toornstra is het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Met een nieuw contract tot 2022 op zak jaagt de 30-jarige middenvelder in zijn zesde seizoen op nieuwe successen. Dit seizoen is Feyenoord als underdog gestart. Een aantal kernspelers vertrok en er kwamen geen versterkingen met een grote naam bij. Toornstra heeft er niettemin vertrouwen in.

  "Feyenoord en de supporters maken soms een soort oergevoelens in me los", vertelt hij in het onlangs verschenen Feyenoord Magazine. Vroeger, toen hij als kleine jongen bij TAVV in Ter Aar speelde en vanaf de D-jeugd bij Alphense Boys, liep hij regelmatig in een shirt van Feyenoord. "Sinds ik hier speel en successen heb mogen vieren, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Feyenoord is gewoon mijn club."

  Grootste toernooi
  Maar Jens Toornstra is niet alleen van Feyenoord. Hij is ook nog altijd van TAVV, waar hij op zaterdag graag te vinden is om bij zijn oude ploeggenoten te kijken, en van Alphense Boys, waar elk jaar eind augustus het Jens Toornstra Toernooi wordt gespeeld, het grootste eendagsjeugdtoernooi van Nederland met meer dan 160 deelnemende teams. "Nou en of ik het eervol vindt dat dit toernooi mijn naam draagt. En als het even kan ga ik ook kijken. Wat helaas te weinig gebeurt, maar dat komt omdat Feyenoord meestal op zondagmiddag speelt." Ook dit jaar zou dat zo zijn, maar de wedstrijd van a.s. zondag tegen AZ is verplaatst. De kans bestaat dus nog dat Jens dit jaar weer langs komt. Hij heeft de uitnodiging in beraad.

 • Wederzijdse liefde
  Terug naar Feyenoord. Op Sven van Beek na is hij de speler die het langst bij deze selectie zit. En het is de verwachting dat hij daar niet meer zal vertrekken. Hij verlengde zijn contract tot 2022. De liefde is dus wederzijds. "De club is tevreden met me, vertelde technisch directeur Sjaak Troost me in aanloop naar dit seizoen. Ook trainer Jaap Stam wilde me graag behouden. Daarom wilde Feyenoord mijn contract, dat tot 2021 liep, met een jaar verlengen. Normaal gesproken verleng je niet per se als je nog een contract van twee jaar hebt, maar het gevoel van beide kanten is goed. Als je dat op zo’n manier kunt uitspreken naar elkaar, is dat voor beide partijen fijn."

  Fiscale economie
  Met Feyenoord heeft hij reeds gesproken over een carrière als hij op een dag een voetbalpensionado is. "Ik studeerde vroeger fiscale economie en heb vorig jaar een cursus sportmanagement gevolgd aan de Johan Cruyff University. Wellicht dat ik straks iets commercieels ga doen bij Feyenoord. Ik denk veel en ook graag vooruit, dus ook over mijn leven na het voetbal. Op dit moment zie ik mij straks niet in een technische staf op het veld staan. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik mij volledig focussen op het voetbal."

  Laatbloeier
  Toornstra is een laatbloeier. Pas op 21-jarige leeftijd vertrok hij van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Hier maakte hij naam en faam en vertrok naar Utrecht, om uiteindelijk in Rotterdam te belanden. "Ik leef mijn droom, zo zou je kunnen zeggen. Ik geniet volop van alles wat ik meemaakt. Ik speel nu vijf seizoenen bij Feyenoord en in die periode hebben we vijf prijzen gepakt. Toch zijn we hier allemaal hongerig naar succes, vooral omdat we het vorige seizoen als teleurstellend hebben ervaren. We wonnen weliswaar gelijk de Johan Cruyff Schaal maar hierna bleven de successen achter op de verwachtingen. Met andere woorden, we hopen dit jaar te laten zien dat we beter zijn. Er zit veel kracht en talent in de huidige selectie, ook al vertrokken enkele gezichtsbepalende spelers."

  Ambitieuze plannen
  Ondertussen denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij Alphense Boys, waar hij de basis legde voor de voetballer die hij nu is. "Ik hoorde dat hier ambitieuze plannen zijn. Zes jeugdteams spelen op divisieniveau, wat natuurlijk superknap is. En het is goed om te horen dat het eerste ook op dat niveau terecht wil komen. Dat past bij een club als Alphense Boys. Ik blijf de club dan ook nauwlettend volgen."

 • Alphense Boys MO13-1 - Stolwijk MO13-1

  Alphense Boys MO13-1 - Stolwijk MO13-1

  Vandaag spelen de meiden hun laatste competitie wedstrijd. Helaas kan Tanja nog niet meespelen, maar is er wel weer bij om haar team aan te moedigen!

  We beginnen met Roos op doel, achterin staan Klauwdia, Ela, Riva en Floor. Op het middenveld Faye, Kristina, Ro-ann en Riva. Voorin staan Razia en Indy.

  Lieke, Pien en Isabella hebben vanmorgen eerst nog een ander team geholpen en mogen als wissel beginnen.

  We trappen 1 voor 11 af, Stolwijk komt gelijk op onze helft en haalt er een corner uit. Faye speelt langs de zijkant maar Stolwijk onderschept de bal. Riva beukt haar tegenstander, onze vlagger roept: scheids, vrije trap! Dat bepaal jij niet, jij vlagt voor buitenspel is het antwoord van de scheids. Daarna komen we snel op 0-1 achterstand.

  Ela wordt gewisseld voor Lieke. Mooie kans van Ro-ann. Klauwdia en Riva moeten aan de bak. Via Ro-ann, Kristina en Daisy gaat de bal weer naar de andere kant. De teams zijn aan elkaar gewaagd.

  We zien mooie acties via de zijkanten maar we weten nog niet echt druk op het doel te zetten. Lieke trapt de bal weg maar Stolwijk zet gelijk druk. De meiden zoeken elkaar steeds meer op, ze trappen de bal niet meer lukraak weg. Mooie poging van Pien gaat naast.

  Roos gaat er geblesseerd uit en toeschouwer Indy neemt het doel over. Daisy wordt gewisseld voor Klauwdia. Stolwijk zet de aanval in en scoort 0-2.

  Ro-ann komt er als spits in en Indy A mag even uitrusten. De focus verslapt wat en er gaan vooral veel hoge ballen uit nu! Riva verdedigt lekker. Klauwdia, Pien en Razia strijden om de bal. We gaan met 0-2 de rust in.

  Na de rust beginnen Faye, Indy A en Lieke als wissel. Indy J blijft op doel.

  We trappen af en proberen gelijk druk te zetten. Ze spelen de bal netjes naar elkaar over waardoor we op de helft van Stokwijk blijven. We raken de bal weer iets te makkelijk kwijt. Faye, Lieke en Riva gaan erin voor Ro-ann, Klauwdia en Ela. Razia zet de aanval in maar houdt op het laatst in. Het spel slaat gelijk om en dat levert gelijk een doelpunt op voor Stolwijk, 0-3.

  Ro-ann strijdt met haar tegenstander. Het spel gaat op en neer en echt voetbal zien we iets minder. Stolwijk scoort 0-4. Pien scoort 1-4!!

  Scheids fluit af met 1-4!