• ASC 6 te sterk voor Boys 5

  Wat hebben we weer genoten van het Songfestival. Geweldige winnaar en wat een hoog niveau! Als je als Nederland eindigt op een 18e plek dan zegt dat genoeg….Al zal Waylon daar anders over denken. Nee, een songfestival met een ‘kip’ als winnaar…..waar gaat dat heen!!

  Gelukkig hadden sommige van ons een betere voorbereiding op de wedstrijd tegen ASC 6. Het 6e elftal van ASC, gemiddelde leeftijd 22 en veel te laag ingedeeld. Terecht dat ze kampioen worden, maar knap is het absoluut niet. Volgend jaar 5e/6e klasse voor deze heren?

  Ja, de voorbereiding op de wedstrijd: Songfestival ‘verplicht’ op de bank kijken, schuurfeest in Boskoop, zoldertje witten, vrijwilligersfeest bij de Boys…ben ik wat vergeten? Voor velen van ons ontspannend, maar dat mocht voor de wedstrijd helaas niet baten. Boys 5 was vandaag kansloos tegen deze jonge ploeg van ASC.

  Drie wissels: Robin, Romeo en Eelco. Robert-Jan Prins (2e) speelde eerst helft mee en deed dat prima. Die kleine krullenbol van ASC was toch wel sterk en snel of niet Robert-Jan? Misschien volgende jaar wel in jullie competitie? En weer een ‘sloot’ aan afwezige: Rob, Melvin, Patrick, Buul, Najim, Frank en Waldo. Wel een verrassende supporter: Tuit . Support langs de lijn en zelfs als vlagger….Top!!

  ASC won de eerste helft met 3-1. De Boys speelde niet eens zo onverdienstelijk, maar ASC was uiterst effectief. De 2-0 volgde wel heel snel op de 1-0 en na een half uur stond het zomaar 3-0. Via een assist van De Waal (tegen beter weten in weer in de spits geplaatst) op Romeo wisten de Boys voor rust te scoren. Een harde punter van Romeo werd verkeerd ingeschat door de keeper van ASC, waardoor er met een 1-3 stand de rust werd gehaald.

  De uitwedstrijd in Oegstgeest werd eerder met 11-3 verloren, dus de uitdaging lag er om het onder de 10 te houden. De Boys bleven voetballen, creëerde wat kansen, Ronald schoot vanaf de middenstip op de lat, maar ASC maakten de doelpunten. Het werd 7-1, op papier 8-1, maar iedereen had er vrede mee. Wedstrijd werd met 10 man uitgespeeld door het uitvallen van Romeo, Nazim en Eelco.

  Nog 3 wedstrijden te gaan, einde van het seizoen nadert en de ziekenboeg loopt vol. Volgende week genoeg man uit tegen ROAC? En de week erna tegen Altior? Half juni nog tegen Lugdunum en dan is het klaar. Oh ja, nog een 2 daags toernooi tussendoor in Zandvoort en een teamuitje in HP en bij de nieuwe sponsor De Beren. En nieuwe spelers zijn ook welkom. Wat hebben we te bieden: gezelligheid, Ardennenweekend, teamuitjes en een beetje voetbal op de zondag.

  Uitspraak van de week:
  Te laat!