• Wedstrijdverslagen van onze selectieteams

 • Alphense Boys O17 speelde zaterdag als hekkensluiter van divisie 1 tegen koploper Feyenoord O17. De wedstrijd kende een gelijkwaardig begin waarna Alphense Boys de wedstrijd na een kwartier naar zich toe trok. Het werd gevaarlijk voor het doel van Feyenoord met schoten van Imad en een kopbal van Chivano. Een goede pass van Chivano bracht Hamza zelfs in een 1 op 1 met de keeper die met snel uitkomen helaas liet ziet vandaag goed bij de les te zijn.  

  De Boys drukte door en kreeg kans op kans op de openingstreffer. Goede voorzetten van Quinsario en Isaac werden helaas niet afgewerkt door Chivano en Hamza en wederom had een schot van Imad een beter lot verdiend. Helaas werkt het mechanisme zo dat als je zelf de kansen niet afmaakt de tegenstander het wel doet.. Vijf minuten voor rust was de voorsprong voor de bezoekers. Eén scrimmage in het doelgebied viel op een knullige, iet wat gelukkige manier achter keeper Ruben. Kort erna was het billenknijpen met een identieke situatie en een schot op de paal. De kleedkamers werden opgezocht met 0-1 achterstand.   

  Waar AB niet effectief voor het doel was, bleek Feyenoord dat wel. Na een kwartier in de tweede helft viel de 0-2. De rechtsbuiten wist op een fraaie wijze een aanval af te ronden. Vijf minuten daarna viel ook de 0-3 en vanaf dat moment leek het verzet gebroken. Feyenoord kon vanaf dat moment een tandje bijschakelen en bij Alphense Boys ging langzaam aan het kaarsje uit. Het spel werd slordiger en Feyenoord had zichtbaar de overhand. Eén aantal jongens moesten gewisseld worden of met pijntjes het einde zien te halen. Feyenoord wist hier wel raad mee maar door goed keeperswerk van Ruben bleef de score lang 0-3. Met doelpogingen van Ishak en Lancine werd nog getracht om een eretreffer te scoren maar die zat er vandaag niet in. Vijf minuten voor het einde werd het nog 0-4. 

  Helaas weer een nederlaag voor de O17. Eén uitslag die gezien het spelbeeld als geflatteerd kan worden beschouwd. De wedstrijd zoals het verhaal van de laatste weken. Alphense Boys verkoopt z’n huid duur, is grotendeels delen van de wedstrijd gelijkwaardig, danwel in de eerste helft beter, krijgt kansen maar weet zichzelf niet voldoende te belonen en verliest.

 • Alphense Boys O21 was zaterdag vrij en speelt komende zaterdag uit om 12.30 uur tegen Hercules O21.

  Alphense Boys O18 heeft het zwaar in de competitie. De zuidelijke BVO’s vormen voor de 018 dit seizoen vooralsnog een kwelling. Na VVV e Helmond Sport was het nu Roda JC die aan het langste eind trok. Het werd 3-0 in Kerkrade en daar viel niets op af te dingen.

  Het offensief startte voor de Limburgers direct na het eerste fluitsignaal en onmiddellijk leverde dat een score op. Echter, die werd afgekeurd wegens buitenspel. Wat volgde was wat je noemt een eenrichtingsverkeer en de defensie van Alphense Boys moest alle zeilen bijzetten om de nul te houden.

  Dat duurde tot de 26ste minuut. Toen moesten de gasten wel capituleren. Daar lag een uitgespeelde aanval aan ten grondslag. De bal vloog hoog tegen de touwen: 1-0. Even later had het 1-1 moeten zijn, maar de geweldige uithaal van Ouail ketste tegen de paal. En als jij niet scoort, doet de tegenstander dat meestal wel: op slag van rust verdubbelde Roda de marge.

  In deel 2 kwam Roda JC weer fel uit de startblokken en ook nu leidde dat tot een buitenspelgoal. Dus bleef Alphense Boys hoop houden. In de 63ste minuut was het echter definitief gedaan. Een corner werd aanvankelijk weggewerkt maar in de rebound alsnog ingeschoten. Ondanks de vele kansen in de 2e helft werd helaas de aansluitingstreffer niet gemaakt.

 • Alphense Boys O16 speelde zaterdag met 4-4 uit bij FC Eindhoven O16. Helaas hebben wij geen verslag ontvangen.

  Alphense Boys O15 speelde zaterdag in Tilburg bij Willem II O15-1. Deze wedstrijd is cruciaal om uit de degradatiezone te komen dit seizoen. De wedstrijd begon en de Boys waren sterk aan de bal de eerste 10 minuten. Nadat er niet gescoord werd kwam Willem II op gang en begon de wedstrijd steeds meer te bepalen. De kansen werden aan beide kanten niet benut. Willem II kwam sterker in de wedstrijd en speelde op gemak. Waar het energie niveau wat laag lag bij de Boys was dit niet zo bij Willem II. Dit resulteerde ook in 35 minuut tot een doelpunt voor Willem II. De boys gingen de rust in met een 1-0 achterstand. 

  De tweede helft werd afgetrapt en de Boys kwamen een stuk sterker uit de kleedkamer. Er werd voor het eerst energie geleverd wat terug te zien was in de wedstrijd. Na vele kansen voor de boys bleven ze op achterstand staan. In de 70ste minuut werden de laatste aanpassingen gemaakt om toch nog een resultaat te boeken. Maar Willem II hield de boel goed op slot en trok de wedstrijd over de finishlijn. 

  Mede door de winst van Sparta O15 en het slechte resultaat van zaterdag voor de O15 lijkt handhaving in Divisie 1 onmogelijk. Met nog 3 wedstrijden te spelen moeten de boys er minimaal 2 winnen. 

  Alphense Boys O14 mocht zaterdag aantreden op de Herdgang tegen PSV. De eerste twintig minuten werden de boys overlopen en werden ze vakkundig van het kastje naar de muur gestuurd. Waar in eerdere wedstrijden dit seizoen dan ook de tegen doelpunten vielen weten de boys zich tegenwoordig goed staande te houden. Deze stormloop werd dus ook overleeft. Toen de boys mee gingen voetballen werden de kansen ook direct gecreëerd en in deze fase hadden de boys zich moeten belonen. In de laatste minuut van de eerste helft kopte PSV dan toch de 1-0 binnen uit een corner.  

  In de tweede helft kregen de Boys een dreun te verwerken, want PSV kwam op 2-0. In de stromende regen moesten de mannen op jacht naar doelpunten en dat lukte! Djenoah brak door aan de linkerkant en wist Daan te bereiken. Hij bleef koeltjes en ronde netjes af. Het doel golfde op en neer en tijdens één van deze golven kwamen de boys op 2-2. Efe stoomde door de as van het veld door en met enig fortuin kreeg hij hem mee de 16 in. Ook Efe bleef koel en prikte de bal langs de keeper. De laatste 10 minuten werd het van beide kanten rommelig en te forceert. De kans op de 2-3 was er, maar deze werd niet afgemaakt. Een belangrijk punt vanuit Eindhoven mee naar Alphen.  

  Wij danken Arjan van Beek Dienstverlening voor het sponsoren van de wedstrijdbal.  

  Alphense Boys O13-1 speelde zaterdag uit in Amsterdam tegen Zeeburgia Jo13-1 en won met 3-2. Helaas hebben wij geen verslag ontvangen.

  Alphense Boys Jo13-2 speelde tegen FC Utrecht O13-2. Vanaf het begin wisten wij dat het een moeilijke pot zou gaan worden. Bij FC Utrecht was het heel belangrijk om te winnen voor directe promotie naar de 3e divisie. De 13-1 van FC Utrecht was vrij waardoor wij tegen een totale O13 speelde.  

  De wedstrijd speelde grotendeels af op onze helft. De lopende spelers zonder de bal bij FC Utrecht waren telkens net iets sneller dan onze jongens, hierdoor kwam FC Utrecht telkens in een overtal uit rondom de bal. Onze jongens deden er alles aan om zo compact mogelijk te staan maar dat wilde helaas niet helpen. Wij gingen de rust in met een 0-4 achterstand. 

  De tweede helft schoof FC Utrecht een speler vanuit achter door waardoor wij nog meer onder druk kwamen. FC Utrecht creëerden veel kansen en dat resulteerde in 6 goals in de 2e helft. Een paar maatjes te groot. Op naar volgende week zaterdag.  

  Alphense Boys E-Top (JO12-2) speelde thuis tegen SV Leidschenveen JO12-1 en verloor met 3-2. Helaas hebben wij geen verslag ontvangen.

  Alphense Boys E-Top (JO12-2) speelde zaterdag wederom een erg leerzame wedstrijd. Ditmaal was SV Den Hoorn JO12-1 de tegenstander. Het goed spelende Den Hoorn krijgt vanaf het eerste moment de meeste kansen in de wedstrijd. Alphense Boys kan het grotendeels tegenhouden, de verdedigers en doelman Hasan zorgen er voor dat het geen doelpuntenregen wordt. Helaas komt Den Hoorn wel met 0-2 voor. Zelf kan Alphense Boys steeds vaker onder de druk uit spelen. Een paar mooie aanvallen zorgen voor de eerste kansjes. Uiteindelijk komt Alphense Boys terug in de wedstrijd door een schot van Alayah! Zij maakt de 1-2 waarbij Yven met een slim overstapje de keeper nog op het verkeerde been zet. 

  Alphense Boys gaat in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker maar heeft moeite om door het hecht spelende Den Hoorn te drukken. Dit kost uiteindelijk veel energie waardoor de ruimtes voor Den Hoorn groter worden en zij kunnen uitlopen naar 1-5. Alphense Boys geeft geen moment op en is tot het einde strijdbaar. De strijd wordt nog beloond met een penalty die Mason binnen schiet. De eindstand is 2-5. Alphense Boys heeft er alles aan gedaan maar moest helaas meerdere erkennen aan Den Hoorn. 

  Volgende week staat de onderlinge wedstrijd tussen Alphense Boys E-Top (JO12-1 en JO12-2) op het programma.