• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Geen aanval, de beste aanval?

  • Zaterdag middag, 13.00 uur, de aftrap van de tweede wedstrijd tegen Kickers. Ook zij waren vorig seizoen een kampioensteam. Hierdoor is het een heuse kampioenspoule waarinnwe terecht zijn gekomen. Deze wedstrijd speelden we 9 vs 9, wat ons een stuk minder ligt. Maar laten we kijken hoe we het er van af hebben gebracht.
    In het eerste deel voor de drinkpauze kwamen we goed uit de startblokken. Weinig probleem maar 9vs9 is altijd aanpassen voor ons.
    Gelukkig kwamen we op 1-0 door een gekraakt schot van ghizlane, maar noor was scherp en tikte de bal binnen bij de 2de paal.
    Na een preek in de drinkpauze begonnen we scherper, meer energie en meer communicatie.
    Dit resulteerden in veel beter lopende aanvallen, met ghizlane als eenzame spits. Waar ze meestal niet te vinden was en als extra mid mid druk zetten, dus 1-4-4 formatie. Met een uitschuivende middenvelder aan de kant van de bal.
    Ghizlane liep op de zoveelste steekpass en kon naar binnenkomen, op rand 16 schoot ze de bal binnenkant voet links over de keeper in de verre hoek.
    Op deze zelfde hoek mocht noor even later aanleggen voor een vrije trap, als enige linkspoot in het team, krulde ze de bal over de muur laag in de goal. De 1ste helft sloten we af met een tegengoal, die uit de kluts viel.
    2de helft werd het spel wat minder, kickers kwam er wat beter in. Desalniettemin resulteerden dit niet in super grote tegen kansen en kon de gewisselde keeper, Nora, wat saves maken. Aan de andere kant kon vastekeeper Chamika 2 goals maken, maar de keeper van kickers was scherp.
    Desondanks had ze geen antwoord op de diagonale pegel van iglas op rand 16.
    Eindstand 4-1
    1-0 min5
    2-0 min 20
    3-0 min 26
    3-1 min 39
    4-1 min 71
    Wederom een hoge effectiviteit en veel doelpogingen vanuit onze kant 4 goals uit 9 doelpogingen namelijk.