• 'Vandaag waren we niet goed genoeg'

 • Alphense Boys moest zaterdag zijn meerdere erkennen in AVV Swift. De Amsterdammers wonnen op De Bijlen met 2-0 en daarmee nestelden zij zich (voorlopig althans) op de tweede plek in het klassement. Boys 1 was deze middag niet goed genoeg om afdoende weerwerk te kunnen bieden.

  Twee weken geleden lukte dat in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen die andere Amsterdamse club, koploper Ajax, wél. “Wij waren niet goed genoeg en misschien was dat wel de verdienste van de tegenstander. Zij zetten goed druk op ons dwongen de lange bal te spelen. Daar ligt niet onze kracht”, gaf trainer Remco Tuinenburg aan. Zijn ploeg kwam voor rust bijna helemaal niet aan voetballen noch kansen toe. Alleen Luca Janszen was met een halve omhaal (over) in het eerste deel van de wedstrijd een keer dichtbij een treffer.

  Ook Swift draaide overigens stroef. De ploeg is geroutineerder en was vaster aan de bal dan de Boys, wat naar verloop van tijd een veldoverwicht opleverde, maar geen uitgesproken kansen. Een onachtzaamheid in de Boys-verdediging leverde in de 31-ste minuut wél een voorsprong op voor de bezoekers. Fidel Yilmaz profiteerde: 0-1 en dat was ook de ruststand.

  Na rust verdween het statische uit het spel van de Boys en daarmee ontstonden óók ruimtes en kansen. Eerst roken Tarik Zaanani en Pierre Mokanda aan de gelijkmaker, waarna de beste mogelijkheid voor Julian van der Kwaak volgde. Het doel was zo goed als leeg, maar zijn positie was lastig en Van der Kwaak moest héél snel handelen. Tot ieders afgrijzen verdween zijn inzet net over de lat. “Ik ben blij dat we die kansen krijgen. Vorige week tegen Huizen was dat ook zo na rust. Toen drie of vier, nu vier of vijf. Alleen moeten het natuurlijk wel een keer doelpunten worden”, zei Tuinenburg.

  Juist nadat de trainer al zijn aanvallende wissels in het veld had gebracht voor het offensief in de laatste twintig minuten, viel de 0-2. Opnieuw was Yilmaz (zie foto) de doelpuntenmaker, nadat hij met een scherp steekpassje alleen voor keeper Edwin Sudibyo was gezet. Vlak daarna voorkwam de goalie de 0-3, waardoor Alphense Boys enige hoop mocht blijven koesteren op de aansluitingstreffer. In de laatste tien minuten waren daar nog vier kansen op: Hamza el Maraije vuurde de bal op de vuisten van de keeper, Pierre Mokanda kwam een paar centimeter te kort om een voorzet binnen te glijden en een inzet van Stojan Cekic werd door een Swift-verdediger van de lijn gehaald. En een schot van Romeo Pieters ging recht op keeper Reno van der Meer af. De hoop dat zo’n goal Swift nog aan het wankelen zou hebben gebracht, bleek dan ook ijdel.

  Bekijk de foto’s die Arjan de Graaf maakte: https://photos.app.goo.gl/PJnyMT5nDJ4SDcSg7.

  Komende zaterdag speelt Alphense Boys opnieuw een thuiswedstrijd en dan is Ter Leede de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

  Uitslagen zaterdag

  Alphense Boys - AVV Swift 0-2, Ter Leede - ARC 3-3, BOL - DHSC 2-0, Hoogland – Huizen 1-0, WV-HEDW – Ajax (am) 0-3.

  Uitslagen zondag

  HBC - JOS/Watergraafsmeer, Hollandia – SJC, Purmersteijn - AFC’34.

  Stand Vierde Divisie A

  1. Ajax 4-12 (14-3)
  2. AVV Swift 4-9 (10-11)
  3. HBC 3-7 (8-2)
  4. Purmersteijn 3-7 (10-5)
  5. Hoogland 4-7 (6-3)
  6. JOS/W’meer 2-6 (6-1)
  7. AFC’34 3-6 (4-5)
  8. Huizen 4-4 (5-6)
  9. DHSC 4-4 (4-6)
  10. Hollandia 2-3 (1-1)
  11. Ter Leede 4-3 (8-10)
  12. WV-HEDW 4-3 (6-9)
  13. ARC 4-3 (5-10)
  14. BOL 4-3 (4-9)
  15. Alphense Boys 4-2 (5-9)
  16. SJC 3-1 (5-11)

  Clubtopscorers

  Jelle Hak 1x, Julian van der Kwaak 1x, Thijs de Rooij 1x, Romeo Pieters 1x, Bas Siebert 1.