• AFC34 JO14-1 - Alphense Boys JO14-1: Slordigheid resulteert in puntenverlies

  Vandaag treffen de Boys, voor zover we dat nu kunnen inschatten, hun voornaamste rivaal. De wedstrijd zal gespeeld worden in Alkmaar en de spanning onder de jongens is voelbaar, wanneer zij zich verzamelen op het sportpark. Vanuit de kleedkamers onder de, vrijwel lege, tribune klinkt strijdlustig gebrul en de jongens komen vol energie het veld op. Dit belooft een mooie pot voetbal te worden!

  Op de bank starten vandaag Thijs, Daan S, Joshua, Alec, Justin, Dustin en Bryan. De scheidsrechter heeft nog maar net het startsignaal gefloten en Levy moet zijn team al redden door maar nét de bal voor de doellijn weg te werken. Het mag duidelijk zijn, vandaag is alle scherpte nodig om onder de Alkmaarse druk vandaan tot voetballen te kunnen komen.

  Ook de Boys zoeken de ruimte richting het doel. Het levert een corner op, maar nog geen gevaar. Vanuit de Dug Out is de coaching duidelijk gericht op hoge druk, wat best goed lukt. De jongens lijken sterker, maar AFC34 is in de eerste fase wel gevaarlijker. Daan H kopt een voorzet weg uit het doelgebied, waarna Levy de bal mooi vooruit werkt richting Hakan die echter direct 3 Alkmaarse verdedigers om zich heen heeft. Even later wordt Rawan bereikt in het doelgebied die de bal afgeeft op Hakan, maar de Boys wordt geen ruimte gegund. Ook de fraaie pass van Damian op Hakan krijgen de Boys niet omgezet in een serieuze schietkans.

  Er wordt door de Boys hard gewerkt. Hakan werkt zich door de verdediging heen, maar de keeper is sterk uitgekomen en werkt weg. Het levert nog een corner met volop gevaar binnen de 16 meter op. Dan is het aan AFC34 om gevaarlijk te worden. Ineens komen ze vrij gemakkelijk voor het doel en is het een geluk dat de aanval zwakjes naast het doel van Vince schiet.

  De daaropvolgende spelhervatting resulteert wederom in een gevaarlijke schietkans voor AFC34, maar de bal gaat gelukkig hopeloos mis. Na diverse krachtmetingen op het middenveld weet uiteindelijk D’Angelo Sami te bereiken, die ver buiten het 16 metergebied op doel vuurt en hard de lat raakt.
  Inmiddels krijgt AFC34 wat meer balbezit en dreigt de druk op Vince zijn doel hoger te worden. Na een overtreding op Rawan mag Sami de vrije trap nemen op een mooi plekje even buiten het doelgebied. Het is druk op randje 16 en waar de Boys richting doel inlopen zet de tegenstander handig collectief een stapje terug. Slim buitenspel gezet, maar dat lukt natuurlijk maar één keer. Een zelfde overtreding en weer Sami die de vrije trap neemt, nu vanaf de linkerkant. Dit keer schiet hij dus in één keer op doel, maar de bal mist rakelings.

  AFC34 zet de aanval in en probeert de snelle nummer 16 te vinden. Het is duidelijk dat het gevaar in de Alkmaarse voorhoede daar gevonden moet worden. Levy zit er goed bij en voorkomt dat hij kan schieten. Daan H werkt vervolgens de bal vooruit en stuurt D’Angelo weg, maar wederom is het AFC34 die sterk verdedigt. Er zijn inmiddels 25 minuten voorbij en waar de druk wellicht hoger is van de Boys is de strijdlust van de tegenstander zéker zo groot en zijn ze daarmee eigenlijk vaker gevaarlijk geworden. Weer is er een uitbraak van AFC34 opkomend maar Matz ruimt op en in de herkansing is het Serua die zijn duel wint en de bal weer vooruit werkt. Daar wordt Hakan gevonden die zich vooruit snelt richting het doel van de tegenstander. De keeper is uit zijn doel en met twee man in z’n nek schiet Hakan, maar helaas is het schot niet sterk genoeg voor een openingstreffer.

  Weer is het AFC34 die voor het doel van Vince weet te komen. Daan H voorkomt dat de sterke nummer 16 kan schieten. In een volgende kans lukt het de tegenstander wel tot schieten te komen en werkt Vince de bal weg. De jongens proberen onder de druk uit te spelen, maar ook de volgende aanval is voor de tegenstander die met een lange bal de aanval diep stuurt. Vince komt goed uit zijn doel en ruimt op. Dan in de laatste minuut van de eerste helft is daar toch de 1-0 achterstand wanneer een schietkans van AFC34 door Vince nog met zijn been wordt geraakt, maar het is niet genoeg om achterstand te voorkomen. Al snel is er nog een schietkans voor AFC34 en redt Vince goed. Het levert de tegenstander nog 2 corners op en dan is het maar goed dat het even rust is. Tsja, normaal gesproken zou ik nu schrijven dat de Boys “altijd even op achterstand moeten komen om scherp te worden”, maar in deze wedstrijd zou dat wel eens anders kunnen lopen. De jongens lijken wat onzeker en slordig te worden van de overtuiging en wilskracht van de tegenstander.

  De tweede helft start met de volgende wissels. Thijs, Daan S en Bryan komen erin en Daan H, Matz en Bjorn nemen plaats op de bank. De eerste aanval van AFC34 gaat direct weer naar de nummer 16, maar D’Angelo is teruggezakt naar de verdediging en heeft de boodschap “deze jongen geen ruimte te geven” goed begrepen. De jongens zetten direct weer hoge druk.

  Een 1-2-tje tussen Hakan en Rawan, maar een overtreding wordt gezien in ons nadeel. Vervolgens stuurt Daan S met een fraaie bal Hakan diep, de keeper is ver uit zijn doel en maait de bal nét voor Hakan weg. Er wordt druk gezocht naar ruimte met een diepe bal op Bryan en later op Rawan, maar 2 x wordt buitenspel gezien. Er wordt hard gewerkt, maar het ontbreekt aan zuinigheid.

  De bal wordt verloren door ongelukkig passes of verloren duels. Wanneer het de jongens lukt om het eigen spel te spelen is er direct gevaar. De bal gaat rond en Rawan wordt bereikt die deze vanaf de rechterkant voor het doel geeft. Het lukt niet te koppen, maar in herkansing geeft Bryan de bal vanaf links voor. Net iets te hoog om lekker te koppen en daarmee blijft het gevaar onbeloond. Het spel wordt wat fysieker en de Boys voelen de tijd wegtikken.

  Rawan wisselt met Alec. Bryan verovert in duel de bal en geeft af op Sami die direct Hakan wegstuurt, maar wederom sterk verdedigd. AFC34 lijkt minder gevaarlijk, maar probeert weer vooruit te komen. Serua en D’Angelo geven geen ruimte en werken de bal weer vooruit. Even later wordt in duel een overtreding door Serua gezien. Twijfel eraan, maar het levert een vrije trap op een gevaarlijke plek net buiten de 16 op voor AFC34. Een knap schot, maar Vince duikt ‘m er netjes uit. Direct weer een kans voor de Boys wanneer Bryan Alec diep stuurt. Een mooie actie, maar wederom is de keeper goed zijn doel uitgekomen en werkt weg.

  Een actie van Hakan over de rechterkant bereikt Alec voor het doel, maar met 2 man in zijn nek lukt het niet om tot schieten te komen. De bal bereikt uiteindelijk Bryan die er nog een corner mee weet te verdienen. Het levert helaas nog altijd geen gelijkmaker op en dat wordt nu toch wel tijd jongens! De Alkmaarse trainer wordt steeds feller en daarmee blijft de vechtlust van de tegenstander hoog. Alec wordt aangespeeld en weet Bryan te vinden die op doel schiet, maar de bal gaat over.

  Het volgende gevaar is voor AFC34. De nummer 16 wordt gevonden, maar D’Angelo geeft geen ruimte. De aanvaller wordt door zijn trainer gewisseld en dat geeft Biagio de kans om D’Angelo toe te voegen aan de aanval. Het is natuurlijk een risico, maar om de punten niet in Alkmaar achter te laten moet er toch tenminste één doelpunt gaan komen.

  AFC34 wordt nu gevaarlijk. Ze werken zich vrij voor het doel, maar schieten naast. Even later een vrije trap en weer een schietkans, maar die gaat hard rakelings over het doel. Vervolgens bereikt de bal Bryan die D’Angelo weg stuurt. Thijs komt er goed onder en werkt zich vooruit. Het levert een corner op, maar de tegenstander ruimt weer goed op. Dan een aanval voor AFC die goed wordt binnen geschoten, maar gelukkig was grensrechter Dimitri vandaag ook scherp en had hij buitenspel goed gezien. Met een lange bal probeert Sami Hakan weg te sturen, maar je raad het al, de keeper was weer goed uitgekomen en werkt weg. AFC34 blijft zoeken naar de 2-0 maar Serua werkt weg en later redt Vince netjes. Het gaat maar net goed. Joshua wisselt voor Damian.

  Levy weet met een fraaie verre trap D’Angelo te vinden voor het doel. De keeper komt uit en werkt op het randje van de 16 meter weg. Dat was nét wel of nét geen hands. Dan is het uiteindelijk AFC34 die in de laatste minuut ook nog de 2-0 weet te maken. De scheidsrechter fluit en de jongens verlaten teleurgesteld het veld. Het was een mooie wedstrijd, maar deze uitslag was geen onderdeel van het uitgestippelde plan. Er is dus deze week weer genoeg om aan te trainen!

  Volgende week ontvangen we BFC thuis. Die wonnen vandaag met 6 punten verschil van Wormerveer. Werk aan de winkel dus jongens!!

  Barry