• AFC JO14-1 -Alphense Boys JO14-1: Krappe overwinning behaald in Amsterdam

  Na 4 fanatieke trainingen deze week staat er vandaag een belangrijke wedstrijd tegen AFC Amsterdam op het programma. De tegenstander heeft de afgelopen 2 wedstrijden winst geboekt en zal vastberaden zijn die lijn vandaag door te trekken. Er wordt gespeeld in Amsterdam op sportpark “Goed Genoeg”, wat eigenlijk ook een prima titel van het verslag vandaag had kunnen zijn…

  Er is geen kleedkamer, maar gelukkig wel een veld waar de jongens én grensrechter Jay aan hun warming up kunnen gaan beginnen. Onder een voorzichtig zonnetje blaast de scheidsrechter het startsignaal. Op de bank zijn gestart Joshua, Alec, Levy, Dustin, Justin, Bjorn en Bryan. Direct is er Alphens gevaar wanneer Serua Rawan diep stuurt wat een corner oplevert. Een kopbal voor Rawan volgt, maar de bal raakt naast het doel. Direct is het AFC die antwoord geeft en de ruimte vindt om een aanval tot in de 16 meter van Vince op te bouwen. De bal wordt weggewerkt, maar het krachtspel van de wedstrijd wordt al een beetje duidelijk.

  Een wat onrustige fase volgt. Het spel van de jongens is niet overtuigend, maar zeker gelijkwaardig aan dat van AFC. De scheidsrechter ziet hands nét buiten de 16 meter en dat levert de Boys een vrije trap op een fijn plekje op. Sami neemt, maar de doelman stopt eenvoudig. Wanneer Serua fraai inloopt en de aanval opbouwt, weet AFC even later de bal te onderscheppen. De uitbrekende Amsterdamse spits is nauwelijks bij te houden, maar schiet gelukkig naast het doel van Vince.

  AFC geeft weinig ruimte aan de Boys, die zoekende zijn naar een manier om dichter bij het Amsterdamse doel te komen.
  Het lukt AFC om de bal voor het doel te krijgen, maar een kopbal gaat net naast het doel. Wanneer AFC later in de opbouw de bal kwijt raakt en Sami voor het doel wordt bereikt schiet hij hard en hoog op doel, maar de keeper tikt de bal net over. De corner wordt prima genomen en bereikt 2 mensen voor het doel. De bal rolt uiteindelijk uit de 16 meter, waar Daan H zijn kans ziet om keihard op doel te vuren. In een mooie draaibeweging gaat de bal maar nét over het doel.

  Even later ziet Sami ruimte voor Haken en stuurt hem weg met een diepe bal. Een schotkans volgt, maar de bal wil nog niet het doel in. De Amsterdammers vinden ruimte om op snelheid over de linkervleugel de bal voor het doel te krijgen en belonen zichzelf wel. Het is 1-0 in het nadeel van de Boys. Verbeten gezichten zowel in het veld als langs de lijn, maar het eerste antwoord is van Daan H in een keihard blok wanneer AFC direct weer druk op doel wil zetten. Zouden de jongens nu boos en wakker zijn? Het is niet helemaal ongebruikelijk dat dit team een achterstandje gebruikt om écht scherp te worden.

  Nogmaals weet AFC ruimte te vinden en op doel te schieten, maar Vince staat goed en voorkomt een tweede goal. De jongens hebben onvoldoende focus, ballen komen niet lekker aan en trainer Biagio is zichtbaar ontevreden. De gemotiveerde Amsterdammers weten wederom een speler diep te sturen, maar gelukkig heeft onze grensrechter buitenspel gezien en is het gevaar geweken. De volgende AFC aanval wordt in goed samenspel tussen Daan H, naar Serua en over rechts via Daan S weer vooruit gewerkt. Sami wordt bereikt en weet vanuit de rechterhoek de bal voor het doel te krijgen en Thijs te bereiken. Helaas blijft de aansluitingstreffer nog even uit, de bal gaat over het doel.

  In de laatste minuten voor de rust is er nog een kans voor AFC, maar was Vince goed uit zijn doel gekomen en ruimt tijdig op. Hakan vecht zich nog vooruit, maar wordt gestremd door “hangende verdedigers” aan zijn shirt. Het levert nog een vrije trap op. Sami neemt, Hakan kopt, maar de doelman stopt en dan is het rust. De motivatie van AFC is erg hoog en de Boys spelen absoluut niet hun beste wedstrijd.

  Bjorn, Levy en Bryan komen in het veld en Damian, Daan S en D’Angelo nemen plaats op de bank. Het is even wachten op de scheidsrechter die waarschijnlijk “even” naar de kantine is gewandeld voor een kopje koffie, maar zodra hij terug is op het veld, starten de Boys krachtig.

  Vanuit een keurig kommetje achterin wordt Bryan aangespeeld die de bal voor geeft op Rawan. De verdediging zit er goed bij, maar het levert de Boys een corner, maar nog geen doelpunt, op. Even later baant Hakan zich een weg vooruit en vindt Rawan voor het doel, maar het lukt nog altijd niet de bal in het net te krijgen. Wanneer AFC antwoord probeert te geven met een tegenaanval voorkomt Daan H met een stevig duel en een flinke schouderduw dat de Amsterdammers gevaarlijk kunnen worden en laat de bal gecontroleerd over de achterlijn lopen.

  De Boys houden de druk hoog en wanneer Levy de bal mooi voor het doel bij Rawan weet te krijgen, lopt deze de bal mooi over de keeper het doel in en is de eerste goal eindelijk gemaakt. Het is 1-1. En de jongens houden druk. In een prima combinatie tussen Rawan en Bryan wordt Hakan bereikt. Het lukt nog niet de voorsprong te behalen, maar wanneer Rawan geduwd wordt levert het nog wel een vrije trap op langs de zijlijn aan de rechterzijde. Sami neemt, Hakan kopt, maar de bal was nét te hoog.

  Levy onderschept de bal binnen de 16 meter wanneer AFC de druk op het doel van Vince opvoert. Er wordt door beide teams hard gevochten. Wanneer AFC in de opbouw de bal weet te onderscheppen, zijn ze direct gevaarlijk. Matz was gelukkig scherp in de 16 meter en ruimt op. Een corner voor AFC volgt, welke keurig door Bjorn wordt weg gekopt. AFC blijft druk zetten en het lukt om alsnog op doel te kunnen vuren, maar Vince redt keurig.

  De aanval wordt weer ingezet, maar de scheidsrechter fluit voor overtreding en Rawan krijgt een gele kaart. Er wordt gewisseld. Alec komt voor Rawan. De volgende aanval is voor AFC en gelukkig ruimt Serua de bal goed op wanneer de Amsterdammers de bal wél langs Vince wisten te krijgen. Het lukt de Boys eindelijk om op voorsprong te komen wanneer AFC rondspeelt, maar Bjorn goed weet te overmeesteren. Hij vindt Alec die op zijn beurt Hakan bereikt die heerlijk de 1-2 binnen schiet.

  De Boys zetten direct weer druk, Matz zet de aanval in vooruit en wordt onnodig hard onderuit gehaald. Het levert AFC dan ook een gele kaart op. Matz en Thijs worden gewisseld voor Justin en Joshua. De volgende aanval is voor AFC, maar Vince redt fraai met een mooie duik én buitenspel was gezien. De winst is absoluut nog niet binnen! De scheidsrechter fluit, naar mijn idee, volledig onverwacht voor een overtreding. Ook de AFC trainer heeft niets gezien, maar de Amsterdammers mogen op een gevaarlijke plek net buiten de 16 op het doel van Vince schieten, die gelukkig de bal weet te stoppen. Na een wat rommelig opbouw gaat de bal weer vooruit en krijgt Joshua in duel een gele kaart.

  Een mooie combinatie tussen Alec en Hakan bereikt uiteindelijk Bryan. Die vuurt op doel maar de keeper stopt, het levert een corner op. In de drukte voor de keeper ziet de scheidsrechter een overtreding, waardoor de corner geen gevaar oplevert. Even later ziet de scheidsrechter ook een overtreding op Hakan, wat een vrije trap op een mooie plek op rechts oplevert. Bryan neemt en bereikt Hakan die de bal net naast het doel werkt. De volgende actie is voor Hakan, op aangeven van Alec, maar de sterke keeper is goed uit zijn doel gekomen en voorkomt verder gevaar.

  Een volgende kans is er voor Alec die zich vrij speelt voor de keeper, maar de doelman belemmert en voorkomt verdere voorsprong. Even later een loopactie van Bryan, die Hakan vindt. Hakan tikt door naar Alec en zet voor naar Sami, maar het schot is te weinig overtuigend om een derde goal te kunnen maken. Een laatste kans is er nog voor Hakan die zich vrij heeft gelopen op de keeper, maar de bal net over het doel werkt. Ook AFC probeert nog gevaarlijk te worden, maar – zoals vaker deze wedstrijd – speelt Daan H zijn mannetje helemaal zoek. Het is tijd om af te fluiten en ik denk dat de Boys blij mogen zijn dat er met 1-2 gewonnen is. De Amsterdammers waren érg gemotiveerd en gaven weinig speelruimte, het had anders kunnen lopen. De overwinning is absoluut terecht, maar had overtuigender kunnen zijn wanneer teamprestatie voor was gegaan op persoonlijk succes.

  Nou ja. Jullie zijn ongeslagen Boys! De punten gaan “gewoon” weer mee naar Alphen. Nu zorgen dat iedereen weer scherp is als er thuis gespeeld wordt tegen Fortuna Wormerveer.

  Barry