• Wedstrijdverslagen jeugdselectieteams

• Alphense Boys O17 speelde zaterdag in de achtste finale van de beker een thuiswedstrijd tegen 4e divisionist SV Hoofddorp. Voor de Boys was vooraf de boodschap duidelijk: werken aan het aanvalsplan, een ronde verder in de beker én daardoor het positieve gevoel vasthouden.

Al vroeg in de kon O17 op voorsprong komen. Het was Hamza die een verkeerde terugspeelbal op de keeper goed op waarde wist te schatten en 1 op 1 op de keeper helaas op de sluitpost stuitte. In de fase hierna volgde aanval op aanval over de zijkanten met goede bijdrages van Ernesto en Quinsario. Na 20 minuten was het raak. Een goede actie van Abderrahman eindigde met een schot op de keeper waarna Jayden attent was op de rebound en de 1-0 op het scorebord zetten.

Hoofddorp ging op zoek naar de gelijkmaker. Het werd een wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde. Tien minuten voor rust was het Hamza die wel raad wist met een bal die plots voor zijn voeten viel en beheerst de score verdubbelden. Aan de Boys om de wedstrijd onder controle te houden en de score verder uit te breiden. Toch ging dit vijf minuten voor rust nog bijna mis. Eén overtreding in het strafschopgebied en voor Hoofddorp de gelegenheid om vanaf de stip terug in de wedstrijd te komen. Gelukkig dacht keeper Ruben hier anders over en pakte hij op prachtige wijze de strafschop. Met een 2-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft blijft Alphense Boys de aanval zoeken om de score verder uit te breiden. Dit lukte in de 57e minuut waarbij het wederom Jayden was die doel trof. Een aantal minuten later kwam ook de 4-0 op het bord. Een voorzet van Quinsario werd binnengekopt (!) door Abderrahman die hiermee zijn sterke spel wist te belonen met een doelpunt.

De wedstrijd was in de tas en met nog een half uur te spelen was het tijd om enkele verse krachten op zoek gaan naar nog meer doelpunten. Dat lukte echter niet en de wedstrijd eindigde met wat smetjes. Eerst een opstootje met als gevolg dat beide ploegen met 10 verder konden. En even later met twee onnodige tegentreffers waardoor het niet lukte om de nul te houden. Tussen de tegentreffers door was het nog Quinsario die scoorde waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning.

Doelstelling behaald en op naar zaterdag wanneer de competitie start met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

• Alphense Boys O21 oefende zaterdag tegen Koninklijke HFC O21. Voor de O21 stond deze zaterdag de laatste test voor de competitie op het programma. Met Koninklijke HFC kwam er een ploeg op bezoek welke in de najaars competitie bovenin mee draaide in de 3e divisie en voor de nodige weerstand zou moeten zorgen.

Helaas ontstonden er op het laatste moment wat personele problemen bij de O21, hierdoor werd de wedstrijd ingekort tot 2x30 minuten.

Een wedstrijd waarin in de 1e helft HFC de betere was, meer kansen creëerde en 2x wist te scoren.

2e helft kwamen de boys enorm goed uit de kleedkamer en stond er uiteindelijk na 60 minuten 2-2 op het bord, dankzij goals van Miguel en Parsa. De O21 lijkt klaar voor de 2e seizoenshelft!

Alphense Boys O18 speelde zaterdag voor de beker, waar de achtste finale het eindstation geworden voor 018 in de bekercompetitie. Almere City FC zegevierde met 2-1. Die score had ook anders kunnen uitvallen.

Want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er waren over en weer kansen.
    Na 20 minuten moest Alphense Boys het verder zonder Sten doen. Hij kreeg in een duel op ongelukkige wijze een schoen tegen zijn gezicht en moest naar het ziekenhuis om een scheurtje boven zijn wenkbrauw te laten hechten.

Een kwartier later viel een wereldgoal. Zakaria krulde een vrije trap even buiten de zestien op schitterende wijze achter de doelman van Almere City. En dus was het 0-1 voor Alphense Boys. Dat gebeurde in een fase waarin de roodwitten de overhand hadden.

Na rust ging het mis. Almere kwam in de 52ste minuut langszij door een penalty, gegeven wegens vermeend vasthouden.
    In deze fase golfde het spel op en neer, maar bleek Almere het gelukkigste: in de rebound kwam de thuisploeg op voorsprong.

Echter, met nog 20 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Zoals bijvoorbeeld de gelijkmaker. Die viel ook, ware het niet dat de goal van Mehdi wegens buitenspel werd afgekeurd. Ook hierna bleef het spannend, maar doelpunten vielen niet meer.

• Alphense Boys O16 oefende zaterdag tegen DEM O16 en won met 2-1. Er werd geen wedstrijd verslag ingeleverd.

• Alphense Boys 015 bekerde zaterdag voor de achtste finale thuis tegen ADO Den Haag O15. De wedstrijd was begonnen en ADO was meteen veel aan de bal. Ze speelde hun spel en konden vrij makkelijk voetballen. Dit zag je snel terug op het score boord want in de 8ste minuut stond het 0-1. Vervolgens begon Alphense Boys meer in de wedstrijd te komen en wist ook kansen te creëren maar ADO bleef ook hun eigen spel spelen. In de 14 minuut stond het 0-2 voor ADO. 5 minuten later vloog ook de 0-3 binnen en de Boys hadden het moeilijk. Waarin de kansen creëren met moeite lukte werden deze ook niet beloond. ADO had veel ruimte om te voetballen en kwam gemakkelijk erlangs. Net voor rust werd ook de 0-4 binnen geschoten.

Tijdens de rust moest er iets veranderen voor de Boys om terug te komen in de wedstrijd. De Boys begonnen iets sterker aan de tweede helft en er was iets meer pit te zien. Dit resulteerde tot kansen maar deze werden helaas niet afgemaakt. ADO wist wel nog een doelpunt te maken tijdens deze helft en de eindstand is dus geëindigd met 0-5.

Alphense Boys O14 oefende zaterdag thuis tegen Spartaan’20 O14 en de wedstrijd werd in de rust gestaakt bij een 0-2 stand gestaakt. Het zeer agressief spelende Spartaan’20 schopte meerdere spelers van Alphense Boys uit de wedstrijd met 2 ziekenhuis bezoeken als gevolg. Spelers en staf van Alphense Boys vonden het niet verantwoord om door te spelen.

Alphense Boys O13-1 speelde de tweede oefenwedstrijd thuis tegen ARC U14-1. Op dinsdag hadden we de eerste oefenwedstrijd van het jaar tegen AFC  met een 6-0 overwinning en prima voetbal afgesloten. We begonnen nIet scherp aan de wedstrijd en binnen 4 minuten stonden we met 0-2 achter.

Hierna kwamen we beter in ons spel en in de 13e minuut scoorden we een fraaie goal,  een achterbal van ons werd rustig opgebouwd en op het juiste moment dribbelde Jim in en speelde Dani aan die met een mooie actie Cam’ron in staat stelde de 1-2 te scoren. Yusuf schoot in de 20e minuut een penalty hard binnen waardoor we met een 2-2 stand gingen rusten.

In de tweede helft scoorde Safouan na een solo  al snel op fraaie wijze de 3-2. De eindstand werd tien minuten voor tijd op het bord gezet door ARC 3-3. ARC speelde alleen maar de lange bal waar wij wilden voetballen, deze botsing van stijlen geeft niet altijd een mooi schouwspel maar zeker met het fysieke verschil hebben we een  leerzame wedstrijd gespeeld.

Alphense Boys O13-2 oefenede uit tegen Bloemendaal O13-1 en won met 3-1. Er werd geen verslag ingeleverd.

Alphense Boys E-Top speelde in het RBC stadion een partner toernooi van Feyenoord. Team 1 eindige op de 5e plaats en team 2 eindige op de 2e plaats. Er werd geen verslag ingeleverd.