• Jens Toornstra Toernooi

 • Beste Voetbalvrienden,

  Op zondag 28 augustus 2022 organiseert Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dit is het start toernooi voor pupillen onder 8 t/m onder 12 jaar ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023. Inmiddels is het Jens Toornstra Toernooi uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.

 • Het toernooi voor alle o8 t/m o12 teams (ongeacht het niveau) wordt gehouden op zondag 28 augustus. Het toernooi is opgesplitst in een ochtend en een middag editie. Uiterlijk zondag 14 augustus wordt bekend gemaakt welke teams er in de ochtend spelen en welke in de middag spelen. Het ochtend schema is van 08.45 uur tot 12.15 uur en het middag schema is van 13.45 uur tot 17.30 uur. Elk team speelt minimaal 4 wedstrijden en in de hoofdklasse en 1ste klasse poules worden er ook kruisfinales gespeelt. 

  Inschrijfgeld JTT

  Voor heel veel verenigingen hebben de afgelopen jaren er financieel ingehakt en voor het organiseren van toernooien zijn wij net als veel andere verenigingen afhankelijk van vrijwilligers. Helaas zijn vrijwilligers steeds minder te vinden en om het Jens Toornstra Toernooi weer goed en grootst neer te kunnen zetten vragen wij aan alle deelnemers inschrijfgeld passend bij de poule.

  Hoe kan je inschrijven! 

  Teams kunnen zich op 2 manieren inschrijven voor deelname aan het Jens Toornstra Toernooi 2022. Teams welke bereid zijn tot betaling van het inschrijfgeld zijn direct geplaatst voor deelname aan het Jens Toornstra Toernooi. Inschrijven en betalen kan via de onderstaande link:

  https://www.tournify.nl/live/jtt2022

  Teams welke willen deelnemen zonder betaling kunnen zich inschrijven via het onderstaand formulier  en worden op de wachtlijst geplaatst. Uiterlijk 20 juli ontvangen deze teams of zij definitief worden geplaatst en kunnen deelnemen aan het Jens Toornstra Toernooi.

 • Inschrijfformulier Jens Toonstra Toernooi 2022

  Versturen

 • Bent u dit seizoen 2021/22 een Onder 9 team, dan bent u voor het seizoen 2022/23 een Onder 10 team. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau. Schrijf uzelf dus goed in en wacht hier niet te lang mee! VOL = VOL.

  Zomervakantie per regio:

  • Regio Noord gaat op maandag 29 augustus weer naar school
  • Regio Zuid gaat op maandag 5 september weer naar school
  • Regio Midden gaat op maandag 22 augustus weer naar school 

 • Alle o8, o9 en o10-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de richtlijnen van de KNVB:

  • o10-teams met spelers geboren in 2013 – niveau hoofd- en 1ste klasse
  • o10-teams met spelers geboren in 2013 – niveau 2e/3e klasse
  • o10-teams met spelers geboren in 2013 – niveau 4e klasse en lager

  • o9-teams met spelers geboren in 2014 – niveau hoofd- en 1ste klasse
  • o9-teams met spelers geboren in 2014 – niveau 2e/3e klasse
  • o9-teams met spelers geboren in 2014 – niveau 4e klasse en lager

  • o8- teams met spelers geboren in 2015 – niveau hoofd- en 1ste klasse
  • o8- teams met spelers geboren in 2015 – niveau 2e/3e klasse
  • o8- teams met spelers geboren in 2015 – niveau 4e klasse en lager 

 • De o11 en o12-teams spelen 8 tegen 8 op een half veld volgens de richtlijnen van de KNVB:

  • o11 teams met spelers geboren in 2012 – niveau hoofd- en 1ste klasse
  • o11-teams met spelers geboren in 2012 - niveau 2e/3e klasse
  • o11 teams met spelers geboren in 2012 - niveau 4e klasse en lager

  • o12 teams met spelers geboren in 2011 - niveau hoofd- en 1ste klasse
  • o12 teams met spelers geboren in 2011 - niveau 2e/3e klasse
  • o12 teams met spelers geboren in 2011 - niveau 4e klasse en lager

   


 • Vragen? Graag mailen aan toernooien@alphenseboys.nl. Wij zien jullie inschrijving met bijzonder veel belangstelling tegemoet! 

  Met vriendelijk groet, 

  Kieran Baker & Irina van Stijn
  Toernooicommissie Alphense Boys

 • Interview Jens Toornstra (editie 2019)

  ‘Feyenoord maakt oergevoelens in me los’

  Jens Toornstra is ook van TAVV en Alphense Boys

  Jens Toornstra is het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Met een nieuw contract tot 2022 op zak jaagt de 30-jarige middenvelder in zijn zesde seizoen op nieuwe successen. Dit seizoen is Feyenoord als underdog gestart. Een aantal kernspelers vertrok en er kwamen geen versterkingen met een grote naam bij. Toornstra heeft er niettemin vertrouwen in. 

  “Feyenoord en de supporters maken soms een soort oergevoelens in me los”, vertelt hij in het onlangs verschenen Feyenoord Magazine. Vroeger, toen hij als kleine jongen bij TAVV in Ter Aar speelde en vanaf de D-jeugd bij Alphense Boys, liep hij regelmatig in een shirt van Feyenoord. “Sinds ik hier speel en successen heb mogen vieren, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Feyenoord is gewoon mijn club.”

  Grootste toernooi
  Maar Jens Toornstra is niet alleen van Feyenoord. Hij is ook nog altijd van TAVV, waar hij op zaterdag graag te vinden is om bij zijn oude ploeggenoten te kijken, en van Alphense Boys, waar elk jaar eind augustus het Jens Toornstra Toernooi wordt gespeeld, het grootste eendagsjeugdtoernooi van Nederland met meer dan 160 deelnemende teams. “Nou en of ik het eervol vindt dat dit toernooi mijn naam draagt. En als het even kan ga ik ook kijken. Wat helaas te weinig gebeurt, maar dat komt omdat Feyenoord meestal op zondagmiddag speelt.” Zo ook dit jaar. Op 25 augustus 2019, de dag van het Jens Toornstra Toernooi, speelt Feyenoord thuis tegen AZ. De wedstrijd begint om 16.45 uur, dus kan Toornstra niet in Alphen aan den Rijn aanwezig zijn. 

  Wederzijdse liefde
  Terug naar Feyenoord. Op Sven van Beek na is hij de speler die het langst bij deze selectie zit. En het is de verwachting dat hij daar niet meer zal vertrekken. Hij verlengde zijn contract tot 2022. De liefde is dus wederzijds. “De club is tevreden met me, vertelde technisch directeur Sjaak Troost me in aanloop naar dit seizoen. Ook trainer Jaap Stam wilde me graag behouden. Daarom wilde Feyenoord mijn contract, dat tot 2021 liep, met een jaar verlengen. Normaal gesproken verleng je niet per se als je nog een contract van twee jaar hebt, maar het gevoel van beide kanten is goed. Als je dat op zo’n manier kunt uitspreken naar elkaar, is dat voor beide partijen fijn.” 

  Fiscale economie
  Met Feyenoord heeft hij reeds gesproken over een carrière als hij op een dag een voetbalpensionado is. “Ik studeerde vroeger fiscale economie en heb vorig jaar een cursus sportmanagement gevolgd aan de Johan Cruyff University. Wellicht dat ik straks iets commercieels ga doen bij Feyenoord. Ik denk veel en ook graag vooruit, dus ook over mijn leven na het voetbal. Op dit moment zie ik mij straks niet in een technische staf op het veld staan. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik mij volledig focussen op het voetbal.”

  Laatbloeier
  Toornstra is een laatbloeier. Pas op 21-jarige leeftijd vertrok hij van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Hier maakte hij naam en faam en vertrok naar Utrecht, om uiteindelijk in Rotterdam te belanden. “Ik leef mijn droom, zo zou je kunnen zeggen. Ik geniet volop van alles wat ik meemaakt. Ik speel nu vijf seizoenen bij Feyenoord en in die periode hebben we vijf prijzen gepakt. Toch zijn we hier allemaal hongerig naar succes, vooral omdat we het vorige seizoen als teleurstellend hebben ervaren. We wonnen weliswaar gelijk de Johan Cruyff Schaal maar hierna bleven de successen achter op de verwachtingen. Met andere woorden, we hopen dit jaar te laten zien dat we beter zijn. Er zit veel kracht en talent in de huidige selectie, ook al vertrokken enkele gezichtsbepalende spelers.”

  Ambitieuze plannen
  Ondertussen denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij Alphense Boys, waar hij de basis legde voor de voetballer die hij nu is. “Ik hoorde dat hier ambitieuze plannen zijn. Zes jeugdteams spelen op divisieniveau, wat natuurlijk superknap is. En het is goed om te horen dat het eerste ook op dat niveau terecht wil komen. Dat past bij een club als Alphense Boys. Ik blijf de club dan ook nauwlettend volgen.”