• Boys 1 telt af naar derby tegen ARC

 • Dé derby wordt aanstaande zaterdag voor het allereerst gespeeld. Althans, in competitieverband. Het belooft een prachtige dag te worden voor amateurvoetbalminded Alphen aan den Rijn want de eerste elftallen van Alphense Boys en ARC speelden nooit eerder tegen elkaar in de competitie. We blikken vooruit op dit affiche met Pierre Mokanda.

  Hoe erg leeft deze speciale wedstrijd in de groep?

  “Je merkt meteen dat iedereen uitkijkt naar deze wedstrijd. Een paar jongens hebben vrienden of familie aan de overkant. En iedereen die lid is van Alphense Boys, van de jeugd tot de recreatieve senioren, weet dat je een wedstrijd tegen ARC zeker niet wil verliezen.”

  Hoe zit het met het besef? Wat er nodig is in deze wedstrijd…

  “Elke wedstrijd geven we 100 procent. Maar zaterdag zal dat 150 procent moeten zijn.” Dat betekent: geen moment verzaken, niet in balbezit maar ook zeker bij balverlies. Alles dat in je zit moet je laten zien, van afjagen tot geen fouten maken en kansen afmaken. “Wij weten wat we voor een wedstrijd kunnen verwachten en bereiden ons daar goed op voor.”

  Het moet een feest voor voetballend Alphen worden. Alphen op de kaart zetten. Wat is jouw oproep voor de Alphense Boys- en ARC-fans?

  “Ik zou deze wedstrijd niet willen missen als Alphense voetballiefhebber”, antwoordt Pierre. “Ik verwacht een strijd tussen twee teams die er alles aan gaan doen om de wedstrijd te winnen. Wij wachten nog steeds op onze eerste overwinning. Het is een mooi moment om onze eerste zege te boeken.”

  Kom zaterdag kijken!

  Om 14.30 uur is de aftrap op het complex van ARC. Je kunt meelopen vanaf het terrein van Alphense Boys, maar ook rechtstreeks naar de accommodatie van ARC komen. Dan maken we er met z’n allen, van ARC tot Alphense Boys, een mooie dag van. Zorgen we voor een sfeervolle wedstrijd en drinken we na afloop gezellig een biertje met elkaar in de kantine van onze dorpsgenoten.

  Kun je er nu echt niet bij zijn, dan biedt Studio Alphen uitkomst. Met live radioverslag en een zeer uitgebreide samenvatting op televisie en YouTube vanaf maandag. Het wedstrijdverslag lees je zondag op de website van Alphense Boys.