• Wisselende resultaten voor onze jeugdselectie teams

 • De jeugdselectie teams van Alphense Boys spelende afgelopen weekend met wisselende resultaten. De O18 won van MVV en de O13-1 rekende af met directe concurrent AFC’34. De O13-2 versloeg in de laatste bekerwedstrijd FC Lisse O13-1. De O17 en O15 uitkomend in Divisie 1 konden geen potten breken uit bij FC Utrecht en PEC Zwolle en werden met nulpunten naar huis gestuurd.

  Alphense Boys O21 verloor zaterdag ook de 3e competitiewedstrijd van het seizoen, ditmaal met 2-4 van usv Hercules O21. Voor de toeschouwers die de 1e helft hebben gezien, moet dit een complete verrassing zijn. Deze helft was namelijk volledig in het voordeel van de O21 en komen ze ook op 1-0 dankzij een goal van Edmond. Daar lijkt dan niks aan de hand, zeker niet omdat er nog 1 of 2 doelpunten bij hadden gekund. 

  Echter geven de mannen van de O21 het in 10 minuten na rust compleet uit handen en is de stand in de 56e minuut 1-3 in het voordeel van Hercules Voetballend blijft het ook de 2e helft prima, maar die 1e 10 minuten komt de O21 qua resultaat niet meer te boven. Na de 1-4, weet Gregory een geweldige aanval af te ronden en er nog 2-4 van te maken, wat ook de einduitslag wordt.

  De eerste 3 wedstrijden hebben qua resultaat nog niet het gewenste resultaat, maar in de wetenschap de uitslagen totaal geen recht doen aan het spelbeeld, is er voor de mannen van de O21 nog een hoop mogelijk en ziet de toekomst er rooskleurig uit. De eerste 3 punten komen eraan!

  Alphense Boys 018 heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week. Nu werd het in eigen huis 3-2 tegen MVV. Het was een spannende pot met kansen over en weer. Dat betekende dat de roodwitten zich in de top van het klassement nestelden en dus goede zaken deden. Het was Yessin die de score opende. Nadat Kaan hem in stelling bracht met een strakke assist rondde hij keurig af.  De 2-0 begon met een schot van Ayoub. Die werd gekeerd maar wederom was Yessin daar om te scoren, nu in de rebound. Vlak voor de rust scoort MVV de aansluitingstreffer, wat een domper was.  

  Maar Alphense Boys liet de koppies niet hangen en vergrootte de marge na rust tot 3-1. Ayoub ronden vanaf de 16 meter met een laag schot in de hoek af.  Uiteindelijk werd het nog 3-2 met een eigen doelpunt. Een scrimmage in de doelmond belandde via Aldo en Kaan tegen de touwen. Daarna werd het nog spannend maar het bleef bij 3-2. Terecht, zeker gezien het feit dat Zakaria eerder twee keer op de keeper van MVV had mogen aflopen maar ongelukkig was in de afronding.

  Alphense Boys O17 verloor zaterdag met 3-0 van PEC Zwolle. Helaas hebben wij geen verslag ontvangen.

  Alphense Boys O16 verloor zaterdag met 1-0 van FC Groningen. Helaas hebben wij geen verslag ontvangen.

  Alphense Boys O15 ging op bezoek bij FC Utrecht, het belooft een zware wedstrijd te worden aangezien FC Utrecht vorig jaar voorjaarskampioen is geworden.

  De wedstrijd begint en meteen is FC Utrecht sterk aan de bal. Ze laten klasse zien op het veld. Wel komt Alphense Boys soms er tussendoor en weet ook zeker kansen te creëren die helaas niet benut worden waardoor FC Utrecht de ruimte krijgt om hun eigenspel te spelen. Dit wordt ook beloond voor FC Utrecht en hun openen de score waardoor de stand 1-0 is. Vervolgens probeert Alphense Boys aan het voetballen te komen maar lukt ze dit niet lekker en FC Utrecht weet ook alle aanvallen eruit te halen. Hierdoor komt FC Utrecht ook op een 2-0 voorsprong, kort erna scoren ze ook de 3-0. Nog 10 minuten voor de rust. FC Utrecht blijft scherp en scoren kort voor tijd ook de 4-0. 

  Na de rust staat Alphense Boys anders want ze moeten iets proberen. De Boys weten FC Utrecht wel op meer afstand te houden en het verdedigen lukt beter. Helaas beloont dit niet en weet FC Utrecht te scoren na 10 minuten. Hierdoor is de stand 5-0. Het tempo van FC Utrecht ligt nog hoog maar weten niet de meeste kansen te benutten. 10 minuten na de 5-0 weet FC Utrecht de wedstrijd binnen te halen door hun beslissende schot erin te schieten. Alphense Boys verliest de wedstrijd ook met 6-0.

  Een zeer leerzame wedstrijd voor de Boys. FC Utrecht was oppermachtig tijdens deze wedstrijd. 

  Alphense Boys O14 speelde zondag de uit wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Vanaf de eerste minuut was het kwaliteitsverschil duidelijk te zien. Toch was het Alphense Boys met de eerste echte kans. Mees werd knap weggestuurd door Niek over de rechterkant, maar stuitte op de keeper. De boys waren de onderliggende partij, maar gaven geen grote kansen weg. Excelsior kwam halverwege de eerste helft binnen een minuut op 2-0. De 1-0 kwam voort uit een corner en de 2-0 was een knap afstandsschot van de lange en grote rechtsbuiten. 

  In de tweede helft kwamen de boys al snel op een 3-0 achterstand. Dat de O14 over veerkracht beschikt is inmiddels bekend en ook vandaag deden de boys wat terug: 3-1. Van een echt offensief kon niet gesproken worden om dat heel snel de 4-1 en 5-1 vielen. De 5-2 was niet meer dan een doelpunt voor de statistieken. 

  Alphense Boys O13 speelde zaterdag tegen directe concurrent AFC’34 JO13-1. De eerste kans van de wedstrijd was voor AFC’34, door een misverstand achterin konden ze alleen op een leeg doel af maar Seba wist met een fabuleuze sprint en tackle op de doellijn de treffer te voorkomen.

  Hierna namen we het heft in handen wat resulteerde in een vrije trap schuin voor de goal. Leon schoot hem via een verdediger binnen. 

  Wij hadden het betere van het spel en AFC’34 probeerde met counters na kleine foutjes van ons gevaarlijk te worden.

  In de 28e minuut kreeg AFC’34 een vrije trap na appelleren waar voordeel beter was geweest want daardoor telde de gelijkmaker niet, de vrije trap werd over geschoten.

  Vlak voor rust de terechte 2-0 voor ons, een geweldige bal van Seba werd met het hoofd teruggelegd door Dede en Dani schoot binnen.

  AFC’34 kwam veel scherper uit de kleedkamer en binnen de minuut konden ze de veel te makkelijk weggegeven aansluitingstreffer maken.

  De 2-2 werd even later terecht afgekeurd nadat de buitenspel staande spits scoorde waar de buitenspeler beter voor eigen kans had kunnen gaan. Drie minuten hierna sloegen wij weer toe, Jean stoomde op en kapte 2 aanvallers uit waarna hij precies op het juiste moment Yusuf aanspeelde die zijn verdediger het bos instuurde, de voorzet werd door de goed spelende Leon binnen geschoten.

  We waren vanaf toen heer en meester en in de volgende aanval zette Safouan Dede alleen voor de keeper die hem omspeelde en binnenschoot.  In de 58e minuut pikte ook Safouan zijn doelpunt mee, een prima voorzet van Jim kon hij simpel binnen schieten (5-1). De sterk ingevallen Rafe ging zijn man weer eens voorbij en bood vanaf de achterlijn Cam’ron een niet te missen kans die dan ook zijn verdiende goal maakte. (6-1).

  Het leek een monsterzege te gaan worden maar het slotstuk was voor AFC’34 die op slag van tijd slap omschakelen van ons af wist af te straffen, eerst een doelpunt uit een penalty en in de 75e minuut ook nog een te makkelijk weggegeven goal.

  Hierdoor werd de eindstand bepaald op 6-3, waar we er meer hadden kunnen maken en de tegengoals gemakkelijk werden weggegeven. Volgende week de volgende topper, thuis tegen medekoploper Volendam om 10.30 uur.

  Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag uit bij en tegen FC Lisse 13-1. Deze week zaten wij in het thema: omschakelen van aanval naar verdediging. De eerste helft hebben wij één kans weggegeven waarbij wij in de omschakeling niet goed stonden. Maar de rest van de eerste helft stonden wij binnen 5 seconde met ze alle achter de bal en konden wij snel de bal veroveren doordat we constant druk vooruit hadden op de bal. De 2e helft idem. Wij stonden goed compact en hielden de ass goed dicht. De boys hadden vaak de 2e bal of zaten zo kort op dat wij de bal rond de middellijn telkens konden veroveren. Dit resulteerde in een mooie 3-2 overwinning.

  Alphense Boys E-Top (O12-1 & O12-2)

  Alphense Boys O12-1 (E-top) speelde thuis tegen FC Lisse O12-1. Vroeg werd er afgetrapt op Sportpark De Bijlen. Heel snel in de wedstrijd komt Alphense Boys op voorsprong door een doelpunt van Milan op aangeven van Yosri. Het spel gaat op en neer. Lisse weet vijf minuten voor rust gelijk te maken na een counter. Vlak voor het rustsignaal komt Alphense Boys op voorsprong door een afstandsknal van Ismael! Een mooi doelpunt. 

  Ook direct na rust weet Alphense Boys te scoren na een mooie aanval tussen Emmanuel en Jamal weet de laatstgenoemde het net te vinden. Alphense Boys heeft in de tweede helft heel veel moeite met FC Lisse. Lisse krijgt een paar grote kansen maar raken de paal of stuiten op doelman Gabriel. Negen minuten voor het einde komt Alphense Boys nog op 4-1 door een goal van Milan. Alphense Boys koerst af op drie punten. Even na de 4-1 scoort FC Lisse de 4-2. Dit geeft Lisse zulke vleugels dat het nog zeven hete minuten worden. Lisse dringt aan en weet het 4-3 te maken. Alphense Boys heeft moeite met de tegenslagen en komt er niet meer aan te pas. Lisse maakt vlak voor tijd 4-4. Een heel leerzame wedstrijd voor de JO12-1.

  Alphense Boys O12-2 (E-top) won zaterdag met 1-5 van cv Roodenburg O12-1.

  In het begin van de wedstrijd startte wij goed. Hierdoor stonden wij na 10 minuten op 0-2 voorsprong. Het doel was vandaag om de bal zo vaak mogelijk binnen 5 seconde te veroveren naar balverlies. 

  In het 2de en 3de blokje liep dit stroef waardoor we vaak in ondertal kwamen op eigen helft. Er werd niet naar de bal gesprint door de dichtbij zijnde spelers. Hierdoor creëerden Roodenburg veel kansen. In het laatste blokje begonnen wij met vertrouwen en hebben als team de 3 punten meegenomen. 

   

  Bekijk de actuele standen