• Bloemen voor O18-trainer Ronald Martin

  • Deze week werd trainer Ronald Martin door voorzitter Dennis Captein getrakteerd op bloemen en een etentje voor hem en zijn vrouw. Toen de 018-1 van Alphense Boys dit seizoen twee trainers vroegtijdig zag vertrekken, werd Ronald gevraagd om samen met HJO Hans van Elden en assistenten Lorenzo van den Berg en Lars van Halteren de kar te gaan trekken.

    Het Ronald Martin-effect miste zijn doel niet. Toen Ronald aantrad waren de prestaties van de 018 niet goed. Maar met Ronald aan het roer stond de ploeg op en behaalde het team vervolgens de ene na de andere overwinning, niet zelden met grote cijfers. Hij verloor van koploper FC Eindhoven (slechts 2-1) en speelde een keer gelijk, maar won de rest van de wedstrijden. Twee weken geleden werd de nummer 2 overrompeld: 0-7 overwinning voor Alphense Boys. De 018-1 eindigde als derde, wat een prachtige prestatie is.

    Terwijl Lars op donderdagavond bij de training assisteerde, was Lorenzo er ook elke wedstrijd bij. Ronald roemt de twee mannen: “Lars was op die trainingsavond een grote steun. Lorenzo heeft het daarentegen extra pittig gehad dit jaar. Hij zag twee coaches vertrekken, maar bleef trouw aan dit team. Hij regelde ook alle randzaken rondom de wedstrijden, wat heerlijk was want dat deed hij perfect. En ook Hans van Elden en Kieran Baker wil ik graag noemen. Die stonden altijd achter ons en steunden ons waar mogelijk.” 

    Alphense Boys is Ronald zeer erkentelijk voor zijn inzet en voor de wijze waarop hij leiding gaf aan dit team. Bovendien bleek Ronald eens temeer een echte clubman te zijn, want voor al dit extra werk wenste hij geen vergoeding te krijgen.

    Volgend seizoen keert Ronald bij Alphense Boys terug in zijn oude rol: als coördinator van onze keeperstrainingen. Zelf zal hij als vanouds ook actief zijn als keeperstrainer van onze selectie.