• Woensdagnieuwtjes

  • Maar liefst 11 spelers van Alphense Boys o15 vertrekken naar een profclub. Dat is natuurlijk een uniek aantal. Een compleet elftal (zie foto boven) naar de BVO’s…..! Alphense Boys o15 kan dan ook terugkijken op een waanzinnig goed seizoen. O.l.v. trainer Robin Stolwijk werden ze in het najaar met grote overmacht kampioen van divisie 3 en promoveerden naar divisie 2 BVO. In de voorjaarscompetitie ging het aanvankelijk ook goed, maar toen kwamen de lawine van uitnodigingen voor BVO stages (en dat doet toch wat met spelers en het team) en ging het wat moeizamer. Toch werd op de laatste speeldag (afgelopen zaterdag) de tweede plek veilig geteld via een 5-2 overwinning op Helmond Sport o15 en dus promoveerde de 15-1 naar divisie 1 BVO, het hoogste niveau in Nederland. Hieronder de namen van dat elftal vertrekkers.

    1. Rayan Azahaf (FC Utrecht)
    2. Dylan van Stijn (Excelsior Rotterdam)
    3. Geronimo Venloo (FC Utrecht)
    4. Pelle Paardekooper (ADO Den Haag)
    5. Joep vd Arend (Excelsior Rotterdam)
    6. Ties Nauta (Fc Utrecht)
    7. Salah Taboucha (FC Utrecht)
    8. Sinan Okur (Excelsior Rotterdam)
    9. DeZhaen Cotino (Heerenveen)
    10. Rashaan Sewrutton (Telstar)
    11. Milo Bossers (Willem II)
  • Op de website van Leiden amateurvoetbal wordt aandacht besteed aan de belangstelling van de profclubs voor de talenten van Alphense Boys. Met als kop: ‘’Alphense Boys o15 hofleverancier voor profclubs’’

    Wat een onwerkelijk goed seizoen maakt Alphense Boys o14 door o.l.v. trainer Nico Draijer. De amateur o14 teams waren ook dit seizoen niet welkom in de BVO competitie en dus speelde Alphense Boys o14 louter tegen amateurclubs in divisie 1 (hoogste niveau bij de amateurs). Wel werden er maar liefst 12 leerzame oefenwedstrijden gespeeld tegen profclubs (3x gewonnen, 3x gelijk, 6x verloren)  Net als vorig seizoen werd de o14 kampioen in de najaarscompetitie én in de voorjaarscompetitie. En dat leidde opnieuw tot een finale om het landskampioenschap amateurs en wederom werd die (net als vorig seizoen) gewonnen (2-0 van AFC'34 o14). Als slagroom op de taart kan de o14 komende zaterdag ook nog de beker winnen. Als dat lukt pakken ze dus 4 hoofdprijzen in een seizoen…..!

  • Wat een prachtig gebaar maakten de o13 spelers afgelopen zaterdag naar Paul Bahlmann, die na 28 jaar leiding te hebben gegeven aan de jeugdopleiding, moet vertrekken. Toen ze de 1-0 scoorden via David Dimitrov, liepen ze ineens juichend naar Paul Bahlmann toe (die zoals gebruikelijk foto’s zat te nemen achter een van de doelen) en hielden hem een shirtje voor met de tekst: ‘’’Bedankt voor alles Paul’’.

  • Op basis van de resultaten van de diverse top amateurteams en de daaruit volgende indeling voor het nieuwe seizoen, kunnen we nu al garanderen dat de jeugdopleiding van Alphense Boys ook volgend seizoen zal worden uitgeroepen tot ''de beste amateurjeugdopleiding van Nederland''. Dat zal dan voor het 6e achtereenvolgende jaar zijn.

    Vanwege de plaatsing van de o17 en de o15 voor divisie 1 BVO, kunnen we nu de indeling van die twee prachtige competities voor het volgende seizoen al bekend maken. In beide competities is Alphense Boys de enige amateurclub

     

    Indeling divisie 1 Alphense Boys o17 seizoen 2023-2024

    1. Alphense Boys o17
    2. AZ o17
    3. PSV o17
    4. Ajax o17
    5. Feyenoord o17
    6. Fc Utrecht o17
    7. Fc Eindhoven o17
    8. PEC Zwolle o17

     

    Indeling divisie 1 Alphense Boys o15 seizoen 2023-2024

    1. Alphense Boys o15
    2. Ajax o15
    3. PSV o15
    4. Feyenoord o15
    5. Fc Utrecht o15
    6. AZ o15
    7. Sparta Rotterdam o15
    8. Willem II o15

     

    Rubriek: wat gebeurde er enkele jaren geleden rond deze tijd (derde/vierde week mei) in de rijke historie van Alphense Boys

    Op zaterdag 28 mei 2005 (18 jaar geleden) werd de jeugdopleiding van Alphense Boys tijdens het jaarlijkse trainerscongres in het stadion van Willem II in Tilburg, uitgeroepen tot de beste amateur-jeugdopleiding van Nederland. Hiervoor kreeg voorzitter Bob Valkenburg uit handen van de voorzitter van de VVON de prestigieuze ‘’Rinus Michaels Award’’ overhandigd. Even later stond Bob Valkenburg als prijswinnaar naast o.a. Guus Hiddink (uitgeroepen tot coach van het jaar) en Piet de Visser.

  • Een jaar eerder was Alphense Boys al genomineerd, maar viel het niet in de prijzen. Een jaar later (2005) kwam de concurrentie van de jeugdopleiding van Excelsior’31 en Sportclub Enschede. De aanwezige 1000 trainers en coaches kozen via het invullen van stembiljetten op 28 mei 2005 voor Alphense Boys. Deze ongelofelijke mooie prijs en erkenning viel precies samen met het 75 jarig bestaan van Alphense Boys. Dezelfde zaterdagmiddag konden en trotse Bob Valkenburg en TC Paul Bahlmann de mooie award laten zien tijdens het sportweekend van Alphense Boys.

  • Het kampioenschap van de onderafdeling dat Alphense Boys 1 behaalde op 19 mei 1977 betekende nog niet promotie naar de ‘’grote KNVB’’, want daarvoor moest een beslissingswedstrijd gespeeld worden tegen de kampioen uit de àndere onderafdeling, Meerburg. Op zaterdagavond 28 mei 1977 (46 jaar geleden!) werd er voor ruim 1500 toeschouwers afgetrapt op het veld van VVOA (nu ROAC’79). De wedstrijd eindigde in 1-1 (doelpunt Jan Verwoerd) en ook na 2 x 15 minuten verlenging bleef die stand op het bord staan.

  • Nu (in 2023) zouden er strafschoppen genomen worden, maar in 1977 volgde er een tweede beslissingswedstrijd, twee dagen later al weer (!) op 30 mei 1977 (2e Pinksterdag). Opnieuw op het veld van VVOA en wederom ruim 1500 toeschouwers. Een dag eerder (1e Pinksterdag) trommelde trainer Rien Tamerus zijn hele ploeg weer bij elkaar en werd er nog op strafschoppen geoefend! Ook de tweede wedstrijd was bloedstollend spannend. Pas in de 83e minuut viel de beslissende goal. Op aangeven van Kees de Rijk (nu nog steeds actief bij Alphense Boys als hoofd van de dagploeg) was het John van Nierop die van 20 meter afstand met een prachtige pegel de promotie naar de KNVB afdwong.

  • Memorabel waren de tranen van voorzitter Koos van de Geest. Het feest s’-avonds in de kantine, was gigantisch.

  • Uit de oude doos komt er nog een mooie historische gebeurtenis van het eerste elftal. Op maandag 5 juni 2017 (6 jaar geleden) won Alphense Boys 1 o.l.v. trainer Aad vd Berg, de allesbeslissende wedstrijd om promotie naar de Hoofdklasse tussen Alphense Boys en VELO met 4-1 en promoveerde daarmee naar de hoofdklasse. In het eerste kwartier was het de thuisploeg die het meest verzorgende voetbal op de mat legde, maar na deze openingsfase namen de bezoekers het initiatief over en scoorde zelfs vlak voor rust de 0-1.  In de 65e minuut werd Maurice Kerkhof in de zestien neergelegd (foto links) en de voortreffelijke scheidsrechter Schul, kon niet anders dan een strafschop toekennen. Aanvoerder Thom Nouwens (foto rechts) schoot de bal onberispelijk stijf in de kruising (1-1).

  • Alphense Boys was daarna helemaal los en de mooie aanvallen volgden zich op. Negen minuten voor tijd schoot Stanley Mailoa van afstand de 2-1 langs Jacobs. Vier minuten verder rondde de zojuist ingevallen zeventienjarige Bryan Iliohan een prachtige aanval succesvol af. En twee minuten later bediende de onvermoeibare Milan Stiphout Patrick Krop op maat voor de 4-1. Voor twee plaatsen in  de Hoofdklasse streden tweeëntwintig clubs in de nacompetitie. Als je dan uiteindelijk tot die twee behoort is dat een gigantische prestatie. En dat ging met de nodige emoties gepaard ! Dat laten onderstaande foto’s prachtig zien. Na vier jaar is Alphense Boys dus weer Hoofdklasser (heet nu 4e divisie) en dat is wel het minste niveau waarop de club hoort te acteren.

  • Op zaterdag 28 mei 2022 (vorig jaar) speelde Alphense Boys o14 de finale om het landskampioenschap van de amateurs o14 teams. De spelers van trainer Biagio v/d Straaten maakten een droom seizoen door, want werden op het hoogste amateurniveau (divisie 1) kampioen in de najaarscompetitie en herhaalden dat nog eens in de voorjaarscompetitie. Omdat de profclubs onderling besloten hadden dat ze geen amateur o14 teams in hun competitie wilden (!) ondervond dit zeer talentvolle Alphense Boys o14 team dus nauwelijks weerstand in de competitie waarin alle o14-top-amateurteams aan deelnamen. De finale om het landskampioenschap werd zelfs met 8-0 gewonnen van De Meern o14 (de kampioen in het andere district). Wel leuk dat de KNVB dit als een soort compensatie had georganiseerd en er kwam zelfs een KNVB official met een echte kampioensschaal. En dat blijft toch iets bijzonders. Na afloop ging uiteraard iedere speler apart met de schaal op de foto voor de herinnering en het plakboek en om later aan de kleinkinderen te laten zien. ‘’Ooit was Opa Nederlands kampioen’’…..! En wat mooi dat een jaar later (nu, seizoen 2022-2023, op zaterdag 27 mei 2023) de volgende o14 van Alphense Boys opnieuw landskampioen werd!

  • Afgelopen zaterdag coachten Robin Stolwijk en Wouter van Rooijen hun laatste wedstrijd als trainer van Alphense Boys.  Robin coachte zijn o15 team naar de overwinning op Helmond Sport (5-2)  en promoveerde daardoor naar divisie 1 BVO en het team van Wouter (de o13) won met 2-0 van FC Den Bosch, eindigde op de keurige 2e plaats en daarmee promotie naar divisie 2 BVO. Beide mannen gaan de jeugdopleiding als trainer verlaten. Vanaf deze plaats nogmaals dank voor jullie inzet en voor onze prima samenwerking

  • Volgend seizoen spelen er 126 ex-Alphense Boys spelers ergens in een betaald voetbal organisatie (jeugd en senioren). Daarvan hebben er 25 een profcontract getekend en mogen zich profvoetballer noemen.

    Na dit seizoen vertrekken er een recordaantal van 42 jeugdspelers van Alphense Boys naar een profclub, na 158 stage uitnodigingen. Hieronder wat cijfertjes van dit seizoen

     

    Bij BVO aangenomen spelers na seizoen 2022-2023:

    Excelsior Rotterdam            11

    Fc Utrecht                           7

    Sparta Rotterdam                6

    ADO Den Haag                    6

    FC Dordrecht                      4

    Fc Twente                           2

    Ajax                                   1

    Heerenveen                        1

    PEC Zwolle                         1

    Telstar                               1

    Willem II                           1

    Almere City                       1

     

    Uit welk team weg naar BVO na seizoen 2022-2023

    O21    1

    O18    0

    O17    8

    O16    5

    O15    11

    O14    1

    013     4

    13-2    3

    13-3    4

    11-1    1

    09       4

     

    Overzicht selectieteams 2022-2023

    In vogelvlucht even een terugblik op de resultaten van onze jeugdselectieteams in het afgelopen seizoen

    De o21 wist zich in de najaarscompetitie nog te handhaven in divisie 3, maar dat lukte net niet in de voorjaarscompetitie. De o21 speelt komend seizoen dus in divisie 4

    De o18 heeft dit seizoen 3 trainers gehad. In de najaarscompetitie degradeerden ze naar divisie 4. In de voorjaarscompetitie herstelden ze zich na een slecht begin en werden nog 3e. De o18 start komend seizoen dus weer in divisie 4.

    De o17 heeft een uitstekend seizoen achter de rug. O.l.v. trainer Omar Rziki speelden ze een uitstekende voorjaarscompetitie en werden met grote overmacht kampioen en spelen komend seizoen dus in divisie 1 BVO. Maar liefst 8 spelers van de o17 vertrekken nu naar een profclub

    De o16 promoveerde o.l.v. Youri van Arnhem vanuit de najaarscompetitie naar divisie 2, maar degradeerden in het voorjaar weer naar divisie 3.

    De o15 speelden een geweldig seizoen o.l.v. trainer Robin Stolwijk. In het najaar werden ze kampioen en promoveerden naar divisie 2. En in het voorjaar werden ze 2e en promoveerden dus naar divisie 1 BVO.

    De o14 deden het ook geweldig o.l.v. trainer Nico Draijer. Kampioen in zowel de najaarscompetitie als voorjaarscompetitie in divisie 1 AV en als kroon op het seizoen werden ze afgelopen zaterdag ook nog eens landskampioen AV. Komend seizoen zal de o14 waarschijnlijk starten in divisie 2 BVO

    De o13 lieten o.l.v. trainer Wouter v Rooijen af en toe prima voetbal zien in de najaarscompetitie maar verspeelden veel te veel punten. In het voorjaar werden ze keurig 2e en starten dus het nieuwe seizoen weer in divisie 2 BVO.

    De 13-2 (eigenlijk de o12) speelden in divisie 2 AV o.l.v. trainer Bryan de Vries. Zowel in het najaar als in het voorjaar deden ze het uitstekend en eindigden op een voortreffelijke gedeelde 2e plaats en handhaafden zich (als jongste team) dus gemakkelijk in divisie 2.

    De 13-3 (eigenlijk de o11) moesten in de 3e klasse beginnen maar eindigden het seizoen in de middenmoot van de 1e klasse. De 13-3 speelt volgend seizoen geen 11 tegen 11 meer, maar 8 tegen 8

     

    De gang in het kleedkamercomplex hangt vol met foto’s van bijzondere gebeurtenissen. Deze week zijn er weer vele foto’s bijgekomen die terugblikken op het afgelopen seizoen. Tal van fotolijsten zijn weer bijgewerkt en up-to-date. Loop maar eens naar binnen en bezoek ons ‘’museum’’.