• Alphense Boys o15 promoveert naar divisie 1 BVO

• Vandaag presteerden twee Alphense Boys teams fantastisch. Het was dus lastig kiezen om de kop van deze wedstrijdverslagen te kiezen. We kiezen uiteindelijk voor de o15. Die won afgetekend en superieur met ‘’maar’’ 5-2 van Helmond Sport o15 en werd daardoor onbereikbaar voor de concurrentie en promoveerde naar het hoogste niveau van Nederland. Op de foto scoort Geronimo de 4-1. De o14 speelde de finale om het landskampioenschap van o14 amateur teams en de mannen van Nico Draijer wonnen met 2-0 van AFC’34 en zijn dus ‘’de beste van Nederland’’. De o13 won de belangrijke laatste competitiewedstrijd van FC Den Bosch waardoor ze als 2e eindigden op de ranglijst. De o17 (was allang kampioen) verloor zijn laatste en onbelangrijke wedstrijd met 6-1 van AFC o17.

Alphense Boys o17 speelde na 3 weken rust, zijn laatste competitiewedstrijd uit tegen AFC o17. Voor Alphense Boys stond er niets meer op het spel (want allang kampioen) en dat was goed te zien. De ploeg was gehavend door vele afwezigen die werden vervangen door 5 spelers van de o16. Al vroeg in de eerste helft incasseerde Soufian een rode kaart (natrappen) . AFC had nog een klein kansje om via de 2e plek te promoveren (maar dat bleek valse hoop want PEC Zwolle promoveert op doelsaldo samen met Alphense Boys naar divisie 1) en gaf wel vol gas. Mede dankzij diverse fouten achterin werd het 6-1 voor AFC met de eretreffer van Alphense Boys door Yessin.

8. Hollandia o17                    14-4

Alphense Boys o15 won op een zonnig sportpark De Bijlen met 5-2 van Helmond Sport o15. De ploeg van trainer Robin Stolwijk promoveerde hiermee naar divisie 1, het allerhoogste niveau in Nederland. Al vroeg in de wedstrijd nam de o15 de leiding, zowel in het spel als in de score. Op rechts pakte Damian de Ruiter de bal goed af met een sliding, Dylan van Stijn verzorgde de voorzet en Sinan Okur schoot binnen (1-0). Kort hierna verdubbelde de Boys-aanvoerder de score, De'Zhean Cotino verzorgde de assist met de hak (2-0).

• Lang bleef de marge van twee niet, op ietwat gelukkige wijze werd de bal bij de 2e paal binnengetikt door Helmond Sport (2-1). Echt spannend werd het niet. Helemaal niet toen Dylan van Stijn halverwege de eerste helft scoorde (3-1) en kort voor rust Geronimo Venloo de bal over de doellijn frommelde (4-1).

• Legio mogelijkheden bleven zelfs nog onbenut mede door het uitstekend keepen van de Helmond - keeper. Na rust was het spel van minder hoog niveau maar kwam de uitslag en de daarbij behorende promotie niet meer in gevaar. Uiteindelijk maakte Geronimo ook z'n tweede en deed Helmond nog eenmaal iets terug (5-2).

• Met deze mooie afsluiter komt er een einde aan dit o15 seizoen. Een seizoen met een kampioenschap in divisie 3 (najaar), promotie naar divisie 1 (voorjaar) en tal van mooie herinneringen. Alle spelers vervolgen nu hun weg en we wensen ze als staf hierbij veel succes!

8. Heerenveen o15               14-11

Alphense Boys o14 speelde vandaag om het landskampioenschap tegen AFC’34 o14 op het AFAS complex van AZ. Omdat zowel AFC’34 o14 als Alphense Boys o14 kampioen werden in zowel de najaarscompetitie als de voorjaarscompetitie in divisie 1 A en 1 B, was dit dus de finale om het Nederlands kampioenschap van de O14 amateurs. Een eervolle titel die vorig seizoen ook al door Alphense Boys was behaald. De eerste helft domineerde Alphense Boys, speelde prima voetbal en creëerde het verschillende kansen. Esjay benutte de kans op aangeven van Karan en zorgde voor een terechte 0-1!

• Ondanks verschillende kansen voor eveneens Esjay, bleef het 0-1 tot aan de rust. De tweede helft begonnen de boys minder en kwam AFC’34 terug in de wedstrijd die Alphense Boys eigenlijk in eigen hand had. Toch wisten we door verschillende reddingen van keeper Milan, op een voorsprong te blijven. Na een aantal wisselingen verliep het spel weer beter en scoorde Alphense Boys de 0-2 door Joey!

• Hierna was de wedstrijd gespeeld en verdiende de Boys het om de ‘’beste te zijn van Nederland’’.  De kampioensschaal werd uitgereikt door Paul Brandenburg, de HJO van AZ die had genoten van het spel van Alphense Boys en die daarmee trainer Nico Draijer ook complimenteerde. Mooie ervaring en veel dank aan AZ voor het ter beschikking stellen van hun prachtige accommodatie.

• Alphense Boys o13 speelde vandaag de laatste wedstrijd van dit seizoen. FC Den Bosch o13 kwam op bezoek op Sportpark de Bijlen. Een belangrijke wedstrijd voor Alphense Boys in strijd om de 2e plek in divisie 4 BVO. Alphense Boys begint de wedstrijd voortvarend. Er wordt goed gevoetbald en FC Den Bosch heeft geen antwoord op de felheid en het positiespel van Alphense Boys. Het is in de 10e minuut David die een scherp gegeven corner van Shai snoeihard binnen kopt (zie foto).

• Gelijk rennen alle boys naar Paul Bahlmann om dit doelpunt aan hem op te dragen (omdat hij na 28 jaar leiding te hebben gegeven aan de jeugdopleiding moet vertrekken) en een shirt met Paul bedankt wordt getoond.

• Alphense Boys blijft daarna fantastisch voetballen, vooral het middenveld met Shai, Efe, en Appie weten het spel goed te verplaatsen en de vrije man te vinden. Als FC Den Bosch gevaarlijk kan worden is het keeper Milan die kan ingrijpen en samen met z'n verdedigers Lou, Nuno, Deon en David de ballen kan wegwerken. In aanvallend opzicht blijft Alphense Boys de druk naar voren houden, Mees, Rayan en Isaiah zijn een plaag voor de verdediging van FC Den Bosch. Uiteindelijk valt de 2-0 door een prachtig bekeken schot van Shai over de keeper.

• Na de rust komt Den Bosch sterk uit de kleedkamer. Er komt meer druk op de verdediging en Alphense Boys krijgt het wat moeilijker omdat er ineens teveel wordt gedribbeld met de bal door de AB spelers. Alphense Boys krijgt daarna weer iets meer grip op de wedstrijd maar vergeet de 3-0 te maken. Daan is nog dichtbij maar ziet zijn schot onderkant lat het veld weer in komen en Efe maait in kansrijke positie over de bal heen.  Als de scheidsrechter af fluit, kunnen de boys een klein feestje vieren, een dik verdiende 2e plek. De trainers krijgen een water douche. Paul en Jan worden bedankt door de boys met een mooie foto en de dag werd verder afgesloten met een lunch en een voetgolf toernooi in Noordwijk. Door dit resultaat (2e op de ranglijst) komt de 13-1 volgend seizoen uit in divisie 2 BVO en ook de o14 zal hierdoor in divisie 2 BVO gaan spelen.