• Paul Bahlmann wordt HJO bij vv Alphia (dit is een 1 april grap!)

  • Voetbalvereniging Alphia maakt vandaag bekend dat Paul Bahlmann met ingang van komend seizoen Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) wordt bij de oranjehemden. Vooralsnog gaat het om een samenwerking van twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen.

    Een kleine drie jaar geleden is Alphia in zee gegaan met de huidige HJO Tony Waasdorp. In een korte tijd heeft hij, in samenwerking met de technische jeugdcommissie, de jeugdafdeling een enorme impuls gegeven. Begin dit jaar gaf Tony echter te kennen dat hij om gezondheidsredenen een stapje terug moet doen. Aan de hand van een samengesteld profiel werd de zoektocht naar een opvolger ingezet.

    Toen in februari bekend werd dat Paul Bahlmann na 28 jaar moest plaatsmaken als technisch coördinator bij Alphense Boys, was het contact snel gelegd. Voorzitter Martijn van Dalen vertelt euforisch: “Bahlmann brengt natuurlijk een bak aan ervaring mee, bezit over een enorm netwerk en was opeens beschikbaar. Zo’n kans moet je natuurlijk niet laten lopen, al dachten meer clubs daar zo over. De uitdaging was dus vooral om Paul te overtuigen om voor Alphia te kiezen. En dat is gelukt.”

  • Paul Bahlmann klinkt zelf opgewekt, maar ook enigszins weemoedig: "Alphense Boys is en was mijn leven. Het schijnt dat mijn vader mij al bij mijn geboorte lid heeft gemaakt. Het vertrek na 28 jaar kwam hard aan en zag ik totaal niet aankomen. Ik snap ook wel dat je een keer moet stoppen en dat dat moment dichterbij komt. Maar ik heb bij Alphia nu de kans om mijn vertrek in het voetbal zelf te bepalen.”

    Voetbalvereniging Alphia heeft natuurlijk een heel ander gezicht dan de talentenfabriek Alphense Boys en staat vooral bekend als de gezelligste voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. Maar met de enorme groei bij de jeugd de afgelopen jaren is er echter wel degelijk meer aandacht voor het prestatieve gedeelte van de jeugdopleiding. “Het zal wel even wennen zijn”, aldus Bahlmann. “Maar ook hier bij Alphia is de bal gewoon rond en de groeiambitie voel je al zodra je de accommodatie oploopt.”

    Toch is het zeker niet de bedoeling dat Alphia een kopie van de overbuurman moet worden. Maar met de groei die de vereniging nu doormaakt, is er wel behoefte aan versteviging van het kader. Met een gedegen en doordacht beleidsplan en een heldere visie is het duidelijk waar Alphia naartoe wil groeien. "In navolging van de prestaties van het eerste team van Alphia is het goed dat de club nu ook bij de jeugd grote stappen maakt", vertelt Marcel Vondeling, hoofdtrainer van het eerste elftal.