• AB o13 verrast en verplettert koploper VVV o13 (1-9)

• We mogen weer niet ontevreden zijn over de speeldag van zaterdag 1 april. De o13 zorgde voor een enorme verassing door in Venlo koploper VVV o13 met maar liefst 1-9 te verslaan. Spits Rayan Maatoug scoorde 4x (zie foto) De o15 en o17 zijn nog steeds op ‘’promotiekoers”. De o15 won bij Heerenveen o15 met 1-4 en de o17 won thuis met 3-0 van Almere City. De 13-2 pakte in de ochtenduren een 2-0 zege op De Reiger Boys en is de koploper in divisie 2 nu op één punt genaderd. De o14 won met 7-1 van TOGB o14. De o16 legde het af tegen koploper Willem II (2-5). De o18 begint zich te herstellen en wint met 8-0 van Hercules o18. De o21 verloor met 0-1 van Fc Dordrecht o21.

Alphense Boys o21 speelde vandaag tegen Dordrecht 021. Dordrecht neemt het initiatief in de openingsfase en in de 4e minuut bokst keeper Mats Heus het eerste schot uit zijn doelmond. In de 6e minuut ontsnapt Alphense Boys aan een achterstand, wanneer een tweede schot wordt afgevuurd, maar Mats krijgt hulp van de paal. Een minuut later duikt de Alphense doelman met een katachtige reflex een bal uit de benedenhoek.

• Na 10 minuten onder druk te hebben gestaan capituleert de thuisploeg dan toch en staat het 0-1 voor Dordrecht. Er hing wel een luchtje van buitenspel aan de tegentreffer, maar de scheidsrechter ziet wel meer niet in het eerste kwartier. Dordrecht domineert en laat de bal in hoog tempo rondgaan, daar waar Alphense Boys de bal in hoog tempo verliest door onzuivere passing en het verlies van persoonlijke duels. Dordrecht is fysiek sterker en de twee aanvallers van Alphense Boys komen er tegen 4 verdedigers van Dordrecht niet aan te pas. In de 33e minuut heeft Mats de zoveelste interceptie wanneer hij een voorzet uit zijn doelgebied duikt vlak voordat een uit de rug van de verdediging weggelopen Schapekop de bal kan afronden. In de 43e minuut onderschept Ayoub Boutahri de bal en slalomt door de Dordtse defensie. Zijn schot wordt ternauwernood gepareerd door de doelman. Het is de eerste offensieve actie van de Alphense Boys.

Alphense Boys speelt de tweede helft met meer passie, Dordrecht zakt in, loert op de counter, maar de beslissende eindpass blijft vanmiddag net zo slecht als het weer. In de 80e minuut ontsnapt Alphense Boys aan de 0-2, wanneer de bal bij het uitverdedigen recht in de voeten van een aanvaller van Dordrecht wordt gespeeld. De Dordtenaar stormt op het Alphense doel af, maar schiet de 109% kans naast . Door de strijdlust van Ayoub en Maxim Papounidi sleept Alphense Boys er een aantal corners uit, maar de gelijkmaker valt vooralsnog niet. In de slotfase doet Alphense Boys er alles aan om de gelijkmaker te forceren. De keeper gaat mee naar voren, er wordt met 4 aanvallers gespeeld, de lange bal wordt er ingepompt. Het resulteert in 5 corners en evenzoveel scrimmages voor het doel. In de 5e minuut blessuretijd neemt Metehan zijn laatste hoekschop. De bal komt via de kluts bij Romeo Pieters die de bal met een hakje klaarlegt voor Lucio Hollander die in de slotseconde ieders adem doet stokken, maar de bal helaas hard overschiet . ... en daarmee eindigt de beladen wedstrijd in mineur.

• Alphense Boys kwam te laat op gang en zal de laatste wedstrijden alles op alles moeten zetten om het degradatiespook te ontwijken. Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de o21 vrij van competitie en oefent dan om 12.45 uur thuis tegen Olympia Haarlem o23. Op zaterdag 15 april volgt dan de uitwedstrijd om 14.30 uur tegen Telstar o21

8. Excelsior Rot o21                9-5

Alphense Boys o18 speelde vandaag o.l.v. Ron Martin de belangrijke thuiswedstrijd tegen Hercules. Beide ploegen staan onderaan dus de punten zijn belangrijk om weer naar boven te kijken. De boys gingen goed van start maar vonden elkaar soms moeilijk in het positiespel. Hoe langer het duurde hoe beter de spelers elkaar gingen vinden. Ayoub kreeg de bal aangespeeld vanaf de zijkant draaide goed weg waardoor hij de 1-0 scoorde. Dat gaf het elftal een boost en gingen verder met rondspelen totdat Illias weg werd gestuurd aan de rechterkant ging alleen op de keeper af en schoot de bal keurig langs de keeper voor de 2-0 dit was ook de ruststand.

• In de tweede helft ging de 18-1 helemaal los. Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Dit kwam vooral omdat Hercules moest komen en Alphense Boys de ruimte kreeg én benutte om snel de bal rond te spelen. Doelpuntenmakers in de tweede helft: 3-0 Ayoub, 4-0 Tygo Vos, 5-0 Imad, 6-0 Illias, 7-0 Imrane, 8-0 Ayoub

• Mooie uitslag voor de JO18-1 nu deze weg blijven vervolgen.  Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de o18 vrij van competitie. Op zaterdag 15 april volgt dan de uitwedstrijd om 16.15 uur (!) tegen FC Eindhoven o18

8. Hercules o18                      9-7

Alphense Boys o17 speelde vandaag weer een cruciale wedstrijd, thuis tegen Almere City o17 tegen wie enkele weken geleden in blessuretijd van was verloren. Nu liet het team van trainer Omar Rziki er geen twijfel over bestaan dat er vandaag niets te halen viel voor Almere City. De o17 spelers zaten er bovenop in een moordend tempo en speelden tal van goede mogelijkheden bij elkaar. Er moest echter worden gewacht tot de 35e minuut toen eindelijk de 1-0 op het scorebord kwam. Soufian gaf voor en Nevil (1e foto) legde de bal heel knap met een volley weer terug voor het doel waar Abdul attent de 1-0 scoorde.

• Deze ruststand gaf de verhoudingen totaal niet weer. Na de rust lag het tempo wat lager maar controleerden de Boys de wedstrijd volledig. Na een door de keeper geredde kopbal van Sten en een knap schot van Abdul (uit de kruising getikt door de Almere keeper) was het in de 70e minuut Evan Akello die na een mooie slalom de bal met links keihard in het doel schoot (2-0). In de 80e minuut gaf Medhi de assist op Yessin die hard en droog de bal hoog in de korte hoek schoot (3-0).

• Een prima overwinning en nu even toeleven naar het prachtige toetje van komende dinsdag tegen PSV. Komende dinsdag speelt de o17 voor de kwartfinale van de landelijke beker thuis om 18.15 uur tegen PSV o17. Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de o17 vrij van competitie (Pasen) Een week later (zaterdag 15 april) volgt de opnieuw belangrijke uitwedstrijd tegen FC Volendam o17 (14.30 uur)

8. Hollandia o17                     10-1

Alphense Boys o16 speelde vandaag thuis tegen koploper Willem II o16 en verloor met 2-5. Helaas ontvingen wij geen verslag

8. VVV Venlo o16                              8-2

Alphense Boys o15 won vandaag overtuigend bij SC Heerenveen o15. De ploeg van trainer Robin Stolwijk leidde na het eerste bedrijf met 1-2 en wist na rust die score uit te bouwen. Het werd uiteindelijk 1-4. Alphense Boys startte voortvarend, op rechts mocht Damian de Ruiter tot aan het doel opstomen en hij scoorde zelf de 0-1. Hierna raakte Geronimo Venloo de lat en werd een treffer van Joep v/d Arend afgekeurd. Ondanks dat Heerenveen ver van eigen doel werden gehouden, kwamen de Friezen wel langszij vanaf de strafschopstip (1-1). Vlak voor rust werd een afstandsschot van Dylan van Stijn gepareerd door de keeper maar de rebound werd een prooi voor Sinan Okur (1-2).

• Na rust wist Alphense Boys weer beter de controle te bewaren en ging het op zoek naar meer kansen. Na een fraaie aanval door de as omspeelde Joep v/d Arend de keeper en zo nam Alphense Boys halverwege de tweede helft verder afstand (1-3). Via een kopbal van Imran Addabani uit een corner werd het zelfs 1-4.

• De invallers gaven daarna verder kleur aan de wedstrijd maar een 5e treffer bleef uit. Vooral de manier van spelen stemde vandaag tot tevredenheid. Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de o15 vrij van competitie en speelt dan een internationaal toernooi in België. Op zaterdag 15 april volgt dan om 12.45 uur de thuiswedstrijd tegen FC Twente/Heracles o15

8. Go Ahead Eagles o15          8-7

Alphense Boys o14 speelde vandaag thuis tegen TOGB 14-1. De wedstrijd begon erg goed en Alphense Boys speelde snel het balletje rond. In de zesde minuut was het al raak nadat Joey aan de zijkant van het veld door wist te breken en na een voorzet die via een tegenstander weer voor zijn voeten viel en Joey kon zelf afronden.

• Even later waren de boys even niet scherp bij een corner en kregen ze volstrekt onnodig de 1-1 om de oren. Dit werd snel hersteld nadat Djenoah wist te scoren na een mooie dieptepass van van Niek. Diezelfde Djenoah zorgde voor de assist op Guus die het net wist te vinden. De kleedkamer werd opgezocht met een 3-1 stand.

• De tweede helft ging Alphense boys vrolijk verder en wist Karan te scoren na het goed doorjagen van Joey op de achterlijn. Karan was ook verantwoordelijk voor de 5-1 waarbij dit keer Huseyin de aangever was. Karan maakte in 9 minuten (!) zijn hattrick compleet na een mooie voorzet van Amin.

• Esjay gaf het slotakkoord en scoorde in de 63e minuut de 7-1 na een assist van Imrane. Komende dinsdag speelt Alphense Boys o14 voor de beker uit tegen Quick Boys o14 (19.30 uur). Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de o14 vrij van competitie en speelt dan een internationaal toernooi. Op zaterdag 15 april volgt dan om 09.55 uur de uitwedstrijd tegen PBCV o14

8. Spijkenisse o14                   10-5

Alphense Boys o13 speelde vandaag, na een busrit van 2 uur, een uitwedstrijd in Venlo tegen de ongeslagen koploper VVV Venlo o13. Thuis werd nog onnodig (in blessuretijd) verloren met 3-4 en met die gedachte ging Alphense Boys gretig van start. Er werd volop druk gezet en bij balbezit de vrije man gevonden waardoor het tempo hoog lag. Het duurde tot de 28e minuut dat Alphense Boys op voorsprong kwam. Een geweldige vrije trap van Isaiah verdwijnt achter de Venlose doelman. Een minuut later zet Rayan de 0-2 op het scorebord.

• Met deze ruststand gingen ze kleedkamer in. De opdracht was duidelijk voor de 2e helft: dezelfde energie leveren. Dat deden de Boys want na het fluitsignaal scoorde Shai de 0-3.De doelpuntenmachine werd gestart en met goed voetbal scoort Rayan de 0-4. De gatenkaasverdediging van VVV werd overhoop gespeeld door Alphense Boys waardoor Isaiah de 0-5 kon maken en vlak daarna Daan de 0-6 en Rayan 0-7. VVV weet toch te scoren uit de rebound van een harde vrijetrap. Rayan maakt nog de 1-8 en Daan 1-9.

• VVV krijgt nog een penalty maar die werd hard op de lat geschoten. Een geweldige teamprestatie van de jo13-1. Alle spelers hebben er alles aan gedaan om VVV niet aan voetballen toe te laten komen en als team de doelpunten gemaakt en gevierd. Jet werd een hele plezierige terugreis.

• Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de o13 vrij van competitie (Pasen) en belegt dan een trainingskamp in Doorwerth met op zaterdag een oefenwedstrijd tegen Arnhemse Boys o13 en op maandag (2e paasdag) een internationaal toernooi bij DTS. Op zaterdag 15 april volgt dan de thuiswedstrijd om 10.45 uur tegen BFC o13

8. MVV o13                            9-6

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag thuis tegen Reiger Boys en win met 2-0. Helaas kregen wij wederom geen verslag.

• Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de 13-2 vrij van competitie en speelt dan een internationaal toernooi. Op zaterdag 15 april volgt dan de topper tegen koploper AGB 13-1

12. Fc VVC 13-1                                    7-2

Alphense Boys 13-3 speelde vandaag wel een hele vroege uitwedstrijd.  Om 08:30 uur werd er al afgetrapt in Capelle. Het vroege tijdstip deed de boys geen kwaad, want er werd zeer goed gevoetbald tegen de nummer 2 van de competitie. Over het hele veld werd er gestreden door de jonge boys tegen een tegenstander die fel was en weinig ruimte gaf. En dit deed de jongens goed, want het baltempo was hoog en bij balverlies werd er gelijk goed omgeschakeld. Ondanks dat er geen grote kansen waren in de eerste helft, maakte het vertoonde spel het echt leuk om naar te kijken. De ruststand was 0-0. De tweede helft lieten de jonge boys weer goed voetbal zien, ook Capelle liet geregeld van zich horen en dan vooral via hun vliegensvlugge handenbinder die linksvoor stond. In de tweede helft werd Sven twee keer in stelling gebracht, eenmaal door een goede pass van Souf en eenmaal na een mooie actie van Xavi, helaas werden beide mogelijkheden gestopt door de keeper van Capelle. Aan de andere kant voorkwam onze zeer sterk keepende Hasan meermaals een doelpunt van Capelle.

• De wedstrijd eindigde met dezelfde stand als waarmee die begonnen was 0-0. Trainer Jim zal zeer tevreden zijn met het vertoonde spel en donderdag met een goed gevoel afreizen naar het internationale toernooi in Barcelona, wat een ervaring! Volgende week zaterdag 8 april (Pasen) is de 13-3 vrij van competitie en speelt dan een internationaal toernooi in Spanje (!). Op zaterdag 15 april volgt dan de thuiswedstrijd om 09.00 uur tegen Nieuwerkerk 13-2

De uitslagen in de 1e klasse van de 13-3

Capelle 13-1 – Alphense Boys 13-3                   0-0

Nieuwerkerk 13-2 – Esto 13-1                          1-0

ARC 13-2 – Alphen 13-1                                  afgelast

Sportlust’46 13-2 – Fc Oudewater 13-1              0-1

VVOR 13-1 – Be Fair 13-2                                 1-3

Schoonhoven 13-1 – Floreant 13-1                    0-0

De stand in de 13-3 competitie 1e klasse.