• Competitie wedstrijd Alphense Boys - ARC

  Op zaterdag 18 maart 2023 speelde Alphense Boys JO10-1 tegen ARC JO10-2 in Sportcomplex de Bijlen in Alphense aan den Rijn. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat het een derby was tussen twee lokale teams.

  In de eerste fase van de wedstrijd speelden de jongens van Alphense Boys geweldig voetbal. Ze hadden veel overspel en zetten ARC compleet vast. Dit resulteerde in veel schoten en kansen, maar helaas ging de bal er niet in. Toen gebeurde wat vaak gebeurt in voetbal: de wet van Murphy trad in werking. Aan de andere kant van het veld viel de bal wel in het doel en kwam ARC op voorsprong.

  In fase 2 gebeurde er weinig. De jongens waren vooral bezig met de tegenstander in plaats van met voetballen. Hierdoor verloren ze hun grip op de wedstrijd.

  In fase 3 herpakte Alphense Boys zich. Na een peptalk van coach Remco van Schaik begonnen de jongens weer te voetballen maar al snel scoorde ARC de 2-0. Alphense Boys bleef vechten en binnen 5 minuten stonden ze voor met 3-2 dankzij doelpunten van Anass en Oliver.

  In fase 4 ging het op en neer en kwam ARC op voorsprong door een verkeerde opbouw van achteruit. De jongens bleven strijden tot het einde en sleepten er uiteindelijk een gelijkspel uit.

  Na de wedstrijd beseften de jongens van Alphense Boys dat ze in fase 1 hebben laten liggen en dat ze volgende week vol aan de bak moeten om Cabauw te verslaan. De coach was trots op de veerkracht van de jongens en is ervan overtuigd dat ze volgende week beter zullen presteren.