• Kelderklassenieuwtjes...⚽

• Zaterdag 2

Met oog op het kampioenschap weet Zaterdag 2 dat elke wedstrijd gewonnen moet worden, zo ook tegen Oudewater 3. De eerste helft was matig, op een fantastische assist van de keeper na, waar ZA2 met een 1-1 stand de rust in ging.

Na een donderspeech in de kleedkamer werd de wedstrijd binnen 15 minuten beslist in de tweede helft door vier uitgespeelde goals. Gemakzucht van de Boys gaf Oudewater de kans om nog 2 goals terug te doen. Uitslag is uiteindelijk geworden 5-3 en met 3 punten zijn de Boys meer dan tevreden. Ook door het puntverlies van de concurrenten is het een geslaagd weekend!

• Zaterdag 3

Dit weekend, startend als nummer 4 maar nog steeds met de minste verliespunten, was de aftrap van de wedstrijd tussen Zaterdag 3 en Be Fair om 15:00 uur op veld 3. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin Jacobs. De eerste helft was zenuwachtig en rommelig maar onze boys kwamen eigenlijk niet in de problemen. Drie minuten voor de rust werd er een penalty gegeven vanwege een overtreding op Lars Tipker in de 16.  De intimidatie door de keeper werkte z’n vruchten af. De keeper dook naar de juiste hoek en stopte de goed ingeschoten penalty van Thomas Persoon. Wederom met veel supporters langs het veld en genietend van het zonnetje was de ruststand 0-0.  Met het windje in de rug was het na 7 minuten eindelijk raak. Robin Verpoort maakte de 1-0. In de 58e minuten lijkt Robin zijn 2e van de dag te maken. Echter door angst dat de bal wellicht van de lijn gehaald zou worden “stal” Thomas de 2-0. Goed verdedigend gespeeld en Be Fair heeft geen kans gehad. In de 85e minuut deelde Mick Posthuma de definitieve knock-out uit met de 3-0. Een zakelijke overwinning die uiteindelijk nog mooier werd omdat de directe concurrenten punten verspeelden. Even nagenieten op het gezellige terras en onder het genot van een biertje de drie punten vieren.

Volgende week uit naar naar Sportlust.

• Zaterdag 4

Arc 15 - Alphense Boys zat-4 was een wedstrijd waarin onze Boys teveel persoonlijke foutjes maakte die keihard werden afgestraft door ARC. In het positiespel en veldspel was Boys 4 veel beter dan ARC maar ARC was veel feller in de duels en won eindelijk terecht met 4-1. Sascha redde de eer voor Alphense Boys door in ieder geval de nul weg te werken van het scorebord.

Zaterdag 5

Zaterdag mochten wij aantreden tegen een jong Be Fair. Uit hadden we 2-2 gespeeld, dus het zou een leuke pot moeten worden. Voor rust geen enkele probleem, en we lopen via enkele counters naar een comfortabele 3-0. Onder andere Sander staat 1 keer op de juiste plek na een scherpe counter.

Na rust een heel ander verhaal, bij 3-0 krijgen we een penalty mee, maar deze wordt helaas op de paal geschoten en ook de rebound levert niets op, hierna zijn we het helemaal kwijt en laten de jonge gasten terugkomen tot 3-3. Gelukkig probeert vlak voor tijd Dominique het net een afstandsschot en deze raakt hij zo lekker dat deze binnen valt achter de keeper. Hierna fluit de scheidsrechter ook meteen af. Heerlijke pot en een welverdiende 3 punten.

• JO23-1

Afgelopen zaterdag stond voor de onder 23-1 de kraker tegen Zwammerdam op het spel. Hoewel het de nummer 1 tegen de nummer laatst was, kenden veel van de jongens elkaar onderling wat natuurlijk voor een mooie strijd zorgt. Op een veld waar net de koeien afgehaald waren, begonnen de twee teams aan een zware eerste helft. De 1-0 van Tjeerd Hoekstra vlak voor rust kwam als een opluchting, waarna in de tweede helft de wedstrijd werd beslist door goals van onder andere Ivar en Tim. Om het leed te verzachten schoot Zwammerdam na een counter de 4-1 binnen, waarna de wedstrijd was afgelopen.

Wellicht nog leuke toevoeging: Na afloop werd er gemengd met de tegenstander tot in de late uurtjes bier gedronken!

• Alphense Boys VR1

Vandaag moesten Vrouwen 1 tegen RVC'33 VR2. Een goede tegenstander en een wedstrijd die de meiden van AB moesten winnen om kans te blijven houden op het kampioenschap.

In de eerste helft begonnen we gelijkwaardig. AB had iets meer kansen. Na zo'n 20 minuten kon een speelster in de voorhoede van AB om haar tegenstander heen draaien en plaatste de bal mooi in de hoek. 1-0!

RVC'33 had een aantal kansen, maar zorgden niet voor veel gevaar. Opnieuw kwam AB er op een gegeven moment goed uit en scoorden de 2-0. RVC'33 schakelden snel om en maakten binnen 2 minuten de 2-1.

In de tweede helft kwamen er wat meer kansen vanuit RVC'33. Gelukkig kon AB de wedstrijd beslissen door in de 75e minuut de 3-1 te maken. De 3 punten zijn ook deze week weer binnen!

Zondag 2

Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Altior 3 op de agenda. Met dank aan de op last minute geregelde scheidsrechter Mustafa Mouhout kon de wedstrijd in ieder geval door gaan. Helaas was de nummer 2 met 2-0 te sterk voor onze boys.

Zondag 3

Op het ander veld speelde  Boys 3 ook tegen Altior. Altior 4 werd met klinkende cijfers naar huis gestuurd. Onze boys hielden met een 5-0 winst de drie punten thuis.

Zondag 4

Boys 4 zou een uitwedstrijd tegen EMM’21 moten spelen maar deze werd last minute uitgesteld naar 30 april.

Zondag 5

Boys 5 ging afgelopen zondag thuis troosteloos onderuit tegen de nummer 3 Nicolaas Boys. Hierdoor staan onze boys helaas weer op de laatste plaats. Volgende week staat Alphen 2, nummer voorlaatst op het programma. Kunnen ze de laatste plaats verlaten?!