• Verslagen jeugdselecties

• Je hebt van die dagen, dan is het even slikken. Alphense Boys o21 moest vandaag het veld af met een ontluisterende 0-9 nederlaag tegen VVV Venlo. Minder schokkend, maar wel pijnlijk voor de ploeg, was het verlies in de slotfase van de o17, eveneens op eigen veld, in de topper tegen PEC Zwolle: 1-2. In schril contrast staat de fraaie zege van de o15 bij De Graafschap, dat dankzij de 5-2 overwinning naar de eerste plaats klom.

Alle uitslagen en standen onder voorbehoud.

Alphense Boys o21 – VVV Venlo o21

Vandaag speelt Alphense Boys 021 tegen VVV O21. In de openingsfase lijkt het erop dat de thuisploeg aanspraak kan gaan maken op de openingstreffer, maar de voorzetten van links en rechts worden niet binnengekopt. In de 10e minuut breekt VVV uit over de linkerkant en speelt de linksbuiten zich met een boogballetje vrij en scoort hij de 0-1 in de verre hoek. 2 minuten later wordt hij weer weggestuurd en kan de inkomende spits de 0-2 vrij binnenschieten. Alphense Boys blijkt deze tegenslag niet meer te boven te komen, want na een half uur loopt VVV uit naar 0-4, omdat de aanvallers uit Venlo als een warm mes in de boter door de verdediging snijden. Na rust zakt de thuisploeg nog verder door het ijs, want na twee minuten komt keeper Mats Heus ver uit zijn doel om de doorgebroken rechtsbuiten van VVV af te stoppen. De speler omspeelt Mats en schiet richting het lege doel, alwaar een inlopende speler de 0-5 in de 47e minuut vrij binnen kan schieten. De gifbeker is nog maar half leeg wanneer in de 61e minuut de 0-6 van grote afstand over de keeper heen via de onderkant lat het doel in ploft. Bij VVV lukt vandaag alles. De ploeg speelt goed gepositioneerd en geeft achterin geen kans weg. Alle passes worden onderschept en VVV is veel secuurder in de eindfase. Alphense Boys ondergaat de vernedering en weet dat het vandaag een kansloze wedstrijd speelt. In de 72e minuut kan VVV de 0-7 ongehinderd binnen koppen uit een voorzet van rechts en verergert de situatie in de 73e minuut ( ja, dat kan vandaag ) wanneer invaller Parsa Pirzadeh na 3 minuten spelen met een directe rode kaart van het veld wordt gestuurd nadat hij een speler van achteren onderuit haalt in een poging de bal af te pakken.

En is het met 10 man wachten op de volgende tegentreffer die een minuut later wordt gescoord. (0-8 in de 74e minuut ) Het wordt zelfs 0-9 in de 75e minuut. Alphense Boys blijft nog wel verwoede pogingen doen om een doelpunt te forceren.Met name Yousef en Wesley blijven keihard knokken op het middenveld, maar VVV geeft niets weg en het is aan de katachtige reflex van Mats op een kopbal te danken dat het in het laatste kwartier geen 0-10 wordt. De ploeg en staf worden na 90 minuten uit hun lijden verlost en kunnen hun wonden gaan likken. Een collectieve offday in de wetenschap dat de VVV-trainer nog nooit gewonnen had in zijn vier voorgaande wedstrijden op bezoek bij Alphense Boys... maar dat telde vandaag niet.

Uitslagen

Alphense Boys – VVV Venlo 0-9, Excelsior M – FC Dordrecht 2-5, Fortuna Sittard – Telstar 5-1, FC Den Bosch – Excelsior R 1-0.

Uitslagen

Westlandia – FC Dordrecht 3-2, Fortuna Sittard – Hercules 2-0, FC Eindhoven – Roda JC 1-1

Uitslagen

Alphense Boys – PEC Zwolle 1-2, Hollandia – AFC 1-3, Almere City – SC Feyenoord 3-0, FC Volendam – FC Dordrecht 5-1.

Uitslagen

FC Den Bosch – Willem II 0-0, NAC Breda – VVV Venlo 1-0, FC Twente/Heracles – De Graafschap 3-0

De Graafschap 15-1 – Alphense Boys 15-1

In de eerste 10 minuten pakte de Graafschap het initiatief en kwam het enkele keren dreigend door. Toen Alphense Boys de bal iets meer onder controle kon houden kwam het, ietwat gelukkig, op voorsprong. Salah Taboucha schoot vanaf links en met een stuit rolde bal over de keeper in het doel (0-1). Kort voor rust werd de score verdubbeld, op aangeven van Geronimo Venloo liep de verdediger de bal in het eigen doel (0-2).

Diezelfde Geronimo maakte kort na rust zelf de 0-3. Lang kon het niet van de grotere voorsprong genieten. De Doetinchemse spits snelde weg en lobde raak (1-3). In een tijdsbestek van nog geen 5 minuten zag Alphense Boys beide keepers geblesseerd uitvallen. Met nog ruim 25 minuten te spelen kwam Rashaan Sewrutton in het doel te staan en die deed dit prima. De ploeg ging on verschoten door en via een afstandsschot van Joep v/d Arend was de marge weer drie (1-4). In de slotfase kopte de Graafschap nog een corner binnen en schoof De'Zhaën Cotino de bal via de paal binnen (2-5). Een mooie zege waarbij het smetje het uitvallen van beide keepers is en hopelijk herstellen ze goed en voorspoedig.

Volgende week zaterdag speelt de O15 uit bij FC Twente.

Uitslagen

Spartaan’20 – FC Twente/Heracles 1-0, Willem II – GA Eagles 2-1, De Graafschap – Alphense Boys 2-5, Helmond Sport – SC Heerenveen 4-1

• Alphense Boys 14-1 – Spartaan’20 14-1

Alphense Boys speelde de eerste helft een goede wedstrijd en zorgde voor veel balbezit en prima verzorgd voetbal. Dit resulteerde dan ook snel in een grote kans in de eerste 10 minuten voor Darren die helaas onder de bal door schoot.

Later was het dan wel raak en wist Esjay na een goede dieptebal van Imrane de bal onder de keeper van Spartaan heen te schieten. De blijdschap was groot en Alphense Boys ging verdiend met een voorsprong de kleedkamer in. Helaas werd de tweede helft duidelijk voor Spartaan’20. Het leek vaker op een tenniswerstrijd waarbij het publiek de bal heel snel van links naar rechts zag gaan met veel counter voetbal van beiden teams. Ondanks het matige voetbal, was er wel strijd en dat is juist hetgeen waar Spartaan’20 in uitblonk. Zij konden meer leveren dan de boys en uiteindelijk zorgde dit voor een 1-1 20 minuten voor tijd. De goal viel vanuit een indraaiende corner die bij de eerste paal werd binnen geschoten.

Het laatste kwartier bleef Spartaan de betere partij, maar was de grootste kans voor Alphense Boys waarbij spits Esjay 1 op 1 richting de keeper kon. Hij slaagde er helaas niet in om de bal langs de keeper te krijgen. Helaas viel Milan nog 10 minuten voor tijd uit met een blessure aan zijn elleboog waarbij hij in aanraking kwam met de grote spits van Spartaan’20. Wij wensen Milan beterschap!

Over het algemeen een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker, maar een teleurstellend resultaat voor de Boys.

Dinsdagavond speelt de o14 de uitwedstrijd tegen Alexandria’66 (19.00 uur)

Uitslagen

Barendrecht - Spijkenisse 3-1, Alexandria – TOGB 2-2, De Meern – PVCV 1-1, Alphense Boys – Spartaan’20 1-1

• Alphense Boys 13-1 – AFC 13-1

Vandaag speelde Alphense Boys JO13.1 voor de 3e x dit seizoen in de competitie tegen AFC. Na een verlies partij en een gelijkspel werd het vandaag tijd voor Revanche. Alphense Boys dat de afgelopen weken zich zelf qua resultaat veels te kort deed met alle gelijkspelen, was gebrand op een goed resultaat tegen de Amsterdammers.

Het veldspel van de boys was de eerste helft van hoge kwaliteit. De bal werd snel rond laten gegaan en mooie combinaties zorgde voor veel gevaar. In de 4e minuut is het gelijk al raak wanneer Efe goed druk zet en de achterhoede van AFC de bal verliest en deze in de voeten komt van Rayan. Hij weet de bal beheerst achter de uitkomende keeper te schieten.

AFC probeert door middel van de lange bal naar voren het de verdediging van Alphense Boys moeilijk te maken, maar zij houden goed stand. In de 20e minuut wordt Thierno goed weggestuurd en op snelheid stoomt hij op de uitkomende keeper af. Hij is net te laat en de bal gaat op de stip. Isaiah benut de penalty en Alphense Boys gaat met een  2-0 stand de rust in. Na de rust is het gelijk weer Alphense Boys die voor gevaar zorgt en is het Rayan die zijn 2e goal maakt, 3-0. Lang kunnen ze hier niet van genieten. AFC zoekt veel de duels op en probeert hiermee veel vrije trappen uit te lokken. Zo valt dan ook de 3-1, wanneer de bal vanuit een vrije trap hoog het doel in vliegt. AFC probeert door te drukken en gaat op zoek naar de 3-2, echter is het een goede omschakeling van Alphense Boys die er voor zorgt dat de bal bij Rayan komt. Met een mooie steekbal wordt de doorgelopen Efe aangespeeld en hij rond af. 4-1. Het spel wordt in deze fase van de wedstrijd wat rommeliger en Alphense Boys heeft het onnodig lastig. 5 minuten voor tijd krijg AFC een penalty en bepalen ze de eindstand op 4-2. Een dik verdiende overwinning voor Alphense Boys. Volgende week staat de uit wedstrijd tegen BFC uit Bussum op het programma.

Uitslagen

FC Den Bosch – Barendrecht 7-1, Alphense Boys – AFC 4-2, JVOZ – BFC 5-4, MVV – VVV Venlo 4-5

SV Hoofddorp 13-1 – Alphense Boys 13-2

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen Hoofddorp jo13-1 op het programma. De boys en girl zette goed druk en verplaatste de bal goed. In minuut 7 kregen ze helaas een penalty tegen. Keeper Damian zat er nog goed bij, maar kon helaas de bal niet uit het doel houden. In minuut 10 vloog de bal weer aan de verkeerde kant het net in. Gelukkig lieten ze hun kop niet hangen en bleven ze voetballen. Dit resulteerde in minuut 17 in een doelpunt voor de Boys en Girl. Rayan gaf een mooie bal op Rafe en daze maakte het heel mooi af. Ze gingen met 2-1 achterstand de rust in.

De tweede helft begonnen ze nog aardig, maar in minuut 50 vloog de bal er toch in de netten achter keeper Damian, waar hij er al vele uit wist te houden.  Hierna lieten ze hun kop hangen en gingen ze niet meer samen voetballen. Dit resulteerde in nog twee tegen doelpunten in de 60ste en 61ste minuut (5-1), wat een geflatteerde uitslag is. De boys en girl deden niet heel veel onder. Voetballend kwamen ze er vooral in de eerste helft goed uit.

Volgende week spelen wij thuis om 09:00 uur tegen Koninklijke HFC jo13-2.

Sportlust’46 13-2 - Alphense Boys 13-3

De jonge boys speelden vandaag hun 2e wedstrijd in de eerste klasse. Er werd voortgeborduurd op de eerste wedstrijd en aangetekend mag worden dat er goed gespeeld werd; alle linies stonden als een huis. De Boys weten steeds beter hun positie te houden en de organisatie van het team te bewaken.

De tegenstander van vandaag was een goed team en was zoals te verwachten fysiek een stuk sterker. Toch schuwden de boys de duels niet en ging het begin van de eerste helft gelijk op met voor beide zijde kleine kansjes.
    Naarmate de eerste helft vorderde lieten de boys zien voetballend beter te zijn. Een schitterende pas van Safouane werd door Nouafel op waarde geschat en ondanks zijn snelle tegenstander kon hij - via de kluts - de 0-1 aantekenen.
    Daarna kregen de boys nog meerdere kansen om Sportlust op een ruimere achterstand te zetten, de kansen werden helaas niet benut en de warmte van de kleedkamer werd opgezocht met een 0-1 ruststand.
    De tweede helft begon hetzelfde zoals de eerste helft was geëindigd. Echter uit het niets werd het halverwege de tweede helft 1-1.
    De 13-3 rechtte de rug en de spelers pepten elkaar op. Ze legden Sportlust weer hun wil op en kregen veel kansen. Uiteindelijk bezweek de Sportlust defensie toch. Dribbelaar Amin tekende na een goed lopende aanval de terechte 1-2 aan. Hierna waren er nog wat kansen om de stand uit te breiden, maar die gingen er helaas niet in. Een goede en intense wedstrijd werd zo afgesloten met een terechte 1-2 overwinning.
    Na twee wedstrijden heef de jonge ploeg dus de volle buit gehaald. En dat smaakt naar meer. Volgende week weer een derby, dit keer tegen de buren van Alphen, een geduchte tegenstander die in de tweede fase reeds kampioen zijn geworden van de eerste klasse.